Index arrow Barfe
Barfe
Barfele saptamanii 21 - 27 septembrie 2009

Evaluare utilizator: / 10
Data publicarii: 20-09-09
• Ion Antonescu, de la Diana Impex, nu poate să îi dea afară pe câţiva angajaţi care au fost prinşi furând carne din fabrică, pentru că… nu avea intrare în actele contabile pentru carnea cu pricina. Singura răzbunare ar fi să le găsească, peste ceva vreme, alte păcate, pentru care să-i elimine din societate, dar pentru furt nu li se poate face dosar penal, pentru că au luat ceea ce, în acte, nici nu exista.

*********

• Romulus Bulacu se plânge mai nou că cei doi colegi ai săi pesedişti nu îi mai arată chiar toate actele din Consiliul Judeţean, de teamă să nu alerge la şeful său direct, Mircia Gutău, şi să-i raporteze ce a aflat.

*********

• Ruperea alianţei nu se va mai realiza, cel mai probabil în viitorul apropiat, deşi pedeliştii forţează o închipuită remaniere guvernamentală la Bucureşti, iar la Vâlcea ambii parteneri de coaliţie aşteaptă cu sufletul la gură alegerile de la organizaţia judeţeană a PNL. Pentru a evita orice neplăceri, s-au făcut în ultima perioadă tot felul de înţelegeri secrete între Emilian Frâncu şi Mircia Gutău. Ion Cîlea a încheiat un pact de neagresiune şi cu Gutău, în cadrul căruia s-a stabilit ca să nu se atace public atunci când apar probleme în coaliţie, ci să discute mai întâi despre acestea. Doar că pactul respectiv nu prea funcţionează.

*********

• Mircia Gutău încearcă să arunce pisica moartă în curtea Consiliului Judeţean Vâlcea pentru posibilul eşec în accesarea fondurilor pentru apă la Vâlcea, ba chiar i-a ameninţat pe partenerii de coaliţie că are de gând să nu mai ia apă pentru Râmnic din sursa Brădişor, ci de pe Olăneşti, prin propria staţie de captare, în aşa fel încât să falimenteze Apavilul, dacă nu a reuşit până acum să-l preia.

*********

• Liberalii din taberele Frâncu şi Buican se întrec care mai de care să îşi momească adversarii, la întâlniri de taină, să sară pârleazul şi să susţină candidatul lor. Cu Monceanu se pare că este singura încercare fără prea mulţi sorţi de izbândă, pentru că liberalul, rămas cam singurel pe lângă Emilian Frâncu, nu se dă convins. În schimb, Ion Nicolae se pare că începe să vadă adevărata faţă a şefului. Avocatul Petre Ungureanu s-a transformat şi el mai nou în susţinător al lui Frâncu, după ce a fost duşmanul său declarat. Traian Dobrinescu, de asemenea, înclină spre vechea conducere de la judeţ. În cadrul tratativelor duse de PD-L cu PNL, la Vâlcea, lui Frâncu şi Buican li s-a cerut să nominalizeze trei membri pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. În timp ce Monceanu, Păsat şi Ion Popescu (fost USG) au fost pe lista lui Frâncu, pe cea a lui Buican au apărut Victor Popescu, tânărul pe care l-a jignit recent Frâncu, probabil, din cauza acestui motiv.

*********

• Nicolae Sărdărescu se pare că a făcut eforturi deosebite pentru a se încadra în cerinţele „fişei postului” de inspector şef. Printre altele, aceasta cerea candidaţilor înscrişi la examen să aibă studii de specialitate în domeniul Ştiinţelor juridice, Marketingului, Sociologie sau de Finanţe, dar Sărdărescu a făcut facultatea de... mine. În mod normal, în lipsa absolvirii unor studii de lungă durată, cu diplomă de licenţă, acestuia nu trebuia să i se accepte dosarul, dar ce nu se face în ziua de astăzi pentru un post mai bun?

*********

• Un primar dintr-o comună limitrofă Berbeştiului se vaită că nu şi-a mai plătit angajaţii de patru luni. Mai mult, dom' primar a venit cu toţi salariaţii primăriei la audienţele organizate vineri la Berbeşti pentru a-i bate obrazul preşedintelui Ion Cîlea pentru situaţia în care se află. Mulţi cetăţeni din această comună spun însă că primarul respectiv a uitat că, în urmă cu câteva luni, a plătit pentru Zilele Comunei 1,5 miliarde de lei vechi şi că şi-a dus o mare parte dintre angajaţi într-un schimb de experienţă în Franţa.

*********

• Se aude că scandalul sexualo-economic în care s-a trezit peste noapte directorul Grupului Şcolar Pleşoianu, Adrian Boureci, a fost pus la cale de pedeliştii care îi vor fotoliul cu orice preţ şi ar face orice să-l obţină cât mai rapid. Unii au făcut pariu că directorul nu va apuca sfârşitul acestui an pe fotoliul de conducere.

*********

• Soţia directorului Oteşanu de la Govora pare mult mai hotărâtă să «reuşească» prin intermediul politicului decât bărbatul ei. Deşi a obţinut deja un post bunicel la CET Govora, aceasta visează, se pare, să ocupe postul abandonat de soţul ei, dar nici şefia Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Vâlcea nu este de lepădat.
 
Barfele saptamanii 14 - 20 septembrie 2009

Evaluare utilizator: / 5
Data publicarii: 13-09-09

• Afacerista Maria Tudor a avut tupeul nemaipomenit de a închide izvoarele minerale de la Olăneşti, dar, în acelaşi timp, pe baza unui contract foarte prost făcut pentru stat, declară din ce în ce mai puţină apă consumată, în funcţie de care plăteşte, de altfel, şi redevenţa cuvenită statului. Dacă în anul 2006 societatea Olăneşti Riviera a raportat la ANRM că ar fi vândut 2 milioane de litri de apă minerală, în anul 2007 a raportat 650.000 de litri, iar în 2008 a ajuns la 250.000 de litri. Deşi numărul oficial de turişti din staţiune a crescut de la an la an, nimeni nu s-a deranjat să cerceteze posibila evaziune fiscală din acest caz, care duce la diminuarea încasărilor către stat (societatea ar trebui să plătească 4% din valoarea apei vândute, normal, din cea raportată). O metodă asemănătoare, cu plasarea „aleatorie” a dosarelor la instanţă, a fost folosită de aceeaşi persoană şi într-un alt dosar cu o cauză asemănătoare celei cu Tim Electrocolor. Cu ajutorul instanţei de judecată, Maria Tudor a obţinut astfel despăgubiri de… 15 miliarde de lei.

 

 *******

 

• Şpaga pentru ocuparea unui post de suplinitor a ajuns la (ţineţi-vă bine!) 10.000 de euro de post. Metoda este simplă: deşi nu ar trebui să se mai accepte adeverinţe, piloşii se înţeleg cu anumiţi directori şi şcoli să nu declare posturile respective vacante, iar când directorii „îşi aduc aminte” că le mai au şi pe acelea în organigramă, „catindatul”  - deja cotizant atât la conducerea şcolii, cât şi la un anumit personal din Inspectoratul Şcolar, care trece peste capul inspectorului general şi face ce vrea prin ograda învăţământului vâlcean – se prezintă la repartizare cu o… adeverinţă buclucaşă, şi… câştigă. Bravo băieţi, la mai mare! Poate şi la DNA.

 

 *******

 

• Abia instalat, momentan pe post de interimar, în postul de inspector şef, Nicolae Sărdărescu s-a grăbit să-şi schimbe în primul rând… secretara, cu o apropiată de la … Corespondenţă. Şi, cum are niscaiva protejate, pe care le-a angajat în ultimii ani la poliţie sau le-a adus la sediul IPJ, din cine ştie ce comune uitate, acesta pare să fie doar începutul. A schimbat şi şoferul, doar că nimeni nu a vrut să preia momentan…  maşina şi, implicit, şi pe proaspătul inspector şef. Unii spun că se anunţă o perioadă cam… sexoasă prin inspectorat.

 

 *******

 

• Întrebarea săptămânii este cine va reprezenta Râmnicul în lupta dintre Emilian Frâncu şi Cristian Buican. Pistol, Nicolae sau mediatorii de la Bucureşti?

 

 *******

 

• Supărat de scandalul cu nevasta şi cu cel mai bun prieten, primarul de la Frânceşti, Daniel Nicolaescu, este din ce în ce mai des văzut pe la jocurile de noroc, unde îşi toacă averea cu perseverenţă.

 

 *******

 

• Pesediştii din Consiliul Judeţean sunt ameninţaţi din ce în ce mai frecvent de Emilian Frâncu cum că, în cazul în care va mai câştiga un mandat de preşedinte, va face tot posibilul pentru a “sparge” alianţa la Vâlcea şi a se uni cu pedeliştii, pentru o… ciolaniadă comună.

 

 *******

 

• Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a renunţat să mai ajungă la Vâlcea, deşi aşa intenţionase, supărat pentru că Traian Băsescu nu i-a dat cuvântul la inaugurarea fabricii Ford Craiova şi că l-a lăsat în afara scenei.

 

 *******

 

• Mai mulţi studenţi din Vâlcea se gândesc serios să renunţe la „serviciile” Universităţii Spiru Haret şi să-şi dea licenţa la alte universităţi de stat.

 

 *******

 

• Liberalul Emilian Frâncu este puţin cam disperat. După ce a încălcat flagrant directivele de la Bucureşti, care îi impuneau să nu îşi atace contracandidaţii public, se zvoneşte că el şi-a ieşit din pepeni şi a început să ameninţe liberalii din „tabăra Buican” cu diferite represalii, dacă nu ascultă de ordinele lui. La şedinţa Biroului Politic Central al PNL, Frâncu şi-a îndreptat tirul de invective spre consilierul Victor Popescu. Mai mult, el a convocat Biroul Politic Teritorial al partidului, unde, în procesul-verbal apare că ar fi participat 15 membri. În realitate, Claudiu Tugulea, unul dintre cei care a apărut cum că ar fi votat, a declarat în scris că… nici nu a fost în sală, deşi statutul PNL spune că, pentru ca o şedinţă a biroului să fie legală, trebuie să fie prezenţi jumătate plus unul dintre membrii ei, respectiv 16, nu 14, câţi au fost în realitate. În realitate, conducerea centrală a partidului a trimis mediatorii la PNL doar pentru a instaura liniştea între Frâncu şi Buican, considerând că alegerile de la municipiu nu ar trebui să ridice probleme, dată fiind diferenţa foarte mare cu care a câştigat Bogdan Pistol. 

 

 *******

 

 • În curând, viitoarele mămici pot fi obligate să îşi aducă de acasă nu doar medicamente, materiale sanitare şi îmbrăcăminte, aşa cum se întâmplă acum, ci şi apă, dacă vor să fie spălate după ce nasc.

 

 *******

 

•  Laurenţiu Coca se scarpină cu mâna care nu trebuie. El adresează tot felul de interpelări haioase. Cică, mai nou, este preocupat de numărul mare de accidente feroviare (păi nu mai e mult, şi o să dispară toate trenurile) aşa că face demersuri pentru montarea cât mai multor... bariere. Coca a iniţiat şi o altă propunere, de completare a Legii recunoştinţei faţă de eroii martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 şi revoluţiei muncitoreşti anticomuniste din noiembrie 1987.

 

 *******

 

• Romulus Bulacu nu mai ştie cum să se împartă între directivele venite de la şeful ierarhic din Consiliul Judeţean şi şeful de la PD-L, care l-ar vrea toată ziua în teritoriu, făcând… campanie. Pus între ciocan şi nicovală, Bulacu o ia uşor spre… dreapta.

 
Barfele saptamanii 7 - 13 septembrie 2009

Evaluare utilizator: / 5
Data publicarii: 06-09-09

• Primarul staţiunii Ocnele Mari, Petre Iordache, se străduia, cu tot dinadinsul, să alunge presa din localitate sâmbătă seara, atunci când s-a pus problema evacuării câtorva familii din zona barajului, pentru a nu vedea ce se întâmplă. Grăbit nevoie-mare, primarul le spunea jurnaliştilor să meargă acasă, că nu se întâmplă nimic, pentru că şi el ar fi fost grăbit, vezi Doamne, să ajungă la o nuntă. De altfel, conducerea administraţiei de la Ocnele Mari a făcut cadou jurnaliştilor care au fost prezenţi săptămâna trecută la conferinţa de presă câte un... pietroi în care mai erau şi câteva urme de sare. Aşa… ca, în cazul în care cade vreunul în cavernă, să nu mai iasă de acolo.

 *********

• Profesorul universitar Florian Zamfirescu a evitat cu obstinaţie să spună cu cât îl plăteşte statul pentru prăbuşirea controlată de la Ocnele Mari, care a devenit de câtva timp cât se poate de ... necontrolată. Dacă acum câteva zile autorităţile stăteau pe marginea cavernei, mâncând seminţe şi uitându-se galeş la blocurile de steril care se prăbuşeau lângă, de data asta s-ar ascunde în gaură de şarpe de oamenii din zonă, dacă ar putea.

 *********

• Peneliştii vâlceni încearcă să evite manevrele lui Emilian Frâncu, încercând să facă în aşa fel încât contestaţia depusă de Adrănel Cotescu să fie rezolvată cât mai rapid cu putinţă, pentru a nu încurca alegerile de la sfârşitul acestei luni, pentru organizaţia judeţeană.
 

 *********

• Societatea Annabella plănuieşte să îşi construiască un nou supermarket în Ostroveni, pentru a lua faţa concurenţei. Noul magazin ar urma să ocupe spaţiul de la complexul Tic Tac, în locul dintre şosea şi parcarea blocului din spate, modernizată recent de Primărie.

 *********

• Primarul de la Câineni se pare că este student... tocmai la universitatea unde prorector este un profesor mutat de câţiva ani în comună. Şi care, ajutat la greu de primar, se ceartă cu vecinii pe un gard.

 *********

• Mai mulţi primari stau cu sufletul la gură, în aşteptarea lui Mircea Geoană. Nu se ştie dacă acesta va fi însă atât de încântat să se plimbe cu caleaşca la Bărbăteşti şi să vadă kilogramele de aur etalate de ţigani, la Costeşti.

 *********

• Prefectul Grigorescu se ceartă cu directorul de la Direcţia de Tineret, pedelistul Cosmin Constantinescu, pe seama taberelor şcolare. Unul vrea ca acestea să rămână la Ministerul Tineretului, altul trage către Ministerul Educaţiei. Cosmin Constantinescu, care este foarte fericit că poate merge acum în... tabără, fără să plătească, pe banii statului şi cu oricine vrea spune că mai sunt încă suficienţi copii în taberele vâlcene, deşi numărul lor este din ce în ce mai mic.

 *********

• Presa locală şi centrală s-a transformat în această perioadă fie în linguşitor şi lăudător al preşedintelui Traian Băsescu, fie în critic acerb al acţiunilor acestuia. Deşi ţipă pe unde poate cum că mogulii îl împiedică să-şi facă imagine, actualul preşedinte are totuşi la dispoziţie câteva canale importante, finanţate de stat şi care îl scot în faţă de câte ori ... are nevoie. Mai nou, el a dat directive să fie găsite toate «bubele» lui Mircea Geoană, adică să se verifice toate afacerile în care este implicată familia acestuia, pentru a le scoate la rampă înainte de alegeri.

 *********

• Scandalul în care a răsunat şi numele fratelui preşedintelui Mircea Băsescu are rădăcini mai adânci în Vâlcea. În afacerea «Brenox» se pare că sunt implicate nume sonore, de la fostul ofiţer care a devenit între timp administratorul unei firme de apartament care se ocupa de recondiţionarea armelor, până la un fost angajat al Uzinei Mecanice Râmnicu Vâlcea, care s-a retras pentru a încheia afaceri... separate, cu arme.

 *********

• Florian Marin se întoarce zilele acestea din concediu şi este posibil să rămână adjunct al inspectorului şef, în aşteptarea unor vremuri mai bune. Se vorbeşte prin târg cum că plecarea acestuia ar fi fost forţată şi cu niscaiva ameninţări cu implicarea în acordarea permiselor de conducere în mod fraudulos, la Piteşti, dosar anchetat încă de DNA.

 *********

• Frâncu a sărit cu gura pe fostul său om de încredere, Elena Ceauşu, acuzând-o pe aceasta fără a fi coerent cum că ar fi implicată în furtul banilor din sediul filialei judetene a PNL, doar că aceste acuzaţii nu prea au fundament. După toate problemele, organizaţia judeţeană a PNL riscă şi să fie amendată pentru că nu a asigurat condiţiile prevăzute de lege pentru securitatea banilor. De altfel, se zvoneşte că, o dată cu banii, din seiful PNL ar fi dispărut şi niscaiva acte, rapoarte care urmau să fie prezentate de comisia de cenzori în zilele următoare şi care dovedeau felul cum au fost cheltuite fondurile partidului, pe care Emilian Frâncu trebuia să le prezinte celor din conducerea partidului în scurt timp. Hoţii or fi ştiut cât de importante erau aceste acte pentru Frâncu? Sau cât de important era ca ele să dispară?

 *********

• În spatele Muzeului Satului au apărut două vile care seamănă a palate, una dintre ele aparţinând actualului subprefect, Petre Ungureanu, iar a doua directorului de la Vamă. Subprefectul este însă acum ocupat şi să facă o campanie electorală mascată prin instituţie. În ultima perioadă, Ungureanu a mai reuşit să îşi mărească averea cu alte câteva proprietăţi imobiliare. Aşteaptă acum să treacă actuala criză, pentru a le vinde. Anul trecut, Ungureanu a vândut jumătate dintr-un teren contra sumei de 312.000 de lei, dar şalupa nu o vinde.

 *********

• Sorin Zamfirescu şi Dorel Jurcan îi stau ca un ghimpe în coastă primarului Gutău, care nu ştie cum să facă să-i enerveze sau să-i facă să plece. Adoptând aceeaşi tactică pe care au îmbrăţişat-o şi «partenerii» pesedişti, cei doi se fac că nu aud şi aşteaptă cuminţi să vină şi vremea lor.

 *********

• Acţiunea de racolare a primarilor din sudul judeţului nu prea are succes pentru pedelişti. Mai mulţi primari din zona Bălceşti au făcut în ultima perioadă declaraţii critice în legătură cu activitatea democrat-liberalilor şi este foarte greu de crezut că portocaliii vor putea obţine vreun primar PSD. Bătălia se dă în continuare pe primarii PNL. Pesediştii nu prea dau mulţi bani pe promisiunile cu fonduri sau cu bani la negru, venite din partea aliaţilor de nevoie. Primarii se gândesc, pe bună dreptate că în cazul în care PD-L le cere sprijinul celor mai importanţi rivali este clar că este în criză de imagine şi de popularitate. Deputatul Constantin Mazilu este şi el hotărât să nu lase nici un pedelist să îi calce teritoriul. Vasile Bleotu este acum definitiv hotărât să nu sară nici el în barca pedelistă, aşa cum se vehiculează încă printre portocalii.

 *********

• PSD va avea un buget de promovare de 300.00 de euro pentru campania pentru prezidenţiale, dar PD-L îl va întrece. În plus, pedeliştii se bazează şi pe prietenii din administraţie sau din instituţiile statului, care vor fi puşi să cotizeze de dragul partidului, dar şi pe aportul constructorilor care au primit lucrări de la stat. Bugetul PD-L este posibil să depăşească 20 miliarde de lei vechi.

 *********

• Nicolae Badea are şanse să rămână şi în continuare, mult şi bine în fruntea Protecţiei Copilului, pentru că este acum susţinut şi de PD-L. Şi aşa se mai spulberă visele de mărire ale unora.

 *********

• Olimpica la matematică, Mădălina Persu a refuzat banii care îi erau oferiţi de Vasile Bleotu. Ea a refuzat cele 10 milioane de lei vechi, considerând că sunt prea puţin. Acum, deputatul şi preşedintele Cîlea se gândesc să caute un loc de muncă pentru mama fetei, pentru ca aceasta să o poată ajuta pe olimpică.

 *********

• Primarul de la Brezoi a găsit o metodă ingenioasă de a scăpa de deşeurile de la rampa de transfer de la Brezoi. Noaptea, anumite persoane pun foc gunoaielor, să scadă cantitatea, după care fac rost de câteva facturi de la Sibiu, să poată justifica, dacă sunt întrebaţi, cum că le transportă acolo.

 *********

• Alţi primari din judeţ au început să scoată poliţiştii comunitari «la produs», pentru a face rost de bani la bugetul local.

 *********

• Hotelul pe care Sofianu îl construieşte în zona de sud a municipiului a obţinut abia acum, după doi ani de la începerea lucrărilor, autorizaţie de mediu.

 *********

• Consiliul Judeţean a achitat 956.000 de lei, reprezentând datoriile către Regia de Drumuri şi Poduri Vâlcea. Acest lucru nu a determinat însă conducerea regiei să îşi plătească toate datoriile către furnizori. În conturile regiei urmează să mai intre aproximativ 8,7 miliarde de lei, bani cu care s-a subvenţionat realizarea de lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere în comunele Valea Mare, Voiceşti şi Măldăreşti.

 
Barfele saptamanii 31 august - 6 septembrie 2009

Evaluare utilizator: / 4
Data publicarii: 30-08-09
• Afacerea cu arme de la Uzina Mecanică Băbeni este şi în atenţia Poliţiei, dar şi a SRI Vâlcea, care a început chiar să facă anumite audieri în acest caz. Adevărul este cunoscut, dar mai trebuie şi demonstrat, ceea ce le va fi foarte greu, dacă nu chiar imposibil, anchetatorilor din grămada de instituţii care au sărit ca arse să-l discrediteze sau să-l apere pe şeful statului.

********

• Motivul pentru care Adrănel Cotescu a făcut contestaţie este unul ceva mai complicat decât s-ar crede la prima vedere. Emilian Frâncu este cel care l-a determinat pe contracandidatul lui Bogdan Pistol să depună contestaţie. Motivul real este că, în cazul în care contestaţia se va judeca după data la care sunt programate alegerile din luna septembrie la organizaţia judeţeană a PNL, acest lucru ar însemna că delegaţii de la municipiu, care au fost votaţi duminica trecută şi care au drept de vot pentru preşedinte, nu vor mai putea vota în septembrie. În acest fel, ar fi obligatoriu să voteze cei aleşi şi susţinuţi de Emilian Frâncu, iar acest lucru l-ar ajuta să-şi facă jocurile.

********

• Preotul din Dăeşti care era nevoit să îşi înmormânteze enoriaşii în picioare, din cauza lipsei locurilor din cimitir, a primit săptămâna trecută în cont 400 de milioane de lei vechi în urma demersurilor făcute de redactorii Impact real, care au determinat un adevărat pelerinaj la faţa locului, din partea autorităţilor judeţene şi a jurnaliştilor.    

********

• Emilian Frâncu este văzut tot mai des în compania lui Mircia Gutău, pe care îl curtează asiduu. Gutău, care a declarat recent că nu „divorţează” aşa uşor de PSD, aşteaptă să vadă cum merge coaliţia şi mai ales cum mai stau pedeliştii în sondaje pentru a se gândi serios la o alianţă cu liberalii. Şi mai aşteaptă să vadă cât de tare i se clatină scaunul lui Frâncu.

********

• Aproximativ 200 de persoane i-au telefonat lui Nicolae Sofianu în ultima săptămână, să-l întrebe dacă a murit sau nu, după ce s-a împrăştiat un zvon prin oraş cum că acesta ar fi făcut infarct.

********

• Ştefan Prală a vrut să facă un cadou la repezeală unui jurnalist care a făcut un chef mare de ziua lui, dar, pentru că nu avea prea mult timp la dispoziţie pentru a aştepta să i se ambaleze cutia care conţinea o sticlă de vin şi un tirbuşon, a vrut să rezolve personal problema şi a reuşit să rupă cutia în încercarea de a o închide. Până la urmă, cutia ruptă a ajuns la destinatar, dar Ştefan Prală şi Adrian Burlan au spus că îşi asumă greşeala în cazul în care presarul rău de gură ar fi pus-o pe prospătura care i-a devenit iubită să-l sune pe patronul magazinului, pentru a returna cadoul. Pentru că iubita cu pricina a lucrat şi ea pe post de vânzătoare la vinotecă, doar că, mai nou, pretenţiile i-au crescut şi, de la patroni de cotidian de cinci zile pe săptămână, a trecut la… televiziune. Şi tot se plânge că nu-i ajunge.

********

• Autorităţile sanitare din Vâlcea dovedesc un dispreţ cras faţă de opinia publică din banii căreia sunt plătiţi şi au refuzat cu nesimţire să informeze populaţia asupra situaţiei privind cazurile de gripă porcină, pe motiv că ar stârni panică.

********

• Motivul real care l-a determinat pe Florian Marin să îşi dea demisia din funcţia de inspector şef al Poliţiei Vâlcea este legat de faptul că acesta era cercetat în scandalul dintre Poliţie şi Parchet. Marin a fost chemat la Bucureşti să fie mustrat, dar ştiind că este cercetat, i-a surprins pe toţi dându-şi demisia, deşi liderii politici locali au intervenit la Bucureşti pentru a-l determina să renunţe la demisie.

********

• Un primar care se crede cel mai tare din parcare la capitolul sex şi un director cunoscut din Vâlcea şi-au schimbat recent amantele. Unul s-a mutat pe strada unde amanta lui actuală locuia dinainte, într-un bloc, iar al doilea şi-a împrospătat vechea iubire cu o alta, pe care a adus-o special de la Bucureşti, şi a şi angajat-o.

********

• La Vâlcea a apărut încă o suspiciune de gripă porcină, acesta fiind al treilea caz de acest gen. Un bărbat care tocmai s-a întors din Spania se pare că a contactat boala.

********

• Vâlcenii care şi-au petrecut duminica la ştrandul din Ostroveni au avut surpriza să nu mai aibă parte de muzică, pentru că agenţii economici care au baruri în interiorul bazei de agrement gestionată de primărie au rămas fără curent electric.

********

• Mulţi directori de şcoli fug mâncând pământul de controalele trimise de conducerea Prefecturii Vâlcea pentru a se stabili dacă îndeplinesc condiţiile pentru funcţionare sau dacă deţin aviz sanitar–veterinar, de teamă să nu rămână fără obiectul muncii. Cei care fac parte din comisia de control sunt însă hotărâţi să-i ia prin surprindere. 
 
Barfele saptamanii 24 - 30 august 2009

Evaluare utilizator: / 5
Data publicarii: 23-08-09
• Maria Murăruş a pierdut postul de la Sănătate Publică pentru că a sărit în barca PD-L fără ca şefii săi de la PSD să ştie. Atunci când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru, directoarea a venit cu o explicaţie puerilă: cică ea a crezut că PSD şi PD-L erau tot una şi că nu contează în care este, din moment ce sunt amândouă la guvernare. Greşeală fatală pentru ea. Se zvoneşte însă că nici actualul director interimar, Lorena Mărgăritescu, nu va rămâne prea mult timp pe post, urmând să fie înlocuită cu Luminiţa Apostolescu.
*******
• Adrănel Cotescu a încercat să-şi ascundă eşecul sub preş, sub o mască de indiferenţă, ba chiar a început să abereze la şedinţă, spunând că scorul obţinut de el nu ar fi, în fond, prea mic, faţă de numărul de voturi la care se aştepta. Emilian Frâncu îşi roade şi el unghiile, pentru că simte preşul fugindu-i de sub picioare. El va fi următorul pe listă.
*******
• Mircia Gutău a început şi el să simtă fiori reci pe şira spinării la gândul că rivalitatea cu PSD poate însemna eventual şi zburarea lui de pe postul de preşedinte al organizaţiei judeţene, dacă partidul nu obţine scorul promis. Este aceeaşi metodă pe care o aplică Gutău în teritoriu, doar că o vor aplica… alţii cu el. De aceea, primarul încearcă acum să se apropie de PNL, crezând că în acest partid ar fi o breşă pe unde să poată pătrunde spre vreo alianţă necesară pentru alegerile prezidenţiale… sau după.
*******
• Svetlana Preoteasa a pierdut şansa de a obţine un … inel de logodnă sau chiar mai mult de atât de la Teodor Meleşcanu, pe lângă care spera să devină cunoscută în politică. Şi va reveni în Vâlcea, lângă soţul bolnav.
*******
• Emilian Frâncu nu mai ştie cum să îl contracareze pe Cristian Buican şi, drept urmare, a început să se lege de masoni.
*******
• Primarul Gutău încearcă explicaţii puerile cu privire la concesionarea locurilor de parcare, toate numai pe cea adevărată nu: că această metodă este menită să umfle buzunarele unei firme private, şi nu ale Primăriei, aşa cum era normal, ba mai mult, că este menită să îi «ajute» pe râmniceni să treacă mai uşor peste criză, cum altfel decât dând o parte din venitul lor lunar către firma cu pricina (suntem curioşi ce procent din încasări va reveni Primăriei), dacă le vine ideea năstruşnică să mai iasă cu maşina în oraş.
*******
• Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Romulus Bulacu, nu se sfieşte mai nou să critice pe unde poate activitatea şefului său, spunând că nu este de acord cu măsurile luate în cadrul instituţiei, dar uitând că şi el face parte din… conducerea acesteia.
*******
• Pentru un spaţiu de 1.000 mp la Casa Sindicatelor, Teatrul Anton Pann plătea o chirie de doar 20 milioane lei vechi în fiecare lună. Având în vedere că pe noua clădire a teatrului au fost cheltuite circa 5 milioane de euro, trupa de teatru putea rămâne la Casa Sindicatelor timp de... peste 800 de ani.
*******
• Surprinzător, la alegerile pentru organizaţia municipală a PNL au lipsit... alegătorii cu fuste lungi, susţinătorii lui Ion Nicolae.
*******
•Funcţia de viceprimar al comunei Mateeşti a fost câştigată de Valerian Alexie (PNL), la o diferenţă de… două voturi.
*******
• Atacurile împotriva directorului Hidroelectrica, la comandate unei cunoscute femei de afaceri, nu încetează, dar nu au nici o bază reală, în afara interesului material al împricinatei.
*******
• Demnitarul care este poreclit de colegii săi şi mai ales de rivali „Pufuletele” a luat bani frumoşi în campania electorală de la alegerile parlamentare, pe motiv că ar fi realizat… sondaje de opinie pentru a stabili cele mai multe persoane pentru scaunele parlamentare în anumite colegii, folosind pentru aceste campanii… studenţii cu care lucra la… universitate.
*******
• În ciuda laudelor conducerii Primăriei Râmnicului, preţul apei reci tot creşte. În doi ani a crescut de aproximativ trei ori, iar anumiţi vâlceni care locuiesc la casă se plâng acum că facturile li s-au mărit de şase ori într-o singură lună, deşi au consumat aceeaşi cantitate de apă. Unii şi-au dat cu părerea că este posibil să fie vreo măsură „anticriză” luată de PD-L sau de Mircia Gutău.

 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 64 - 72 din 242
 

Editie tiparita
Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri