Index arrow Stiri arrow Administratie arrow 16 strazi din Babeni vor fi asfaltate
16 strazi din Babeni vor fi asfaltate

Evaluare utilizator: / 0
SlabExcelent 
Data publicarii: 26-02-17
bogdan_stefan000.jpg
Noul an pare a fi, pentru autorităţile oraşului Băbeni, unul al proiectelor de dezvoltare urbană. Actualul primar al Băbeniul, Ştefan Bogdan anunţă investiţii majore, chiar în prima parte a anului. Modernizarea străzilor este unul dintre proiectele prioritare, care se va realiza în următoarea perioadă: „În primul rând ne ocupăm de infrastructură prin asfaltare, modernizarea rigolelor şi construirea de podeţe pe 16 străzi din oraşul Băbeni: Stăncălău, Rovinei, Bonciu, Dejului, Braia, Mărului, Morii, Primăverii, Sondelor, Târgului, Ţarinei, Opriţescu, Petrolului, Brâncuşi, Stăjerel. Vom încerca să acoperim tot ce nu a fost prins la finanţare până acum, astfel încât, în acest mandat, să avem tot Băbeniul asfaltat. Acest proiect înseamnă asfaltarea a peste 20 de kilometri de drumuri şi străzi. În acest mandat îmi doresc asfaltarea întregului oraş. Totodată, mi-am propus să amenajăm cinci terenuri de agrement pentru copii în Parcul Central, Romani, Tătărani, Slăviteşti, Centru şi Valea Mare. Şi copiii din Băbeni vor avea locuri de joacă moderne cu leagăne, căsuţe, tobogane şi obiecte care să-i solicite fizic, pentru că, până la urmă, acesta este rolul unui loc de joacă pentru copii”, declară primarul social-democrat Ştefan Bogdan.
Pe lista primarului, la capitolul infrastructură se regăseşte şi proiectul care prevede modernizarea centrului civic, care va consta în demolarea clădirii unde îşi desfăşoară în prezent activitatea Agenţia de Plăţi şi Inspecţie în Agricultură. Montarea de pavele pietonale, dotarea centrului cu mobilier urban compus din bănci de exterior cu şi fără spătar, jardiniere, coşuri stradale, stâlpi de iluminat cu unul şi două braţe, dar şi refacerea instalaţiei de iluminat stradal, sunt doar câteva dintre obiectivele proiectului. Primarul are în proiectul de modernizare a centrului civic şi asfaltarea străzilor Ungureni, Romani, Uzinei şi Unirii.

Peste 500 de arbori ornamentali vor împodobi trotuarele Băbeniului

Pentru zona blocurilor din centrul oraşului, administraţia locală a oraşului Băbeni pregăteşte proiectul pentru modernizarea tuturor spaţiilor verzi, locurilor de joacă pentru copii şi aleilor pietonale: „Dorim amenajarea spaţiilor verzi din zona blocurilor, unde se vor planta peste 500 de specii de arbori, având şi sistem de irigaţii subterane. Am achiziţionat terenul din spatele blocurilor şi vom face un bulevard, astfel încât să degrevăm strada dintre blocuri şi să facem parcările în spate. Atunci nu va mai exista o presiune din punct de vedere rutier asupra zonei dintre blocuri. Am dat drumul şi la cealaltă fântână, una de mare adâncime şi am amenajat un foişor, astfel încât să creăm o nouă imagine zonei dintre blocuri. Dacă vom reuşi să înfiinţăm şi asociaţie de proprietari, atunci le vom şi anvelopa. Există această posibilitate, prin accesarea de fonduri europene”, mai afirmă primarul. 

Ştefan Bogdan: „Proiectele sunt prioritatea noastră”

Ştefan Bogdan spune că, împreună cu echipa pe care o are la primărie îşi doreşte să realizeze numeroase investiţii şi are planuri mari pentru băbenari. Proiectul de buget pentru anul 2017 include amenajarea rigolelor şi trotuarelor de-a lungul DN 64, de la intrarea în Tătărani şi până la ieşirea din oraş, dar şi a unei piste pentru biciclete, pe ambele sensuri: „Pentru amenajarea rigolelor, trotuarelor şi a podeţelor în întreaga localitate, adică în jur de 55 de kilometri, dar şi iluminatului stradal, adică a unui număr de 550 de lămpi, pentru ca fiecare stâlp să aibă iluminat economic, vom asigura finanţare atât din bugetul local, cât şi din sursă externă, astfel încât să reuşim să-l ducem la final, iar cetăţenii oraşului Băbeni să aibă condiţii civilizate. Noi prindem toate aceste proiecte în buget ca investiţii, creionăm proiectele şi vom vedea ulterior de unde vom identifica şi sursa de finanţare. Proiectele sunt prioritatea noastră”, a mai afirmat primarul social-democrat Ştefan Bogdan.
Claudia Şchiopu

 

SCRIEŢI UN COMENTARIU

Codul de securitate
Actualizează

Urmator >
 

Editie tiparita

Alte articole

Administratie16 strazi din Babeni vor fi asfaltate

Noul an pare a fi, pentru autorităţile oraşului Băbeni, unul al proiectelor de dezvoltare urbană. Actualul primar al...
+ Stirea completa

AdministratieNedelcu: La cum merg lucrurile, in mandatul acesta nu se va implementa vreun proiect european

•    Primarul Cristian Nedelcu a pregătit proiecte europene în valoare de 10 milioane de euro Administraţia...
+ Stirea completa

AdministratieLa Malaia, reteaua de canalizare va fi prin sistem vacuum

La Malaia, din cauza reliefului dificil, administraţia locală va accesa un proiect în vederea înfiinţării...
+ Stirea completa

AdministratieAsfalt pe drumurile comunale din Tetoiu

La Tetoiu, lucrările pentru asfaltare a drumurilor comunale sunt prioritare, şi asta pentru că, în opinia primarului Lucian...
+ Stirea completa

AdministratieLa Cernisoara se vor asfalta ulitele satului

Primarul din Cernişoara, Mihai Ionescu spune că asfaltarea ultimilor kilometri de drumuri comunale din localitate este prioritară:...
+ Stirea completa

Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri