Index arrow Barfe
Barfe
Barfele saptamanii 8 - 14 februarie 2010

Evaluare utilizator: / 2
Data publicarii: 07-02-10
• Beizadelele lui Mircia Gutău au încercat să se dea balene în ceaşcă la Primărie. La o zi după arestarea tatălui protector, fiul şi fiica lui Mircia s-au înfiinţat la Primăria Râmnicului şi s-au instalat în biroul tatălui lor, interzicând salariaţilor să intre în încăpere, pe motiv că biroul tatălui lor devenise… al lor. 

************

• Condamnarea şi arestarea fostului edil al Râmnicului nu va rămâne singurul eveniment de acest gen din municipiu şi nici din ţară. Mirosul de motorină şi de ape minerale a ajuns până la ministrul Vasile Blaga. DNA este posibil să îşi facă, de data aceasta, datoria şi să cureţe judeţul Vâlcea de toţi cei care l-au jupuit şi sufocat. Următoarea perioadă va fi foarte interesantă…

************

• Grupul de conducători numiţi politic la Poliţia Vâlcea a fost „picat la pachet” chiar de ministrul Vasile Blaga. Motivul pentru care cei trei cavaleri ai „uzinei de protecţie” sunt trimişi la plimbare îl reprezintă nişte dosare care au ajuns la Blaga pe alte căi decât cele normale. Unele dosare sunt ale lui Gutău, iar altele pot lăsa fără profit mormanul de fiare şi beton din staţiunea Băile Olăneşti.

************

• Gurile rele spun că Eugen Neaţă a jucat rol de recuperator al unui BOS de etnie rromă, contra unui comision de 10%. Aghiotantul său, participant la una dintre acţiuni, are acum nişte probleme penale şi, strâns cu uşa, a povestit întreaga tărăşenie.

************

• Un poliţist de la departamentul de fraude economice primeşte bani de la o femeie de afaceri din Vâlcea pentru a o proteja în faţa legii. Se şopteşte însă pe la colţuri că amândoi au şanse să ajungă la răcoare. Domnu’ Stanciu, ştiţi ceva despre lucrul acesta?

************

• Viceprimarul Romeo Rădulescu s-a arătat nemulţumit de faptul că la şedinţa Biroului Politic al PD-L Vâlcea au participat şi alte persoane decât cele invitate de el. Cei vizaţi erau membri democrat-liberali care au activat în campaniile electorale, dar care vor acum să părăsească partidul. Este posibil ca nemulţumirea lui Rădulescu să aibă legătură cu mesajele transmise capilor PD-L de fostul primar Gutău.

************

• Foştii activişti ai Partidului Democrat, oameni care au contribuit decisiv la succesul acestei formaţiuni politice transformate în actualul PD-L, sunt iritaţi de atitudinea viceprimarului Romeo Rădulescu, pe care îl consideră arogant, ignorant, nepriceput şi lipsit de isteţimea unui lider politic. Punem o foaie de tablă jos că la alegerile pentru primărie vor susţine orice alt candidat, indiferent de culoarea lui politică.

************

• În timpul aceleiaşi şedinţe a luat cuvântul şi tovarăşul Anton Miţaru, care a făcut un călduros apel la unitatea partidului şi le-a sugerat celor care au făcut afaceri cu Primăria Râmnicului, cu sprijinul nemijlocit al deţinutului, să-şi rezolve repede „problemele”. Afaceriştii au avut la dispoziţie doar câteva zile.

************

• De acum înainte, la şedinţele PD-L Vâlcea accesul este permis numai fără telefoane mobile. Pătaţii portocalii, care discută în interiorul partidului aspecte legate de infracţionalitatea de grup, se tem să nu fie înregistraţi şi pârâţi la stăpânire.

************

• După o vizită la puşcăria Colibaşi, Romeo Rădulescu le-a comunicat colegilor de partid dorinţa lui Mircia Gutău cu privire la viitorul viceprimar al Râmnicului. Acesta va fi conducătorul grupului de mardeiaşi care i-au agresat pe Ion Cîlea şi Dumitru Persu în campania electorală, nimeni altul decât Cosmin Constantinescu. Îi dorim viaţă lungă şi să se bucure de libertate.

************

• Este foarte posibil ca pedeliştii să se agite în zadar pentru câştigarea primăriei. La Bucureşti, acolo unde se fac jocurile, se discută cedarea fotoliului de primar către PNL, înţelegere care face parte dintr-o strategie care va fi aplicată prin septembrie. Lipsa banilor de la ministere şi nevoia unei alianţe pentru Parlament îl pot lăsa pe succesorul lui Gutău să se îndrepte spre diplomaţie, în cazul în care nu se îndreaptă spre Colibaşi.

************

• Încarcerarea fostului lider al PD-L Vâlcea a adus atât de mare supărare şi tristeţe în rândul celorlalţi lideri ai partidului încât, a doua zi, consilierii judeţeni râdeau şi făceau glume în timpul şedinţei, consilierii locali l-au înlocuit cu Rădulescu, iar senatorul Jurcan a plecat imediat să schieze.

************

• Magistraţii din justiţia vâlceană sunt extrem de nemulţumiţi de modul în care a înţeles mass-media să prezinte cazul Gutău şi promit celor implicaţi în dosare de mare corupţie că legea va fi respectată, aşa cum îi stă bine unui stat membru UE.

************

• Există la Vâlcea un jurnalist care a reuşit performanţa de a ajuta, fără să vrea probabil, la încarcerarea a trei „grei” certaţi cu legea. Unul este Vasile Gorun, al doilea George Dumitrescu, iar al treilea Mircia Gutău. La fel se poate cuantifica şi „experienţa avocăţească” a avocatului Fieroiu, care a reprezentat şi el nume sonore, dar care au ajuns, aproape invariabil, în spatele gratiilor, pentru o perioadă determinată de… judecători.

************

• Mediatizarea cazului Gutău la nivel naţional şi-a atins exact scopul invers faţă de strategia gândită de apropiaţii primarului plecat din localitate fără să înştiinţeze consilierii locali, adică i-a enervat la culme pe toţi judecătorii de bună credinţă şi pe procurorii din România, care o să aibă grijă să citească astfel cu atenţie orice dosar care are numele Gutău pe el, de acum înainte.

************

• Înţelegerea prealabilă dintre consilierii locali ai Râmnicului, tradusă prin alegerea unanimă a lui Romeo Rădulescu pe post de viceprimar cu atribuţiuni de primar, a fost atât de transparentă, încât Eusebiu Veţeleanu, cel de-al doilea viceprimar trecut pe listă pentru a fi votat, nu a îndrăznit nici măcar el să se voteze. De altfel, o parte dintre consilieri au fost atât de bulversaţi, iar alţii atât de fericiţi de ultimele evenimente încât nici nu s-au prezentat la şedinţă.

************

• Doi directori „grei” de pe platforma vâlceană au primit oferte politice de a candida în numele unor partide, la postul de primar de municipiu, dar amândoi au refuzat elegant, spunând că nu au de gând să facă aşa ceva. Conducerea centrală a PNL şi a PSD ar prefera ca la aceste alegeri să aibă candidat un actual parlamentar, pentru că există un protocol la nivel naţional ca nici una din formaţiuni să nu depună candidatură într-un Colegiu în care un post de parlamentar a rămas vacant după ce a fost ocupat înainte de un membru al celeilalte formaţiuni, dar în final se va renunţa la această variantă, iar înţelegerea pentru turul doi se va face pe plan local.

************

• La ultima şedinţă de fond funciar, reprezentantul Guvernului în teritoriu a împărţit ameninţări în stânga şi în dreapta, atât la adresa foştilor prefecţi cât şi a primarilor PNL şi PSD care nu răspund la comenzile sale sau ale PD-L. Ungureanu se amestecă abuziv în activitatea consiliilor locale. Ultima acţiune a prefectului a creat o brambureală totală în Primăria Brezoi, care s-a trezit cu doi viceprimari pe acelaşi scaun. Nici ameninţarea primarului de la Brezoi cu demiterea nu are bază legală, deoarece prefectul nu are cadru legal de suspendare a primarilor decât în situaţii excepţionale: dosare penale cu condamnare sau inactivitate pe o perioadă de şase luni, lucruri care sunt întrunite în cazul lui Mircia Gutău, pe care Ungureanu ezită încă să-l suspende.

************

• Romulus Bulacu vrea să bage şi mai tare la apă administraţia judeţeană. Pe lângă împrumutul pentru drumurile judeţene, care urmează să fie aprobat în curând, Bulacu mai vrea să propună un altul, de 400 de miliarde, pentru dezvoltare şi investiţii la nivelul judeţului, dar şi pentru cofinanţarea proiectelor, în condiţiile în care conducerea Consiliului nu a convins până acum nici o bancă să acorde împrumutul de 250 de miliarde de lei, deoarece nu s-a prezentat nimeni la licitaţie.

************

• Primarul din Câineni are idei creţe. În dorinţa de a face ceva bani în plus, el s-a gândit să-i ameţească pe localnici cu nişte aşa-zişi investitori spanioli care ar vrea să investească în zonă, bineînţeles, pe terenurile care aparţin obştilor de moşneni, domeniu în care Ion Nicolae este specialist, de pe vremea când nu era primar. Reprezentanţii firmei Hidroeste au fost invitaţi astfel la şedinţa anuală a obştilor de moşneni. Spaniolii cică aşteaptă obţinerea unui credit de la Banca Mondială şi vor să facă mai multe hidrocentrale la Vâlcea.

************

• Marius Burlănescu este posibil să îşi piardă în curând scaunul de subprefect, deoarece nu îndeplineşte condiţiile pentru a rămâne pe funcţie, nefiind absolvent al Institutului Naţional de Administraţie. Nici prefectul Petre Ungureanu şi subprefectul Doru Ioan Filip nu stau prea bine pe scaun. Cei doi au apucat să se curseze la INA, dar sunt interimari şi trebuie să dea din nou concurs.

************

• Pompierii au avut parte din nou de o acţiune inedită: ei au trebuit să cureţe nişte ţurţuri de pe streaşina unui bloc din Drăgăşani, care ameninţau siguranţa oamenilor din zonă.

************

• După ce şi-a pierdut protectorul principal, Petre Ungureanu caută alte oferte speciale. În ultima perioadă, el încearcă să se bage pe sub pielea lui Ion Cîlea. Între timp, se înfoaie la cine mai poate, ultima victimă fiind Tiberiu Berbece, comisarul şef de la Mediu.

************

• Petre Ungureanu a afirmat recent că şi-ar fi internat mama într-un azil de bătrâni, dacă ar fi găsit unul pe teritoriul municipiului.

************

• Prima şedinţă pe 2009 era să-i provoace pedelistului Dan Fiera o migrenă, după ce acesta s-a enervat pentru că… i s-a dat să semneze în condica de prezenţă a şedinţei cu un pix… roşu.

************

• Apavilul va trece din domeniul public în domeniul privat inclusiv un pod din beton armat, situat pe DJ 703 M, Perişani-Cornet, peste Valea Băiaşului, programat pentru…casare.

************

• Deputatul Vasile Bleotu a fost luat la întrebări în presa centrală pentru că şi-a completat în fals declaraţia de avere. Potrivit jurnaliştilor, în mai 2009, deputatul a depus o declaraţie de avere din care se înţelege că nu are participaţii la vreo societate, în timp ce în declaraţia de interese şi-a amintit că deţine totuşi 10 părţi sociale –50% dintr-o firmă cu capital social de 200 de lei – din SIMPLON SRL. Restul părţilor sociale aparţin celeilalte jumătăţi a familiei Bleotu. Doamna Bleotu apare cu venituri din dividende de 13.200 de lei, ea fiind singura din familie care ridică… dividende. Mai mult, Bleotu a reuşit să depună la bancă de două ori mai mulţi bani decât a câştigat… Bleotu vrea să convingă mai nou şi sud-coreenii să investească la Drăgăşani. Ideea a fost lansată la o întâlnire a guvernatorului Isărescu, la care au fost invitaţi şi câţiva apropiaţi de la Vâlcea. Coreenii cică ar fi interesaţi să creeze un parc industrial la Drăgăşani. La întâlnirea de la Piteşti au fost prezenţi şi Mircea Perpelea, Aurel Vlădoiu, subprefectul Marius Burlănescu, bancheri şi oameni de afaceri, printre care Nicolae Sofianu, Mihaela Roventa (Damila), Dan Dragomir (ProImsat), Dumitru Crăciunescu (Diana) şi Cristi Ciocan (Eurofina Drăgăşani).

************

• Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Păstrarea Culturii Tradiţionale Vâlcea nu mai are bani pentru plata chiriei, spaţiul unde funcţionează fiind închiriat de la Direcţia Taberelor. Instituţia este posibil să se mute astfel la Casa Sindicatelor, unde va plăti mai puţin de 25 de milioane de lei vechi lunar.

************

• Chiar dacă a picat cu brio examenul pentru şefia IPJ, comisarul şef Eugen Neaţă a fost primit totuşi în ATOP Vâlcea. Nu se ştie pentru cât timp. Secretarul Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Dirinea, s-a scuzat spunând că hârtiile se făcuseră înainte de examen, respectiv cu cinci zile mai devreme ca Neaţă să pice concursul. Este posibil ca postul să fie ocupat în curând de un anume Preoteasa, vâlcean care lucrează acum la IGPR, pentru că la Vâlcea se găsesc mai greu oameni care să mai şi înveţe pentru examen. Comisarul-şef Sărdărescu este acum şeful Poliţiei Horezu şi a atacat în contencios administrativ decizia prin care a fost pus la dispoziţia inspectoratului.

************

• Preotul - consilier Constantin Matei a ajuns, în sfârşit, în atenţia DNA, pentru cele nu mai puţin de… 40 de miliarde pe care le-a cerut consilierul administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei Râmnicului pentru a reabilita o amărâtă de… capelă, cu o singură cameră, care nu ar fi avut cum să coste mai mult de 500 de milioane de lei vechi.
 
Barfele saptamanii 1 - 7 februarie 2010

Evaluare utilizator: / 1
Data publicarii: 31-01-10
• Strategia PD-L pentru perioada următoare este una simplă: vor trage de timp cât pot de mult, încercând să nu-l excludă pe Mircia Gutău din partid, deşi statutul este clar, ba chiar vor să facă tot posibilul să-l victimizeze prin toate mijloacele, pentru a putea pune mâna pe putere printr-o marionetă care va fi pregătită pentru următoarele alegeri locale. Singura hibă a strategiei pedeliste este că, în acest fel, fără a se numi un primar interimar, activitatea Primăriei Râmnicului va fi definitiv blocată.

**********

• Invazie de cereri de anulare a deciziei definitive a judecătorilor. Pe rolul Înaltei Curţi sunt deja deschise trei dosare pentru care Octavian Fieroiu mai ia nişte bani. În dosarul 879/107/2010, care are termen la 22 februarie, se solicită amânarea executării pedepsei, în dosarul 801/1/2010, cu termene la 17 februarie şi 17 martie 2010, Gutău şi Dicu au depus contestaţie în anulare (recurs) la dosarul de luare de mită, iar în dosarul 410/90/2010, cu termen la 10 februarie 2010, Mircia Gutău a cerut întreruperea executării pedepsei. Nici unul dintre aceste dosare nu are însă şanse de reuşită, iar avocatul Fieroiu s-a făcut din nou de râs, spunând că a recurs la aceste demersuri pentru că abia apoi putea face contestaţii la instanţele din străinătate, lucru total neadevărat, deoarece au fost deja epuizate căile de atac ordinare, aşa cum prevede legea.

**********

• Lupta dintre pretendenţii la scaunul de primar lăsat călduţ de Mircia Gutău se ascute în PSD şi PNL. Unii dintre „catindaţi” caută deja cu lumânarea diverse probe sau declaraţii ale colegilor pe care îi cred periculoşi, cu intenţia de a le trimite la Bucureşti, în încercarea de a-i discredita pe aceştia.

**********

• Petre Ungureanu simte că va fi forţat să-şi dea demisia în aproximativ o lună, aşa că încearcă să evite să se facă de râs, declarând din timp că s-a cam plictisit de funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu şi că este posibil să-şi dea singur demisia. Haida de…

**********

• Ionuţ Ciobanu, unul dintre apropiaţii şi cărătorii de plase ai lui Gutău, a ajuns până acolo cu obedienţa încât şi-a lăsat barbă pentru că… a murit fratele lui Gutău.

**********

• Disperare mare printre o parte dintre proprietarii firmelor protejate de primar. Unii dintre ei s-au trezit cu conturile blocate de Finanţe imediat după arestare, pentru că până atunci fuseseră protejaţi de „tătucul” Gutău. Alţii, cărora Mircia Gutău le trecuse firmele sale în proprietate, jubilează însă şi speră să nu îşi mai aducă aminte nimeni ale cui au fost iniţial societăţile cu pricina (vezi brutăria).

**********

• Apărătorii lui Gutău l-au lăsat baltă pe Nicolae Dicu, încercând de această dată strategia nouă de a-l sacrifica pe fostul viceprimar, despre care recunosc acum că a luat banii.

**********

• Mircia Gutău şi Nicolae Dicu au aflat vestea condamnării în timp ce se aflau la un chef, care a avut loc după ultima şedinţă de Consiliu Local, la un restaurant din oraş, cu ocazia serbării zilei de naştere a trei dintre ei. Gutău s-a întors cu spatele la meseni şi s-a rezemat de un zid, iar Dicu nu s-a putut abţine şi a izbucnit în lacrimi.

**********

• Cel puţin cinci lucrători din mass-media locală au semnat deja pe lista pentru susţinerea intenţiei de a-l face pe Gutău cetăţean de onoare al Râmnicului, fără să citească măcar condiţiile legale înainte. Disperare mare.

**********

• Şeful Poliţiei Comunitare, Alecu Deaconu, s-a supărat rău şi a dat jos plăcuţa care anunţa denumirea instituţiei de pe clădirea pe care o împarte cu WC-ul comunitar.

**********

• Maria Tudor bate deja cu pumnii în masa de la organizaţia PD-L, cerând sus şi tare ca următorul candidat la Primăria Râmnicului să fie nimeni altul decât… Ion. Altfel, pedeliştii au fost ameninţaţi că „basta” finanţare.

**********

• Începe din nou circul ieftin al schimbării din funcţii a directorilor PD-L cu cei de la PNL sau PSD, după caz. Şi acum cine mai face controlul concediilor medicale de la CAS? Fostul sau actualul director? Circul se va încheia însă repede, cu încercarea PD-L de a-i da jos pe directorii opoziţiei. Până când găsesc o soluţie, pedeliştii au dat însă comandă să intre toată suflarea managerială în concediu medical.  

**********

• Bătălie mare de opinii între pesediştii vâlceni, cu privire la susţinerea unui candidat la preşedinţia partidului la nivel naţional. Până acum, şi-au anunţat candidaturile Geoană, Năstase, Cristian Diaconescu, Miron Mitrea şi Liviu Dragnea, dar o parte vor renunţa pe parcurs. Geoană nu mai are nici o şansă, dar bătălia finală se va da cel mai probabil între Adrian Năstase şi Miron Mitrea, ambii cu şanse reale de câştig. La Vâlcea, anumiţi pesedişti cârcotaşi încearcă să-i facă imagine negativă preşedintelui Ion Cîlea, susţinând că acesta ar fi de partea lui Mircea Geoană, când, în realitate, preşedintele PSD Vâlcea aşteaptă hotărârea majorităţii, pentru a merge cu ea la Bucureşti.

**********

• Anuţa Handolescu, mai nou profesoară la „Brâncoveanu”, a ieşit din hibernare şi speră din nou. Nu la un post de primar, ci mai ales să redevină prefect de Vâlcea, funcţie de unde a fost înlăturată tot cu „susţinerea” primarului Gutău. Anuţa aşteaptă să pună Băsescu piciorul în prag la PD-L Vâlcea şi să liniştească apele, pentru a putea şi ea să ocupe un loc eligibil.

**********

• Romulus Bulacu se chinuie din răsputeri să îşi facă imagine pe seama demersurilor pe care le face la nivelul Consiliului Judeţean, pentru primăriile PD-L şi pentru proiectul pârtiei de schi, chiar dacă îl paşte şi pe el dezastrul, în sensul că procesul intentat de prefectul Ungureanu este posibil doar să amâne, nu să anuleze şansele liberalilor de a accede la fotoliul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

**********

• Prefectul Ungureanu şi-a găsit naşul cu primarul Ion Sandu, de la Perişani, pe care l-a acuzat nejustificat de faptul că nu ar fi deszăpezit drumul, chiar dacă nu a călcat pe acolo, să vadă că Sandu este unul dintre cei mai harnici primari din nordul judeţului.

**********

• Gabriela Ene plângea cu lacrimi de crocodil la aflarea veştii despre arestarea primarului Gutău, cu gândul mai mult la afacerile sale sau ale familiei decât la soarta edilului.

**********

• Printre altele, viitorul primar al Râmnicului va trebui să se preocupe şi de rambursarea creditului de 400 de miliarde lei vechi, contractat de Primăria Râmnicului în urmă cu doi ani, şi apoi de al doilea împrumut, de 200 de miliarde de lei vechi.

**********

• Până şi Nicolae Sofianu încearcă marea cu degetul, crezând că are şanse la Primăria Râmnicului, în locul prietenului Gutău cu care a făcut deja nişte schimburi de terenuri dubioase.

**********

• Primarii PSD şi PNL care schimbaseră macazul şi încercau să treacă pârleazul la PD-L nu prea mai au somn, gândindu-se cum să nu dea de bănuit dacă se întorc la partidele-mamă.

**********

• Ion Nicolae a fost „disponibilizat” de Ion Tudor de la Inspectoratul în Construcţii, astfel că s-a împlinit răzbunarea lui Tudor. Nu-i mai rămâne decât să candideze şi să fie… primar, pentru că în rest a rămas şomer.

**********

• Visurile de mărire ale lui Romeo Rădulescu se duc pe apa sâmbetei. Acesta afirma, nu demult, că are de gând să ajungă în… diplomaţie, iar acum este îndoielnic chiar şi că va ajunge candidat la Primărie, în locul naşului Gutău.

**********

• În organigrama conducerii Poliţiei Vâlcea sunt două posturi de comandă vacante, unul la judeţ şi altul la municipiu, la 4 februarie urmând să aibă loc şi concursul pentru ocuparea postului de inspector-şef adjunct, rămas liber prin destituirea comisarului-şef Nicolae Sărdărescu, unde va candida, printre alţii, comisarul-şef de poliţie Ion Preda. La postul de comandant, de la Poliţia municipiului, este posibil să acceadă Florian Marin, dacă se va face rocada cu Ion Preda.

**********

• Magazinele de vise din Vâlcea au fost închise doar pe hârtie. În oraş unele dintre ele funcţionează.
 
Barfele saptamanii 25 - 31 ianuarie 2010

Evaluare utilizator: / 1
Data publicarii: 24-01-10

• Deputatului Vasile Bleotu i s-a oferit o sumă mult mai mare decât lui Emilian Frâncu pentru a vota proiectul de buget, dat fiind că face parte şi din Comisia de Buget Finanţe a Camerei Deputaţilor. Astfel, dacă Emilian Frâncu a fost ofertat cu 2,9 miliarde de lei vechi, lui Bleotu i s-a propus suma de 4 miliarde de lei vechi.

********

• Constantin Monceanu votează, mai nou, împotrivă fără să ştie măcar de ce ridică mâna. La una dintre ultimele şedinţe ale PNL Vâlcea, pentru că votase împotrivă la ultimul punct de pe ordinea de zi, Monceanu s-a trezit cu mâna pe sus, fiind împotrivă şi la un punct la care urma să se voteze punerea în ordine a anumitor documente, în aşa fel încât acestea să fie formulate conform statutului PNL.

********

• Nici nu s-a terminat bine şedinţa BPT de la PNL şi acelaşi Monceanu s-a grăbit să-i sune pe liderii organizaţiilor locale dizolvate, înainte ca aceştia să fie informaţi în mod oficial. Joaca lui Monci cu telefonul s-ar putea să-l coste. Unul dintre cei sunaţi l-a înregistrat şi intenţionează să se apere de sancţiune cu fişierul audio.

********

• Demisia arhitectului Alexandru Suciu nu va rămâne fără urmări. Vinovaţii vor suporta în curând consecinţele duplicităţii şi mercantilismului de care au dat dovadă. Voci puternice din partid cer liderilor PNL Vâlcea excluderea lor.

********

• Romulus Bulacu, în calitate de posibil candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, face tot posibilul să-i convingă pe primarii din zona de nord să treacă alături de PD-L.

********

• Fostul şi actualul vicepreşedinte de la CJ Vâlcea s-ar putea să fie încurcat să candideze în 2012 de un parlamentar al altui partid, care poate candida chiar din partea… PD-L.

********

• Maghiarii vor să schimbe directorul unei instituţii din Vâlcea cu un udemerist, adus din ţinutul în care se doreşte „independenţă culturală”. Miza este administrarea luncilor străbătute de râurile Olt şi Mureş, zone unde şefii UDMR au achiziţionat mii de hectare de teren forestier şi agricol. Irigaţiile au legătură tot cu instituţia respectivă.

********

• Pentru că, din lipsă de locuri de distracţie în Râmnic, jumătate dintre tinerii urbei îşi cheltuiesc banii prin Sibiu şi Piteşti, în Mall se va face în curând un cinematograf 3D, cu o singură sală de spectacole. Când nu te pricepi la nimic, lucrezi pompieristic.

********

• Parlamentarul Marian Jean Marinescu a evitat să se afişeze împreună cu Mircia Gutău în cursul vizitei pe care acesta a făcut-o la Vâlcea, fiind însoţit de Dorel Jurcan şi Samoil Vîlcu. De altfel, Mircia Gutău îşi aşteaptă în continuare verdictul în procesul „Mită la Primăria Râmnicului”, după ce pronunţarea s-a amânat din nou cu şapte zile faţă de termenul iniţial. Sătul să mai aştepte şi dornic să iasă în faţă, Gutău a decis să-şi anunţe candidatura la şefia partidului.

********

• Sărbătoarea Unirii Principatelor s-a făcut pentru prima oară în acest an separat, conducerea Prefecturii Vâlcea preferând să sărbătorească separat de cea a Consiliului Judeţean, chiar dacă împart aceeaşi clădire.

********

• Chiar dacă, la nivel declarativ, se arată dispus la negocieri, deputatul Vasile Bleotu se frământă zi şi noapte să găsească modalităţi de a-i ştirbi autoritatea preşedintelui PSD, Ion Cîlea, căruia speră în continuare să-i ia locul. Deputatul de Drăgăşani pregăteşte o campanie de declaraţii defăimătoare şi negociază pe la spate cu anumiţi delegaţi, care crede că îi vor aduce voturi preţioase.

********

• Nicolae Sofianu s-a ales cu un premiu cel puţin ilar: „Ctitorii turistice".

********

• După ce şi-a plătit preţul pentru retrocedarea cu cântec din faţa Colegiului Tehnic Forestier prin reabilitarea termică a blocului din spatele noii clinici, despre care gura slobodă a lumii spune că ar fi a fiicei sale, dar şi a câtorva blocuri cu patru etaje în care locuiau apropiaţi ai PD-L, Mircia Gutău a decis să reia reabilitările, dar… la preţ dublu faţă de cele precedente. În decembrie, devizele pentru blocurile 114, 115 şi 126 au fost modificate, iar preţurile s-au dublat faţă de valoarea iniţială.

********

• În PSD există şi primari fideli. Dumitru Pearcu nu pleacă din formaţiunea pe care a fondat-o, împreună cu alţi câţiva vâlceni.

********

• Recent, Mircia Gutău şi-a lăsat din nou gura să vorbească fără el la televizor, spunând că privatizează ETA şi din cauza faptului că Primăria Râmnicului nu mai poate susţine financiar… abonamentele pensionarilor, şi că are de gând să le facă acestora cartele de călătorie. A uitat să spună însă că privatizarea ETA nu înseamnă altceva decât lăsarea în plata Domnului a celor aproape 200 de angajaţi ai societăţii, pentru a nu fi nevoit să dea afară din apropiaţii săi, puşi pe pile în diverse funcţii cheie din Primăria Râmnicului. Cu alte cuvinte, Primăria nu îi dă afară, dar îi va da firma cu care se privatizează societatea. La fel, ca să iasă basma curată din „Afacerea Socom”, Gutău a început să afirme, pentru cine are timp să-l creadă, că ideea cu demolarea parţială a clădirii ar fi fost de fapt a lui, doar că reprezentanţii Socom nu ar fi vrut să o accepte, când adevărul este exact pe invers.

********

• Primarii PD-L din judeţ iau exemplu de la şeful de la centru şi încep să aibă… idei. Pe timp de criză, primarului Iordache de la Ocnele Mari i s-a năzărit să schimbe „faţa” parcului central al oraşului, mai ales cu nişte… borduri, probabil marcă înregistrată Videanu, ca de obicei, dar şi cu pavele, poate de la Delta ACM, iar Constantin Niţu, de la Horezu, se pregăteşte să-i calce pe urme, prin… reabilitarea centrului oraşului, lucrare care a născut deja nemulţumiri printre localnici. Măcar, la Horezu reabilitarea se face din fonduri europene, nu din buget, ca la Vâlcea. În schimb, alt model luat de Niţu la Horezu priveşte reabilitarea… blocurilor, care îi va costa scump pe localnici, iar firmele „abonate” la astfel de lucrări sunt tot apropiate ale PD-L.

********

• La Consiliul Judeţean este o alianţă interesantă: PSD – PNL şi PD-L, fiecare pândindu-şi adversarii cu sârg, pentru a le vâna greşelile. PD-L va rămâne cu funcţia de vicepreşedinte al CJ, Dumitru Persu, la fel, îşi va păstra biroul de la etajul doi al instituţiei, iar liberalii sunt prinşi şi ei în sistem.

********

• Ultimele acţiuni ale noii conduceri a PNL Vâlcea au trezit nemulţumiri printre unii dintre liberalii mai vechi. Liberalul Gheorghe Păsat s-a trezit abia acum, la câteva luni bune după terminarea alegerilor interne, să ceară... renumărarea voturilor, supărat pentru că a fost exclus din schemă atunci când peneliştii au decis susţinerea lui Mircea Poenaru pentru poziţia de vicepreşedinte al CJ Vâlcea. În acest timp, Cristian Buican şi-a scos maşina Audi A4 la vânzare, doar că nu prea găseşte cumpărător, la 15.000 de euro, cât cere pe ea.

********

• Primăria Brezoi pare să nu mai aibă şefi de câteva zile, pentru că primarul este plecat, iar viceprimar… nu se prea ştie cine mai este.

********

• Nicu Spiridon este nevoit să-şi vândă casa pentru a supravieţui. Doar că cere prea mult pentru construcţia aflată aproape de fosta fabrică de la Bujoreni. Pentru vila de pe strada Primăverii, Spiridon speră să obţină peste 300.000 de euro.

********

• Licenţa deţinută de Radio Etalon a fost vândută către firmele ProSiebenSat 1 Media şi SBS, proprietarele Prima TV, Kiss TV, Magic FM, Kiss FM şi One FM, pentru aproximativ 20.000 de euro. 

 ********

 • Primăria se grăbeşte să ia în primire stâlpii de iluminat public de la CEZ, pentru a concesiona, chipurile, serviciul de iluminat public în municipiu unei… firme private şi apropiată de municipalitate, pe deasupra. Planul este făcut, câştigul aşteaptă la uşă, doar cei de la CEZ le mai dau bătăi de cap lui „Gutău şi apropiaţii”, pentru că se lasă cam greu convinşi.  

 
Barfele saptamanii 18 - 24 ianuarie 2010

Evaluare utilizator: / 2
Data publicarii: 17-01-10
• Primarul Mircia Gutău a fost dat dispărut, săptămâna trecută, timp de câteva zile, imediat după înfăţişarea la procesul judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul „Mită la Primăria Râmnicului”. În timp ce salariaţii şuşoteau disperaţi pe la colţuri, cu frica în sân că erau în pericol de a-şi pierde din nou primarul, prietenii lui spuneau că s-a dus să sărbătorească… victoria. Pronunţarea este programată pentru 20 ianuarie.

*********

• Pedeliştii în frunte cu prefectul şi cu liderul de sindicat de la Ambulanţa Vâlcea sunt puşi cu picioarele pe managerul Maiorescu, făcând cereri peste cereri pentru a-l schimba pe acesta din funcţie, pentru a-l putea înlocui cu un om de-al lor. Până acum, nu le-a reuşit figura.

*********

• „Vânătoarea de vrăjitoare” continuă în această perioadă prin conducerea CAS Vâlcea. Rodica Mărginean nu mai ştie ce să facă să scape definitiv de Costi Rădulescu de la conducerea instituţiei şi încearcă să-i găsească acestuia nod în papură la concediul medical. În schimb, pesedistul care a suferit între timp două operaţii a promis că, deîndată ce va putea merge la serviciu, îi va da toate actele în primire Rodicăi Mărginean şi o va lăsa pe aceasta să fie director la instituţia respectivă.

*********

• Se aude că Aurel Vlădoiu s-a mutat în barca lui Vasile Bleotu în bătălia pentru şefia filialei judeţene, dar nu vrea să afle boss-ul care l-a susţinut până acum în fiecare campanie electorală, în aşa fel încât pesedistul aproape că nu a fost nevoit să scoată nici un ban din buzunar, ba chiar i-a rămas şi rest la sponsorizările pe care le-a cerut în numele partidului.

*********

• O universitate particulară din Bucureşti, cu profil ecologic, are de ani de zile studenţi înscrişi la cursuri de zi în Bucureşti, care studiază la Vâlcea ca şi cum ar fi la seral, lucru ilegal.

*********

• Peneliştii visează… mălai. Pentru că nu prea mai au ce câştiga la Vâlcea, ei s-au chinuit să îl susţină pe Radu Stroe în campania de la… Bucureşti, chiar dacă nu prea aveau cu ce să-l ridice politic pe acesta, în afară de susţinerea morală. În acest sens, Cristian Buican a făcut un apel către toţi membrii şi simpatizanţii PNL din judeţul Vâlcea care au rude, prieteni sau cunoscuţi în Bucureşti, rugându-i să-i convingă pe aceştia să-l susţină şi să-l voteze pe Radu Stroe.

*********

• La Conacul Bălceştilor, cei mai buni apărători sunt gratiile de la geam şi patru paznici care lucrează în ture. Din tezaurul masonic de la Bălceşti, Marele Maestru al Marii Loji a Austriei a împrumutat acum câţiva ani trei şorţuri masonice din colecţia Memorialului „Bălcescu”, pentru expoziţia organizată la Muzeul Masonic de la castelul Rosenau. Obiectele nu au ajuns la expoziţie şi nici înapoi, la muzeu.

*********

• Toţi consilierii locali ai Râmnicului au primit de la primarul Mircia Gutău câte o stilă de Chivas la sfârşit de an, probabil, pentru a-i ajuta să-şi înece mai bine… conştiinţa. Arhiepiscopul Gherasim l-a invitat şi el la băute şi la masă pe Mircia Gutău, în speranţa că se vor găsi şi ceva bani pentru biserică, pentru renovarea unor locaşuri de cult degradate, dar nu prea i-a ieşit pasenţa.

*********

• Societatea ETA este posibil să fie achiziţionată de Antares Transport sau de firma Dacos, iar acest lucru tot prin bunăvoinţa… conducerii primăriei.

*********

• După un concediu medical ceva mai lung, senatorul Emilian Frâncu spune că este din nou în putere şi dispus să preia frâiele politicului vâlcean. El a finalizat două lucrări importante: Enciclopedia Râmnicului şi o carte despre istoria judeţului, iar acum vrea să se înscrie la doctorat.

*********

• PD-L preferă, din toate punctele de vedere, să susţină candidatura lui Vasile Bleotu la conducerea PSD Vâlcea, în cazul în care Ion Cîlea ar pierde preşedinţia partidului, fiind aproape siguri că au Consiliul Judeţean la picioare în următorul mandat. Logica este simplă: Ion Cîlea le-a zădărnicit până acum planurile de mărire, dar ponderea cea mai mare a votanţilor pentru Consiliul Judeţean este în municipiu, controlat de Mircia Gutău, şi nicidecum în sudul judeţului, unde este „tătic” Vasile Bleotu. Drept urmare, Bulacu, actualul pedelist susţinut pentru conducerea CJ Vâlcea, din 2012, are toate şansele să iasă  preşedinte, aşa cum era cât pe ce să se întâmple cu Jurcan la precedentele alegeri, şi asta doar datorită votanţilor momiţi de flamura portocalie în Râmnic. Ion Cîlea a fost singurul care le-a stricat până acum planurile pedeliştilor, iar acest lucru nu le convine. De aceea vor să-l înlăture, prin orice mijloace, chiar dacă asta ar însemna să susţină un alt candidat la preşedinţia filialei judeţene.


*********

• Firma Rosal se pregăteşte să preia din nou salubritatea în municipiu, după ce Primăria Râmnicului va scoate de pe piaţă societatea Urban, pentru datoriile pe care le-a acumulat în ultima perioadă. Datoriile societăţii Urban se ridică la circa 50 de miliarde de lei vechi.

*********

• Mircia Gutău nu a renunţat la ideea de a-l distruge pe Crinu Popescu şi pe toţi cei care l-au ajutat pe acesta în vreun fel. În acest sens, continuă şi atacurile împotriva primarului de la Bujoreni.

*********

• Colonelul Ion Creţan, care şi-a luat la revedere de la foştii săi subalterni, le-a transmis acestora că va reveni la conducerea Serviciului Judeţean de Pază Vâlcea imediat ce va… câştiga procesul.

*********

• Mircea Poenaru s-a confesat zilele trecute unor colegi de partid, susţinând că nici măcar el nu crede că va mai ajunge să ocupe scunul de preşedinte al CJ Vâlcea, în locul lui Bulacu. Tot pe tenme… politice, Poenaru s-a certat zilele trecute şi cu Cristian Buican, în cadrul unei şedinţe a Biroului Permanent Teritorial al PNL Vâlcea. Buican a fost învinuit că poartă conversaţii cu conducerea PSD fără să-şi informeze colegii şi că i-a uitat pe oamenii care l-au ajutat să ajungă lider.

*********

• Eugen Neaţă, împuternicit să conducă IPJ Vâlcea pentru trei luni, vrea nu numai să ajungă «şef plin», ci chiar visează să fie numit… chestor de poliţie. Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea şi-a găsit, de asemenea, un post mai bun la Bucureşti şi va părăsi, de săptămâna aceasta, inspectoratul. Nicolae Sărdărescu, fostul inspector şef, este în continuare în concediu, dar vrea să se întoarcă pe postul de şef la Horezu. Subcomisarul de poliţie Ion Matei este acum adjunctul „doctorului” Neaţă.
 
Barfele saptamanii 11 - 17 ianuarie 2010

Evaluare utilizator: / 1
Data publicarii: 10-01-10
• Directorul unui serviciu descentralizat din Vâlcea a fost atât de credul încât a acceptat trocul oferit de pedelişti: demisia din funcţie, contra unui post de director adjunct. La doar câteva zile după depunerea demisiei, naivul pesedist a aflat cu surprindere că în organigrama instituţiei nu a funcţionat niciodată o astfel de poziţie. Nu-i rămâne decât să se consoleze cu o bere, şi aceea din producţia altora.

***********

• Contracandidatul lui Ion Cîlea la următoarele alegeri interne din PSD a început o campanie acerbă pentru a-şi detrona actualul şef, în care nu a exclus nici un mic blat cu PD-L în zona de sud a judeţului. El a început să facă presiuni sau să le promită diverse facilităţi colegilor lui de partid care pot influenţa un număr mai mare de delegaţi, în cazul în care îl ajută să-l devanseze pe Ion Cîlea.

***********

• Criza financiară, intransigenţa lui Ion Cîlea şi dispariţia din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea a lui Romulus Bulacu l-au determinat pe unul dintre milionarii de top ai Vâlcii să renunţe la planurile sale de acaparare a izlazurilor comunale din localităţile învecinate cu municipiul. Sub masca dezvoltării activităţii zootehnice de pe firma sa, mogulul cârnaţilor intenţiona să dezvolte câteva cartiere de lux şi un parc industrial pe terenurile din Budeşti, Dăeşti şi Bujoreni.

***********

• Pedeliştii vâlceni sunt puşi pe schimbări în toate instituţiile statului, chiar şi la Casa de Pensii Vâlcea, unde directorul Gabriel Andreescu nu doar că este unul dintre cei mai buni profesionişti în domeniu, dar nici nu a deranjat pe nimeni în activitatea sa de până acum.

***********

• Patrimoniul societăţii Alutus a fost scos la vânzare de foştii acţionari, după condamnarea lui Nicolae Minea. Ei au câştigat un proces la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acordarea unor daune, iar pentru a şi le încasa au scos la vânzare inclusiv hotelul Alutus din centrul oraşului.

***********

• Mai mulţi social-democraţi vâlceni aşteaptă cu sufletul la gură viitoarele schimbări de la vârful PSD pentru a putea face o strategie pentru poziţionarea ulterioară în partid. După toate probabilităţile, Mircea Geoană are toate şansele să piardă şefia partidului, iar bătălia dintre Mitrea şi Vanghelie este una demnă de urmărit. Consiliul Naţional al PSD se va reuni cel mai probabil la sfârşitul lui ianuarie.

***********

• Adrian Burlan este nevoit să poarte o săptămână haine portocalii, după ce a pierdut un pariu. Tânărul social-democrat a afirmat că se va îmbrăca o săptămână în portocaliu dacă Primăria Râmnicu Vâlcea le va oferi cadrelor didactice tichetele cadou în valoare de 15%. Se pare că „penitenţa” lui Burlan durează până joi, săptămâna aceasta.

***********

• La o întâlnire recentă cu directorii instituţiilor deconcentrate, prefectul Ungureanu a confundat directorii între ei, Nicolae Vălimăreanu fiind, în mintea acestuia, director la Direcţia Drumurilor Naţionale Vâlcea. Mai mult, prefectul şi-a arătat intenţia de a deveni, în scurt timp, „comandant suprem” al instituţiilor deconcentrate, în locul lui Ion Cîlea. De fapt, prefectul a declarat public faptul că nu este adeptul descentralizării, ci al „militarizării” instituţiilor statului.

***********

• Prima parte a războiului dintre pedelişti şi familia Tudor pare să  fi fost câştigată de Tudori, care s-au deplasat deunăzi la Bucureşti, special pentru a-şi asigura spatele şi a încerca destabilizarea unora dintre colegii lor de partid. Prefectul Ungureanu a făcut, deocamdată, primul pas înapoi, spunând că el nu a trimis nici o cerere de demitere a lui Ion Tudor, cert este însă că Mircia Gutău îl preferă pe Ungureanu prefect în locul alternativei Tudor, care ar fi mult mai periculoasă pentru el. Sorin Zamfirescu, cel care a avut curajul de a deschide gura împotriva familiei Tudor, a fost deja pus la zid prin presă, la comandă. Sorin Zamfirescu pare să nu-i uite pe cei pe care îi bănuieşte că, în perioada campaniei parlamentare, ar fi dictat o serie de atacuri în presă împotriva sa, plecând de la convingerea că, în acest fel, se va netezi drumul spre o victorie a PD-L în colegiul uninominal Horezu. Mircia Gutău continuă să creadă însă că buboiul nu se va sparge prea curând, deşi ar trebui să ia exemplu de la păţaniile PSD în aceeaşi situaţie.

***********

• Primarul de la Drăgoeşti, care a făcut blat cu PD-L în recentele alegeri, a trecut acum cu acte şi bagaje la portocalii, lăsând PNL fără încă un primar. De curând, Isuf a primit cu această ocazie şi sprijin pentru construcţia unui cămin cultural.

***********

• Patronul unui cotidian vâlcean pe cale de dispariţie a făcut blat cu Primăria Păuşeşti-Măglaşi pentru a-şi muta acolo… tipografia şi editura, în condiţiile în care puţinii angajaţi pe care îi mai are nu şi-au mai primit salariile de câteva luni bune. Alţi „editori” vâlceni au apelat la cămătari pentru a-şi acoperi datoriile curente, pentru că… angajaţi ioc, iar acum nu prea ştiu pe unde să scoată cămaşa, iar alt „mogul” local nu ştie pe cine să mai pilească de bani pentru a-şi acoperi datoria istorică de la Finanţele Publice. Pentru că, altfel, fără proştii de pe plantaţie, de unde bani de facultate? E clar, presa este în criză.
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 46 - 54 din 242
 

Editie tiparita
Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri