Index arrow Barfe
Barfe
Barfele saptamanii 28 februarie - 6 martie 2011

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 27-02-11
• Patronii restaurantelor OK încalcă legea în mod flagrant. De curând, ei s-au gândit că ar fi bine să seteze şi sunetul camerelor video de supraveghere pe care le-au instalat în restaurante, pentru a putea asculta, chipurile, ce vorbesc angajaţii în timpul serviciului. Interesant este însă ce vorbesc şi clienţii, ştiut fiind faptul că sunt mulţi politicieni care îşi fac veacul în restaurantele respective, mai ales în cel din centru. Angajaţii de la OK au fost nevoiţi astfel să semneze că sunt de acord cu faptul că li s-ar putea asculta conversaţiile, dar acest lucru este, în ciuda acordului angajaţilor, total ilegal, mai ales că pe clienţi nu îi întreabă nimeni dacă sunt de acord cu faptul că ceea ce discută ar putea ajunge, eventual, şi la urechi străine.

***********

• Schimbarea din funcţie a vicepreşedintelui Romulus Bulacu va eşua lamentabil, din motive de… scăpări legislative. Astfel, în motivarea prezentată în plenul Consiliului Judeţean nu se explică în nici un fel faptul că Bulacu îşi pierde o funcţie administrativă decât prin motive de… retragere a sprijinului politic, lucru care nu are nici o relevanţă în instanţă. Pentru că preşedintele Ion Cîlea s-a ferit ca de foc să îi încredinţeze vicelui PDL atribuţii clare, de teamă să nu îşi ia cumva munca prea în serios, acum, acesta nu are ce să-i reproşeze. În aceste condiţii, instanţa de judecată va respinge decizia luată astăzi în plenul Consiliului Judeţean, iar liberalii vor înghiţi din nou găluşca ambalată frumos care li se serveşte la micul dejun.

***********

• Aşa-zisa luptă a autorităţilor locale cu magazinele de etnobotanice nu duce nicăieri, şi asta se întâmplă din cauza permisivităţii legale de existenţă a acestor magazine, care a fost încurajată şi este protejată inclusiv de preşedintele Băsescu. Drept urmare, era normal ca şi controlul efectuat săptămâna trecută de reprezentanţii mai multor instituţii publice, printre care Inspectoratul Judeţean de Poliţie, DGIPI, Garda Financiară, Vamă, DSP, Direcţia Agricolă, Direcţia Sanitar Veterinară şi de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului, toate puse la muncă de prefectul de Vâlcea, pentru a arăta că nu are legătură cu acuzaţiile care i s-au adus în ultima perioadă, să fie apă de ploaie. Cu toate mişcările masive de forţe, rezultatele au fost nule. Reprezentanţii instituţiilor respective au găsit uşa închisă la unul dintre magazine, iar la al doilea nu au putut să-i reproşeze altceva vânzătorului decât că greşise la întocmirea unui bon fiscal şi nu bătuse decât valoarea unui produs, fără ca acesta să apară pe rola casei de marcat. Să vezi şi să nu crezi cu ce se ocupă instituţiile din Vâlcea…când rezolvarea este pe cât de simplă, pe atât de la îndemână, şi anume o hotărâre de guvern, din cele care le sunt atât de dragi lui Băsescu şi Boc, prin care să fie interzise aceste magazine, care este clar că distrug sănătatea unui număr din ce în ce mai mare de tineri. Demonstraţiile de forţă, cum a fost cea de săptămâna trecută, nu sunt menite decât să acopere fenomenul, iar reprezentanţii Guvernului ştiu acest lucru foarte bine.

***********

• Ministrul Economiei a fost cât se poate de distant cu presa, în timpul vizitei sale la Ciunget, dar, la final, s-a şi văzut de ce: nu prea era interesat de eveniment, ba chiar se uita atent la instalaţiile din uzina subterană de parcă ar fi înţeles ceva. În realitate, răspunsurile sale, monosilabice şi plictisite la întrebările ziariştilor, au demonstrat că nu numai că nu ştia, dar, mai grav, nici nu era interesat prea mult de soarta economiei. Sibienii ştiu de ce, pentru că deja îşi făcuse o faimă pe care nu o invidia nimeni, în calitate de conducător al urbei.

***********

• Ion Cîlea şi PSD-ul şi-au găsit un susţinător de bază în persoana… liderului rromilor din Oltenia, Mihai George… No comment, că doar nu o să ne legăm acum de culoarea pielii anumitor persoane.

***********

• Ceartă şi nemulţumiri la împărţirea funcţiilor în noua alianţă, USL, la nivel judeţean. Social-democraţii sunt supăraţi, pe bună dreptate, de faptul că riscă să piardă mai mult decât să câştige din această înţelegere, dat fiind că, la nivel de teritoriu, au fost nevoiţi să cedeze mai multe funcţii importante, în schimbul susţinerii liderului PSD Vâlcea, Ion Cîlea, pentru un nou mandat la şefia Consiliului Judeţean. Ion Cîlea, Aurel Vlădoiu, Dumitru Persu şi Ion Matei au discutat cu Cristian Buican, Emilian Frâncu, Ilie Fârtat, Sorin Bâzâc şi Gheorghe Folea, dar şi cu Mircea Stănculescu şi Alexandru Dediu. Discuţia s-a referit, momentan, doar la chestiuni generale şi principii de lucru, dar s-a început şi împărţirea, cel puţin ca idee iniţială, a unor primării importante din judeţ. Principala problemă a noii alianţe este acum împărţirea bugetului, astfel încât primarii PSD, PNL şi PC să fie mulţumiţi, fiind vorba de vreo 30 de primari, faţă de cei 11 ai PDL.

***********

• Constantin Mazilu îl sponsorizează fără să ştie până şi pe arhiepiscopul Lovişteanul. Cu ajutorul lui, acesta a primit un set complet de veşminte de episcop, care costă în jur de 3000 de lei, oferit cadou de preotul de la Cetăţuia, care, în schimbul acestui serviciu, a primit postul de preot-paroh la Cetăţuia. Nu e de mirare că lui Lovişteanul îi place acum mai mult străinătatea decât meleagurile vâlcene, el plimbându-se prin Italia, Germania, că doar Vâlcea este mică, s-ar afla imediat cu cine se întâlneşte. De altfel, unul dintre superiorii săi stârneşte de fiecare dată zâmbete printre amici, deoarece îi confundă porecla lui Lovişteanul, căruia nu îi mai spune „Leuşteanul”, ci… „Pătrunjelul”

***********

• Trei dintre consilierii judeţeni din Vâlcea au câte patru case. Este vorba despre Ion Belciu (trei apartamente în Berbeşti şi unul în Râmnicu Vâlcea); Gheorghe Folea (două apartamente în Râmnicu Vâlcea, un apartament în Cluj şi altul în Baia-Mare); Dumitru Tărăşenie (un apartament şi o casă la Râmnicu Vâlcea, o casă la Călimăneşti şi una la Berislăveşti).

***********

• Un anume Oprea, apropiat al conducerii PSD din Drăgăşani, nu prea mai poate face afaceri cu Primăria, lucru care îl supără tare mult. Acum însă, în urma ultimelor intervenţii, este posibil ca situaţia să se schimbe.

***********

• La întoarcerea de la inaugurarea centralei de la Ciunget, prefectul de Vâlcea se grăbea nevoie-mare, depăşind pe linie continuă şi în curbe, să-l lase pe deputatul Vîlcu, pe care îl luase cu el în maşină, să nu consume, săracul, prea multă benzină, în faţa magazinului Annabella din Călimăneşti. După care maşina prefectului a continuat goana spre Vâlcea, probabil, pentru a nu pierde degustarea organizată de Asociaţia Italienilor din România-RO.AS.IT la Cinematograful „Ostroveni”.

***********

• Ion Cîlea şi Emilian Frâncu au bătut deja palma pentru susţinere reciprocă la următoarele alegeri locale, dar au uitat să-l consulte pe Ion Matei, care sare acum ca ars la gâtul actualului primar, dar încearcă să muşte, cât poate, şi din gâtul liberalilor, chiar dacă, oficial, îi este interzis să facă acest lucru.

***********

• Romeo Rădulescu şi-a vândut Jaguarul, de gura… presei. Îi este teamă să nu îşi strice imaginea, pe timp de criză, cu o asemenea maşină şi chiar este în pericol să i se întâmple acest lucru.

***********

• La Dăeşti, dar şi în alte două-trei localităţi vâlcene, colaborarea dintre PSD şi PNL la nivel local este aproape imposibilă, pentru că Ion Dobre, pur şi simplu, nu poate să-l înghită pe fostul şi actualul său adversar politic, George Poplan, dar nici vicele nu se grăbeşte să îi facă primarului campanie, chiar dacă va pierde şi el, în acest fel.

***********

• De când cu scandalul etnobotanicelor, fiul lui Gheorghe Gheorghe s-a retras, se pare, din firma care comercializa etnobotanice, sperând că, astfel, se va pune punct acestui scandal. Nu a reuşit însă.

 
Barfele saptamanii 21 - 27 februarie 2011

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 20-02-11
• Dumitru Persu a trimis recent o scrisoare prin care încearcă să facă presiuni asupra conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, pentru a o favoriza pe fiica sa. Din păcate, odrasla nu este rău-văzută din cauza faptului că are tată pe post de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, ci pentru că nu ştie să se poarte cu colegii. Şiret din fire, „umbra” lui Cîlea la Consiliu nu a avut însă curajul de a semna personal adresa cu pricina, ci i-a băgat-o sub nas şefului său, în speranţa că şefii de la spital nu şi-ar fi dat seama de şmecherie. Cum au văzut adresa, cei din conducerea spitalului au înţeles însă imediat unde bate. Şi când te gândeşti că Persu mai vrea un mandat de vicepreşedinte, tot  în umbra şefului său, evident, că doar de acolo se pot face mai uşor învârtelile prin transportul local, dar şi prin distribuţia alimentelor în şcoli.

**********

• Emilian Frâncu a început o campanie agresivă de imagine. Sub sloganul „nici o emisiune fără Frâncu”, el se pregăteşte intens pentru campanie. Nici Ion Matei nu se lasă însă mai prejos. Chiar dacă nu prea are dreptate, el şi-a dat seama că trâmbiţând faptul că preţul apei ar trebui scăzut îşi va atrage simpatia alegătorilor. Senatorul liberal mai are însă o problemă cu rromii din judeţ, care îl huiduie pe unde îl prind…

**********

• Unul dintre viceprimarii Râmnicului a fost recent implicat într-un scandal nocturn dintr-o discotecă vâlceană.

**********

• Deputatul Vasile Bleotu a declarat la Bucureşti, de faţă cu mai mulţi parlamentari vâlceni, că ar vrea să candideze la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, chiar şi susţinut de liberali. Posibilitatea să se întâmple un asemenea scenariu este însă infimă, ţinând cont de faptul că Buican este primul doritor, în cazul în care locul ar fi liber. Din nefericire pentru ei, nu este. Vasile Bleotu nu s-a înghesuit însă la fel de mult la capitolul interpelări, pentru că este singurul parlamentar din România care nu a depus nici o interpelare sau întrebare care să fie pusă pe masa Guvernului în cei doi ani de când şi-a reînnoit mandatul de deputat.

**********

• Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea încearcă să împace şi capra, şi varza în privinţa noii alianţe cu liberalii. El a răspuns recent unui comentariu şoptit al democrat-liberalei Iuliana Moise, care îi şoptea că o să-i pară rău că nu mai este în alianţă cu PDL, afirmând că, de fapt, este în alianţă „cu toată lumea”. Liderii PNL şi PSD s-au întâlnit deja să-şi împartă puţinul care le-a mai rămas la nivel de judeţ. Liberalii vânează acum locuri în consiliile de administraţie ale societăţilor aflate în subordinea Consiliului Judeţean, adică mai ales locurile care sunt deţinute în prezent de PDL. Din lista lui Buican, cu „promisiuni” pentru următoarele alegeri, nu lipsesc Victor Stănculescu, pe post de… prefect şi Cristian Iliescu - director la Loto sau Mircea Poenaru - director la Direcţia de Tineret şi Sport. Constantin Monceanu se visează vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, iar Ilie Fârtat - director la Spitalul Judeţean. Şi la PSD, lista este la fel de lungă, doar că liberalii şi pesediştii mai au un hop „minor” de trecut, şi anume să ajungă la guvernare pentru a o pune în practică. Chiar şi fiul fostului prefect speră la un post călduţ, după ce s-a înscris în… PNL.

**********

• Vicele Constantinescu îşi dă în petic de câte ori apare pe sticlă. La ultimul interviu dat unei televiziuni locale, el s-a bâlbâit serios când a fost întrebat în ce scop a plecat primarul Rădulescu în Austria, afirmând că… nu şi-a permis să verifice cu ce delegaţie a fost acesta, dar că este vorba despre „un schimb de experienţă”, cu „o delegaţie mai complexă” şi că el, personal, se simte mult mai bine singur, pentru că în acest fel… învaţă mai multe.

**********

• Ion Matei îşi surprinde din ce în ce mai mult colegii de partid. Mai nou, el trâmbiţează că nu va susţine nici un alt candidat, dacă nu va fi el cel desemnat să candideze la Primăria Râmnicului.

**********

• Conservatorii vâlceni demişi de la centru se ceartă acum pentru… cine şi cum a reabilitat WC-ul partidului. Ion Pârvulescu, fost vicepreşedinte al PC Vâlcea, afirmă că Stănculescu ar avea la activ marea performanţă de a reabilita WC-ul partidului, în care cică nu îţi puteai face nevoile liniştit din cauza şobolanilor. Pentru că au pus mână de la mână şi şi-au amenajat un loc frumos, unde să nu se trezească, Doamne feri, cu niscaiva rozătoare sărind la jucăria lor, peciştii cred acum că nu este drept să fie demişi. Prim-vicepreşedintele Pârvulescu este ţinta unei campanii denigratoare pe internet, în care se afirmă că ar susţine în faţă actuala conducere judeţeană a PC Vâlcea, pe când, în realitate, pregăteşte debarcarea liderului Stănculescu şi a vicepreşedintelui Gheorghe Nicolae împreună cu aliatul său de la municipiu Mihai Persu. Mihai Persu este şi el băgat în aceeaşi oală, probabil, de „tabăra Stănculescu”, fiind acuzat că ar fi cerut 1600 de lei de la membrii PC Vâlcea să facă un site.

**********

• În timp ce nordul judeţului are nevoie, în primul rând, de infrastructură pentru a conta pe harta ţării, primăriţa Sonia Iliescu visează că, în mandatul său viitor, le va construi localnicilor o… telegondolă care să traverseze comuna, de la Cornet până spre munţii Făgăraş.

**********

• Mai mulţi primari vâlceni le-au dat cu flit celor de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care le propuneau să folosească drept mijloc de comunicare reţeaua internet a STS în situaţii de urgenţă. Conducerea STS se plânge şi de faptul că… primarii refuză să pună la dispoziţie numerele de telefon sau adresele de e-mail, aşa că, în aceste cazuri, serviciul nu prea are obiectul muncii. Interesant este că, în acest moment, aproape toate instituţiile deconcentrate ale statului sunt racordate la internetul STS. Primarii din teritoriu au rămas „ultima redută”, iar Alexandru Marcu, şeful STS Vâlcea, a propus acum… implementarea unei agende electronice a Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă. Nu este pentru prima dată când ofiţerii de la serviciile speciale vor să le vină informaţii mură în gură, uneori chiar de la cei pe care ar trebui să-i aibă în vizor. S-au întâmplat astfel de ciudăţenii şi în activitatea UM 215, care ar fi trebuit să urmărească poliţiştii şi jandarmii şi ai cărei ofiţeri încercau în multe cazuri să afle informaţii despre agenda celor urmăriţi chiar de la aceştia.

**********

• Acatistele date de primarul de la Goleşti, la sfatul ironic al prefectului Ungureanu, se pare că nu au avut nici un efect, pentru că Guvernul nu a alocat nici acum bani pentru alunecările de la Goleşti.

**********

• Directoarea de la o grădiniţă din Râmnic cere părinţilor 5 lei pe cap de copil pentru protocolul cercului pedagogic. Suma adunată ajunge undeva între 700 şi 1000 de lei. Deşi nemulţumiţi de această cerere, părinţii se văd nevoiţi să achite cafelele, sucurile şi prăjiturile educatoarelor, pentru a nu se pune rău cu acestea.

**********

• Războiul dintre Antares şi Matdan dă dureri de cap judecătorilor. Speţa este atât de încurcată, încât hotărârile se bat cap în cap. Momentan, Antaresul şi-a recuperat numerele de înmatriculare smulse de şeful ARR de la şapte microbuze, cu ajutorul instanţei, dar călătorii care fac aproape zilnic naveta între Drăgăşani şi Râmnicu Vâlcea se plâng de lipsa de confort din rablele folosite de societatea Matdan, în care stau ca sardelele.

**********

• Primarul Brezoiului vrea prostituţie legală la Brezoi, fiind supărat pentru că „fetele vesele” din localitate nu îşi plătesc nici măcar impozitele, ce să mai vorbim de amenzi… Numai în anul 2010 primăria trebuia să încaseze 200.000 de lei din amenzi date prostituatelor.

**********

• Valentin Iliescu începe să dea rateuri. După ce l-a alergat pe ministrul Tabără prin judeţ, el s-a supărat ca măgarul pe sat pentru că vizita sa nu ar fi fost suficient… mediatizată de postul unde se dă drept „redactor special”, tot în căutare de imagine, evident. După toată alergătura, Iliescu a mai şi întârziat mai mult de o oră la o întâlnire care trebuia să aibă loc la Primăria Râmnicului, aşa că invitaţii au mâncat liniştiţi din bucatele pregătite, după care au plecat fără să poată mulţumi „gazdei” care nu ajunsese la întâlnire.

**********

• La Vâlcea se vând şi se consumă droguri în special pe lângă şcoli şi licee. Unii dintre taximetrişti au devenit dealeri, şi reţelele sunt în creştere.

 
Barfele saptamanii 14 - 20 februarie 2011

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 13-02-11
• Mai mulţi aleşi locali PSD au fost puşi la punct la Vâlcea de Adrian Năstase, la fel cum conducerea PSD Vâlcea a fost pusă la locul ei de Liviu Dragnea. Liderii PSD i-au făcut pe aceştia să înţeleagă faptul că numai prin unirea forţelor opoziţiei pot câştiga alegerile şi că degeaba se bat pe funcţii, cât timp sunt în opoziţie. Emilian Frâncu a devenit peste noapte, din interes, un susţinător fervent al PSD, el fiind prezent la lansarea cărţii lui Adrian Năstase. Unii dintre pesedişti sunt atât de supăraţi, încât au încercat să negocieze cu Dorel Jurcan un loc „mai în faţă” pe listele PDL pentru alegerile următoare.

*************************

• Vâlcenii se plâng că pe programul „Casa verde” s-au depus 430 de dosare, dar au fost finanţate mai puţin de o sută, iar restul de bani nu se ştie unde s-au scurs, pentru că nu s-au redistribuit la alte dosare.

*************************

• Cristian Buican simte că pierde teren în faţa lui Emilian Frâncu, în cazul în care Ion Cîlea este, aşa cum anticipasem de mult, bătut în cuie pe post de candidat la Consiliul Judeţean. Buican ar fi vrut să fie el candidatul la şefia CJ din partea alianţei, dar era un vis greu sau imposibil de realizat. Discuţiile se vor aprinde totuşi dacă pe o lista comună a celor două partide va fi impus şi prietenul siamez Dumitru Persu. În plus, Buican simte în ceafă şi răsuflarea nemulţumită a principalului finanţator al PNL, Dan Niţu.

*************************

• Pentru a-şi asigura o imagine cât mai bună, senatorul PNL Emilian Frâncu îşi dă acum şi doctoratul, la Târgovişte. El a cam dat-o însă în bară cu „puţoii” partidului, aşa cum i-a numit pe Facebook pe cei care îl criticau. În acelaşi timp, conştient că nu şi-ar aduce decât deservicii, el încearcă să se înţeleagă cât mai bine acum cu Cristian Buican. După ce a spus că „puţoii trebuie să construiască şi nu să dărâme”, Frâncu a ţinut să explice şi termenul: (DEX: puţoi = tânăr care nu-şi respectă părinţii sau pe cei mai în vârstă; tânăr care crede despre el că are o valoare pe care nu o are).

*************************

• Special pentru Ion Tudor s-au mai înfiinţat la Vâlcea două posturi de vicepreşedinţi PDL. Că doar banii nu au culoare politică…

*************************

• Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri s-a hotărât, în sfârşit, să apeleze la instanţă pentru a-şi recupera 180 miliarde de lei vechi de la primării. Din păcate, în unele cazuri, nu există însă contracte, pentru că lucrările au fost făcute în campanii electorale şi la comandă politică. 

*************************

• Vâlcenii care locuiesc în blocurile ANL se plâng de faptul că la blocul ANL 14 a apărut deja igrasia, deşi apartamentele au fost date în folosinţă din 2009, iar la cele noi deja sunt pereţii exteriori crăpaţi în unele locuri.

*************************

• Pe Gabriela Ene o cam paşte schimbarea, în perspectiva începerii campaniei electorale, la fel ca şi pe alţi oameni credincioşi ai lui Mircia Gutău.

*************************

• Supăraţi foc, conservatorii vâlceni au reuşit cu adevărat să-i „sperie” pe şefii lor de la centru, afirmând chiar şi că vor… întrerupe apa la WC. Dincolo de lipsa evidentă de imaginaţie şi fler politic, conservatorii au căzut în capcana de la centru. Au şi ei o fărâmă de adevăr în ceea ce spun, deoarece este evident că schimbarea are şi o miză politică, deoarece PC a devenit acum interesant pentru oportuniştii politici. Nu Mihai Persu este însă pericolul, ci poate foste personalităţi care au trăit bine pe spinarea PC la alegerile anterioare.

*************************

• Primarul de la Băbeni vrea să schimbe directorii şcolilor din localitate pe criterii politice, dar nu prea îi iese pasenţa. Pentru a o demite pe Gabriela Ene, el a ajuns să facă potecă pe la preşedintele PDL, Dorel Jurcan, visând că viitorul „general” al învăţământului ar putea fi cineva de la Băbeni.

*************************

• Nicolae Sofianu face acum bani din nisip. Firma sa, Oltcarn Construct, a obţinut aprobare de la Agenţia de Protecţie a Mediului Vâlcea, pe baza căreia poate extrage acum liniştit pietrişul şi nisipul în Băbeni, pe lunca râului Bistriţa. Pentru a face rost de bani, Sofianu a fost nevoit să îşi prelungească o linie de credit la CEC Bank Vâlcea, pentru suma de 7.000.000 de lei, pentru care a garantat cu sediul administrativ al firmei, de pe strada Carol I nr. 17, dar şi cu un imobil de pe strada General Magheru nr. 1.

*************************

• Războiul pe sub masă dintre prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea continuă în forţă. Acum, Ion Cîlea are de gând să îl preseze pe Ungureanu cu un proces în care urmează să-l acuze pentru falsificarea unei semnături.

*************************

• Părul lui Jean Decuseară a devenit subiect de bârfă pentru colegii săi de partid, săptămâna trecută. Pentru a linişti bârfitorii care îl bănuiau că se vopseşte, acesta a afirmat că a putut să-şi menţină părul castaniu chiar şi la cei peste 70 de ani ai săi pentru că a reuşit să rămână… naiv în politică.

*************************

• Pesediştii cu state vechi s-ar putea să aibă câteva surprize la următoarele alegeri, pentru că pe urmele lor, dar vrând neapărat să-i întreacă, stau la pândă Costi Rădulescu şi Sorin Ghiţă, care îşi doresc să candideze pentru Parlament la următoarele alegeri. Fostul preşedinte al TSD Vâlcea îşi ascute unghiile ca să intre în competiţia pentru Camera Deputaţilor în colegiul uninominal Râmnicu Vâlcea – Sud, iar Sorin Ghiţă se pare că îşi doreşte tot un colegiu care să cuprindă o parte din Râmnic.

*************************

• Fostele căpuşe ale Primăriei Râmnicului nu au fost scoase nici acum din schemă. Curios pentru unii, dar mai puţin curios pentru cei care ştiu că singura „misiune” a lui Cosmin Constantinescu la Primăria Râmnicului este de a „avea grijă” de firmele lui Mircia Gutău. La 10 ianuarie, conducerea Apavil a semnat cel de-al treilea contract de lucrări „Reabilitarea reţelei de distribuţie a apei din Râmnicu Vâlcea” cu firma COSTRUZIONI DONDI S.p.A, S.C DONDI PROJECT CONSTRUCTII SRL, şi, surprize-surprize, S.C ALEXCONSTRUCT SRL. Valoarea contractului este de 1.495.540 de euro fără TVA, din care 69,57% asistenţă financiară nerambursabilă ISPA şi 30,43% cofinanţare asigurată de Banca Europeană de Investiţii. Aşa ajunge firma care nu reuşea nici bordurile de pe marginea străzii să le monteze drepte să facă acum şi reţele de apă şi canalizare. Norocul cetăţenilor din Ostroveni, al celor de pe strada Stolniceni şi de pe Calea lui Traian. Valoarea totală a proiectului „Reabilitarea Sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare şi a staţiei de epurare a apelor uzate în municipiul Râmnicu Vâlcea” este de 29 de milioane de euro, din care 75% reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă de la Uniunea Europeană, iar 25% reprezintă cofinanţare de la Banca Europeană de Investiţii.

*************************

• În afară de Eugen Neaţă, şi Ion Preda a fost audiat în dosarul fostului prim-procuror al Vâlcii, Teodor Trancă. Cei doi poliţişti au recunoscut faptul că şeful Parchetului Vâlcea a intervenit cerându-le rezolvarea unor plângeri penale ale lui Ovidiu Ciogescu în favoarea acestuia.

*************************

• Eusebiu Veţeleanu se va întoarce săptămâna aceasta la birou, mai liniştit decât înainte în privinţa schimbării sale.

*************************

• Pacienţii care au nevoie acum de consultaţii interspitaliceşti la Râmnicu Vâlcea nu mai sunt transportaţi cu autosanitarele Serviciului de Ambulanţă Vâlcea, în prezent, ci cu mijloace proprii, adică cu o ambulanţă şi un autoturism Dacia ale SJU Vâlcea. Ambulanţele sunt folosite însă în timpul nopţii. 
Barfele saptamanii 7 - 13 februarie 2011

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 06-02-11
• Prin târg se vorbeşte că afacerista Maria Tudor nu a renunţat încă la ideea de a prelua Casa Tineretului, imobil aflat în litigiu şi pe care Fiscul încearcă de ceva vreme să îl vândă. Ea se pare că are chiar gânduri să îşi diversifice paleta de afaceri şi, o dată ce va avea şi acest imobil, pentru că spaţiul este generos, să facă acolo chiar şi ateliere de croitorie. Pentru Hotelul Alutus nu şi-a pus, deocamdată, banii la bătaie, considerând suma cam… piperată.

************

• Cristian Buican se gândeşte din ce în ce mai serios să-i strângă pe toţi liberalii „de seamă” la o şuetă, pentru a stabili principalele puncte din strategia electorală. Spre surpriza sa, a constatat că ofertele de la vecinii bulgari sunt mai ieftine decât cele din ţară, aşa că este posibil ca viitoarea strategie de campanie să fie discutată la începutul lunii mai, în străinătate. Vor fi invitaţi şi primarii, dar şi anumiţi lideri liberali din teritoriu. Până una-alta, Buican are de-a face cu o armată de liberali deloc disciplinaţi, care au început acum să nu se mai certe doar la şedinţe, ci şi pe Facebook. Miza este conducerea PNL Vâlcea, care a început să fie atractivă pentru mai mulţi liberali, pentru că partidul este în ascensiune.

************

• Pe lângă personaje deja cunoscute, reprezentanţii Alutus îl acuză acum şi pe fostul prefect, Mircea Perpelea, că ar fi fost implicat în „afacerea Alutus” şi spun că acesta a apărut personal la Hotelul Alutus atunci când s-a făcut executarea, în momentul în care foştii salariaţi au pus furtunul cu apă pe poliţiştii care însoţeau executorul judecătoresc şi l-au agresat pe executorul judecătoresc, fracturându-i piciorul. Potrivit unui apropiat al lui Minea şi implicat în procese, există o mare asemănare între cazul Rarora, cazul Gutău (în scandalul cu terenurile Unităţii Militare Vlădeşti) şi ceea ce se întâmplă acum la Alutus. „SC Rarora a fost băgată în faliment, având datorii mai mici decât creanţele de încasat. Societăţile care aveau creanţe de achitat către Rarora nu au fost chemate de lichidator în instanţă, oferind astfel posibilitatea ca societatea să îşi poată achita datoriile către banca Novaci, situaţie în care firma rămânea solvabilă. Patronul Rarora a fost arestat preventiv (lucru care se face numai în cazul unor persoane periculoase), fapt pentru care acesta se pare că nu a putut să-şi organizeze apărarea, dar, prin distrugerea SC Rarora, cei interesaţi îşi atinseseră scopul, de a pune mâna, de a deposeda de bunuri proprietarii legali, prin manevrele unor instanţe corupte (…). Intenţia primarului Rădulescu este de a cumpăra Hotelul Alutus pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, de la SC Batroscom (fosta Alutus), societate aflată în lichidare, care nu mai are în proprietate hotelul din anul 2001. Planul este croit de Maria Tudor după şablonul vânzării Cantinei Partidului, pe care a cumpărat-o de la Primărie, cu terenurile de sub ea, dar fără terenurile dinspre stradă, care ajunseseră, prin bunăvoinţa domnului Gutău, în mâinile a doi prieteni de-ai săi, motiv pentru care se pare că şi-a asigurat locul de la Colibaşi. Oare, ce îl motivează pe Romeo Rădulescu să bage numele şi banii Primăriei într-o vădită escrocherie, prin care Maria Tudor urmăreşte să pună mâna pe Hotelul Alutus? (…) Nu trebuie să fii mare specialist să îţi dai seama că Maria Tudor se bucură de protecţia unei persoane care se afla printre primii patru oameni influenţi din ţară (aşa cum îi place să se laude adesea). Astfel se explică cum a reuşit Maria Tudor să scape basma curată din ancheta de la Ocnele Mari, cum şi-a băgat în traistă izvoarele de la Olăneşti, cum a luat de la primăria municipiului 15 miliarde pentru o stradă fantomă, cum fentează ancheta DNA în cazul Dobrişan şi multe altele. În perioada în care familia Tudor era înregimentată în PSD, în timpul alegerilor, aceasta a negociat cu oameni din partid pentru ca, în schimbul sponsorizării alegerilor, să primească Hotelul Alutus, lucru pe care nu l-a obţinut, dar Maria Tudor, ambiţioasă din fire şi cu banii cheltuiţi, nu se lasă. Să încerci o astfel de tâlhărie în văzul întregului oraş, să deposedezi un proprietar de bunurile pe care le deţine, ce poate să însemne decât că este o acţiune mafiotă, în care se încearcă să fie implicată Primăria Râmnicu Vâlcea.”, afirmă reprezentantul de la Alutus.

************

• Prefectul Petre Ungureanu trece printr-o criză de… sinceritate. Acesta a recunoscut public că, de când este prefect, adică de mai bine de un an, nu a reuşit să facă nici un proiect european. Noroc cu predecesorii, care i-au lăsat moştenire două... proiecte. Ungureanu este însă sigur că va apuca să se bucure de roadele proiectelor iniţiate de el, tot în calitate de prefect al unui judeţ care nu „performează la nimic”. De altfel, prefectul a intrat de curând în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate.

************

• Valentin Iliescu s-a pus pe treabă, adică vrea să-şi facă imagine în sudul judeţului cu orice preţ, pentru următoarele alegeri. El a început cu plimbarea unui grup de femei din Drăgăşani la Palatul Parlamentului şi Palatul Victoria. Şi, ca să vezi, băbătiile rămăseseră paf. Iliescu îşi amenajează deja un sediu în Drăgăşani, deoarece este mai mult ca sigur că el va candida pe Colegiul Drăgăşani la următoarele alegeri.

************

• Pesediştii vâlceni sunt marcaţi profund de arestarea lui Nicolescu de la Argeş, atât de marcaţi încât, mai în glumă, mai în serios, cer Procuraturii să îi viziteze mai des pe cei de la Finanţe, de exemplu, că tot sunt într-o colaborare excelentă. Efectul ar putea fi însă unul neaşteptat şi cei vizitaţi de Procuratură să fie chiar cei care cer. Cam acesta a fost schimbul de „amabilităţi” dintre vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu, şi prim-procuroarea de la Vâlcea, Carmen Vameşu, la bilanţul Finanţelor Vâlcea. Pesediştii vâlceni nu sunt degeaba disperaţi de ridicarea preşedintelui de la Consiliul Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, deoarece, într-o cauză disjunsă din dosarul acestuia, este posibil să fie chemaţi şi doi demnitari ai Vâlcii, pentru audieri. Este vorba mai ales de chestiuni de administraţie şi de… construcţii cu o firmă protejată, printre altele, şi de poliţie.

************

• Mai mulţi politicieni locali s-au trezit, pe nepusă masă, „curtaţi” de partide de buzunar. Mai exact, în disperare de cauză şi speriat că va fi expulzat din Partidul Poporului sau înlocuit cu Nicolae Pătru, Ion Nicolae a început să împartă propuneri în stânga şi în dreapta, încercând să-i momească spre partidul său pe politicieni care activează în prezent la partide mult mai importante, din PSD, PNL şi PDL.

************

• În scurt timp, palatul de la Olăneşti, care a fost reabilitat de curând pe bani grei, urmează să fie vândut cu dedicaţie printr-o manevră a pedeliştilor. Marele tun nu este la Vâlcea acum, ci în altă parte. Privatizarea hotelurilor şi a vilelor care aparţin RA-APPS ar fi unul dintre cele mai mari tunuri imobiliare din ultimii ani de la Vâlcea. Mai multe sucursale RA-APPS au ajuns aproape de faliment, iar acţiunea a fost una concertată pentru a exista o justificare pentru vânzarea lor. În afară de vila de la Olăneşti mai este vizat şi Hotelul Cindrel, de la Păltiniş, care este gestionat tot de Vâlcea.

************

• Unul dintre reprezentanţii de vază ai opoziţiei are acum un morcov cu vânător cu tot prin părţile sensibile. Omul este îngrijorat că, de… au trecut vremurile când se lăfăia prin consiliile de administraţie de la Oltchim, RADRA, CASS ş.a şi câştiga anual, fără muncă, o jumătate de casă, iar jumătatea cealaltă o lua, tot fără muncă, fiind consilierul lui Dobrişan la BCR, consilier judeţean, şef de comisii şi comitete, şef la ATOP, şeful Fundaţiei PSD-ului A.I. Cuza etc.

************

• Romulus Bulacu este posibil să rămână vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, liberalii mulţumindu-se şi cu bani în loc de funcţii, deocamdată.

************

• Joi se anunţă o şedinţă cu luptă la baionetă între puterea şi opoziţia din Consiliul Judeţean, pentru că se vor împărţi banii pentru acest an, iar fiecare partid este interesat să ia cât mai mult din felia de tort.

************

• După parafarea alianţei dintre PSD şi PNL, Ion Cîlea a început să respire mai uşor: aproape că i se asigură un nou mandat la Consiliul Judeţean Vâlcea. Lucrurile sunt însă mai încurcate la Primăria Râmnicului, unde îşi ascute săbiile să candideze deja Emilian Frâncu. În acest sens, el şi-a adus oameni din garda veche la televiziune, care sunt însărcinaţi să-i aducă bani, dar să se ocupe şi de campania lui electorală. Nici PDL nu stă însă degeaba, iar treaba puterii este acum de a slăbi încrederea populaţiei în alternativa oferită de alianţă. Alianţa a făcut şi câţiva primari din judeţ să îşi regândească strategiile electorale, şi mulţi dintre ei au început acum să le promită marea cu sarea noilor… aliaţi.

************

• Un parlamentar din opoziţie a început deja să se milogească pe la directorii de instituţii, în speranţa că va stoarce ceva bani de la ei, pentru când va veni, speră el, la putere, adică la guvernare. Doar casa pe care o are în construcţie în cartierul Nord trebuie şi ea terminată… 

************

• Pentru doi dintre primarii PSD din judeţ se pregăteşte ceva… nu prea plăcut, din partea şefilor de partid ale organizaţiilor din zonele pe care le gospodăresc. Unul este din nordul, iar altul din sudul judeţului, dar amândoi vor avea mari probleme la alegeri.

************

• Curtat pentru a-i lua locul lui Veţeleanu este acum Teodosie Filip. Din cearta primarului cu vicele iese însă, surprinzător, în faţă al doilea viceprimar, Cosmin Constantinscu, lăsat iar pentru câteva zile „agă” în Primărie, adică cel dintâi dintre „şefuţi”. Între timp, Romeo Rădulescu este plecat din nou peste hotare. Nici Dorel Jurcan nu se lasă mai prejos, ci a fost, cică, plecat şi el într-o misiune în… Germania, iar Romulus Bulacu şi Aurel Simion sunt la schi, în Austria.

************

• Fiica primarului de la Ocnele Mari a ajuns şefă la una dintre cele mai importante direcţii din primărie, doar că ştie despre administraţie mai-nimic. Oficial, postul urmează să fie scos la concurs, dar, până atunci, Petre Iordache se gudură mai ceva decât un căţeluş scăpat din lesă pe lângă primarul Rădulescu. Madama nu are habar de ceea ce semnează, iar direcţia este condusă, momentan, din umbră, tot de fostul şef.

************

• Liuba Sazon încearcă să se laude singură prin ziarele locale, pentru că nu are cine. În urma bârfei de săptămâna trecută, aceasta a făcut un scandal monstru cu profesorul Soare, neînţelegând că, de fapt, acesta făcuse greşeala de a o apăra… În plus, aflăm că nici de partea politică nu putea fosta inspectoare generală să stea departe acum câţiva ani, când se afişa cu noul lider de la Partidul Poporului, Ion Nicolae. Acum, Liuba Sazon l-a acţionat în judecată şi pe Ion Nicolae, pe motiv de pervertire a bunelor moravuri, înşelăciune şi profit, adică… promisiuni neonorate. Omul, ca orice bărbat, s-a vârât în patul ei, dar nu avea nici o intenţie de a-şi reface viaţa, deşi era liber de contract. Când a văzut că i se solicită prezenţa la biserică duminică de duminică şi bani mulţi a dat bir cu fugiţii, după numai trei luni. A fost imediat chemat în judecată pentru că nu i-a achitat facturile la apă caldă şi rece Liubei, curentul şi cablul TV. Mai sunt alte trei procese, intentate unor bărbaţi din motive asemănătoare, cel mai cunoscut caz fiind al soţiei omului de afaceri A. Dumitrescu, care locuieşte în Germania. Aceasta, când a aflat că soţul îi era acţionat în instanţă de Liuba Sazon pe motiv de înşelăciune, a venit la ea acasă, pe strada V. Olănescu, şi a măturat scara cu ea. Liuba şi-a scos certificat medical şi spunea că a lovit-o bărbatul, nu nevasta. Pe listă se mai află Lary Dumitraşcu, Mărgărit, Tavi Nicoale din Piteşti, Cristian Pătraşcu, Liviu Popescu şi lista, probabil, va continua.

************

• În jurul datei de 15 martie se va dezbate Planul Urbanistic General al oraşului, care ar urma să fie avizat anul acesta, în locul celui care a expirat de mult. Deocamdată, noul PUG este postat pe site-ul Primăriei Râmnicului, iar localnicii îşi pot posta sugestiile pe acelaşi site.

************

• Băsescu a semnat, săptămâna trecută, decrete de numire în funcţia de judecător sau procuror şi pentru trei judecători şi un procuror din Vâlcea, respectiv Daniel Donetete (Judecătoria Horezu), Oana Robu şi Aurelian Marcu (Judecătoria Bălceşti) şi  Mihaela Florea (Parchetul de pe lângă Judecătoria Bălceşti.

************

• Mihail Constantin, consilierul vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, prezent la bilanţul Finanţelor vâlcene a spus că Bucureştiul a folosit finanţele din Vâlcea pe post de cobai în ultima perioadă, pentru a putea implementa proiectele importante.

************

• Registrul Comerţului este aruncat în gura opoziţiei şi se pare că s-a schimbat din nou şeful, cu o şefă, care are bărbatul în Opoziţie, la Vâlcea, şi o va înlocui pe actuala directoare, Magda Stoian.

************

• Mihai Persu nu exclude posibilitatea de a trece la o altă formaţiune politică, în cazul în care lupta internă din PC nu se termină cât mai curând. Şi nu exclude unul dintre partidele la care nu a mai fost, dar care face parte din alianţa nou-formată în opoziţie.

 
Barfele saptamanii 31 ianuarie - 6 februarie 2011

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 30-01-11
• Primarii şi organizaţiile PDL din teritoriu nu prea vor să împartă banii de la Consiliul Judeţean cu PNL, caz în care caşcavalul nu ar mai ajunge la toate trei partidele. Adevăratul motiv al ultimei acţiuni a lui Cristian Buican pare să fie tot o luptă internă, manevre la care liberalii sunt campioni, adică aceea de a bloca ascensiunea lui Dan Niţu în PNL Vâlcea. Buican îşi doreşte ca Ion Cîlea să nu mai câştige un nou mandat la preşedinţia CJ, pentru a se desemna, cum e şi normal, candidat pentru un post de parlamentar în zona de sud a judeţului. Buican şi-ar atinge astfel scopul şi ar scăpa de Cîlea din fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean, iar colegului său, Dan Niţu, i-ar arăta cine e numărul unu în PNL Vâlcea. În acelaşi registru s-a înscris şi ultima declaraţie a lui Buican, care încearcă să dea vina exclusiv pe preşedintele Consiliului Judeţean pentru că nu s-a făcut alianţa cu liberalii, pentru că, spune el, Ion Cîlea ar fi ignorat cererile venite de la centru. Firmele vărului lui Buican sunt încă în „alianţă” cu PDL-ul. Liberalului i s-au promis, ca multor altora din ţară, sume imense pentru a trece la independenţi şi apoi la fuziunea cu PDL.

*******************

• Prefectul de Vâlcea nu s-a lăudat degeaba că ar cunoaşte foarte bine situaţia dintre societăţile Matdan şi Antares. Avea dreptate: o cunoaşte din sursă sigură, adică propria nevastă, care a fost angajată să-l apere pe patronul de la Matdan Service în acest circ.

*******************

• Amatori să cumpere Hotelul Alutus sunt mai mulţi acum, când patrimoniul a ajuns să valoreze doar 75 de miliarde de lei vechi, iar o gaşcă portocalie se pregăteşte să dea lovitura în curând, tot prin niscaiva moldoveni, cum se obişnuieşte de câţiva ani în Râmnic. Au însă ceva concurenţă, pentru că la caşcaval râvnesc chiar şi firme străine. Sau poate, la final, rămâne numai Şoavă. Nicolae Minea încearcă însă să tragă de timp la Tribunalul Bucureşti, printr-o cerere de neconstituţionalitate.


*******************

• Fostul preşedinte al CJ Vâlcea, Anton Miţaru, şi-a trântit o statuie la mormântul pe care şi l-a achiziţionat în cimitirul de lângă Liceul Economic. Pe marmura neagră, Miţaru are un basorelief cu chipul său, în valoare de vreo câteva mii de euro. Aşa cheltuitor, şi nici nu a murit. Încă.

*******************

• Dan Niţu nu stă nici el cu mâinile în sân, şi, la sfatul unor prieteni, se pare că s-a întâlnit deja cu adversarul său politic, Mazilu, deoarece nu este exclus ca aceştia să conlucreze în curând, unul din postura de candidat la Senat, iar altul la Camera Deputaţilor. Amândoi vor arunca bani în campanie, şi nici unul nu este dispus să rişte să rămână şi pe post de capră, şi cu buzunarele goale…

*******************

• În timp ce adversarul său din PDL, Romulus Bulacu, se dădea de ceasul morţii împreună cu liberalii să facă un protocol la CJ, liderul Dorel Jurcan se plimba prin China, cu gândul mai mult la plăceri decât la muncă. Jurcan îi ajută acum pe liberalii aliaţi cu Bulacu să încheie alianţa cu PSD, deşi alianţa PNL –PDL este doar un preludiu pentru un amor nebun PNL-PSD. Valentin Iliescu visează, mai nou, la şefia Consiliului Judeţean Vâlcea, adică, în traducere liberă, scaunul lui Bulacu. Dar nu va fi să fie.  Nici PDL nu stă degeaba, ci ar vrea acum o alianţă cu UNPR. Dar nu la Tribunal, ci prin fuziune, să fie „divorţul” mai uşor. Mai mulţi viceprimari PDL şi-au schimbat, în ultimul timp, opţiunile politice, dar mai aşteaptă până anul viitor pentru a sări în altă barcă. Nu din motive de doctrină, ci, evident, de bani şi putere. Singurul lor scop este câştigarea alegerilor pentru noile partide.

*******************

• Nicolae Minea, cică, nu a dat ţepe numai la bugetul statului, ci şi firmelor pe care le-a angajat să facă diverse reparaţii la imobilele pe care le administrează. Unii dintre ei au ajuns să scrie şi la Preşedinţie pentru a-şi căuta dreptatea.

*******************

• Inspectorul cu trei carnete de partid la chimir, cel cu minorităţile, dar cu nume de astru - Soare, s-a trezit luni la Inspectoratul Şcolar să-i plângă de milă Liubei Sazon, spunând că sărmana femeie trăieşte numai din biserică, dar şi-a atras antipatia colegilor de la „Take Ionescu”. Aceştia spun că nevasta inspectorului pripăşit de Emilian Frâncu pe la ISJ fierbea şi acum cartofi de la catedră dacă nu o promova fostul primar. Liuba Sazon fusese propusă pe vremea aceea, după ce îşi făcuse carnet portocaliu şi urma să fie măcar directoare adjunctă la Take, în ceafa lui Burdoază, iar de acolo spera să ajungă şi în locul Gabrielei Ene. Dar, într-o seară, la o şedinţă a femeilor PDL, Iuliana Moise a turbat când a auzit asta, iar Gutău a spus că tot mai bună ar fi nevasta lui Soare, care nu era atunci în partid. Şi, cică, nici soţul nu trebuie să stea prea liniştit, că din proiectele lui, cu rromi, s-ar fi strecurat din greşeală nişte euroi şi prin alte părţi.

*******************

• Administrarea unei asociaţii de proprietari a devenit o afacere în adevăratul sens al cuvântului. La apă, de exemplu, aceasta pleacă de la furnizor cu un preţ, iar asociaţiile de locatari o vând cu alt preţ, chiar şi cu doi lei mai mult, la fel ca şi apa caldă. Mai mulţi râmniceni au cerut astfel societăţilor de distribuţie să încheie contractele de furnizare cu consumatorii finali, deşi „ingineria” se face cu ştiinţa societăţilor furnizoare.

*******************

• În cazul afacerilor Mariei Tudor, este foarte posibil ca ancheta Consiliului Concurenţei să reprezinte punctul de plecare a unei anchete mult mai amănunţită, realizată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Între timp, patroana de hotel neterminat s-a rugat şi prin Israel să le dea Dumnezeu ochelari de cal celor care o anchetează şi să scape basma curată şi de data aceasta. Şi nu oricum, ci în compania lui Emilian Lovişteanul. Dar şi a fostului preşedinte al CJ Vâlcea.

*******************

• Culmea, deşi Ministerul Sănătăţii vrea să-l închidă, spitalul din Bălceşti are chiar şi medicamente şi aparatură medicală, ceea ce bolnavii caută cu lumânarea la Spitalul Judeţean Vâlcea, de exemplu.

*******************

• Iarna este mai grea în acest an pentru RAJDP Vâlcea, unde chiar şi directorul general al societăţii, Nicolae Vălimăreanu, a decis să intre singur în şomaj tehnic. Conducătorul unităţii este nevoit să treacă totuşi pe la serviciu ca într-o zi normală de lucru, pentru că nu are cine să îl suplinească.

*******************

• Comuna Perişani are acum nu doar pârtie de schi, ci şi… stemă. Aprobată chiar de premierul Emil Boc, adică reprezentantul Guvernului, pe care Ion Sandu l-a dat în judecată.

*******************

• În Parcul Naţional Cozia se dau bani europeni pentru ca… turiştii să fie instruiţi să nu calce… şopârlele şi insectele. Proiectul, în valoare de 1,2 milioane de euro, se derulează până în 2013 şi îşi propune şi monitorizarea speciilor de stâncă, apă, pajişte, a carnivorelor mari şi insectelor. Pe de altă parte, speciile de păsări răpitoare protejate de pe Buila Vânturariţa au… zădărnicit, deocamdată, un alt proiect, al Hidroelectrica, de construcţie a unei hidrocentrale în zonă.

*******************

• Cică metoda cu omorâtul câinilor, care se practica la Vâlcea, era copiată ca la carte şi de primarul Berbeştiului, care s-a apucat chiar să împuşte câinii. Mai nou, în Râmnic se pun momeli cu otravă, nu se mai aplică metoda aceea, cu împuşcarea sau bătaia, că se aude…


*******************

• Primarul de la Frânceşti nu vrea să-şi sacrifice propriii salariaţi pentru bunăstarea comunei, ci a găsit o altă metodă de a economisi bani: vrea sa dea afară asistenţii personali.

*******************

• Primarul Rădulescu spune că… şi Gigi Matei ar fi plătit amenda, atunci când şi-a parcat maşina ilegal, pentru a participa la o şedinţă de consiliu. Poate tocmai pentru că era Gigi Matei, am spune noi.


*******************

• Argumentul suprem al conducerii Consiliului Judeţean Vâlcea în privinţa modernizării sălii de şedinţe a fost până la urmă că… doamnele îşi rup ciorapii când se aşază pe scaunele de acolo.


*******************

• Ion Cîlea i-a luat apărarea, aşa cum era normal, preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, ba chiar a spus, mai-mai să-şi scuipe în sân, că Doamne fereşte de ce o fi mai rău, că „de la ăştia te poţi aştepta la orice”.*******************

• Candidaţii care au concurat pentru ocuparea a două posturi scoase la concurs de Ministerul Sănătăţii la Serviciul de Ambulanţă au fost lăsaţi cu ochii în soare, pentru că de examenul care trebuia să aibă loc la sfârşitul lunii decembrie nu se mai ştie nimic, deoarece nici până acum comisia de examinare nu a fost validată de minister. Explicaţia celor de la minister: cum că nu au primit documentele care vizau respectivul concurs.


*******************

• Mugur Isărescu se pare că a fost convins de discipolul său mason, Mircea Perpelea, să-i calce pragul restaurantului recent inaugurat la Călimăneşti, Perla Oltului, dar nu mult, să nu bată la ochi: o jumătate de oră şi gata! Că nu degeaba, pentru un banal furt de viţă-de-vie de la Drăgăşani s-a mobilizat toată poliţia locală, de parcă era vorba cel puţin de niscaiva crime în serie. Cică au acum şi un… cerc de suspecţi şi pe viitor paza viei se va întări şi patrulările se vor înteţi, başca faptul că se instalează aparatură de supraveghere video, 24 de ore din 24. Din respectivul „cerc” de suspecţi se pare că ar face parte nişte bieţi ţigani, care au lucrat până nu de mult viile cu pricina.

*******************

• O parte dintre „furăcioşii pe internet” din sudul judeţului la care s-au autoinvitat săptămâna trecută oamenii legii aveau pe post de şofer pe nimeni altul decât un… gardian public. Individul îi transporta cu automobilul proprietate personală, dar şi cu alte automobile la diverse bănci din Drăgăşani şi din întreg judeţul Vâlcea, pentru a ridica sumele obţinute ilicit.

*******************

• Aurel Vlădoiu are probleme, pentru că nu a reuşit să-şi pună apropiaţii pe post de candidaţi pentru primăriile din cele două oraşe ale colegiului său, Băbeni şi Horezu, în faţa conducerii PSD Vâlcea.


*******************

• Politicienilor vâlceni le tremură de pe acum nădragii, la gândul că vor trebui să alerge nu una, ci trei luni în campanie electorală, potrivit unui proiect scos la mezat de Băsescu. De fapt, găselniţa preşedintelui este cea cu votul din străinătate, nicidecum prelungirea campaniei. Pin instituirea unui singur tur de scrutin la alegerile viitoare, partidele aşa-zise româneşti fac, de fapt, orbeşte jocul UDMR, care ar câştiga foarte multe primării.


*******************

• Tânărul care era gata să se sinucidă în urmă cu câteva luni, şi pe care primarul Rădulescu l-a convins să nu se arunce de pe o clădire din centrul oraşului, a ajuns să facă o criză de epilepsie pe holurile Primăriei, zilele trecute, şi a fost transportat cu ambulanţa la spital. Municipalitatea îi oferise acestuia o cameră la Liceul Ferdinand. Dar nu aflase că numele său era înscris pe lista suplimentară, aşa că a crezut că ajunsese din nou în stradă.

 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 9 din 242
 

Editie tiparita
Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri