Index arrow Barfe
Barfe
Barfele saptamanii 20 - 26 iulie 2009

Evaluare utilizator: / 8
Data publicarii: 19-07-09
• Fata unui primar puşcăriabil, proaspăt măritată cu odrasla unui medic ginecolog, s-a întors la prima iubire, în ciuda interdicţiei tatălui. Cu toate că este proaspătă mămică, beizadeaua continuă relaţiile intime cu vechea iubire, fiind prinsă de edilul tătic într-un “tufiş”. Tăticul nervos caută acum pe toate drumurile tufişul cu pricina, să-şi facă nevoile în el cât poate de violent. Singurul care nu crede este, bineînţeles, încornoratul soţior, ocupat să vândă apartamente.

• Premierul Emil Boc a avut câteva întâlniri secrete la vila lui Ceauşescu de la Olăneşti, în cadrul cărora a transmis ultimele “directive” ale şefului său direct, Băsescu, către pedeliştii vâlceni.
 
• Deputatul Aurel Vlădoiu încearcă să-şi recupereze cheltuielile din campania electorală făcând anumite afaceri cu asfalt cu primăriile din colegiul electoral pe care îl reprezintă în parlament.

• Mircia Gutău tot nu renunţă la proiectele imobiliare. Oamenii de pe strada Cerna spun că primarul încearcă să valorifice pentru el personal imobilul CAR Pensionari care a fost vândut ilegal unui pensionar, plănuind cât de curând să şi-l însuşească prin intermediul apropiaţilor şi să construiască în locul lui un … bloc.

• Firma Urban a închiriat un teren chiar în apropierea actualei locaţii a gropii de gunoi de la Râureni, pentru a putea depozita acolo, măcar temporar, o parte dintre deşeurile Râmnicului. Spaţiul respectiv va fi folosit ca un fel de staţie de sortare, dar, dacă groapa de la Feţeni nu va fi gata la timp, atunci, situaţia Râmnicului se complică. Oficial, la groapa de gunoi nu se mai depozitează deşeuri, dar neoficial, acestea sunt duse chiar lângă groapă, şi nu se ştie ce se întâmplă cu ele până vor putea fi depozitate la Feţeni.

• Directorul Maternităţii este speriat că este pus în situaţia de a semna „pe datorie” acte pentru achiziţionarea de materiale sanitare, lucru ilegal. De asemenea, Stoica este în gaură şi personal cu banii, pentru că nu a vândut decât un apartament din blocul pe care şi l-a construit în spatele Maternităţii, cu ajutorul cuscrului Gutău.

• Constantin Mazilu s-a înscris în… grupul de prietenie cu Venezuela. Îi urmează exemplul Laurenţiu Coca şi Aurel Vlădoiu şi pedelistul Samoil Vîlcu, care s-au înscris în cel puţin trei grupuri de prietenie cu alte popoare.

• Mugur Isărescu a pus ţara la cale, la Drăgăşani, în urma unei întâlniri cu câţiva „fraţi” ai săi, masoni de vază, în propria casă. Printre oaspeţi: fostul premier Radu Vasile, Marele Maestru Bartolomeu Constantin Săvoiu şi Marele Maestru Adjunct Horia Nestorescu -Bălceşti. La un pahar de vin de Drăgăşani, masonii au discutat despre criza mondială şi despre eventuala izbucnire a unui război, datorită tensiunilor între Israel şi Iran. Cristian Buican, deputat PNL de Vâlcea, se pare că a fost şi el primit în loja masonică din care face parte şi Gheorghe Păsat, dar este în stadiul de ucenic.

• Emilian Frâncu este, mai nou, supărat pe Mircea Poenaru, pentru că acesta a avut curajul de a-i pune pe tapet nemulţumirile liberalilor în ceea ce-l priveşte.

• Pedeliştii plănuiesc să destabilizeze dintr-un foc atât organizaţia PSD Vâlcea, cât şi PNL. După principiul „dezbină, apoi cucereşte”, Gutău şi apropiaţii pun la cale o alianţă „secretă” cu peneliştii în Consiliul Judeţean, scopul fiind acela de a bloca toate proiectele preşedintelui Ion Câlea. În acest sens, primarul care se crede zeu în Râmnic a început să facă promisiuni fără acoperire în stânga şi în dreapta, afirmând că îl va ajuta cu tot ce poate pe Vasile Bleotu să-i ia locul lui Cîlea la următoarele alegeri interne şi să-l sprijine apoi să-i ia locul acestuia la Consiliul Judeţean. Aşa se explică şi faptul că, la ultimele şedinţe, Gutău s-a abţinut cu mare greutate să le adreseze, ca de obicei, tot felul de invective liberalilor din consiliul municipal, pe care avea obiceiul să-i facă albie de porci. Acum, Gutău şi-a îndreptat tunurile împotriva pesediştilor, pentru că îi simte lui Ion Câlea răsuflarea în ceafă. Promisiunile sale nu au însă acoperire, pentru că este ştiut printre apropiaţii săi că Gutău însuşi tânjeşte acum după scaunul de preşedinte al CJ Vâlcea la următoarele alegeri, dat fiind că nu prea mai are „caşcaval” prin municipiu, l-a păpat aproape pe tot. Se va spăla pe mâini de penelişti imediat ce nu îi vor mai fi folositori, aşa cum a făcut şi cu pesediştii, după alegerile locale.
 
Barfele saptamanii 13 - 19 iulie 2009

Evaluare utilizator: / 5
Data publicarii: 12-07-09

• Premierul Emil Boc a venit cu tot felul de fumigene electorale la Vâlcea, printre care şi cea că are de gând să investească 20 de milioane de euro pentru Spitalul de Urgenţă şi Maternitate, în condiţiile în care „fabrica de copii” a Râmnicului este aproape de colaps şi are nevoie de bani să-şi plătească cheltuielile curente, modernizările vin abia după aceea.

 

• Emilian Frâncu afirmă oficial că nu vrea să se implice în campania de la organizaţia municipală, dar, pe de altă parte, lansează bombiţe artizanale, cum că pe listele de partid de la municipiu ar fi înscrişi morţi şi oameni plecaţi de mulţi ani peste hotare, la muncă, şi ameninţă cu măsuri dure pentru «reformarea» celor de la municipiu.

 

• Ion Cîlea este singurul care se plimbă singur pe la Bucureşti. În acest timp, şeful de la PNL, ca şi Mircia Gutău, au de gând să îşi scoată de la naftalină primarii nemulţumiţi, pe care să-i plimbe cu microbuzul pe la Bucureşti.

 

• Pe Mircia Gutău îl doare în cot de criză. El este văzut frecvent pe terasă în Zăvoi, jucând table cu prietenul său, Crăciunescu.

 

• Ca să pară ceva mai înalt, Emil Boc a dat declaraţii presei căţărat pe scările de la intrarea în sediul Oltchim. În schimb, sala de consiliu a Primăriei s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru a cuprinde grămada de pedelişti veniţi la cererea lui Gutău să-l aclame pe «Boc cel mic».

 

• Directorul general al Oltchim a confirmat oficial faptul că a intrat personal în şomaj tehnic, împreună cu câteva sute de angajaţi, dar că speră să nu mai dureze mult. Conducerea CET Govora nu se află deocamdată în această postură, în ciuda faptului că are probleme cu încasările şi, implicit, cu plăţile.

 

• Primarii PSD au intrat în vizorul lui Gutău, care a început să-i vâneze pe capete, prin promisiuni de acordare a unor fonduri ... fără număr. Prin amenajarea unui părculeţ în faţa Casei Sindicatelor, acesta a reuşit să-l liniştească chiar şi pe unul dintre cei mai virulenţi pesedişti, Constantin Pârvu, căruia îi tot face «avansuri» să sară în barca lui. Pârvu nu este însă chiar atât de prost încât să nu cunoască nici până acum adevărata faţă a adversarului său politic real de la alegerile parlamentare. Printre primarii penelişti se pare că Gutău a făcut deja câteva „racolări”, chiar dacă acestea nu pot fi oficiale, primarii riscând să-şi piardă scaunele. Daniel Nicolăescu, primarul de la Frânceşti, a fost văzut destul de des în ultimele zile în anturajul lui Mircia Gutău. Cei doi au în comun, până acum, doar predilecţia pentru dosare penale, chiar dacă nici un primar din Vâlcea nu l-a egalat până acum pe „tartorele” Râmnicului la acest capitol şi nici nu ar avea vreo şansă. După cum se ştie, primarul din Frânceşti are mari probleme cu DNA-ul, dar se pare că Gutău, mai „experimentat” în astfel de probleme, i-a promis că ar putea …să scape de procurori, în cazul în care va aduce voturi pentru Băsescu.  Se aude că şi Viorel Radi, primarul din Buneşti, s-ar fi arătat dispus să sară neoficial în barca portocalie. De fapt, Gutău & Co. au trecut şi la ameninţări, făcând diverse vizite în teritoriu şi ameninţându-i pe anumiţi şefi de organizaţii sau consilieri de la alte partide că sunt în pericol să-şi piardă afacerile dacă nu-l ajută pe Băsescu.

 

• Pedeliştii se plâng că nu prea pot să facă „afaceri”, dintre cele cu care erau obişnuiţi înainte la Consiliul Judeţean Vâlcea, pentru că preşedintele Ion Cîlea este mai harnic decât ei şi, spre deosebire de predecesorii săi, nu lasă să-i scape absolut nici o hârtie necitită. Sâc!

 

• Dorel Jurcan a ieşit la rampă, foarte târziu din păcate, arătându-i obrazul omului pe care l-a ajutat odată să nu fie exclus din PD-L, Mircia Gutău şi atrăgându-i atenţia că orice partid trebuie să funcţioneze ca o echipă şi că „puterea se împarte”. Cam târziu, domnule Jurcan, că pe cine nu laşi să moară …


 
• La Tabăra de la Ocniţa, nici până acum nu s-au remediat problemele de amenajare a spaţiului care urmează să găzduiască peste 40 de persoane. De fapt, se aude că prăbuşirea controlată de la Ocne deja a început, pe şustache şi departe de ochii presei, pentru ca „specialiştii” să poată da vina pe natură dacă se întâmplă ceva.

 

• Conservatorii vor cu orice preţ să aibă un viceprimar la Mateeşti, unde vor trebui organizate alegeri în scurt timp, la fel ca şi la Guşoeni.

 

• Fostul prefect, Perpelea este pe cale de a fi expropriat şi el în această vară Primăria Râmnicului de pe faleza râului Olăneşti, pentru construcţia prelungirii bulevardului Carol I. Cei doi este posibil să ajungă însă şi la o înţelegere privind un „beneficiu” reciproc, deoarece Perpelea a mai cedat o dată, în favoarea lui Gutău, o parte din terenul care era destinat iniţial dezvoltării campusului universitar. Se pare că în aceeaşi situaţie se găseşte şi fostul preşedinte al CJ Vâlcea, Iulian Comănescu. Din păcate, datorită orei nepotrivite şi a publicităţii insuficiente, râmnicenii nu şi-au putut da cu părerea despre acest proiect.

 
Barfele saptamanii 06 - 12 iulie 2009

Evaluare utilizator: / 5
Data publicarii: 05-07-09
• La Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului Vâlcea se înghesuie mai nou pedeliştii, după ce pesediştii au lăsat-o mai moale. După ce ideea primarului Gutău, de a o pune pe Alina Târlea la conducerea unei asemenea instituţii, au stârnit până şi râsul curcilor, mai nou, Dan Fiera s-a arătat interesat să preia comanda la Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului.

*****

• Maria Tudor a început să dea telefoane unor personaje importante din Vâlcea, în încercarea de a intimida redactorul care se ocupă de ancheta privind procesul în care este implicată Uzina Mecanică, de teamă să nu-şi piardă influenţa asupra judecătorilor.

*****

• Salariul foarte mic şi responsabilităţile multe l-au determinat pe Eugen Oteşanu să renunţe deja la postul de director de la Vama Vâlcea şi să se întoarcă la hotelul lui, din Govora, unde nu-l deranjează aproape nimeni. În perioada cât a fost director la Vamă, Oteşanu a avut grijă să-şi lase poarta deschisă la hotel, luându-şi concediu fără plată. Pasenţa cu pusul soţiei la conducerea hotelului nu i-a ieşit însă, aşa că a plecat înapoi, la Govora, unde are un post mai călduţ şi mai sigur, asta dacă sunt de acord şi şefii de la ... BNS.

*****

• Emilian Frâncu a început să folosească metode neortodoxe pentru a-şi racola susţinători în judeţ. Mai nou, el se plimbă pe teren cu biblia, punându-i pe peneliştii din judeţ să jure pe cartea sfântă că au de gând să-l susţină. Zeci de primari şi preşedinţi de organizaţii din judeţ au rămas perplecşi la această cerinţă a lui Frâncu. De asemenea, Frâncu parcă a uitat de vechile rivalităţi şi a început să-şi exerseze limbuţa delicată pe fundul lui Cîlea şi Gutău, pe care îi laudă toată ziua la conferinţele de presă, în speranţa că îi va ieşi şi lui câte ceva din asta.

*****

• Pesediştii se gândesc serios să iasă de la guvernare în toamnă, iar Traian Băsescu este speriat de faptul că la preşedinţia României este posibil să candideze şi un om important al bisericii, caz în care poate să-şi ia adio de la jilţul de preşedinte.

*****

• Conducerea CET Govora a intrat şi ea în şomaj tehnic, prin rotaţie, la fel ca şi mulţi dintre salariaţi. Se aude că şi Constantin Roibu, managerul Oltchim, s-ar pregăti pentru acelaşi lucru.

*****

• Pedeliştii au început vânătoarea de vrăjitoare prin instituţiile controlate de PSD. Pentru că deţin mai multe instituţii de control şi se bat cu pumnii în piept că vor câştigaşi altele, pedeliştii au început să trimită controale direcţionate către instituţiile conduse de oamenii pesediştilor, nu doar pentru a găsi bube, ci şi pentru a se informa cu exactitate asupra a tot ce mişcă la adversari. Mai mult ca sigur, informaţiile cu pricina urmează să fie folosite din plin în campania electorală pentru prezidenţiale, pentru care cele mai importante partide din Vâlcea abia dacă îşi ascut unghiile. De asemenea, a început şi strângerea « cotizaţiilor » (a se citi şi cotizaţii din bani publici) pentru campania electorală a liderului suprem. De altfel, Băsescu a luat exemplu de la Mircia Gutău şi a început campania în forţă, pe banii instituţiilor publice controlate de PD-L, mai ales ai Primăriei Râmnicului, dar şi pe banii membrilor PD-L şi chiar ai duşmanilor politici. Patronii societăţilor comerciale din Vâlcea simt pe pielea lor acest lucru, în special simpatizanţii Partidului Social Democrat. Instituţiile de control ale statului, aflate în subordinea PD-L, au lansat un atac concertat asupra acestora, prin înteţirea aşa-ziselor acţiuni de control asupra firmelor conduse de membri sau simpatizanţi PSD şi, într-o formă ceva mai restrânsă, de cei liberali. Prefectului a făcut deja sesizări pentru stoparea controalelor direcţionate, dar deocamdată în zadar.

*****

• Primarul de la Perişani a primit cadou un kilometru în plus faţă de asfaltul pe care îl ceruse, după ce s-a folosit de presă pentru a-l denigra pe preşedintele Consiliului Judeţean. Ion Cîlea l-a pus să dea dezminţire, iar pentru că primarul s-a conformat, l-a răsplătit cu un kilometru de asfalt în plus, care era chiar necesar pe drumurile din Perişani.

*****

• Grupul lui Samoil Vîlcu, trecut acum pe linie moartă de Mircia Gutău la comanda tătucului de la Bucureşti şi mai ales a lui « iubi », abia aşteaptă la cotitură greşelile lui Gutău, pentru a acţiona şi a-l ajuta să piardă popularitatea câştigată cu mulţi mici şi multă bere pe la Supca.  Mai nou, este bătaie mare între PSD şi PD-L pe primarii liberali, iar pedeliştii se pregătesc să-i lovească pe la spate pe social-democraţi, încercând o alianţă ascunsă cu liberalii.

*****

• Pedeliştii vor să-l înlocuiască pe directorul interimar de la Apavil cu Cristian Jianu, de la Acvarim, şi astfel Gutău să câştige ce a vrut de la început: operatorul regional.

*****

• Nicolae Sărdărescu trage tare, prin pilele de la Bucureşti, să-i ia locul lui Florian Marin, dar manevra s-ar putea să nu-i reuşească. Asul din mânecă este în acest caz naşul de la Bucureşti.

 
Barfele saptamanii 29 iunie - 5 iulie

Evaluare utilizator: / 1
Data publicarii: 28-06-09
Prin staţiunea Voineasa umblă vestea că liderii celor patru mari confederaţii sindicale din ţară şi-ar fi împărţit patrimoniul societăţii. Vestea, deşi mult aşteptată, nu l-a surprins pe directorul staţiunii, care spune că nu mai crede în promisiunile sindicaliştilor pe care îi aşteptă de mai bine de 10 ani să vină şi să facă ceva util cu staţiunea ajunsă în paragină.
******
Nici nu s-a aşezat bine Mircia Gutău  în fotoliul de lider al organizaţiei judeţene PD-L, că a şi început  să-şi caute adepţi prin oraş. Ediul a dat sarcină de partid subalternilor să contracteze, telefonic, cât mai mulţi administratori de bloc, pe care să-i pună să se ocupe de strângerea auditoriului pentru şedinţele de cartier ale PD-L.
******
Prefectul Remus Grigorescu are o mare dilemă: nu înţelege de ce nu-l invită şi pe el nimeni la diversele evenimente din judeţ. Grigorescu nu a primit invitaţie la Învârtita Dorului de la Vaideeni, şi nu este nici pe lista de invitaţi la Zilele Râmnicului.
******
Gutău a pus ochii şi pe terenurile de la Malul Alb. Cetăţenii din zonă se vaită că primarul lor iubit are de gând să facă nu ştiu ce construcţii în zonă şi că, de ceva vreme, le-a interzis să mai meargă cu animalele pe izlazul din zonă.
******
Diverse persoane cu interese de natură financiară, încercă să pună bete-n roate proiectului de realizare a unei pârti de schi la Vidra. Acesta a fost la un pas de a-şi schimba traseul pe terenurile unor cunoscute personaje din viaţa politică judeţeană, după ce persoane necunoscute au anunţat că în zonă şi-au făcut bârlog nişte familii de urşi carpatini al căror habitat va fi distrus dacă pârtia va urma traseul iniţial.
******
Mare incertitudine în PNL Vâlcea. Pentru că nu ştiu cine va fi preşedintele partidului din toamnă, mulţi membri au început să se dea adepţi ai ambilor candidaţi. De teamă să nu rămână pe dinafară dacă vor susţine pe unul sau pe altul, liberalii oportunişti se ţin scai atât după Frâncu, cât şi după Buican.
 
Barfele saptamanii 22 - 28 iunie 2009

Evaluare utilizator: / 2
Data publicarii: 21-06-09
Primarul Mircia Gutău nu este deloc aşa „pretenţios” cum spun unii că ar fi. Cică la împărţirea deconcentratelor între PSD şi PD-L nu ar fi vrut decât câteva instituţii, destul de „neimportante”, de altfel, cum ar fi Apavil, CET  şi Direcţia pentru Protecţia Copilului. Şeful pesediştilor Ion Cilea a fost şi el destul de înţelegător cu pretenţiile democrat-liberalilor şi le-a transmis că o să pună mâna pe aceste instituţii, singurele care mai aduc ceva bani la Consiliul Judeţean, când o să-i dea primarul ETA şi Acvarimul.
*******
Liberalii vâlceni le-au dat peste cap planurile social-democraţilor şi democrat-liberalilor care se duseseră la Vaideeni, la sărbătoarea oierilor, ca să-şi împartă deconcentratele. Mai marii celor două partide şi-au dat întâlnire la „Învârtită” ca să poată discuta mai degajat despre problemă, dar ochii iscoditori ai „galbenilor” nu le-au dat pace, aşa că, de teamă să nu le afle opoziţia strategiile, au plecat în grabă spre Râmnic.
*******
Pactul pentru guvernare dintre PSD şi PD-L e pe cale să se rupă. Pesediştii au de gând să iasă de la guvernare, cel mai probabil în luna septembrie. Şeful Geoană e tare nemulţumit de atitudinea colegilor de la guvernare şi
şi-a pus subalternii din teritoriu să facă un raport despre felul în care PSD a guvernat până acum alături de PD-L. El  le-a transmis şi pedeliştilor, mai pe faţă, mai pe ocolite, să-şi revizuiască cât mai repede atitudinea pentru că altfel îşi retrage miniştrii din guvern.
*******
Democrat-liberalii vâlceni s-ar fi înţeles între ei să-l ţină cât mai departe de treburile partidului pe Samoil Vilcu, asta după ce a ieşit la iveală că deputatul a complotat  împotriva Anei Maria Pătru. Nu este exclus ca parlamentarul PD-L să fie chiar dat afară din partid, dar asta cel mai probabil după alegerile din toamnă. Acum, PD-L are nevoie de fiecare vot în Parlament, mai ales că nu ştiu ce se va întâmpla după prezidenţiale. Oricum, despre isprava lui Vilcu a aflat şi preşedintele Băsescu, iar Ana Maria Pătru este foarte apropiată de el şi de Elena Udrea, pentru că altfel nu şi-ar fi permis Preşedinta Autorităţii Electorale Permanente să chefuiască cu şeful statului la puţin timp după încheierea alegerilor parlamentare. Nu-i aşa?
*******
Maicile de la Mănăstirea Bistriţa vor să se facă bijutieri. De curând, măicuţele au demolat fostul dispensar al mânăstirii şi în locul lui vor construi un atelier pentru metale preţioase. Treaba e cât se poate de serioasă, stareţa mânăstirii contractând deja o firmă din Craiova care să le vândă obiectele. Că le va merge bine şi cu această afacere, oamenii din sat nu au nici un dubiu, mai ales de când au văzut cu ce Audi se plimbă stareţa.
*******
Chiriile mari din Mall i-au speriat pe patronii firmelor care au standuri acolo. Aceştia abia aşteaptă să li se termine contractele şi să plece, dar sunt „reţinuţi” de o clauză care le impune să plătească vreo 80 de mii de euro  dacă le trece prin cap să elibereze spaţiul din Mall înainte de termenul trecut în contract.

 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 73 - 81 din 242
 

Editie tiparita
Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri