Index arrow Stiri arrow Social
Social
Berislavesti, o zona cu potential agroturistic montan

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 26-02-17
busaga.jpg
Primarul din Berislăveşti, Ion Buşagă declară că drumul judeţean 703N este unul strategic, singurul pe care se poate ocoli Valea Oltului din zona Cornet până la Călimăneşti, şi care face legătura cu comunele din nordul judeţului, respectiv Perişani sau Titeşti. Pe drumul spre Perişani se află izvoare cu ape sulfuroase asemănătoare unor izvoare din Călimăneşti-Căciulata, iar oamenii din zonă sunt crescători de animale, astfel încât aici există un real potenţial turistic şi s-ar putea dezvolta o zonă agroturistică montană. În acest sens, conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea a demarat lucrările de asfaltare a drumului judeţean 703N pe raza localităţii Berislăveşti, drum care duce la releul de pe Vârful Cozia. După ce se va finaliza asfaltarea drumului, primarul spune că este în faza de discuţii un proiect de amenajare a unei staţiuni pe platou, ba chiar şi a unei linii de telecabine. „Domnul preşedinte Constantin Rădulescu a fost foarte receptiv la intervenţia mea pentru acest drum judeţean. Anul trecut, din toate domeniile unde a rămas câte o sumă mică de bani a repartizat-o pentru modernizarea drumului până la kilometrul 1,700, ceea ce este un lucru foarte bun. Este un drum care face legătura şi spre releul Cozia, dar şi spre Perişani. Era o mare ruşine ca pe drumul judeţean toţi şoferii care ocoleau Valea Oltului când era întreruptă circulaţia spre Perişani să intre de pe un drum comunal asfaltat pe un drum judeţean greu accesibil. Până la urmă nu numai drumurile acestea judeţene sunt neasfaltate, ar trebui ca toate şoselele judeţene să fie asfaltate. Noi, primarii, reuşim să punem asfalt şi pe uliţe, dar drumurile judeţene sunt distruse, iar cetăţenii nu înţeleg acest lucru. Mulţi cred că pune primarul asfalt, acolo unde vrea el”, afirmă primarul Ion Buşagă.
Claudia Şchiopu 

 
Fonduri europene pentru drumurile de tarla din Stefanesti

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 26-02-17
uta_stefanesti.jpg
Administraţia locală din Ştefăneşti se poate lăuda cu asfaltarea tuturor drumurilor comunale, investiţii care s-au realizat pe perioadă a două mandate. Mai mult, primarul Alexandru Uţă spune că şi drumurile de tarla din localitate se vor moderniza în următoarea perioadă. Un alt proiect important pentru comunitate va fi reabilitarea Şcolii „Teodor Bălăşel”, un obiectiv prioritar pentru acest mandat: „Pot spune doar că, după două mandate sunt mândru, pentru că am realizat tot ce mi-am propus în procent de 90%. Dacă va continua asfaltarea drumului judeţean, proiect pe care îl avem în derulare, voi putea spune că Ştefăneştiul este localitatea integral asfaltată, în timpul mandatelor mele. Nici măcar un centimetru de drum nu mai rămâne neasfaltat, iar, pentru drumurile de tarla, am în derulare un proiect pe care îl vom depune la finanţare cu fonduri europene, pe o lungime de 12,6 kilometri, având o valoare de un milion de euro. În schimb, şcoala trebuie urgent reabilitată, în primul rând acoperişul. Nu cred că voi identifica altă sursă de finanţare pentru acest obiectiv, în afară de bugetul local. Nu trebuie să lăsăm ca o asemenea şcoală să se prăbuşească. În fiecare an am intervenit cu reparaţii la clădire, dar ţiglele sunt măcinate de ploaie, îngheţ şi viscole, pentru că şcoala are peste 100 de ani vechime”, ne-a declarat primarul Alexandru Uţă. 

Vechea şcoală din Şerbăneşti, transformată într-un club al copiilor

Pentru cealaltă şcoală, de la Şerbăneşti, primarul Alexandru Uţă a luat hotărârea în Consiliul Local să o reabiliteze cu fonduri din bugetul local şi cu oameni din localitate, care beneficiază de ajutor social. În locaţia proaspăt amenajată se va înfiinţa un club al copiilor din Ştefăneşti. Pentru copii, acest club va fi o alternativă fericită la petrecerea timpului, o şansă pentru a-şi descoperi talentele, un loc aparte de petrecere a timpului liber, într-un cadru bine organizat. „Am reabilitat Şcoala de la Şerbăneşti, cu toate că nu era funcţională, fusese închisă în urmă cu zece ani. Era o construcţie foarte veche, într-o stare deplorabilă, pe acoperiş se spărseseră ţiglele şi ploua în interior. În urma unui referat al domnului director Ilie Bucă, prin care a solicitat înfiinţarea unui club al copiilor, am luat hotărârea, în Consiliul Local, să reabilităm această şcoală. Cu bani foarte puţini din bugetul local şi cu ajutorul persoanelor care beneficiază de drepturile prevăzute de Legea nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, am demarat lucrările. Am schimbat acoperişul, am pus geamuri şi uşi termopan, am refăcut tavanele şi pereţii, iar exteriorul va fi tencuit şi zugrăvit. Aici se va înfiinţa un club al copiilor, ţinând cont că în zona Şerbăneştilor au existat foarte mulţi lăutari, şi ne dorim să reluăm tradiţia cu un taraf şi reînfiinţarea formaţiei de căluşari”, ne-a declarat viceprimarul localităţii, Ilie Popescu.
Ramona BĂLTEANU

 
Proiectul european de la Scundu si Orlesti, la un pas de finalizare

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 20-02-17
primar_scundu.jpg
Primăria comunei Scundu a atras, în anul 2010, în asociere cu localitatea învecinată, Orleşti, cea mai mare sumă din fondurile europene din judeţul Vâlcea la vremea respectivă: 6 milioane de euro. În urmă cu şapte ani, primarul localităţii Scundu era mândru că a reuşit să obţină un proiect european atât de amplu, care reuşea să acopere o mare parte dintre nevoile comunităţii. Investiţia a cuprins, pentru localitatea sa, introducerea reţelei de apă potabilă şi canalizare, construirea unui cămin de bătrâni, refacerea unor drumuri şi stabilizarea unei alunecări de teren. 
Acum mai este doar un pas până la finalizarea celor mai importante proiecte pentru cele două comunităţi: reţeaua de apă, sistemul de canalizare, asfaltări de drumuri, dar şi construirea unui cămin de bătrâni cu o capacitate de 40 de locuri. Finalizarea lucrărilor a fost întârziată din cauza firmei constructoare, Vicexpert, care nu a reuşit să se încadreze în termenul de execuţie. Însă, cu acordul APDRP Craiova, termenul a fost prelungit până în vara acestui an, când, în sfârşit, lucrările vor fi finalizate.

După şapte ani, Casa bunicilor va fi terminată
 
În cadrul proiectului, autorităţile locale din Scundu au demarat lucrările de construcţie a unui cămin modern pentru bătrâni, care urmează să asigure servicii de asistenţă socială şi medicală pentru vârstnicii din localitate. În opinia primarului, proiectul este unul benefic pentru zonă: „Este un proiect important pentru comunitate, în condiţiile în care, la Scundu, sunt foarte multe persoane care au peste 65 de ani şi de care nu are cine să aibă grijă. Îmi doresc să funcţioneze acest cămin, conform proiectului. Beneficiarii vor fi cetăţenii noştri, iar peste capacitatea lui vom aduce şi oameni din alte localităţi. În acest moment avem foarte mulţi cetăţeni în vârstă internaţi la căminul de bătrâni din Bistriţa”, ne-a declarat primarul Dumitru Blejan. Un alt aspect important pentru comunitatea din Scundu este faptul că se vor crea, conform normelor impuse, peste 42 de locuri de muncă. Pentru funcţionarea acestui cămin de bătrâni medical va fi nevoie de asistenţă şi îngrijire permanentă cu personal calificat, respectiv de asistente medicale, infirmiere, medici de specialitate, dar şi de psiholog. În momentul în care se va finaliza construcţia, primarul Dumitru Blejan spune că locaţia va fi preluată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea sau se va încerca administrarea lui printr-un parteneriat cu un ONG, în vederea preluării activităţii şi a administrării: „Căminul va putea oferi cazare, masă, îngrijire, asistenţă, dar şi supraveghere medicală în condiţii optime, într-o clădire spaţioasă pentru persoanele în vârstă şi pentru cei care necesită atenţie sporită, din cauza dificultăţilor de sănătate. Va fi ca un suflet cald pentru oameni “, a mai declarat primarul.
Ramona BĂLTEANU

 
La Mihaesti, reteaua de gaze naturale va fi extinsa in toata comuna

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 20-02-17
barzageanu_primar_mihaesti.jpg
Conducerea administraţiei locale din Mihăeşti doreşte să continue procesul de modernizare a localităţii. În acest sens, în cel mai scurt timp se vor face extinderi la reţeaua de gaze naturale şi în satele Bârseşti, Govora, Negreni, Stupărei şi Arsanca. Astfel, toate gospodinele din Mihăeşti vor da uitării buteliile cu gaz sau fumul înecăcios scos din plitele cu lemne, deoarece Primăria a încheiat un parteneriat cu SC Distrigaz S.A, iar stadiul proiectului este în faza de avizare. În vederea finanţării, Primăria Mihăeşti va fi nevoită să scoată din bugetul local suma de cinci miliarde de lei, aceasta fiind valoarea totală a investiţiei: „Ca şi în situaţia celorlalte investiţii pe care le-am făcut în localitate, va trebui să scoatem bani din bugetul local, iar după finalizarea lucrărilor am fost nevoiţi să predăm proiectele, deoarece nu a fost avizată respectiva lucrare în administrarea noastră. Sunt puţin nemulţumit de acest lucru pentru că, de exemplu, de când am predat sistemul de apă către Apavil nu au venit cu nici un fel de îmbunătăţire, iar calitatea apei este foarte proastă. În această situaţie, cetăţenii vin la mine să se plângă dar noi, administraţia locală suntem obligaţi să întocmim astfel de proiecte atât pentru creşterea nivelului de trai al oamenilor din comună, cât şi pentru a atrage agenţi economici în zonă. Pentru a dezvolta comunitatea locală este absolut necesar sa investim în infrastructură, gazele naturale fiind o resursă căutată de potenţialii investitori. Acest proiect este necesar, în condiţiile în care există din ce în ce mai mari probleme cu fondul forestier”, a declarat primarul liberal din Mihăeşti, Constatin Bărzăgeanu.
Claudia Şchiopu

 
Proprietarii din Alunu, despagubiti pentru terenurile ocupate de exploatarea de carbune

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 20-02-17
Prefectul Radu Renga s-a întâlnit săptămâna trecută cu reprezentanţii instituţiilor implicate în despăgubirea proprietarilor de terenuri afectate de procesul de exploatare a cărbunelui pe raza localităţii Alunu. În urma discuţiilor purtate, s-a subliniat importanţa actualizării actelor şi corectarea acestora, acolo unde situaţia o impune, astfel încât toţi proprietarii afectaţi să fie legal despăgubiţi. La masa discuţiilor s-au aflat atât reprezentanţi ai Primăriei comunei Alunu, ai SC. CET Govora SA, ai Direcţiei Silvice Vâlcea, ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (O.C.P.I.) Vâlcea, cât şi ai Comisiei Judeţene de Fond Funciar din cadrul Instituţiei Prefectului - judeţul Vâlcea.
AM

 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 9 din 2149
 

Editie tiparita

Alte articole

Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri