Index arrow Barfe
Barfe
Barfele saptamanii 24 - 29 noiembrie 2009

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 23-11-09
• Primarul Mircia Gutău simte cum i se taie creanga de sub picioare. El a fost disperat duminică seara, atunci când a aflat rezultatul alegerilor din Râmnicu Vâlcea. Spre deosebire de alegerile precedente, la sediul PD-L din Vâlcea era o linişte mormântală, chiar dacă majoritatea celor din conducerea partidului erau prezenţi la sediu. El a ameninţat un primar pe care a tot încercat să-l cumpere în ultima perioadă, spunându-i că «e pe făraş, la VTV». În încheiere, i-a urat, cu maxim sarcasm «noapte bună, puişor».

**********

• Pedeliştii au avut grijă să schimbe chiar şi legislaţia, pentru a încuraja frauda electorală. Astfel, la Şcoala Generală Nr. 13 era pus nelipsitul banner portocaliu cu Traian Băsescu la mai puţin de 50 de metri de ieşirea din secţie, lucru ilegal până acum. La aceste alegeri însă pedeliştii au avut grijă să modifice legea, în sensul că nu mai este interzis afişajul decât în incinta secţiilor de votare, nu şi în afara acestora, chiar dacă acest lucru poate influenţa în mod clar alegerile.

**********

• În graba sa de a inaugura cât mai repede Intrarea Sudului, administraţia locală a pus muncitorii să lucreze «la foc continuu». Cu doar o oră înainte de inaugurarea de vineri, organizată cu fast de Mircia Gutău, muncitorii lucrau de zor pentru a termina, măcar de ochii lumii, toate lucrările.

**********

• Senatorul PNL Emilian Frâncu a încercat să-l saboteze pe liberalul Bogdan Pistol la ultimele alegeri. Pentru a demonstra că acesta nu are prea mulţi susţinători în Râmnic, dar şi pentru a-l destabiliza pe primarul comunei Dăeşti, Frâncu l-a pus pe liberalul Panduraşu să care mai multe persoane cu maşinile la vot, în comuna Dăeşti, în loc să voteze la Râmnicu Vâlcea. Chiar şi aşa, PNL-ul a ieşit foarte bine în Râmnic. Ulterior, pentru a se victimiza, Frâncu s-a plâns de faptul că a fost nevoit să se externeze din spital special pentru a putea să voteze, dar a ales... comuna Dăeşti, nu Râmnicul. În final, peste 150 de liberali râmniceni au preferat să voteze la Dăeşti.

**********

• Pentru că nu avea cu ce să-l agaţe pe Ion Cîlea, PD-L Vâlcea a pus la punct împotriva lui un scenariu bine elaborat, cu scopul de a i se întocmi ulterior dosar penal pentru încercare de fraudare a alegerilor. Dintr-o banală înregistrare în timpul căreia Ion Cîlea era informat de primarul unei localităţi despre o posibilă încercare de fraudare a alegerilor, simpatizanţii portocalii aveau de gând să provoace un scandal de proporţii, în urma căruia urma să-i fie întocmit lui Ion Cîlea dosar penal şi, eventual, să se forţeze schimbarea acestuia din funcţie. Regizorii acestei găselniţe s-au ales însă cu plângeri, iar televiziunea care a girat acţiunea de murdărire a imaginii liderului PSD riscă acum să-şi piardă licenţa de emisie.

**********

• Chiar dacă în judeţul Vâlcea nu sunt mai mult de 200 de maghiari, UDMR a avut şi de această dată reprezentanţi la toate secţiile de votare.

**********

• Alegerile de la Vâlcea pentru Preşedinţie au fost atent monitorizate de o echipă venită de la Bucureşti, formată din ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei şi Ministerului Administraţiei şi Internelor.

**********

• Începând cu data de 9 decembrie, angajaţii de la stat nu mai pot cumula pensia cu salariul.

**********

• Unii au început să strângă semnături pentru schimbarea prefectului Petre Ungureanu. Subprefectul pedelist Doru Filip a fost prins de jurnalişti nu cu mâţa-n sac, ci cu ... sacul de voturi în braţe. El aducea un sac de buletine în Prefectura Vâlcea, afirmând că acesta s-ar fi ... rătăcit pe drum.

**********

• La ultima conferinţă de presă, Eugen Neaţă, noul şef al Poliţiei Vâlcea, a dezvăluit faptul că ... este fericit pentru că ... nu are de ce să fie trist. Adânc domnule, foarte adânc. Probabil că era fericit, pentru că poliţiştii au urmărit în teritoriu mai mult acţiunile PNL şi PSD decât pe cele ale PD-L.

**********

• O metodă consacrată de fraudare a voturilor, care este folosită de mai mulţi ani în Vâlcea, a ieşit la iveală ca urmare a ultimului scandal în care s-a încercat implicarea liderului judeţean al PSD Vâlcea. Cică se practică ştampilarea la foc automat a câtorva zeci de buletine de vot în anumite secţii de votare, în ultimele minute înainte de închiderea urnelor, de către membrii secţiei care nu au nici o jenă să semneze în locul bătrânilor trecuţi de 65-70 de ani. Un reprezentant al PRM a recunoscut cu această ocazie că ... el a practicat cu succes această metodă. În anumite comune din judeţ, primarii au observat, de asemenea, că la anumite secţii de votare s-au găsit ultimele buletine introduse în urne în favoarea unui anumit candidat, în condiţiile în care unii dintre alegătorii care apăreau pe liste ca prezenţi la urne nu fuseseră văzuţi pe la secţia de vot.

**********

• Societatea Delta ACM, cea care se ocupă de bordurarea şi asfaltarea Căii lui Traian, nu a scăpat de ... cotizaţiile ... cu acte la partid. Firma a fost nevoită să îşi facă organizarea de şantier din Râmnic nicăieri în altă parte decât ... pe un teren care aparţine firmei Continente SRL. Şi nu degeaba, ci pentru o chirie ... «modică» de 35.000 de euro lunar. Societatea cu pricina modernizează Calea lui Traian, pentru 10 milioane de dolari. Terenul, situat pe strada Morilor. Rezidenţial, ce mai...

**********

• Ion Cîlea intenţionează să formuleze plângeri penale împotriva directorului Poştei, Mihai Botea, cerând demisia acestuia pentru modul cum şi-a permis să facă sau să accepte campania electorală pe faţă din partea PD-L printre angajaţi. Mircia Gutău este posibil să se aleagă şi el cu o plângere, dacă se va dovedi faptul că a plătit banchetul oferit poştaşilor.

**********

• Cristian Buican a acuzat PD-L că nu a respectat regulile în campanie, oferind peste tot în teritoriu alte materiale decât cele acceptate de lege, respectiv, îmbrăcăminte, hrană şi furaje pentru animale.

**********

• În cazul în care Mircea Geoană va ajunge preşedinte, Vâlcea ar putea avea din nou un ... subprefect PC.

**********

• Remus Grigorescu are deja vise frumoase, gândindu-se că este posibil să ... revină în funcţia de prefect al judeţului, în decembrie.

**********

• Mircea Geoană şi Adrian Năstase au promis că vor reveni la Vâlcea, imediat după turul doi.

**********

• O nouă găselniţă în Râmnic. În curând, serviciul de iluminat public, pe care Primăria Râmnicului urmează să-l ia în primire în aproximativ un an de la CEZ, ar urma să fie imediat ... scos la licitaţie. Tranzacţia se va ridica la suma de 39 de miliarde de lei.

**********

• La o şedinţă cu reprezentanţii serviciilor de gospodărire a apelor de pe întreg cursul Oltului, sub pretextul că vrea să inventarieze sursele de poluare a apelor, prefectul Ungureanu a încercat să facă rost de materie primă pentru presiuni politice prin intermediul angajaţilor statului. El a propus convocarea unei comisii mixte care să strângă date despre ... cenuşa de la Cet Govora şi despre alte surse de poluare industriale, care au fost identificate de el. Ungureanu este destul de optimist, pentru că le-a propus celor din comisie o întâlnire ... peste trei luni.

**********

• Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, şi primarul Râmnicului, Mircia Gutău, au primit săptămâna trecută din partea Patriarhului României Ordinul «Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena», dar numai unul a început să se laude prin presă cu el.

**********

• Hackerii şi alţi cinstiţi din Râmnic sunt în culmea fericirii de când Eugen Neaţă a fost numit inspector şef. Trăiască naşul ... Ei ştiu de ce.

**********

• La inaugurarea fabricii Damila, cel care intenţionează, chipurile, să candideze la următoarele alegeri parlamentare din partea PNL a invitat mai mulţi pedelişti la eveniment decât penelişti. La sfârşit, Teodor Meleşcanu, Norica Nicolai şi Ion Cîlea au dat autografe pe o tablă aflată în circuitul de producţie. După aceea, muncitorii nu au băgat de seamă că tabla căpătase «valoare sentimentală» prin cariocile mai-marilor zilei, şi au băgat-o ... la vopsit, în procesul de producţie.

**********

• Mai mulţi primari din sudul judeţului, care se deciseseră deja să sară din barca PNL în cea pedelistă nu mai pot dormi bine, de grija zilei de mâine. Şi au de ce, mai ales că la unii s-a înregistrat şi un mare procentaj de ... turism electoral în favoarea lui Băsescu, pe care l-au girat.

**********

• Fostul prefect al judeţului, Mircea Perpelea, este acuzat de jurnaliştii argeşeni că s-a implicat în favorizarea unei firme de pază din judeţul Vâlcea pentru a obţine un contract la Universitatea de Stat din Piteşti.

**********

• Sutele de credincioşi care au fost prezenţi la slujba de ridicare a Episcopiei Râmnicului la rang de Arhiepiscopie au fost ţinuţi pe afară, în timp ce feţele bisericeşti şi politicienii se înghesuiau înăuntru. Mai mult, reprezentanţilor presei li s-a dat peste nas, spunându-li-se că nu aveau voie să intre în biserică decât cu … acreditare. Haida, de!

**********

• Prefectul Ungureanu crede că a scăpat de microfoane după ce şi-a renovat biroul din … tavan până în podea, redecorând totul în … portocaliu. Prefectul crede că astfel a scăpat de eventualele microfoane pe care le-ar fi putut avea fostul prefect, dar, ca prefect apolitic „care este”, a făcut şi un serviciu partidului, transformând totul în portocaliu. Pe banii cui, domnule prefect apolitic?

**********

• Campania de vaccinare împotriva gripei porcine este o altă modalitate a Guvernului de a spăla nişte bani.


**********

• Postul lui Ştefan Prală din ATOP Vâlcea este blocat încă de conducerea PSD Vâlcea. Chiar dacă, iniţial, pentru acest post fusese ales Constantin Pîrvu, acesta nu a fost validat la ultima şedinţă, o anumită parte din conducerea PSD vrând să-l înlocuiască pe acesta cu Dumitru Tărăşenie. În realitate, în ATOP Vâlcea se întâmplă mai multe lucruri necurate, orchestrate de Dumitru Persu, care încearcă să facă anumite presiuni asupra lui Nicolae Sărdărescu, pentru a-l determina pe acesta să se «alinieze» intereselor sale. Din acelaşi motiv nu au fost înlocuiţi mai mulţi foşti membri în ATOP, cum ar fi Tudor Iosifaru sau Anuţa Handolescu. Aceştia figurează pe listă doar cu numele.

**********

• Pesediştii se plâng că, după ce au făcut un protocol de «neagresiune» cu PNL şi PD-L, care prevedea ca nici unul dintre reprezentanţii celor trei partide să nu rupă afişele electorale ale contracandidaţilor, situaţia în teren este cu totul alta. Democrat-liberalii au trecut însă la ofensivă, rupând tot ce le-a ieşit în cale. Pesediştii au mai reclamat faptul că la Păuşeşti Otăsău, Tomşani, Cernişoara, Milcoiu, Mihăeşti şi în alte localităţi din judeţ, turismul electoral a devenit o obişnuinţă.


**********

• Din cauza crizei, medicii care fac de gardă, noaptea, la Spitalul Judeţean vor renunţa la mâncare şi vor veni cu pacheţelul de acasă.
 
Barfele saptamanii 16 - 23 noiembrie 2009

Evaluare utilizator: / 1
Data publicarii: 15-11-09
• La Râmnicu Vâlcea se pregăteşte o masivă fraudare a alegerilor prezidenţiale, prin turism electoral, la secţiile speciale. Petre Ungureanu, cel care a „colaborat” la întocmirea listelor de preşedinţi şi locţiitori ai secţiilor de votare din Râmnic, a crezut, un moment, că modalitatea sa de a ajuta la fraudarea alegerilor avea să fie descoperită exact, astfel că, atunci când a constatat că preşedintele Tribunalului Vâlcea era nevoit să mai amâne cu o zi tragerea la sorţi, a ieşit din sală, frecându-şi mâinile, îngrijorat, şi spunând „Sunt distrus!” La scurt timp, fără să-i ceară nimeni, şefa de cabinet a prefectului a trimis un comunicat de presă în care îl scuza pe acesta, cum că nu a făcut altceva decât să respecte legea şi că nu s-a implicat mai mult decât trebuia în acţiunea de alegere a preşedinţilor de secţii, chiar dacă, până în acel moment, nu îl acuzase nimeni.

***********

• Acelaşi prefect apolitic, dar interesat economic, a încercat marea cu degetul, dorind să determine favorizarea unei firme private, Uzinele Sodice Govora, în detrimentul CET Govora şi Exploatării Miniere Berbeşti. El l-a convins pe primarul Gutău să provoace o dispută cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, în speranţa că, în acest fel, PD-L va mai câştiga ceva capital electoral. Substratul acţiunii este însă că prefectul a servit, în particular, interesele PCC SE, care vrea să cumpere şi Uzinele Sodice Govora. Ungureanu s-a gândit că nu ar fi rău să facă trafic de influenţă şi să se amestece în contractele încheiate între cele două societăţi comerciale.

***********

• Sutele de credincioşi care au fost prezenţi la slujba de ridicare a Episcopiei Râmnicului la rang de Arhiepiscopie au fost ţinuţi pe afară, în timp ce feţele bisericeşti şi politicienii se înghesuiau înăuntru. Mai mult, reprezentanţilor presei li s-a dat peste nas, spunându-li-se că nu aveau voie să intre în biserică decât cu… acreditare. Haida, de!

***********

• Poliţiştii, pompierii şi jandarmii care împărţeau duminică pliante cu „Votul ilegal înseamnă închisoare” erau foarte supăraţi, pentru că începuse ploaia şi îi uda, iar vâlcenii nu prea se înghesuiau la pliante.

***********

• La Ocnele Mari, blocurile ANL pe care primarul plănuieşte să le dea în folosinţă în campania aceasta sunt folosite pe post de panou electoral. Pentru Traian Băsescu, în mod evident. La absolut toate balcoanele atârnă câte un banner cu actualul preşedinte.

***********

• Prefectul Ungureanu crede că a scăpat de microfoane după ce şi-a renovat biroul din… tavan până în podea, redecorând totul în… portocaliu. Prefectul crede că astfel a scăpat de eventualele microfoane pe care le-ar fi putut avea fostul prefect, dar, ca prefect apolitic „care este”, a făcut şi un serviciu partidului, transformând totul în portocaliu. Pe banii cui, domnule prefect apolitic?

***********

• Partidul Socialist Român, în fine, ce a mai rămas din el, îl susţine pe Mircea Geoană la Preşedinţie. Şi, pentru că la ei ajunge mai greu tehnica performantă, au transmis un comunicat de presă scris de mână, din care nu lipseau şi câteva greşeli gramaticale.

***********

• Preşedinţii de asociaţii s-au chefuit la vila de protocol de la Bujoreni, cu Mircia Gutău, ocazie cu care acesta le-a dat şi câteva indicaţii cu privire la „strategia” pentru următoarele alegeri.

***********

• O vâlceancă miloasă a încercat săptămâna trecută să adopte un câine de la adăpostul aflat la Feţeni, dar angajaţii de acolo i-au dat cu flit, spunându-i că hingherii lucrează numai până la ora 14.00.

***********

• Poştaşii au fost „găzduiţi” la sfârşitul săptămânii trecute într-un restaurant din Râmnic, prin grija PD-L, iar acolo au fost sfătuiţi de pedelişti să voteze „cu cine trebuie”, adică, evident, cu Băsescu. Intermediarul întâlnirii a fost şeful Poştei Vâlcea, pedelist şi el.

***********

• Conducerea DSP Vâlcea acuză conducerea Maternităţii că refuză să-şi asume responsabilitatea reorganizării spitalului şi că nu a întocmit până acum, aşa cum era normal, un plan de restructurare a unităţii medicale.

***********

• Unul dintre posturile de adjunct al Poliţiei Vâlcea este posibil să fie ocupat de actualul şef al Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea, Ilie Voica, atacat şi el acerb în ultima perioadă de prefectul Ungureanu.

***********

• Mai mulţi liberali şi pesedişti vâlceni se dau loviţi în campania electorală, astfel că au intrat în concedii medicale, pentru a nu fi obligaţi să meargă în teritoriu, în campanie. Unii s-au îmbolnăvit brusc ba de gripă, de rinichi sau de ficat.

***********

• Campania de vaccinare împotriva gripei porcine este o altă modalitate a Guvernului de a spăla nişte bani.

***********

• Emilian Frâncu s-a trezit în avantaj, acum o săptămână, în faţa prefectului Ungureanu, pentru că, după ce s-au dezbătut o jumătate de oră proiecte care făcuseră obiectul unor interpelări ale acestuia, singurul parlamentar din opoziţie prezent la întâlnire a fost la un pas de a fi dat afară de prefectul Ungureanu.

***********

• Mii de vâlceni au fost căraţi cu autocare plătite de PD-L, dar şi cu câteva microbuze Eta la Craiova, să asiste la discursul lui Traian Băsescu. În afară de faptul că mulţi au fost «plătiţi» într-o sticlă de bere, una de vin şi o masă la restaurant, majoritatea nici măcar nu ştiau ce caută «la drum». Anumiţi primari penelişti au fost obligaţi, în acest caz, să facă pe agenţii electorali ai PD-L şi să «recruteze» excursioniştii.

***********

• Postul lui Ştefan Prală din ATOP Vâlcea este blocat încă de conducerea PSD Vâlcea. Chiar dacă, iniţial, pentru acest post fusese ales Constantin Pîrvu, acesta nu a fost validat la ultima şedinţă, o anumită parte din conducerea PSD vrând să-l înlocuiască pe acesta cu Dumitru Tărăşenie. În realitate, în ATOP Vâlcea se întâmplă mai multe lucruri necurate, orchestrate de Dumitru Persu, care încearcă să facă presiuni asupra lui Nicolae Sărdărescu, pentru a-l determina pe acesta să se «alinieze» intereselor sale. Din acelaşi motiv nu au fost înlocuiţi mai mulţi foşti membri în ATOP, cum ar fi Tudor Iosifaru sau Anuţa Handolescu. Aceştia figurează pe listă doar cu numele.

***********

• Pesediştii se plâng că, după ce au făcut un protocol de «neagresiune» cu PNL şi PD-L, care prevedea ca nici unul dintre reprezentanţii celor trei partide să nu rupă afişele electorale ale contracandidaţilor, situaţia în teren este cu totul alta. Democrat-liberalii au trecut însă la ofensivă, rupând tot ce le-a ieşit în cale. Pesediştii au mai reclamat faptul că la Păuşeşti Otăsău, Tomşani, Cernişoara, Milcoiu, Mihăeşti şi în alte localităţi din judeţ, turismul electoral a devenit o obişnuinţă.

***********

• Mai multe primării vâlcene s-au trezit, zilele trecute, în cutiile poştale cu scrisori din partea filialei Arad a PRM, în care edilii erau îndemnaţi ca, indiferent de culoarea lor politică, să-l voteze pe Corneliu Vadim Tudor. Plicurile conţin, pe lângă misive adresate primarilor şi cetăţenilor, şi afişe electorale cel puţin ciudate. Pe un asemenea afiş, „tribunul” transmite un mesaj „de bine”: „Să dea Dumnezeu să i se usuce mâinile celui care va rupe acest afiş!”.

***********

• Liberalii încearcă să-i atragă pe tineri de partea lor făcând... campanie electorală prin… discoteci şi baruri. De săraci ce sunt, liberalii folosesc şi bannere de la campaniile precedente şi au drept armă… doar puterea lor de convingere, pentru că materiale promoţionale nu prea au. Buican şi Frâncu s-au lăudat că au scos din buzunar, în această campanie, circa 10.000 de euro, dar există şi foarte mulţi liberali care nu îşi plătesc nici măcar cotizaţia la partid, de sponsorizări pentru campanie ce să mai vorbim …

***********

• Sponsorii candidaţilor intraţi în competiţia pentru Palatul Cotroceni trebuie să cotizeze, numai de la Vâlcea, în această campanie, cu circa două milioane de euro.

***********

• Gabriela Ene a plecat cu coada între picioare, săptămâna trecută, de la o întâlnire electorală organizată la Perişani, după ce a fost uşuită de primarul Ion Sandu. Mai mult, primarul i-a apostrofat chiar şi pe reprezentanţii PNL, pentru că veniseră la întâlnire îmbrăcaţi în galben şi le-a spus că pot să plece dacă fac politică sau pot să-şi dea hainele jos, dacă vor să rămână.

***********

• Din cauza crizei, medicii care fac de gardă, noaptea, la Spitalul judeţean vor renunţa la mâncare şi vor veni cu pacheţelul de acasă.

***********

• Comisarul-şef Adrian Cazan, fost şef al Poliţiei Vâlcea, a fost numit de aproximativ o lună într-o funcţie regională de şef serviciu în Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, fiind împuternicit pentru trei luni pe acest post.
 
Barfele saptamanii 9 - 15 noiembrie 2009

Evaluare utilizator: / 1
Data publicarii: 08-11-09
• Pedeliştii vâlceni sunt foarte supăraţi pentru că nu reuşesc să-i găsească prea multe bube actualului şef al Poliţiei. Ultima „redută” pentru fraudarea alegerilor ar fi astfel aceea de a reuşi îndepărtarea celui care le-ar putea descoperi manevrele electorale de la secţiile speciale şi planurile de turism electoral.

*********

• Samoil Vîlcu a devenit violent la Guşoeni, cu ocazia alegerilor de săptămâna trecută, şi a început, la un moment dat, să dea cu picioarele în maşina unui pesedist, iar Cosmin Constantinescu a început să le dea lecţii politicienilor care au mult mai multă experienţă decât el. Pentru cine îl cunoaşte cât de cât pe preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, acuzaţia cum că acesta l-ar fi strâns de gât pe şeful de post din localitate este, în schimb, cel puţin hilară, dacă nu de-a dreptul lipsită de sens. Nimeni nu s-a sesizat însă la timp cum că prefectul cu gură mare a fost, în realitate, cel care a intrat abuziv în secţiile de votare, chiar dacă legea îi interzicea accesul.

*********

• Mai mulţi primari vâlceni riscă să fie cercetaţi penal pentru deturnare de fonduri pentru că au folosit banii din fonduri speciale pentru a plăti salarii sau diferite lucrări, sau pentru că au comandat lucrări de modernizare în localităţile lor, deşi nu aveau şi banii asiguraţi pentru plata acestora.

*********

• Primarul comunei Perişani a luat o măsură drastică, interzicând afişajul electoral pentru toate partidele, pentru că nu vrea ca bannerele şi afişele cu diferiţi candidaţi să îi producă mizerie în localitate. În schimb, primarul staţiunii Călimăneşti s-a lăsat prea repede „convins” în urma presiunilor politice să le dea voie pedeliştilor să îi afişeze chipul lui Băsescu la complexul de la Seaca, deşi pedeliştii au încercat până acum în mod constant să blocheze proiectul.

*********

• Întâlnirile programate periodic de prefectul Ungureanu fie cu directorii de instituţii, fie cu parlamentari sau foşti prefecţi nu prea au efect, dat fiind că nimeni nu acceptă stilul dictatorial şi „recomandările” lui. De altfel, Ungureanu începe să-şi pună în practică propriul slogan: „Noi muncim, nu gândim”, atunci când a forţat-o, la cererea partidului mult-iubit, pe Elena Cioacă, de la Prefectura Vâlcea, să se pensioneze.

*********

• Chiar dacă a trecut destulă vreme de când colegul nostru, Tudor Iosifaru, nu mai este printre noi, numele lui, precum şi al altor persoane care nu mai fac parte de mult timp din ATOP Vâlcea figurează încă în documentele întocmite de „specialiştii” din Consiliul Judeţean.

*********

• Chiar dacă are datorii cu duiumul, Maternitatea nu a rămas, cel puţin momentan, fără hrană pentru bolnave, dar asta din cauza… milei, şi nu a faptului că situaţia s-ar fi rezolvat în vreun fel.

*********

• Sorin Oprescu şi-a făcut apariţia la Vâlcea însoţit de susţinători din… Sibiu, dar consilierul său i-a pus la dispoziţie şi o maşină cu număr de Florida.

*********

• PS Gherasim a fost personal în Moldova, pentru a-l cunoaşte şi a-l testa pe arhimandritul Nică, Exarh al Mânăstirilor din judeţul Iaşi, care va ajunge de ziua episcopului la Vâlcea. Noul episcop vicar moldovean a fost numit peste capul Mitropolitului Irineu, pe care PS Gherasim nu îl înghite nici până acum, reciproca fiind, de asemenea, valabilă.

*********

• Emilian Frâncu vrea să-şi ascundă o eventuală înfrângere sau nerealizările din această campanie electorală în spatele bolii. Ca să prevină orice posibile consecinţe, el a început de pe acum să se plângă că ar fi mers la întâlnirile electorale cu o branulă în mână, pentru a „servi” partidul, deşi era foarte bolnav.

*********

• Alegerile prezidenţiale vor costa PD-L Vâlcea pe puţin două milioane de euro, la nivel naţional ajungând chiar şi la 100 de milioane de euro. Băsescu a mai cerut însă, recent, de la apropiaţii săi încă peste 30, care vor fi destinate, surpriză, pentru finanţarea campaniei lui… Sorin Oprescu. La Vâlcea, pentru Sorin Oprescu s-au cheltuit deja în jur de două miliarde de lei din buzunarele… firmelor apropiate PD-L. Liberalii, în schimb, sunt atât de săraci încât folosesc mai mult bannere din campaniile precedente, de la europarlamentare sau parlamentare. Contrar aşteptărilor, nici PSD nu are un buget prea mare.

*********

• Constantin Rotaru visează nu doar să ajungă în turul doi al alegerilor, ci chiar să le câştige cu… 70-80%.

*********

• Primarul Mircia Gutău a ţinut să se întâlnească săptămâna trecută cu toţi preşedinţii şi vicepreşedinţii de asociaţii, pentru a se disculpa cu privire la umflarea nejustificată a devizelor de la lucrările de izolaţie a blocurilor. El i-a convins, în final, pe mai mulţi preşedinţi să se înscrie pe lista de aşteptare, în speranţa că vor fi luaţi în seamă, tot cu devize umflate, evident.

*********

• La nici câteva zile de la înmânarea cheilor către beneficiarii de locuinţe ANL, mulţi dintre aceştia au putut deja să constate pe pielea lor lucrările de mântuială făcute în Ostroveni. După ce majoritatea au semnat procesele-verbale puse la dispoziţie de Primăria Râmnicului, unde se specifica faptul că au luat în primire instalaţiile de apă, căldură şi gaze în bună stare de funcţionare, au constatat că ţevile erau sparte, iar în unele apartamente nici măcar nu ajungea apa. Mai mult, anumiţi indivizi, apropiaţi de administraţia locală a Râmnicului, începuseră deja să îi pună pe noii locatari să semneze anumite liste în alb, care pot fi folosite ulterior în cele mai diverse scopuri.

*********

• Pe noul subprefect „apolitic” l-a luat gura pe dinainte şi a recunoscut faptul că simpatizează cu PD-L. De altfel, Mircia Gutău, nu s-a sfiit să recunoască faptul că prefecţii şi subprefecţii sunt numiţi politic.

*********

• În ultimele zile s-au făcut mai multe schimbări de directori de la unităţile sanitare din judeţ, respectiv de la spitalele din Drăgăşani, Bălceşti şi Brezoi, dar şi de la APIA, Direcţia Agricolă şi SAPARD.
 
Barfele saptamanii 02 - 08 noiembrie 2009

Evaluare utilizator: / 2
Data publicarii: 01-11-09
Societatea Delta ACM, cea care a împânzit Râmnicul spărgând asfaltul pe toată Calea lui Traian pentru a încasa sume fabuloase de la Primăria Râmnicului, „recompensează” PD-L cu materiale electorale. Firma respectivă va plăti direct materiale electorale pentru partidul portocaliu, în valoare de peste 5 miliarde de lei vechi, ceea ce demonstrează exact faptul că lucrările au fost supraevaluate.

*****

Reprezentanţii mai multor societăţi de pe platforma chimică sunt nevoiţi să îşi spele o dată pe săptămână maşinile cu oţet, din cauza prafului rezultat de la Uzinele Sodice Govora, care distruge vopseaua, dar şi sănătatea oamenilor care lucrează în zonă.

*****

PCC SE a plătit, prin intermediul unei agenţii de publicitate, suma de 100 de milioane de lei vechi unei singure publicaţii din Vâlcea, pentru a-şi vedea scrisoarea prin care încearcă să manipuleze opinia publică în presa locală din Vâlcea.

*****

Aşa cum anticipam, schimbarea de la conducerea ITM s-a petrecut deja, doar că Ionela Bîcă, actuala directoare, era gata să fie învestită pe… balconul instituţiei, din cauza spaţiului foarte mic.

*****

Controlul efectuat de Prefectura Vâlcea la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Viticolă Drăgăşani a scos la iveală grave nereguli privind o lipsă din patrimoniu de peste 700.000 de lei noi.

*****

Primarul Vlădeştiului, Sorin Ghiţă, este şi în căruţă, şi în teleguţă. Chiar dacă a fost ales sub flamura roşie, el nu s-a sfiit să devină, zilele trecute, agent electoral al PD-L, împărţind şepcuţe şi steguleţe localnicilor şi îndemnându-i să meargă în excursia organizată de pedelişti. Pesediştii l-au pus, de altfel, pe primar să jure pe biblie că nu a trecut în „tabăra duşmană”, dar acest lucru nu a avut efect asupra lui. De altfel, excursioniştii electorali au început să fie duşi, mai nou, şi prin vilele de protocol, unde li se dă de mâncare şi sunt momiţi cu fel de fel de promisiuni, sub «blânda» oblăduire a şefei de la RAPPS Olăneşti, Maria Bercea, dar şi a altora, care au reuşit, prin manevre bine puse la punct, să acapareze fostele vile de protocol ale lui Ceauşescu.

*****

Ion Câlea plănuieşte să schimbe toţi directorii puşi de PD-L în funcţie ilegal în ultimele săptămâni şi să-l reinstaleze pe Remus Grigorescu în funcţia de prefect.

*****

La Făureşti, localnicii s-au apucat să lucreze singuri pentru a termina sediul primăriei, pentru că nu le mai dă nimeni bani.

*****

La ultima şedinţă de Consiliu Local, liberalul Ion Nicolae a făcut, în glumă, propunerea ca „toate panourile publicitare din Râmnic să fie doar „portocalii”, deoarece este clar faptul că Mircia Gutău nu dă autorizaţii pentru afişaj celorlalte partide, dar primarul l-a luat peste picior, spunându-i că, în cazul în care „nu are bani de timp de antenă la televizor”, este de acord să-i dea din timpul lui. Cei doi s-au certat şi pe studii, iar după ce Gutău l-a acuzat pe Nicolae că a făcut „facultatea de Mine”, spunând că este ultima pe lista valorilor studenţeşti şi bătându-şi joc de liberal că a stat mai mult la subsol, a amuţit brusc în momentul în care Nicolae i-a amintit că „nu este bine să ne amintim acum, fiecare pe unde a stat”, referindu-se la lunile de puşcărie făcute de primar.

*****

Conducerea Oltchim nu a participat la şedinţa convocată de prefectul Petre Ungureanu deoarece acesta a acţionat în mod constant împotriva combinatului chimic, şi nu poate ajuta cu nimic, în acest moment, la rezolvarea situaţiei de pe platforma chimică.

*****

Cristian Buican s-a întâlnit cu Mircea Geoană la Râmnicu Vâlcea, nu la Călimăneşti, aşa cum ar fi vrut, lângă elicopterul cu care acesta pleca spre Bucureşti.

*****

În încercarea de contracarare şi minimalizare a acţiunii de mituire a electoratului de la Guşoeni, prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu a încercat să distragă atenţia opiniei publice, trimiţând un comunicat de presă, în care afirmă că preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea ar fi refuzat să se conformeze cerinţei preşedintelui Secţiei de votare 2 din Guşoianca, unde pedeliştii aveau de gând să pregătească anumite „acţiuni electorale”, de a se depărta la mai mult de 300 de metri de secţie.

 
Barfele saptamanii 26 octombrie - 1 noiembrie 2009

Evaluare utilizator: / 6
Data publicarii: 25-10-09
• Directorul unei instituţii din subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea a fost chemat, zilele trecute, la „Negocieri” de conducerea PD-L Vîlcea, în speranţa că acesta se va hotărî să susţină partidul portocaliu, lucru care nu s-a întâmplat, însă. Acelaşi director se teme, în prezent, de faptul că anumite persoane din Consiliul Judeţean au cerut un anumit dosar şi crede, în mod eronat, că se doreşte schimbarea sa din funcţie.

*******

• Dumitru Persu a reuşit să-şi aranjeze într-un mod cât se poate de original protejata, pe Carmen Ivan Bălănucă, după ce a făcut „blat” cu actualul director al ARR Vâlcea, Florinel Butnaru. Astfel, chiar dacă, teoretic, este susţinut de PD-L, în realitate, Butnaru are multe afaceri ascunse sub masca unor firme de transport, prin grija pesedistului Dumitru Persu. Pentru a nu-şi schimba protejatul din funcţie, Persu a trimis-o pe Carmen Bălănucă la Bucureşti, aceasta fiind în prezent angajată la ARR central, în timp ce Butnaru împărăţeşte, nestingherit, Vâlcea.

*******

• Chiar dacă a râvnit la scindarea partidelor rivale, PD-L se confruntă şi el, în acest moment, cu aceeaşi problemă, iar anumiţi lideri care emit pretenţii, cum ar fi Blaga, Videanu, Preda sau Stolojan fac deja presiuni la centru, iar Băsescu va fi mâncat de viu în cazul în care nu reuşeşte o fraudă suficient de bine ticluită pentru a câştiga şi aceste alegeri. În spatele luptei dintre forţele politice româneşti se află însă, şi de această dată, străinătatea. La nivel local, conducerea PD-L visează că, în cazul în care la conducerea IPJ Vâlcea s-ar afla un apropiat al partidului, poliţiştii din teritoriu ar închide ochii la anumite manevre de influenţare a electoratului. În acelaşi context, reprezentanţii mai multor firme vâlcene au început să fie ameninţaţi şi presaţi să finanţeze numai campania PD-L, fiindu-le pusă interdicţie la lucrări în cazul în care ar da bani şi la alte partide.

*******

• PCC SE a trimis, săptămâna trecută, un comunicat de presă prin care încearcă din nou să inducă în eroare opinia publică din Vâlcea. Pentru a avea „intrare” în redacţiile ziarelor vâlcene, polonezii au sugerat încheierea unor contracte de publicitate, care să presupună şi publicarea comunicatelor acestora, fără verificări prealabile, doar că nu prea au avut succes printre jurnaliştii vâlceni, care cunosc situaţia mai bine decât cei de la nivel central, care au mai preluat, în ultimele luni, declaraţiile defăimătoare ale polonezilor, care vor să cumpere combinatul cu… banii de ţigări.

*******

• Prefectul Petre Ungureanu face obiectul unei cercetări a DNA, cu privire la anumite compensări dubioase cu o anumită societate comercială, încă de acum doi ani, în urma unei plângeri făcute de unul dintre acţionarii de la Alutus, dar este posibil să fie cercetat şi în celebrul caz Lahovari.

*******

• Faxul de demitere a Vetuţei Ciocan nu a fost dublat, din păcate, şi de numirea în aceeaşi funcţie a profesorului Florin Epure.

*******

• Vasile Bleotu a tras un semnal de alarmă cu privire la posibilitatea de fraudare a alegerilor la Guşoeni. Actualul viceprimar, Nicolae Concioiu, care are cele mai multe şanse de a ajunge pe scaunul de primar a fost chemat deja la „discuţii” de pedeliştii de la judeţ, care i-au oferit… 3 miliarde de lei vechi pentru Primărie, şi încă ceva bani pentru el, dacă ar părăsi barca PSD şi ar trece la ei, lucru care nu se va întâmpla, însă. Concioiu s-a limitat doar la a-i lua peste picior, spunând că, în cazul în care cele 3 miliarde s-ar transforma în 100, atunci poate s-ar mai gândi. 

*******

• Scandalul cu vânzarea armelor din Vâlcea este arhicunoscut la toate instituţiile implicate, dar nimeni nu vrea să vorbească despre asta, pe motiv că se aşteaptă mai întâi trimiterea în judecată a celor vinovaţi.

*******

• Bătălie acerbă pentru scaunul de mitropolit al Olteniei, iar „finalistul” va fi aflat la mijlocul lunii noiembrie. Patriarhul Daniel îl vrea uns pe părintele arhimandrit din Iaşi, Emilian Nica, iar conducerea Episcopiei Râmnicului trage, în schimb, să-i instaleze în funcţie pe Veniamin Micle, stareţul Mânăstirii Bistriţa, sau pe Vartolomeu Androni, de la Cozia, care nu îndeplinesc însă o condiţie impusă de Sinodul BOR, fiind prea… bătrâni.
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 55 - 63 din 242
 

Editie tiparita
Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri