Index arrow Stiri arrow Cultura
Cultura
Balul oierilor de la Vaideeni, traditie veche de peste un secol

Evaluare utilizator: / 2
Data publicarii: 08-01-17
balul_oierilor_2017.jpg
Pe 1 ianuarie, la Vaideeni are loc o manifestare culturală inedită, denumită „Balul oierilor”, prin intermediul căreia se încearcă păstrarea tradiţiilor populare ale ciobanilor din zonă. Ritualul se practică de peste 100 de ani, iar localnicii se pot bucura de un frumos festival românesc, cu cântece şi dansuri populare. Tinerii din zonă folosesc acest prilej şi pentru a-şi căuta perechea, multe căsătorii încheindu-se după acest bal.
Anul Nou a fost întâmpinat de localnicii din comuna Vaideeni, judeţul Vâlcea, prin rugăciune, sărbătorindu-l pe Sfântul Vasile, dar şi printr-un frumos festival tradiţional românesc, prin cântece, dansuri şi cu un întreg spectacol folcloric. Evenimentul a fost organizat de primarul localităţii, Daniel Băluţă, cel care a respectat primul tradiţia şi a participat la bal îmbrăcat în costum popular. 

Tradiţie veche de un secol
 
Oamenii nici nu mai ştiu când a fost organizată pentru prima oară manifestarea, dar cert este că ea s-a desfăşurat în fiecare an, din 1950 şi până în prezent şi că datează din anul 1910. Deşi a avut câţiva ani de întrerupere în preajma războiului, această manifestare a rămas în continuare în tradiţia localnicilor din Vaideeni. A existat o restricţie într-o anumită perioadă, care prevedea ca invitaţii să fie îmbrăcaţi obligatoriu în costume populare, de multe ori acestea fiind foarte scumpe, sau unora nu le era prea comod. Şi în acest an, din cele câteva sute de persoane care au participat la Balul oierilor, cel puţin jumătate au fost îmbrăcate în costume populare, ceea ce demonstrează că tradiţia încă se păstrează la Vaideeni.

Balul, ocazie de „măritiş” pentru fete 
 
După spectacol, tinerii au avut „mână liberă” pentru a-şi alege fete pentru dans şi a lega prietenii cu acestea, sub atenta supraveghere a câtorva părinţi, care stăteau pe scaune, pe margine. Localnicii spun că acest bal seamănă cu cele din vechime, când tinerii îşi alegeau nevestele în acest fel. „De multe ori s-au legat căsătorii aici, este un prilej şi pentru tineri să se cunoască”, a spus una dintre participante. Înainte de bal, mamele grijulii şi-au „gătit” fetele cum au putut mai bine, un costum popular fiind de altfel destul de scump. Vreme de câteva ore, localnicii din Vaideeni au petrecut şi au avut prilejul de a socializa cu cei plecaţi din localitate sau din ţară şi care, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, s-au întors pe meleagurile natale.
Ramona BĂLTEANU

 
Bilantul anului 2016 -Teatrul Anton Pann

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 08-01-17
teatrul-anton-pann101.jpg
Șase premiere, participări la douăsprezece festivaluri în țară și în străinătate, nominalizări și peste șase premii, spectacole pe scena altor teatre, spectacole invitate, spectacole de muzică, de balet, concursuri pentru copii şi multe alte diverse evenimente culturale sunt doar câteva elemente care conturează activitatea artisticăa Teatrului Anton Pann în 2016.Bilanţul aferent anului 2016 poziționează Teatrul Anton Pann printre instituţiile culturale importante din municipiu și din țară.  Activităţiile produse şi organizate la Teatrul Anton Pann au avut în vedere diversitate artistică, interdisciplinaritate, Teatrul Anton Pann reușind să îndeplineascăîn felul acesta menirea de formare şi educare în domenii diverse.În condiţiile unui teatru de provincie, cu un buget minimal, Teatrul Anton Pann  a realizat un număr de șase premiere, dar nu numărul contează, ci calitatea spectacolelor.De-a lungul anului 2016 și nu numai, spectacolele Teatrului Anton Pann s-au bucurat de aprecierea  publicului, a criticii de specialitate, numărul de cronici confirmând acest aspect. Și acum să le luăm pe rând. Începem prin a vă prezenta premierele anului 2016.
Prima premieră din 2016, și aici vorbim de o premieră națională, a fost„RESPIRĂ” de Duncan Macmillan,  regia Adrian Roman, scenografia Traian Tuță și Adrian Roman. A urmat „UBU REGE” de Alfred Jarry, traducerea Romulus Vulpescu, regia şi scenografia Tudor Lucanu. La premieră au fost prezenți: Bogdan Costea - managerul Teatrului de Stat Ioan Slavici din Arad, Marinela Ţepuş – managerul Teatrului Nottara București, critici de teatru și reprezentanți ai presei centrale: Gabi Lupu – Adevarul, Gina Şerbănescu, Andrada Pavel, Luana Pleşa, Maria Ştefănescu – fotograf oficial al festivalurilor de teatru din România, Pompilius Onofrei – Radio România și Raluca Rădulescu – Radio România Cultural. Acest spectacol realizat de Tudor Lucanu va duce și în acest an la Teatrul Anton Pann  juriul UNITER, în atentia căruia a intrat după participarea de laFestivalului de TeatruPLEDEZ PENTRU TINE(RI) de la Piatra Neamţ.Continuăm prin a vă prezenta cea de a treia premieră, “TNT”– un spectacol de improvizație exploziv realizat de  Mihaela Sârbu și, încheim cu “CRIZE” regia Bogdan Tudor Pelerin, scenografia Bogdan Spătaru,  spectacol care s-a jucat chiar în prezența autorului, a dramaturgului Mihai Ignat. Conducerea Teatrului Anton Pann are în vedere ca în fiecare an să realizeze și spectacole pentru copii. Astfel cea de a cincea premieră a anului 2016  este "JACK ŞI VREJUL DE FASOLE” regia si scenografia: Valentin Ligi, iar cea de a șasea premieră “CĂSUȚA PRIETENILOR” un spectacol în regia și scenografia tot a lui Valentin Ligi, scenariu Maria Gornic.La aceste premiere în repertoriului Teatrului Anton Pann s-au regăsit alte două spectacole care au fost cap de afis în 2014, 2015 și 2016:”Ești un animal, Viskovitz!” și “Femei/Bărbați”de Willy Russell, regia Vlad Massaci. 
Cu bucurie amintim că ”Ești un animal, Viskovitz!”spectacol realizat de Tudor Lucanu, a adus Teatrului Anton Pann cele mai multe premii și un număr remarcabil de cronici.

Participări la festivaluri.Actorii Teatrului Anton Pann în 2016 au participat la 12 festivaluri, douăîn afara țării, patru festivaluri naționale și șase festivaluri internationale, recunoașteri de la care s-au întors cu premii.
Festivaluri în străinătateMonodramaspectacolulului „MEDE(E)A” cu un prolog de Seneca, de Nina Mazur, regia Bogdan Tudor Pelerin, a participat în această vară la două festivaluri. Pe 30 iunie laFestivalul Internaţional de Monodramă „MonoAKT”, Pejë/Peja, Kosovo și în august, între 3- 7 august, laFestivalul Internaţional de Monodramă Ad Astra, Varna- Bulgaria. De la ambele festivaluri actrița Iulia Antonie s-a întors cu premii.
Festivaluri internationale în țară. Pentru a treia oară Teatrul Anton Pann a fost invitat la Festivalul International de Teatru Nou, de la Arad, cu spectacolul                                  “FEMEI/BĂRBAŢI” de Willy Russell, regia Vlad Massaci.Sala arhiplină și aplauzele de final au demonstrat cât de apreciat a fost spectacolul.În urma faimei câștigate datorită calitații spectacolelor, pentru prima dată Teatrul Anton Pann a fost invitat la Constanța la Festivalul Internaţional de Teatru „MITURILE CETĂŢII” cu spectacolul “EŞTI UN ANIMAL, VISKOVITZ!”dupăAlessandro Boffa, regia Tudor Lucanu.La această primă ediție spectacolul care ajunsese deja un „hit” al teatrului românesc a fost transmis  în direct pe cinci ecrane în Constanța și în Mamaia. De la Constanța actoriiTeatrului Anton Pann au  ajuns în celălalt colț al țării, la Baia Mare, unde are loc cel mai vechi festival internațional de teatru din România. LaFestivalul Internaţional de Teatru „ATELIER” au participat cu același  spectacolul“EŞTI UN ANIMAL, VISKOVITZ!” după Alessandro Boffa, regia Tudor Lucanu.Au urmat alte două festivaluri: Festivalul  de Teatru “Râmnic Interfest”  Rm Vâlcea șiFestivalului de Teatru PLEDEZ PENTRU TINE(RI) Piatra Neamţ, în cadrul cărora Teatrul Anton Pann a participat cu spectacolul „UBU REGE”.Festivalulul Internaţional al Teatrului de Studio -”Davila Interfest”de la Piteşti a încheiat seria festivalurilor internationale. În cadrul acestui festival Teatrul Anton Pann a participat cu spectacolul“RESPIRĂ” de Duncan Macmillan, traducerea şi regia Adrian Roman, scenografia Traian Tuţă.
Festivaluri naționale.LaFestivalul de Teatru şi Film pentru Tineret „fesTIN”, de la  Caracal Teatrul Anton Pann a participat cu spectacolul “RESPIRĂ”. A urmat Festivalul de Teatru Pentru Copii și Tineret Cărăbuş, Brăila, unde au prezentat spectacolul “POVESTEA IEDUŢULUI RĂSFĂȚAT” și Festivalul de Teatru pentru Copii Aşchiuţă de la  Piteşti unde
s-au prezentat cu spectacolul “JACK ŞI VREJUL DE FASOLE”.
Tot aici amintim de unul din cele mai importante evenimente de gen, deja cu o veche traditie în lumea teatrului. Vorbim de Gala Tânărului Actor Hop 2016 de la  Costineşti, unde din nou Teatrul Anton Pann a prezentat spectacolul “EŞTI UN ANIMAL, VISKOVITZ!” de Alessandro Boffa, un spectacol de Tudor Lucanu.Spectacolul Teatrului Anton Pann a fost spectacolul de gală care a deschis  festivalul organizat ca în fiecare an de UNITER. Printre spectatori ca invitați de onoare s-au regăsit numeroase personalitățidin diverse domenii, directori de teatre, actori, critici teatrali.Amintim prezența doamnei Corina Șuteu, Ministrul Culturii din 2016,a domnului Victor Rebengiuc și a domnului Ion Caramitru.Teatrul Anton Panns-a bucurat de un succes deosebit, spectacolul “Ești un animal, Viskovitz!”recunoscut ca un hit al teatrului românesc a fost extrem de așteptat, după festival apărând  croniciremarcabile în presa de specialitate.Doar un exemplu extras din revista de teatru Yorick: „Eşti un animal, Viskovitz!” este un spectacol armonios şi inteligent. O poveste complicată spusă cu umor şi ingeniozitate devine o bucurie. Şi râzi şi eşti pus pe gânduri şi pleci cu un zâmbet larg şi cu câteva semne de întrebare şi cu replici pe care ţi le aminteşti a doua zi şi diapozitive stop-cadru pe memorie… aşa cum se întâmplă la un spectacol bun.

Premiile anului 2016.De la majoritatea festivalurilor Teatrul Anton Pann s-a întors cu premii. Calitatea spectacolelor a adus pentru Teatrul Anton Pann numeroase premii și nominalizări. Așadarsă vedem și premiile anului 2016.
La Festivalul Internaţional de Monodramă „MonoAKT” Kosovo
Premiul pentruCea mai bună actriță Iulia Antoniepentru rolul din spectacolul “MEDE(E)A”. LaFestivalul Internaţional de Monodramă Ad Astra, de la Varna Bulgarria
premiul special al juriuluispectacolului “MEDE(E)A”
La Festivalul Internaţional de Teatru „ATELIER”Baia Mare, 3 premii
”Ești un animal, Viskovitz!”Marele PremiupentruCel mai bun spectacol
Nominalizare pentru Cea mai bună actriță - Mădălina Ciotea 
Nominalizare pentru Premiul publicului pentru scenografie - Irina Moscu 
La Festivalului de TeatruPLEDEZ PENTRU TINE(RI) Piatra Neamţ
premiul pentru cel mai bun actor- VLAD BÎRZANU pentru rolul Ubu din spectacolul “UBU REGE” de Alfred Jarry, regia: Tudor Lucanu.
La Festivalulului  Internaţional al Teatrului de Studio -”Davila Interfest” Piteşti,Teatrul Anton Pann s-a întors cu trei premii:
Adrian Roman- premiul pentru regie Goange Marinescu
Maria Simona Arsu-premiul pentru interpretarea unui rol feminin 
premiul special al juriului pentru spectacolul “RESPIRĂ”

Bucuria sinceră pentru aceste premii demonstrează, încă o dată daca mai era nevoie, forţa şi profesionalismul cu care s-a impus Teatrul Anton Pann în peisajul teatrului românesc.Ar fi multe de spus privind activitatea Teatrului Anton Pann.Importante au fost și colaborările cu alte teatre pe scena cărora au jucat, activitățile care s-au desfășurat, în număr mare la sediul teatruluiîn parteneriat cu diverse instituții și spectacolele invitate pe scena Teatrului Anton Pann.Anul 2016 a adus şi o creştere semnificativă a numărului de spectatori. Fără aplauzele publicului, fără trăire sau emoții, teatrul nu ar exista.În afara reprezentaţiilor care au avut loc la sediu, în fiecare sâmbătă, Teatrul Anton Pann a prezentat spectacole și în grădinițeledin Rm. Vâlcea cât și în afara localității, în judeţ,la Voineasa, Malaia, Brezoi, Vlădeşti, Băbeni, Olanu, Galicea, Stroeşti, Horezu, Drăgăşani,  Păușești, Drăgoeşti. Așteptați au fost de fiecare dată și în Slatina sau Tg. Jiu.
După cu s-a văzut 2016pentru Teatrul Anton Pann a fost un an bun, dar în același timp siun an trist. Doru Zamfirescu și Gabriel Tudorin, doi actoridin vechea gardă a Teatrului Anton Pann s-au dus să joace printe îngeri. În acest sens Teatrul Anton Pann a organizat câteva spectacole caritabile cu strângere de fonduri pentru Doru Zamfirescucare se afla într-o grea suferință. La doar șase luni de la decesul lui,Teatrul Anton Pann anunța cu regret și dispariția celui de al doilea,a lui Gabi Tudorin. Amândoi vor rămâne în amintirea noastă și în istoria teatrului vâlcean.Dumnezeu să-i odihnească în pace!
Dacă ar fi să vorbim de proiecte pentru 2016 putem să vă spunem doar atât, trupa a început deja lucrul pentru viitoarea premieră, YEN, programată pentru sfârşitul lunii ianuarie.

 
RESPIRA, spectacolul Teatrului Anton Pann, pe scena Festivalulului International al Teatrului de S

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 21-11-16
respira_foto.jpg
Abia întorşi de la Festivalul de Teatru PLEDEZ PENTRU TINE(RI) de la Piatra Neamţ, actorii Teatrului Anton Pann se pregătesc pentru un alt festival, cea de-a XX-a ediţie a Festivalulului  Internaţional al Teatrului de Studio -”Davila Interfest” şi Festivalul Balcanic al Teatrului de Studio, ediţia a VII-a, eveniment care va avea loc în perioada 14-20 noiembrie la Piteşti. Juriul Festivalului este compus din personalităţi ale teatrului românesc şi nu numai: George Mihăiţă - actor şi Manager al Teatrului de Comedie din Bucureşti, Aura Corbeanu – vicepreşedinte executiv al Uniunii Teatrale din România (UNITER) şi cunoscutul regizor albanez Adonis Filipi. 
Printre spectacolele care se află în concurs, după o selecţie riguroasă făcută de către selecţionerul acestei ediţii, criticul de teatru Ion Parhon, la Festivalulului  Internaţional al Teatrului de Studio -”Davila Interfest se numără şi spectacolul Teatrului Anton Pann. Este vorba de RESPIRĂ de Duncan Macmillan, traducerea şi regia Adrian Roman, scenografia Traian Tuţă, un spectacol care s-a jucat în premieră naţională pe scena de la Râmnicu Vâlcea în ianuarie 2016. Teatrul Anton Pann va intra in competiţie cu spectacole ale unor teatre cu renume din ţară şi străinătate, şi anume: Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu; Teatrul Bulandra din Bucureşti, Teatrul Fani Tardini din Galaţi; Teatrul de dramă din Vraţa - Bulgaria; Teatrul din Kragujevac, Serbia; Teatrul independent Unteatru din Bucureşti; Teatrul Dramatic din Braşov şi Teatrul Alexandru Davila din Piteşti.
RESPIRĂ, spectacolul Teatrului Anton Pann va fi prezentat publicului argeşean sâmbătă 19 noiembrie, de la ora 19.30, în Sala Studio a Teatrului Alexandru Davila din Piteşti. După premiera naţională şi reprezentaţiile de la Râmnicu Vâlcea, RESPIRĂ a fost prezent şi pe scena altor teatre precum Teatrul Excelsior din Bucureşti şi la Festivalul festin de la Caracal.
Doi actori extraordinari, Maria Simona Arsu şi Olimpiu Blaj, într-un spaţiu de joc minimal, practic fără decor şi recuzită, captează pentru o oră şi jumătate atenţia spectatorilor emoţionaţi care, de fiecare dată, izbucnesc în aplauze la final. Este un spectacol tulburător despre creşterea populaţiei şi schimbările climatice şi cum aceşti doi factori fac problematică decizia de a avea un copil, dacă îţi pasă cu adevărat de viitorul planetei şi al lumii. Iată cum descrie Oana Medrea acest spectacol în  revista Teatrul azi  nr. 10-11/2016: “Cu un tempo alert şi cu replici care se întretaie în dialoguri vii, ce alternează cu pledoarii pro şi contra, rostite pe rând de cei doi viitori părinţi, textul lui Duncan Macmillan respiră prospeţime, deşi densitatea sa ideatică devine pe alocuri copleşitoare. Protagoniştii sunt două personaje fără nume, un El şi o Ea ai zilelor noastre. El — muzician şomer, Ea — doctorandă în probleme de protecţia mediului. Aceştia sunt protagoniştii poveştii: doi tineri, aflaţi în faţa întrebării cruciale a vieţii de cuplu. A deveni sau a nu deveni părinţi? Prin implicarea lor, prin ritmul şi firescul replicilor, cei doi actori ai teatrului vâlcean ne-au făcut să uităm că suntem spectatori şi că ei rostesc un text scris de un autor străin. Timp de o oră şi jumătate, care durează cât o respiraţie, densitatea şi inteligenţa textului, împreună cu intensitatea jocului celor doi actori, te fac să uiţi că eşti la teatru “.
 
Spectacolul Crize, o noua premiera a teatrului Anton Pann

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 14-11-16

Premiera a avut loc sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 19.00, în prezenţa autorului. Regizorul Bogdan Tudor Pelerin a construit în aşa fel spectacolul încât te face să fii parte din el, te ţine în priză încă de la început. “Crize” a fost realizat în cadrul programului teatrului, seria de teatru contemporan – autori români şi aduce în atenţia publicului spectator un dramaturg contemporan foarte jucat. Este vorba de Mihai Ignat, a cărui biografie artistică este extrem de bogată. Debutul ca dramaturg şi l-a facut în 2004, la Radio BBC Londra, chiar cu această piesă, “Crize”, sau cu “Încă o poveste de dragoste”. Piesa fusese nominalizată în 2003 la “International Radio Playwriting Competition 2003”, concurs al BBC World Service & British Council. "Crize” sau ”Încă o poveste de dragoste" a fost nominalizată la concursul UNITER pentru "cea mai bună piesă românească a anului 2003" şi a avut premiera  radiofonică, înRomânia, în vara lui 2005. De atunci în fiecare an, pe scenele teatelor din România sunt jucate piese ale sale, dar cea mai jucată rămâne Crize. Până acum, Crize s-a auzit şi s-a văzut la: Radio BBC Londra, 2004; Radio România Cultural, 2005; Teatru 74 – TârguMureș, 2006; Teatrul Imposibil & Teatrul Național Cluj, 2006; Teatrul Foarte Mic & Green Hours – București, 2006; Teatrul „MihaiPopescu” – Târgoviște, 2008; Claudia Motea Renaissance Productions – London, Canada, 2008, iar în 2016 la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea. Despre Mihai Ignat, dramaturgul acestei  piese,născut în anul 1964 la Braşov, mai spunem doar că, este conferenţiar universitar la Facultatea de Litere a Universităţii “Transilvania” din Braşov. 
Aşa cum spunea autorul, în “Crize” vedem o poveste conjugală surprinsă de la prima întalnire până la instalarea rutinei; cu umor, ironie/autoironie, căldură si adevăr. “Crize” este o comedie romantică în care se vorbeşte despre un El si o Ea, despre crizele unui cuplu pentru care granița dintre dragoste șI ură este pe muchie de cuţit. Pshihologii spun că, atunci când vorbim despre viaţă si vârste, despre tinereţe şi despre felul cum trăim subiectiv un moment sau altul, ajungem cu ideile la vârstele de prag şi deciziile noastre, al căror rezultat suntem. 
Pentru acest proiect, regizorul Bogdan Tudor Pelerin a ales să colaboreze cu scenograful BogdanSpătaru şi cu doi actori cunoscuţi şi apreciaţi din “vechea gardă”a  Teatrului Anton Pann: Ea-Iulia Antonie, EL-Radu Constantinov.
Evenimentul teatral pe care nu trebuie să-l rataţi va avea loc sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 19.00, Sala Studio,în prezenţa autorului, Mihai Ignat. 
 
Program cultural si editorial privind personalitatile culturii traditionale valcene

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 14-11-16
În întâmpinarea semicentenarului instituţiei (1968-2018), Centrul  Judeţean  pentru  Conservarea  şi  Promovarea  Culturii Tradiţionale  Vâlcea iniţiază şi derulează programul cultural şi editorial  CULTURA  TRADIŢIONALĂ  DIN  VÂLCEA. PERSONALITĂŢI  CREATOARE, având ca obiectiv cunoaşterea şi punerea în valoare a unor personalităţi care au contribuit în mod substanţial la cercetarea, conservarea, dezvoltarea şi promovarea culturii tradiţionale din Vâlcea în ultima jumătate de veac. Programul are o dublă semnificaţie: profesională (acumularea şi valorizarea de informaţii) şi morală (cultivarea memoriei celor trecuţi în eternitate, respectiv exprimarea gratitudinii faţă de contemporani). Protagoniştii programului vor fi oameni aparţinând, prin excelenţă, culturii populare, dar şi exponenţi ai celorlalte domenii ale vieţii spirituale (cultura scrisă, artele spectacolului, artele vizuale etc.), care au fost / sunt solidari, receptivi şi generoşi în raport cu tradiţia şi creaţia populară. Avem în vedere, în mod expres, oameni de cultură polivalenţi, care s-au manifestat / se manifestă în cât mai multe ipostaze ale culturii tradiţionale: creatori, performeri, cercetători, conservatori, animatori, manageri, mentori, promotori, cronicari etc. Protagoniştii vor fi selectaţi din rândul celor mai productivi şi mai performanţi oameni ai culturii populare, precum şi dintre directorii şi angajaţii, partenerii şi colaboratorii instituţiei, în perioada de referinţă a programului. 
    Programul are două componente: culturală şi editorială.
    I. Componenta culturală: un ciclu de manifestări dedicate protagoniştilor, profilate pe evocarea, evaluarea şi valorificarea activităţii lor creatoare în beneficiul culturii tradiţionale din Vâlcea. Manifestările vor avea câteva constante comune, valabile pentru toţi protagoniştii, dar şi multiple variabile, adecvate profilului fiecărui protagonist. Programul-cadru al unei manifestări va cuprinde următoarele tipuri de acţiuni: comunicări despre activitatea, opera şi personalitatea protagonistului, cu accent pe aportul lui la cercetarea, conservarea, dezvoltarea şi promovarea culturii tradiţionale; expoziţii cu produse culturale (cărţi, opere de artă, alte lucrări, structuri şi evenimente de viaţă culturală etc.) create de protagonist sau realizate prin grija sau cu aportul lui; audiţii şi proiecţii cu lucrări / realizări similare; recitaluri artistice cu repertoriu din creaţia protagonistului sau din programe realizate sub îndrumarea lui.
    II. Componenta editorială: “STÂLPI  DE  PRIDVOR  VÂLCEAN” – colecţie de caiete etnoculturale, publicate de Editura Patrimoniu, continuând, într-o formulă optimizată, experienţa seriei “IZVOARE”  din anii ’90. Caietele vor avea o machetă unitară şi o structură-cadru, dar conţinutul va fi adecvat profilului fiecărui protagonist. Sumarul preliminar al unui “caiet” va cuprinde următoarele secvenţe: un succint studiu-portret; un documentar biobibliografic; o antologie de texte de (unde e cazul) şi despre protagonist.
    CJCPCT  VÂLCEA va derula acest program cultural şi editorial în parteneriat cu Ateneul Meşterul Manole, cu alte instituţii şi organizaţii culturale.
    Manifestarea inaugurală a programului CULTURA  TRADIŢIONALĂ  DIN  VÂLCEA. PERSONALITĂŢI  CREATOARE este programată pentru miercuri, 9 noiembrie 2016, la Biblioteca Municipală Drăgăşani, având drept generic “MARIN  BRÎNARU – UN  MUZICIAN  POLIVALENT  ŞI  PERFORMANT” şi fiind organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Drăgăşani, Biblioteca Municiaplă, Asociaţia “Rusidava Culturală” şi Ateneul Meşterul Manole, potrivit programului anexat. 
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 9 din 749
 

Editie tiparita

Alte articole

Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri