Index arrow Editoriale
Editoriale
EDITORIAL: Romania este o colonie, dar una intens disputata

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 26-02-17
mihai_roman.jpg
De Mihai ROMAN

Mai crede cineva că politicienii aleşi de români muncesc măcar un minut pe zi pentru a-şi îndeplini mandatul de încredere dat de alegători? Nici gând, iar ultimele evenimente sunt menite să ne demonstreze încă o dată că, indiferent cine ne-ar conduce, mult mai important este să descoperim cine sunt păpuşarii din spatele scenei. Fie că păpuşile se numesc Iohannis, Koveşi, Dragnea sau Ghiţă, cel mai important lucru de ştiut pentru toată lumea este de ce într-o zi tună şi fulgeră împotriva adversarilor politici, iar a doua zi apar în scenă ca nişte bieţi mieluşei, cu ochii umezi şi privirea plecată. 
Un eveniment recent întâmplat la Cotroceni ne face să credem că această aparentă perioadă de acalmie politică nu este altceva decât perdeaua de fum menită să ne ascundă privirii tornada care se apropie cu repeziciune. Preşedintele primeşte noii miniştri care trebuie să depună jurământul fără să respingă vreunul şi îl gratulează pe Grindeanu cu aprecierea că executivul s-a întărit prin această mişcare. În plus, stupefiant, îi primeşte cordial pe „penalii” Dragnea şi Tăriceanu, aceiaşi tipi pe care nu îi invitase la recepţia de Ziua Naţională, ca să nu murdărească imaginea democraţiei şi aşa-zisului stat de drept. Alta a fost abordarea acum, de ziua DNA.
 
OPINIE: Cheltuielile actualei guvernari vor fi platite tot de firmele mici

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 26-02-17
mihai_roman.jpg
De Mihai ROMAN

După ce Guvernul PSD s-a lăudat prin toate mijloacele că va introduce un nou sistem de impozitare a multinaţionalelor, iată că ne-am trezit peste noapte cu un sistem prin care tot micii întreprinzători, adică amărăştenii de la colţul străzii vor deconta cheltuielile astronomice prognozate de actualul Guvern, în principal pentru salarii şi subvenţii sociale. 
Aşa cum ne-am obişnuit deja, o lege, respectiv Codul Fiscal a fost modificată la foc automat prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 3/2017, care modifică astfel condiţiile de încadrare a firmelor în categoria microîntreprinerilor. Prin această ordonanţă, plafonul până la care o persoană juridică se poate înscrie ca microîntreprindere a fost majorat în 6 ianuarie 2017 la 500.000 de euro, de la 100.000 de euro. Prin urmare, începând din luna februarie, este considerată microîntreprindere persoana juridică care, în exerciţiul financiar anterior nu a depăşit venituri de 500.000 de euro, echivalent în lei. În această categorie se înscriu, astfel, 98% dintre firmele româneşti, cu excepţia multinaţionalelor, care depăşesc foarte uşor acest plafon. Altfel spus, asta înseamnă că societăţile comerciale care au realizat venituri de până la 500.000 de euro în 2016 trebuie să îşi modifice sistemul de impunere, devenind plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor. 
 
EDITORIAL: Puterile straine nu renunta la dezmembrarea Romaniei

Evaluare utilizator: / 1
Data publicarii: 20-02-17
tigru.jpg
De Mihai ROMAN

Alimentarea continuă şi manipularea protestatarilor din Piaţa Victoriei şi din alte oraşe din ţară este un real pericol la securitatea naţională, infracţiune pe care numeroşi indivizi au comis-o după 1989, dar pentru care nici unul dintre ei nu a fost sancţionat, până acum. Faptul că România a devenit un teren de încercare pentru marile puteri nu înseamnă nimic altceva decât să acestea urmăresc în continuare dezmembrarea României cel puţin în trei teritorii districte şi controlate de diverse forţe străine. 
În aceste zile a început să circule pe internet inclusiv o hartă, menită să testeze reacţia populaţiei, şi care arată deja cum va fi ciuntită România după ce teritoriul naţional va fi divizat de interesele străine. Pe hartă se sugerează că o parte din ţară va reveni Ungariei, o altă parte Republicii Moldova şi cea de-a treia va rămâne de sine stătătoare, dar probabil tot la cheremul Uniunii Europene de astăzi, respectiv a Germaniei şi Franţei. Destrămarea României prin dislocarea unui teritoriu care să fie cucerit tocmai cu „mâna” românilor din Republica Moldova ar fi o lovitură magistrală din partea Rusiei, care o plănuieşte probabil de multă vreme, dar la fel de bine este posibil şi scenariul în care partea respectivă din România ar putea fi cucerită de Bulgaria, aflată sub aceeaşi tutelă, a „tătucului Putin”.
Nu pentru prima dată în istoria ei, în foarte scurt timp, România nu se va mai putea baza decât pe propriile sale forţe, iar distrugerea sistematică a economiei naţionale face şi ea parte, probabil, din planul elaborat al dezintegrării uneia dintre cele mai mari ţări din Uniunea Europeană.      
Teoria conspiraţiei privind dezmembrarea României are o vechime de peste 80 de ani, încă din anii 1920-1930 existând planuri de distrugere a integrităţii teritoriale şi a unităţii naţionale a României, abia realizată pe atunci. Diferenţa dintre acele vremuri şi cele de astăzi este că, acum, românii îşi pierd, încet, dar sigur, valorile culturale, patriotismul şi legăturile faţă de familie şi tradiţiile locurilor unde s-au născut, astfel încât nu mai au motive să se împotrivească prea tare invaziei nevăzute a străinilor. 
Dezmembrarea României după 1989 se referă la un presupus scenariu care spune că Uniunea Sovietică, Ungaria şi Iugoslavia conspirau pentru distrugerea statului naţional român după Revoluţia din 1989, când a avut loc un consens între Occident şi URSS de a-l debarca de la putere pe Nicolae Ceauşescu, iniţial pentru a avea acces la resursele româneşti. În prezent, deoarece Uniunea Sovietică şi Iugoslavia s-au dezmembrat între timp, termenul se poate referi la unele conspiraţii ale Rusiei şi Ungariei, sau ale unor grupări din aceste ţări.
Aşa-zisa legătură de securitate a României cu Washingtonul nu mai există în prezent, iar Donald Trump a făcut chiar zilele trecute o declaraţie mai mult decât îngrijorătoare, salutând practic ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană şi invitând şi alte state să facă gesturi similare. Este clar că NATO a devenit acum doar o alianţă de conjunctură, iar românilor, rămaşi singuri în faţa cotropitorilor economici, le va fi foarte greu să facă faţă la mai multe atacuri în acelaşi timp, care vin din partea unor ţări vecine, toate coordonate de Rusia. Americanii şi-au retras deja marile companii din România, semn că urmează vremuri grele pentru mica şi aproape inexistenta noastră economie. 
Din păcate, protestatarii care îşi scot inclusiv copiii prin pieţe nu înţeleg încă faptul că miza acestei destabilizări a statului român este una mult mai mare decât Guvernul Grindeanu sau chiar PSD, ca partid. Marii şi micii noştri duşmani, infiltraţi cu dibăcie în Parlament şi în multe instituţii de stat abia aşteaptă să creeze disensiune la nivelul maselor sociale pentru a prelua, la momentul oportun, bucăţi din teritoriul românesc, lăsat de izbelişte de nişte cetăţeni care s-au obişnuit să fie conduşi de pe Facebook, ca nişte turme de oi oarbe şi surde. 
Mergeţi acasă, dragi protestatari, angajaţi ai multinaţionalelor care au venit în România pentru a vă ţine la limita subzistenţei, pentru că protestele dumneavoastră sunt chiar împotriva măririi propriilor salarii, dar şi un motiv pentru împlinirea visului interbelic al marilor puteri, de a-şi agăţa la panoplia cuceririlor şi o bucată de Românie însângerată. Dacă nu ne vom apăra propriile teritorii, România de astăzi riscă să aibă exact soarta Moldovei istorice, adică să fie împărţită între marile puteri, aşa cum şi vechea Moldovă, parte a României întregi a mai rămas doar în proporţie de 46% a românilor, în timp ce 36% a format Republica Moldova, iar 18% a ajuns să fie stăpânită de Ucraina. 

 
OPINIE: Valcea nu mai are clasa politica

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 20-02-17
mihai_roman.jpg
De Mihai ROMAN

Judeţul Vâlcea nu mai are de câţiva ani, deja, o clasă politică. În schimb, mişună pe străzile oraşului, tăcută şi mai la fereală, o întreagă cohortă de politruci şi profitori politici, dispuşi să sacrifice orice pentru a obţine o bucăţică din leşul judeţului, ajuns aproape la os. 
Vestea proastă pentru aceşti politicieni de tip nou, în fond un fel de şmecheri care s-au adaptat admirabil vremurilor pe care le trăim este că, în curând, nu prea vor mai avea ce să îngurgiteze, pentru că au reuşit, în ultimii 27 de ani, să aducă economia locală la nivelul celui de-al Doilea Război Mondial. Cu o singură excepţie: de data aceasta, oamenii nu s-au mai refugiat la sate şi la munca pe propriul ogor, pentru că nici condiţiile climatice nu mai sunt cele de odinioară, ci au ajuns slugi printre străini, lăsând casele părinteşti, mai ales pe cele de la ţară, să se dărâme încet, dar sigur. 
 
OPINIE: Lovitura de stat arunca Romania sub masa marilor puteri

Evaluare utilizator: / 1
Data publicarii: 12-02-17
iohannis_baros.jpg
Planul bine elaborat al loviturii de stat - regizată de păpuşarii din spatele opoziţiei învinsă la ultimele alegeri - continuă în forţă. Aşa-zisele demonstraţii din Piaţa Victoriei au ajuns doar un pretext pentru camuflarea manevrelor de culise care se pregătesc în Parlamentul României. Surse bine informate dau drept sigură o manevră de racolare masivă a parlamentarilor PSD şi ALDE şi coagularea lor într-un grup politic nou, care se va alătura actualei opoziţii, pentru schimbarea Guvernului. 
Înainte de a da ordonanţa graţierii, Guvernul PSD ar fi fost mult mai inspirat dacă dădea o lege prin care să li se interzică parlamentarilor aleşi să migreze de la o formaţiune la alta sau să devină independenţi, mai ales având în vedere faptul că toţi au fost aleşi acum pe liste şi nu uninominal, aşa cum se întâmpla până nu demult. În condiţiile în care aproape nimeni nu a auzit de numele celor mai mulţi dintre ei şi s-a ales formaţiunea politică, nu omul, este cu atât mai justificată măsura de excludere definitivă din Parlament şi înlocuirea cu un alt membru de partid, pentru acei deputaţi sau senatori care încearcă să schimbe, de bună voie sau siliţi de împrejurări (a se citi inclusiv anchete penale), configuraţia politică aleasă prin vot democratic de români. 
Resuscitat din somnul său greu de la Cotroceni tocmai de greşelile guvernanţilor, Iohannis nici nu s-a scuturat bine de feşele îmbălsămate, că a şi apucat zdravăn barosul şi a început să lovească puternic în fundamentul democraţiei veritabile, şi anume în rezultatul votului popular. Un alt scop, urmărit de această dată din exteriorul ţării ar fi ca, prea ocupaţi cu treburile noastre interne, să nu mai fim suficient de atenţi la apropiata întâlnire dintre Donald Trump şi Vladimir Putin, organizată, culmea, mai aproape de duşmanul din coasta României decât de tărâmul american şi în urma căreia, cel mai probabil, se va decide reîmpărţirea teritorială a lumii. 

 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 9 din 434
 

Editie tiparita
Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri