Index arrow Barfe
Barfe
Barfele saptamanii 10 - 16 mai 2010

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 09-05-10
• La conducerea PD-L Vâlcea va veni, cel mai probabil, un personaj surpriză în acest moment, despre care nimeni nu a pomenit până acum, respectiv actualul primar, Romeo Rădulescu, proaspăt uns şi… mason. Dincolo de micile pasiuni şi interese locale, locul de pe scaunul cu pricina este încălzit… de la Bucureşti, unde se deliberează în aceste zile. În acelaşi scop, a început să fie murdărit în ultima perioadă, cu intenţie, Dorel Jurcan, care ar putea avea pretenţii la scaunul respectiv, spunându-se că acesta s-ar fi instalat cu forţa la interimatul organizaţiei, semnând dosarul de candidatură a lui Romeo Rădulescu. Problema este că principalului său contracandidat, vicele Bulacu, îi este temă de influenţa pe care prietena lui Jurcan, Ana Maria Pătru, ar putea-o avea asupra Elenei Udrea. Jurcan cam miroase însă de unde bate vântul şi, oficial, face încă pe nehotărâtul, spunând că este posibil să se mai gândească înainte de a candida. În schimb, Mircia Gutău şi-a dat seama, chiar dacă este în „vacanţă”, că nişte masonei i-au copt-o şi că Romeo Rădulescu a început să nu-l mai asculte, iar acum se pregăteşte… să vorbească.

*********

• Romeo Rădulescu a fost deja reclamat la DNA în legătură cu sumele aberante cu care Primăria Râmnicului înţelege să plătească pentru sensurile giratorii. Pedeliştii se chinuie încă să îşi dea seama de unde li se trage.

*********

• Cosmin Constantinescu, actualul viceprimar al Râmnicului, a fost implicat, nu de mult, în anumite afaceri dubioase cu banii… asociaţiilor de proprietari, pentru nişte servicii de dezinsecţie şi deratizare care aproape că nu s-au făcut, dar banii s-au încasat, cu siguranţă. Doar de la preşedinţii de asociaţii „fideli” partidului portocaliu. Firmele lui Constantinescu sunt implicate şi în anumite lucrări efectuate la societatea Eta şi la Stadionul Municipal, pe bani publici.

*********

• Georgeta Sălişte este foarte supărată pe preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, pe care ar vrea să-l acuze de ceva anume, dar nu are de ce să se lege. Drept urmare, ea s-a plâns de faptul că pesedistul, care îi este de altfel şi vecin de… bloc (adică se pot privi nestingheriţi de la etajul patru, la care stau amândoi, în blocuri alăturate), nu prea este văzut pe acasă, adică prin balcon şi că… nu îşi udă florile la aceeaşi oră cu ea. Ca să vezi…

*********

• Apropiaţii lui Mircia Gutău au început să fie înlăturaţi de la mai toate funcţiile pe care le-au deţinut la nivel judeţean. După demisia lui Adrian Burlănescu, se încearcă şi marginalizarea… confesorului State Burluşi, care a „luptat” cu sutana la înaintare alături de primarul acuzat pentru luare de mită, în încercarea de a păcăli lumea şi a induce ideea că fapta pentru care Gutău a fost arestat ar fi fost o aberaţie. Doar că popa State încearcă să atragă atenţia, nu a intrat cu adevărat în greva foamei, ci doar… în post şi rugăciune. El a încercat să transmită pe toate canalele posibile că aşteaptă să se deplaseze mai-marii Episcopiei la el, să discute şi eventual să-i şi rezolve problema. Toată tărăşenia i se trage, de fapt, că a îndrăznit să discute pe baza alegerii anumitor indivizi în conducerea Eparhiei. ÎPS Gherasim este gata să se pensioneze, după atâtea scandaluri în care a fost implicat, dar sunt foarte mulţi copoi care îi adulmecă urmele şi creează anumite scandaluri intenţionat, pentru a apuca să-i ia locul mai repede. Alegerea conducerii Eparhiei Râmnicului se face şi în acest an mai pe lângă statut decât ar fi trebuit. Statut care spune că membrii Adunării Eparhiale trebuie aleşi de maximum două ori. Pe liste se află însă, printre feţele palide bisericeşti, şi vechii… membri – politicieni Aurel Vlădoiu şi Ilie Amuzan.

*********

• Subprefectul Burlănescu este disperat să ajungă la vorbitor, cu fostul său protector, Mircia Gutău. În acest sens, el a încercat chiar să facă rost de o legitimaţie de presă, pentru a intra la puşcărie în calitate de jurnalist, pentru că reprezentanţii presei sunt singurii care au acces la fostul primar fără să ia din timpul alocat familiei.

*********

• Colegul de celulă al lui Mircia Gutău este, în ultima perioadă, foarte somnoros, spre nedumerirea fostului primar. Cică amândoi ar fi cerut să iasă la muncă, dar Dicu ar fi scris pe cerere că doreşte un post potrivit pentru pregătirea sa… economică. În schimb, lui Gutău i s-a aprobat deja să iasă la muncă, nu doar la plimbare, printre patru pereţi. 

*********

•  Adina Dobrete, preşedinta Organizaţiei de Femei PSD Râmnicu Vâlcea, s-a grăbit să urmeze exemplul deputatului Mazilu şi a sărit rapid în barca UNPR-iştilor, fiind văzută chiar şi la Bucureşti, la miting. Senatorul Coca a primit şi el o invitaţie de la partidul independenţilor, la fel ca mulţi alţi politicieni vâlceni, dar a refuzat-o. Între timp, Constantin Mazilu are din ce în ce mai multe gânduri de mărire. După ce Băsescu le-a promis UNPR-iştilor că îi va aduce cât de curând la guvernare, deputatul PSD vrea acum nici mai mult, nici mai puţin decât să-şi pregătească terenul pentru a deveni preşedinte al Consiliului Judeţean, în locul celui care l-a plimbat de mână prin comune şi cu sprijinul căruia a ajuns parlamentar.

*********

• Familia Prigoană se pregăteşte să preia… gunoiul din Râmnic cu arme şi bagaje. Terenul este pregătit de nimeni altul decât de… fiul fostului primar, Mircia Gutău, care este tot mai des văzut în Vâlcea în compania fiului „patronului gunoaielor”.

*********

• Lucrările de aşa-zisă „modernizare” a Râmnicului se fac mai nou cu frâna trasă. Pentru a căpăta simpatia râmnicenilor, Romeo Rădulescu nu i-a lăsat pe constructorii care amenajau strada Mihai Eminescu să îşi facă treaba cum trebuie şi le-a impus lucrări de mântuială, doar pentru ca strada să fie… funcţională în ziua alegerilor. De atunci însă, gropile au rămas exact la fel, în schimb, s-a trecut la modernizări şi ridicarea gurilor de canal tocmai pe străduţele boşilor, în timp ce pe străzile principale gropile sunt din ce în ce mai adânci. Cei care au de pierdut sunt doar locuitorii urbei, ale căror maşini sunt supuse unor adevărate cazne.

*********

• Postul de şef al Serviciului de Pază al Consiliului Judeţean Vâlcea va fi ocupat până la urmă de fostul deputat Nicu Spiridon, care a reuşit performanţa de a se lăsa scos din toate funcţiile unde a fost pus, fără posibilitatea de a reveni. Parlamentul a aprobat recent proiectul de lege privind facilităţile fiscale ce se acordă micilor producători de bere din România, dar Spiridon nu mai poate beneficia nici de această facilitate, dat fiind că Bere Alutus a intrat în faliment.

*********

• Înghesuială mare pe metru pătrat în cursa pentru preşedinţia organizaţiei municipale a PSD. Neoficial, până acum, s-au înscris Mihai Persu şi Remus Grigorescu, dar se spune că ar mai vrea şi alţii să facă acelaşi lucru, chiar mai în vârstă decât cei doi. Mai este timp însă până la toamnă să se decidă. Mihai Persu a început să se reorienteze de la blocuri la… lacuri. El a cumpărat lacurile de la Tătărani, singurul loc pe unde se mai prindea ceva peşte în sudul judeţului şi mai vrea şi… fonduri europene pentru acestea. În schimb, Remus Grigorescu s-a dat la fund, foarte dezamăgit că nu a ajuns primar. Şi chiar se putea de data asta. 

*********

• Costi Rădulescu vrea la judeţ. El a pus ochii pe funcţia de secretar executiv al organizaţiei judeţene, ocupată de Dumitru Persu, lucru care a iscat râcă între cele două «clanuri»: cel de tineri şi cel de seniori care controlează treburile PSD Vâlcea. În schimb, Aurel Vlădoiu s-ar putea să se aleagă cu postul de prim-vicepreşedinte al partidului, dacă îi cedează lui Ion Cîlea scaunul de preşedinte de la judeţ.

*********

• La ora actuală, încă mai este în lucru la poliţie o plângere penală depusă de PD-L împotriva PSD, pentru injurii. Contestaţia trebuie soluţionată de către poliţie. Pedeliştii i-au acuzat pe pesedişti că ar fi adus injurii la adresa PDL printr-un difuzor, asta ca răzbunare pentru faptul că… aşa cum bănuiesc pedeliştii, PSD s-ar fi aflat la originea reclamaţiei împotriva lui Romeo Rădulescu de la DNA. 

*********

• Prefectul Ungureanu nu ratează nici o ocazie să-l atace pe Ion Cîlea. Ungureanu face tot felul de afirmaţii amuzante pe baza acestei „relaţii” dintre cei doi. „Ne iubim de ne omorâm. Cred că suntem singurul judeţ din ţară unde prefectul nu participă la şedinţele Consiliului Judeţean, iar preşedintele acestei instituţii nu vine la cele ale Colegiului Prefectural.”, a afirmat recent Ungureanu.

*********

• Conducerea PNL Vâlcea începe să arate că nu este formată numai din cârpe, ci are şi măcar un iz bărbătesc. Cam slab însă, şi cu miros de… oaie. Deşi în foarte multe dintre şedinţele precedente s-a constatat că anumiţi oameni-cheie din interiorul partidului au trădat la alegeri, abia acum se iau primele măsuri concrete. Astfel, Cristian Buican a avut pentru prima oară curajul de a lua o măsură tranşantă, în sensul de a propune suspendarea lui Ion Nicolae din partid pentru un an, după ce a devenit foarte clar că Nicolae trăgea mai mult pentru interesele sale personale din Consiliul Local decât pentru a face cu adevărat opoziţie. Mai nou, se pare că se pregăteşte „înscăunarea” într-o funcţie deosebit de importantă a fostului viceprimar Victor Giosan. Buican a făcut, în ultima perioadă, un joc considerat de el inteligent, dând drumul anumitor informaţii în presă prin intermediul unei prea-apropiate a sa, pentru ca mai apoi să facă gură, anchetând modul cum au ajuns publice.

*********

• Adrian Cazan, fost inspector şef, se poate întoarce mai nou la Vâlcea, unde i s-a propus funcţia de şef la unitatea de supraveghere a poliţiştilor supranumită “doi şi un sfert” Cazan ţinteşte însă şi o altă funcţie, tot de informaţii sau… contrainformaţii.

*********

• Pesediştilor li se pregăteşte din nou o surpriză. Mai nou, pentru a acoperi găurile din partid, aceştia s-ar putea trezi cu cereri din partea biroului central de a cotiza cu câte 5000 de lei de fiecare filială în contul datoriilor care apasă pe umerii PSD. În prezent, PSD riscă să fie evacuat chiar din sediul central, pentru că nu a mai achitat chiria de câţiva ani. Problema este că şi la Vâlcea sunt destul de multe datorii şi nimeni nu prea se înghesuie să le acopere pe cele de la Bucureşti, mai ales că, la ultimele alegeri, pentru Primăria Râmnicului, pesediştii vâlceni nu au văzut nici un sfanţ din partea centrului.

*********

• Ion Popescu, fostul director al USG, se gândeşte serios să accepte oferta de a deveni consilier judeţean în locul liberalului Bogdan Teodorescu.

*********

• Primarul Horăscu rămâne un nonconformist. În ciuda celor care râd de proiectele sale, gospodarul şef de la Prundeni continuă să le pună în aplicare. El vrea acum să facă câteva hectare de sere de legume, unde să-i aducă, mai în glumă, mai în serios, chiar pe spanioli să muncească, asta în cazul în care românii neaoşi din Prundeni nu se vor dovedi suficient de interesaţi. Mai visează la un parc eolian şi chiar un post de televiziune nou. Pentru a degreva bugetul local de anumite cheltuieli, primarul vrea să-i trimită pe asistenţii persoanelor cu handicap în… şomaj, pe banii statului.

*********

• Ungureanu a afirmat că îl doare pixul să sancţioneze şi directorii de deconcentrate pe lângă primari, dar că ar cam trebui să facă şi astfel de lucruri. Orice act semnat de directorii deconcentratelor vâlcene este în continuare lovit de nulitate, dat fiind că numirea lor a fost declarată… neconstituţională. Un exemplu de revenire spectaculoasă a fost al lui Florinel Butnaru la ARR Vâlcea, doar că nu va fi de prea mare durată. Mai-marii PD-L nu sunt nemulţumiţi doar de prestaţia prefectului Ungureanu, ci şi de cea a inspectorului şef Neaţă, care este posibil să nu se mai vadă şef plin la Poliţia Vâlcea.

*********

• La şedinţa de învestitură a primarului şi la alegerea viceprimarului Constantinescu nu a participat nimeni din partea Prefecturii, pur şi simplu pentru că nu a fost nimeni invitat. În schimb, nu au lipsi popii şi aplaudacii.

*********

• Primăria a pierdut procesul cu firma Monticava la Lausanne pentru depozitul de la Feţeni şi va avea de plătit vreo 600.000 de euro despăgubiri.

*********

• Experţii de la ADR au tăiat aproape 300.000 de euro din suma fabuloasă cu care municipalitatea avea de gând să finanţeze podul care face legătura dintre Ştirbei Vodă şi strada Morilor, dar tot au rămas de cheltuit… 1,19 milioane de euro. Haida de…

*********

• Victor Grigorie a început să fie văzut din ce în ce mai des la uşa preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea. Când s-a prins că spitalul va fi gospodărit de forul judeţean, conservatorul s-a gândit să facă presiuni pentru a fi numit… director la spital.

*********

• Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, se pregăteşte să o numească pe Lăcrămioara Bălan în funcţia de director general în cadrul Serviciului de Asistenţă Socială.

*********

• Omul de afaceri Marinică Potop, unul dintre cei mai bogaţi vâlceni, i-a făcut cadou fiicei sale un centru autorizat de vânzare a maşinilor şi service Mercedes, în care a investit nu mai puţin de 3 milioane de euro.

*********

• În atenţia Agenţiei de Integritate se aflau şi oareşce parlamentari vâlceni, care mai au un moment de respiro acum.
 
Barfele saptamanii 26 aprilie - 2 mai 2010

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 25-04-10
• Candidatul PSD la Primărie, Remus Grigorescu, a reuşit performanţa de a strânge, de această dată, mai mulţi alegători la vot, printr-o metodă inedită. Văzând că, la ora 18.00, prezenţa era doar cu vreo două procente mai mare decât în primul tur, Grigorescu a început să se plimbe pe la blocurile din cartierul Ostroveni, făcându-le semne râmnicenilor care locuiesc la parter şi invitându-i la vot. În schimb, Romeo Rădulescu era şi el disperat în jurul prânzului, când prezenţa la urne era foarte slabă la secţiile din Ostroveni pe care se baza candidatul PD-L. Şi de această dată, s-a folosit metoda faimoaselor „liste” de pedelişti, în sensul că fiecare supraveghetor portocaliu al secţiilor de votare a venit la post „înarmat” cu lista simpatizanţilor sau angajaţilor din instituţiile de stat care sunt obligaţi într-un fel sau altul să vină la vot şi, în cazul în care aceştia nu se prezentau, erau sunaţi acasă şi scoşi la vot cu forţa. „Bazinul” electoral al lui Rădulescu nu depăşeşte însă 15.000 de votanţi, aşa că, în cazul în care mai mulţi râmniceni ar fi ieşit la vot, am fi putut afla adevăratele preferinţe ale majorităţii.   

************

• Unii liberali vâlceni au fost foarte supăraţi, culmea, pentru că… PD-L nu a câştigat alegerile de săptămâna trecută din primul tur. Acest lucru demonstrează clar faptul că au existat anumite sabotaje din interior ale candidatului PNL, Bogdan Pistol. Tânărul liberal a preferat însă să rămână „curat şi cinstit”, chiar dacă acest lucru înseamnă să rămână şomer, aşa cum îl etichetau anumiţi corişti portocalii. În ciuda deciziei de la centru, vor exista din nou liberali sau pesedişti care vor acţiona împotriva intereselor partidelor din care fac parte, de dragul păstrării avantajelor materiale de care au parte de pe urma afacerilor cu Primăria Râmnicului. Problema lui Bogdan Pistol este că oameni din posturi cheie care i-au făcut campanie sunt aserviţi PD-L, iar alţi susţinători ai săi au fost forţaţi sub ameninţarea destituirii să facă tot posibilul pentru ca Remus Grigorescu să devină primar. Cel care a pierdut cel mai mult în această campanie a fost însă până la urmă Dan Niţu, care a cheltuit aproape 200.000 euro pentru candidatul PNL.

************

• Demisia lui Pistol de la organizaţia municipală înseamnă însă reapariţia lui Emilian Frâncu pe scena politică locală, în calitate de preşedinte interimar al PNL Râmnicu Vâlcea, după ce a câştigat detaşat bătălia internă cu Ion Nicolae, cel care se vedea nu doar preşedinte la municipiu, ci chiar candidat la Primărie, deşi s-a văzut clar din precedentele campanii că nu a reuşit în nici un fel să convingă electoratul din Râmnic.  

************

• Senatorul Dorel Jurcan l-a vizitat, săptămâna trecută, pe deputatul Cristian Buican la biroul acestuia, de la PNL, cu o ofertă greu de refuzat. Peneliştii au avut însă tăria să refuze funcţiile şi avantajele promise. Cei doi parlamentari şi-au băut împreună cafeaua, prilej cu care ar fi discutat şi despre un eventual sprijin din partea liberalilor pentru Romeo Rădulescu în turul doi. În schimb, reprezentanţilor PNL, pedeliştii le-au promis un post de viceprimar la Râmnicu Vâlcea, dar şi un post de vicepreşedinte în Consiliul Judeţean. Cristian Buican a negociat apoi şi cu preşedintele PSD, Ion Cîlea, căruia i-a cerut funcţia de director al câtorva deconcentrate care aparţin Consiliului Judeţean şi funcţia de vicepreşedinte a instituţiei, dat fiind că susţinerea PSD în turul doi era deja bătută în cuie. În urma discuţiilor, preşedintele liberal a obţinut doar promisiunea că primarii PNL vor beneficia de fonduri suplimentare. 

************

• Senatorul Emilian Frâncu s-a întors împotriva colegului său, Cristian Buican, afirmând că, la întâlnirea pe care a avut-o cu Crin Antonescu la Bucureşti, şeful liberalilor vâlceni ar fi trebuie să fie ceva mai tranşant.

************

• Nicolae Pătru şi Constantin Rotaru se unesc pentru a construi sub umbrela lui Octav Cozmâncă o nouă forţă politică de stânga. Rotaru şi-a dat seama, în final, că singur nu va putea face absolut nimic pe plan politic în România, iar Nicolae Pătru îşi caută, momentan, o umbrelă politică bună să-l apere de ploaie şi de vânt, după ce, la alegerile de duminica trecută, nu a obţinut decât 76 de voturi. Fostul senator PRM de Vâlcea a anunţat că se va implica în construcţia unei forţe politice de stânga, alături de PNDC, dar şi de Constantin Rotaru, liderul Partidului Alianţa Socialistă, pe scheletul PAS. Cei doi politicieni vâlceni au făcut deja şi strategia de susţinere financiară a ideii lor. Pătru spune însă că nu îl interesează să se alăture partidului lui Gabriel Oprea.

************

• Dumitru Crăciunescu îşi cere „plata” pentru sprijinul acordat în campanie partidului condus de Ion Cîlea. El vrea cu tot dinadinsul să pună mâna pe o clădire aflată în Râmnic, pe strada V. Olănescu, în valoare de aproximativ 600.000 de euro. Statul român a renunţat deja la dreptul de preempţiune (preferinţă) la achiziţionarea clădirii cu pricina, care este monument istoric.

************

• Săptămâna trecută, s-au intensificat şi tensiunile din cadrul organizaţiei locale a PSD, datorate faptului că mulţi pesedişti de la municipiu nu au fost văzuţi mai deloc prin oraş, în timpul campaniei. Pentru acest lucru, Ion Matei a fost certat, dar s-a făcut că nu aude.

************

• Inventarele de la Direcţia Silvică Vâlcea sunt făcute varză, din cauza prea multor suprafeţe de pădure care au fost jefuite în ultimii ani. La Malaia şi Voineasa au existat chiar suprafeţe de pădure pe care oamenii au fost împroprietăriţi, dar, imediat după aceea, foşti şefi de ocol silvic în cârdăşie cu autorităţile locale şi actualii pădurari au tăiat anumite păduri la ras, spre disperarea localnicilor, care s-au trezit cu câteva cioturi în proprietate. Mai mult, anumite cabane şi amenajamente silvice au rămas în inventarul instituţiei, deşi ele sunt de mult timp date în gestiune unor firme sau persoane private sau unele dintre ele au dispărut chiar, fiind deja dărâmate. Pentru ca „protejaţii” să nu plătească impozite, varianta păstrării clădirilor cu pricina în inventarul Direcţiei Silvice, în speranţa că nimeni nu se va gândi să le numere sau să le controleze, a fost aplicată până acum cu succes. 

************

• Alegerile eparhiale din judeţul Vâlcea au făcut să sară scântei între ÎPS Gherasim şi actualul episcop, Emilian Lovişteanul, care încearcă să facă acum curăţenie prin „curtea” bisericilor şi să îi dea la o parte pe protejaţii lui Gherasim care nu prea aveau de-a face cu treburile bisericeşti. Printre cei pe care îi paşte schimbarea se numără şi Vartolomeu Androni, stareţul de la Cozia. Alegerile eparhiale au loc o dată la patru ani. Toţi preoţii participanţi au avut drept de vot, fiind împărţiţi în zece colegii, două la Râmnicu Vâlcea, două la Drăgăşani, Băbeni, Berbeşti, Brezoi, Bălceşti, Horezu şi Govora. Au fost prezenţi la aceste alegeri şi alţi credincioşi, delegaţi ai consiliilor parohiale. În final, au fost aleşi 30 de membri - 20 de mireni şi 10 preoţi, câte unul şi doi mireni din fiecare colegiu.

************

• La începutul lunii mai, când unii bărbaţi spun că este ziua lor, la Vâlcea au fost programate anumite concerte. Susţinute de 40 de trupe şi solişti, printre care Iris, Paraziţii, Zdob şi Zdub, Mihai Mărgineanu şi Hara vor avea concerte pe 5 mai în Bucureşti şi în 15 oraşe din ţară. Printre oraşele care vor găzdui concerte se numără şi Râmnicu Vâlcea.

************

• La emisiunea de la B1Tv a lui Radu Moraru, la care invitat a fost Romeo Rădulescu, moderatorul a afirmat că olimpicii vâlceni au fost etichetaţi drept hackeri. Lacheul cu barbă al PD-L i-a jignit astfel pe elevii de la cele mai bune şcoli din judeţ, sugerând că mulţi dintre elevii premianţi la matematică sau informatică ar fi hackeri. Mai mult, el le-a recomandat autorităţilor locale să găsească rapid o modalitate prin care olimpicii să fie trecuţi în… legalitate.

************

• După plecarea deputatului Dan Mazilu de la PSD, preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, a anunţat că are de gând să preia zona lui Dan Mazilu şi să stea de vorbă cu oamenii cu influenţă din sudul judeţului. Temerile pesediştilor sunt legate de faptul că Mazilu a reuşit să-şi consolideze poziţia în ultimii ani, asta şi prin faptul că este localnic. Ion Câlea speră însă că nici un primar din sudul judeţului nu îl va urma pe deputatul Dan Mazilu. Parlamentarul se pare că a fost forţat de împrejurări să facă acest pas. Mazilu este proprietarul unei firme de construcţii cu câteva sute de angajaţi, iar din cauza apartenenţei sale politice începuse să întâmpine numeroase greutăţi, iar partidele din opoziţie nu îl puteau proteja în nici un fel. 
 
Barfele saptamanii 29 martie - 1 aprilie 2010

Evaluare utilizator: / 1
Data publicarii: 28-03-10
• Romeo Rădulescu a călcat, din nou, în străchini, recent, când a afirmat, gândindu-se probabil la actele pe care le-a semnat până acum „ca popa”, la cererea naşului Gutău, că i-ar fi spus soţia lui că nu este bine să candideze, pentru că… „dacă mi se pune în faţă vreo hârtie, să o semnez şi comit vreo ilegalitate”, se întreba retoric interimarul, cu gândul la semnăturile date deja. Speriat să nu aibă soarta primarului de la Baia Mare, Rădulescu a dovedit încă o dată, dacă mai era nevoie, că „gura păcătosului adevăr grăieşte”. Este ştiut faptul că Mircia Gutău evita pe cât putea să semneze personal actele prin care îşi rezolva anumite „probleme” prin intermediul funcţiei deţinute la Primăria Râmnicului. Astfel, dacă era vreun punct mai sensibil, unde interesul purta fesul, Gutău îi punea pe angajaţii instituţiei şi pe cei doi viceprimari să întocmească şi să semneze rapoarte şi justificări ale investiţiilor megalomanice, iar apoi trecea hârtiile prin Consiliul Local, timp în care nu ezita să repete, de ochii presei, că nu este specialist în domeniu şi că „specialiştii” şi-au spus cuvântul. Cum Rădulescu era cel mai apropiat viceprimar al său, nu este greu de presupus că semnătura sa se regăseşte pe foarte multe hârtii oficiale din Primărie, pe baza cărora s-au făcut „investiţiile” în ultimii ani, după bunul plac al lui Gutău.

************

• Nemulţumiţi şi supăraţi pe noua ordine impusă de Maria Tudor la Băile Olăneşti, turiştii şi pacienţii recurg la tot felul de metode pentru a se răzbuna. Mulţi dintre aceştia nu mai înapoiază intenţionat sau chiar aruncă tichetele magnetice după ce termină tratamentul, doar pentru a face pagubă. Din păcate, cartelele pierdute sunt plătite din propriile buzunare de personalul medical al bazelor de tratament, astfel că răzbunarea nu îşi atinge scopul.

************

• Pedeliştii vâlceni au început deja să se „lepede” de Mircia Gutău, iar la şedinţa din aprilie acesta va fi exclus şi din partid, cu ordin de la Bucureşti. Se va mai vorbi despre personaj numai în această campanie electorală, după care nu îl va mai cunoaşte nimeni în Vâlcea, inclusiv din PD-L. Nici măcar presarii care au tras până acum cu „dinţii” la jugul portocaliu nu vor mai fi la fel de înverşunaţi împotriva „duşmanilor partidului”, ţinând cont de „oferta promoţională” a PD-L pentru această campanie, o sumă care nu le-ar ajunge nici pe o măsea. 

************

• Există şi un sondaj de opinie în care Romeo Rădulecu nu se situează pe primul loc, aşa cum se laudă pedeliştii pe toate drumurile, lucru care îi enervează la culme pe portocalii. Planurile lor sunt de a copia întru totul campaniile precedente. Ale lui Mircia Gutău, care a fost ajutat să ajungă primar tot de nişte „specialişti” de la Bucureşti, care au studiat cu atenţie tendinţele sociologice din Vâlcea şi au observat unde sunt punctele nevralgice şi ce vrea „poporul”. După sfatul respectivilor, Gutău a ştiut pe ce butoane să apese pentru a mulţumi „mulţimea” şi a se menţine în funcţia de primar, cel puţin până acum o lună.

************

• Mugur Isărescu a refuzat ca declaraţia dată de el la Vâlcea să fie mediatizată de televiziunile naţionale şi locale. El i-a scos afară din sală pe cameramani, în timp ce a vorbit la conferinţa bancară regională, pe motiv că jurnaliştii scot din context declaraţiile sale şi le transmit trunchiat către public.

************

• Senatorul Emilian Frâncu îşi arată cu sârg „susţinerea” pentru Bogdan Pistol la Primăria Râmnicului într-un sejur în Thailanda. Alegătorii au fost intoxicaţi cu tot felul de invenţii în legătură cu sondajele de opinie, iar peneliştii sunt supăraţi pentru că rivalii din PD-L ştiau deja despre rezultatele acestora, înaintea lor, ceea ce înseamnă că institutele de sondare au folosit oameni din Vâlcea care preferau mai degrabă culoarea portocaliu decât galbenul. Realitatea, pe care o ştie deja toată lumea, este însă că Romeo Rădulescu este într-adevăr fruntaş în majoritatea sondajelor, ceea ce înseamnă că el va fi cel care va intra în turul doi. Pedeliştii au fost şi ei intoxicaţi cu rezultate false ale sondajelor, prin… SMS. Cică Romeo Rădulescu ar fi fost creditat cu 47% din preferinţele electoratului, lucru care nu se va adeveri la alegeri. Bazându-se pe aceste sondaje, unde întrebările îl avantajau fără drept de apel, Rădulescu s-a lăudat că va câştiga primăria cu 60%, lucru de asemenea imposibil. De fapt, el a însumat practic procentele obţinute de el (35%) cu cele ale lui Eusebiu Veţeleanu (29%), spre hazul contracandidaţilor, fiind numit Gigi Becali al Vâlcii. Deşi sondajul i-a costat pe cei cinci liberali incluşi în chestionar (Emilian Frâncu, Ion Nicolae, Bogdan Pistol, Bogdan Badea, Nicolae Sofianu) câte 65 de milioane lei vechi, veridicitatea sa era pusă sub semnul întrebării, dat fiind că unul dintre cei care lucra la sondaj pe teren a fost surprins înjurându-i pe cei care îl angajaseră.

************

• Doi educatori angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea s-au supărat ca măgarii pe sat pe conducerea instituţiei, având impresia că nu li se măresc salariile pentru că nu vrea cineva de la Vâlcea şi au încercat să facă o imagine negativă instituţiei unde sunt angajaţi. Figura nu prea le-a reuşit însă, pentru că au început să critice exact… activitatea de care ei sunt responsabili, învinovăţind conducerea direcţiei pentru că elevii asistaţi ar fi murdari sau needucaţi, lucru pe care cadrele didactice şi îngrijitorii ar trebui să-l remedieze, nicidecum directorii.

************

• Ion Matei s-a răzgândit, deocamdată, şi nu pleacă din PSD Vâlcea. El îl susţine pe Remus Grigorescu la Primăria Râmnicului, deşi se zvonea că se gândeşte să schimbe macazul şi să conducă în viitorul apropiat noul partid pedelist, Uniunea pentru Progresul României în judeţul Vâlcea. Se pare că în acelaşi sens au fost contactaţi până acum atât Vasile Bleotu, cât şi Aurel Vlădoiu, Dumitru Persu şi alţi membri marcanţi din filială, deoarece Băsescu îşi caută din umbră personalităţi cu care să lanseze noua deghizare a PD-L. Bleotu a refuzat propunerea, dar Matei se mai gândeşte încă… Se spune că un alt social-democrat cu forţă de la Vâlcea, Dumitru Cornoiu, ar urma să pună umărul la construcţia noului partid.

************

• Primarul de la Ioneşti nu a mai catadicsit să se prezinte de vreo câteva luni bune la şedinţele de consiliu din localitate şi nici nu a făcut rectificări de buget în ultimele şase luni. Chiar şi la ultima şedinţă de consiliu, primarul a fost mult prea comod pentru a-şi citi singur raportul de activitate şi l-a pus pe secretarul primăriei să facă acest lucru.

************

• Mircia Gutău va fi adus iarăşi cu duba prin Râmnic, la 31 martie, pentru a participa la judecarea Dosarului 10525/288/2009, în legătură cu terenul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Vâlcea. Ultima înfăţişare a procesului nu a durat mai mult de patru minute, timp în care completul de judecată a dat un nou termen pe data de 31 martie a.c., din lipsă de procedură.

************

• „Misterul” arestărilor de pedelişti pe bandă rulantă a fost, în sfârşit, descoperit şi de ei, după mult timp de „săpături”. Traian Băsescu se pregăteşte, pur şi simplu, să părăsească corabia portocalie în derivă” şi să se caţere pe nava „independenţilor”, care vor să formeze acum un alt partid. Cu alte cuvinte, o imagine nouă pentru Băsescu, care este clădită tocmai pe „cadavrul” PD-L. Un partid împotriva căruia se va îndrepta întreaga furie a săracilor din România, jecmăniţi şi lăsaţi în fundul gol, la mila politicienilor, fără locuri de muncă sau vreo speranţă a zilei de mâine. Planul lui Băsescu este schematizat de foarte mult timp, cu aproximativ un an înainte de alegeri, iar acum el este pus în practică. Pentru a-şi face însă o imagine de justiţiar, preşedintele are nevoie şi de câteva victime, biete cadavre pe care să le arunce la sărăcimea înfometată. Bravo băieţi, în sfârşit, aţi înţeles de unde vă vine sfârşitul. Rămâne însă de văzut dacă boala nu va fi cumva mai rapidă decât planurile marinarului-şef.

************

• Inspectoratul Şcolar Judeţean a început prigoana împotriva profesorilor care nu s-au aliniat la directivele şi listele de partid.

************

• Romeo Rădulescu a recunoscut, la ultima conferinţă de presă a partidului, faptul că municipalitatea a omorât până acum ilegal câinii vagabonzi la adăpostul de la Feţeni. Rădulescu speră că va scăpa de reclamaţiile penale făcute de asociaţiile pentru protecţia animalelor dacă declară că va colabora acum cu ele. Doar că manevra nu a fost decât una de imagine, pentru că hingherii omoară în continuare câini fără a consulta pe nimeni, iar, atunci când sunt traşi la răspundere, aruncă în faţă cazuri de „forţă majoră”. Rădulescu a recunoscut recent cu guriţa lui că legislaţia în vigoare interzice omorârea câinilor şi ar impune doar castrarea lor, după care ar trebui eliberaţi. Răspunsul a venit ca urmare a întrebării unei jurnaliste, care a fost curioasă să ştie dacă primăria va folosi eventual „convertorul de cadavre”, pe care vrea să şi-l cumpere primarul de la Băbeni, pentru a transforma leşurile în… energie. Grăbit să explice de ce nu se poate folosi ideea, Rădulescu a uitat că în acest fel îşi recunoştea, de fapt, ilegalităţile girate şi de el, în calitate de viceprimar, la adăpostul de la Feţeni.

************

• Jeremy Stanford, un apropiat al Prinţului Charles, a fost recent în vizită la Vaideeni şi a apreciat din plin bucatele tradiţionale ale ciobanilor.

************

• Dumitru Cornoiu, numit din nou secretar de stat la Ministerul Muncii, i-a cerut voie lui Ion Cîlea pentru a accepta postul oferit de PD-L şi îşi justifică gestul prin faptul că, oricum, nu a făcut nici până acum prea multă politică. Cornoiu i-a promis liderului PSD Vâlcea că va face tot posibilul pentru a sprijini, şi de acum înainte, PSD-ul de la Vâlcea, dar afirmă că nu prea îl mai interesează mişcările politice, din moment ce şi-a găsit un post bun la Bucureşti.
 
Barfele saptamanii 22 - 28 martie 2010

Evaluare utilizator: / 3
Data publicarii: 21-03-10
• Mircia Gutău a devenit bătaia de joc a unora dintre puşcăriaşii vâlceni de la Colibaşi, dar se bucură de protecţia „Clanului Piele”, cu care gurile rele spun că ar fi făcut şi câteva afaceri. În schimb, alţi vâlceni încarceraţi în acelaşi loc nu ezită să-l ia peste picior pe cel care s-a crezut până acum un fel de Zeus local. Unii dintre ei chiar refuză să fie încătuşaţi alături de fostul primar, pe motiv că acesta este… un hoţ şi un puşcăriaş. Cu ocazia uneia dintre vizitele făcute de Gutău cu duba la Vâlcea, la ieşirea de la Judecătorie, gardienii au vrut să-l lege cu cătuşele de un alt vâlcean, doar că au avut surpriza ca respectivul să refuze categoric să stea lângă fostul primar, divinizat de angajaţii instituţiei pe care a condus-o şi de câţiva administratori de bloc momiţi cu mese la Supca şi la Vila Bujoreni. „Eu nu vreau cu acesta, că e un hoţ.”, a replicat vâlceanul, spre hazul asistenţei. Mai mult, Gutău a fost nevoit să înghită o găluşcă mult mai mare câteva zile după aceea, când individul care îl jignise a ieşit din închisoare, pentru că îşi ispăşise pedeapsa, şi l-a bătut pe umăr, spunându-i „Trăiţi, dom’ primar, eu am plecat, pa!”. Halal râmniceni iubiţi.

*************

• Gutău va fi adus încătuşat în faţa instanţei la Tribunalul Vâlcea, la 30 martie, la secţia Contencios Administrativ, în legătură cu contestaţia la ordinul Prefectului de suspendare a sa din funcţie, iar în ziua următoare, va fi adus şi la Judecătoria Vâlcea, ca intimat în Dosarul 10525/288/2009 cu Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Vâlcea.

*************

• Patronii magazinelor de plante etnobotanice abia aşteaptă să li se dea liber la redeschiderea afacerii, pentru a putea să vândă din nou pe sub mână plante halucinogene.

*************

• Unii dintre primarii vâlceni din sudul judeţului confundă scaunul de la primărie cu orele de odihnă de acasă. Sunt fericiţi că au fost aleşi de cetăţeni, pentru că, în felul acesta, se pot relaxa pe bani publici, pe principiul că patru ani nu îi poate mişca nimeni de pe scaun.

*************

• Startul dezicerii pedeliştilor de Mircia Gutău fost dat deja, după data de 17 martie. După ce fostul primar s-a apucat să înjure pe toată lumea de după gratii, inclusiv pe Ana Maria Pătru, mama acesteia, Maria Bercea, şi-a afirmat susţinerea pentru Romeo Rădulescu, dar nu i-a criticat nici pe ceilalţi candidaţi, lăudând atât prestaţia lui Remus Grigorescu, dar şi pe cea a lui Bogdan Pistol, singurul ei comentariu fiind că cei doi nu ar fi încă… pregătiţi pentru a prelua primăria.

*************

• Romeo Rădulescu, aflat pe rampa de lansare spre primărie, vinde gogoşi pe la televizor. El a afirmat reuşind să nu roşească, acum câteva zile, că firmele sale nu au făcut afaceri cu primăria şi nu sunt implicate nici în afacerea termoizolării blocurilor. A avut dreptate, dar numai pe jumătate. Într-adevăr, firmele la care este acţionar personal, respectiv Extins, cu… extensiile de rigoare, nu sunt implicate direct în aceste afaceri cu primăria, deoarece „urmaşul lui Gutău” a învăţat destul de multe de la naşul său şi ştie că ar fi mult prea vizibil să încerce o astfel de manevră. El s-a gândit însă că nu va bătea la ochi dacă implică în afacerile vizibile cu primăria firma apropiatului său, Bogdan Banu, Concept Invest SRL, al cărei sediu este chiar pe terenurile lui Rădulescu. Mai mult, prietenia dintre actualul interimar şi Banu este de notorietate deja, aceştia intrând împreună în afaceri, la fel de chiflari la începuturi. După ce „Romică” s-a instalat însă confortabil în umbra lui Gutău, firma Concept Invest SRL a înflorit ca şi ciuperca după ploaie, mai ales după ce a intrat în combinaţie cu firma Delta, care se ocupă, printre altele, şi cu termoizolaţia blocurilor din Râmnic, nu doar de străzi, pe care le asfaltează ADP-ul în loc, dar Delta încasează banii. Aşa s-a ajuns ca, dacă în anul 2000, Concept Invest avea o cifră de afaceri de 179 de milioane de lei vechi, în 2008, să ajungă la 86,238 de miliarde lei vechi, obiectul de activitate fiind… construcţiile industriale. Mai exact, SRL-ul cu pricina vinde materialele de construcţie cu care se face termoizolaţia blocurilor, având grijă să pună un adaos consistent. Cum împarte câştigul patronul oficial al firmei nu este însă greu de presupus, mai ales că adresa firmei lui coincide cu cele ale firmelor lui Rădulescu.

*************

• Colegii lui Rădulescu au început să-l ironizeze pe acesta zilele trecute, pentru că a luat-o pe urmele lui Gutău, anunţând că va câştiga cu siguranţă primăria din primul tur, lucru imposibil, având în vedere imaginea pe care nu o are, şi abia acum asudă să şi-o creeze. În acest scop, interimarul portocaliu se speteşte muncind, angajaţii fiind surprinşi să-l găsească la serviciu încă de la ora 7.00 dimineaţa. Timpul va fi însă foarte scurt pentru ca Rădulescu să ajungă la performanţele lui Gutău, cu toate că se străduieşte din răsputeri să copieze metodele de popularizare ale naşului său, făcându-şi deja campanie pe bani publici şi în timpul programului. În acest sens, el s-a grăbit să inaugureze cu fast locuinţele sociale, dar amărâţii care vor beneficia de ele nu au primit încă cheile. Acestea le vor fi date în zilele următoare, pentru a nu avea timp să uite până la apropiatele alegeri figura individului care le-a strâns mâna. Metoda este posibil să-i aducă însă tot atâtea voturi de blam lui Rădulescu, pentru că sunt mulţi râmniceni care îl înjură pentru că nu se regăsesc pe listă. Mai nou, Gutău a început să scrie el scrisori presei şi „râmnicenilor iubiţi” din Vâlcea, în care îşi afirmă susţinerea pentru Rădulescu. Şi acesta este numai începutul…

*************

• Remus Grigorescu nu se prea îndeamnă să înceapă şi el campania pe stradă. Comoditatea şi faptul că pesedistul aşteaptă să-i dea preşedintele Ion Cîlea impulsul necesar pentru a ieşi pe teren îl fac pe Grigorescu să stea încă în expectativă, deşi ar fi timpul să înceapă să se facă cât de cât cunoscut în Râmnic şi printre oamenii care nu se uitau la televizor atunci când era el prefect. El a dat deja o lovitură sub centură PD-L, atunci când a afirmat că deviza sa în această campanie, dar şi după, dacă ar fi ales primar, ar fi transparenţa totală în privinţa actelor şi acţiunilor de la primărie. Acest lucru a lipsit cu desăvârşire în ultimii ani, râmnicenii fiind manipulaţi şi minţiţi cu neruşinare de indivizii pe care i-au ales să îi reprezinte. Pentru a uşura „acţiunea” de acoperire a ilegalităţilor din primărie, primarul Traian Sabău a dat încă de acum câţiva ani o hotărâre de Consiliu Local care contrazice flagrant Legea 544, privind liberul acces la informaţiile de interes public. După cum i s-a sculat primarului, ar trebui ca majoritatea actelor care privesc lucrări publice realizate sub aripa primăriei să nu fie făcute publice, deoarece le-a trecut el, cu de la sine putere, „la secret”. De respectiva hotărâre s-a folosit cu neruşinare în ultimii ani şi primarul Mircia Gutău, care a ascuns în spatele acestei secretizări majoritatea manevrelor pe banii râmnicenilor făcute în ultimii ani în oraş. Faptul că Remus Grigorescu ar vrea să reducă cheltuielile pentru lucrările efectuate, ceea ce ar însemna că s-ar anula „comisioanele grase” destinate primarului şi apropiaţilor lui, ar fi o lovitură grea dată PD-L, ca să nu mai vorbim de pericolul de a ieşi la iveală şi multe alte ilegalităţi, care au fost până acum acoperite cu grijă de anumiţi funcţionari ai primăriei. Până să ajungă primar însă, Grigorescu mai are de furcă să-i convingă să fie alături de el şi pe Ion Matei şi Mihai Persu, care sunt supăraţi de faptul că au ieşit din cursă.

*************

• Întâlnirea bancherilor care va avea loc săptămâna viitoare la Vâlcea este posibil să aducă şi ceva sprijin pentru judeţ, sub forma unor împrumuturi în condiţii avantajoase sau garantarea cofinanţării anumitor proiecte, de care depinde dezvoltarea zonei.

*************

• Ion Nicolae s-a supărat şi el ca măgarul pe sat pentru că nu se află printre opţiunile de candidat la primărie transmise la conducerea partidului. Deşi nu a făcut mai nimic pentru partid în ultimii ani, fiind ocupat să facă anticampanie PNL-ului în Colonia Nuci, după ce se înţelesese cu Mircia Gutău asupra unui post de viceprimar, Nicolae a folosit banii obţinuţi pentru a-şi face campanie la locale mai mult în interes personal, decât pentru binele partidului. Acum, deşi plănuieşte din nou un non-combat, pentru acelaşi scop, consilierul liberal ameninţă că va trece la PRM şi va candida din partea acestui partid. Până atunci însă, într-un început de grandomanie, Nicolae şi-a lăbărţat casa de lângă fostul CPL atât de mult încât ditamai maşina de teren pe care o deţine nu are loc în nici o poziţie pe aleea de lângă casă, astfel că este nevoit să o parcheze în curtea firmei de peste drum.

*************

• Apropiaţii PD-L fac tot posibilul pentru a bloca afacerile lui Constantin Popescu. Pentru că acesta s-a reorientat spre zona Bujoreni, în Râmnic neavând nici o şansă atâta timp cât Mircia Gutău continuă să conducă partidul, chiar de după gratii, Popescu a fost blocat să construiască încă două blocuri la Bujoreni. Momentan, presiunile au avut efect, proiectul de hotărâre fiind amânat.

*************

• Anton Miţaru scapă uşor de pământul care i-a fost făcut cadou tot fără să fi fost al familiei sale, vânzându-l la… municipalitate. Consiliul Local al Râmnicului a găsit tocmai terenul lui Miţaru ca fiind bun de cumpărat, pentru producerea energiei electrice. În acest sens, a fost „identificată” o suprafaţă de 18.400 de metri pătraţi, pe strada Stolniceni, formată din trei loturi şi evaluată la 15 euro pe metrul pătrat, 30.000 de euro urmând să ajungă în buzunarele lui Anton Miţaru, care deţine una dintre respectivele suprafeţe. Terenul a fost cumpărat în urmă cu câteva luni de susţinătorul PD-L şi nu este exclus ca acesta să fie preţul care să-l convingă pe Miţaru să îl susţină în continuare pe Romeo Rădulescu la primărie.

*************

• Ion Matei se gândeşte şi el serios să schimbe macazul şi să conducă în viitorul apropiat noul partid pedelist, Uniunea pentru Progresul României în judeţul Vâlcea. Se pare că în acelaşi sens au fost contactaţi până acum atât Vasile Bleotu, cât şi Aurel Vlădoiu, Dumitru Persu şi alţi membri marcanţi din filială, deoarece Băsescu îşi caută din umbră personalităţi cu care să lanseze noua deghizare a PD-L. Bleotu a refuzat propunerea, dar Matei se mai gândeşte încă… Se spune că un alt social-democrat cu forţă de la Vâlcea, Dumitru Cornoiu, ar urma să pună umărul la construcţia noului partid.

*************

• Ion Cîlea este confundat mai nou cu un consilier matrimonial, ca şi prefectul Petre Ungureanu. La Cîlea a venit de curând în audienţă o femeie care i-a cerut să-l potolească pe şeful ei, primar, pe motiv că ar fi… hărţuită. Şi la prefect a ajuns o reclamaţie asemănătoare, dar din partea unei angajate a unei instituţii sanitare.

*************

• Dumitru Persu l-a atacat din nou, zilele trecute, pe prefectul Petre Ungureanu, spunând că acesta ar fi un traseist politic, prin „portofoliul” său numărându-se şi PCR, şi cu susţinerea partidului a reuşit să termine Facultatea de Drept, pe care o făcea la fără frecvenţă, lucru puţin obişnuit în vremurile acelea. Mai mult, Ungureanu se poate alege şi cu câteva procese din partea primarilor PNL pe care i-a ameninţat voalat cu desfiinţarea localităţilor pe care le conduc. Pentru a participa la şedinţele pe care le organizează Ungureanu la Prefectură, primarii PSD şi PNL sunt ameninţaţi cu controale în cazul în care nu acceptă să îşi ia săpuneala periodică.

*************

• Directorii PD-L din serviciile deconcentrate nu stau nici acum prea bine pe scaune, după schimbările repetate din controversata lege a funcţionarilor publici. Pe 25 martie, legea ar putea fi promulgată, dacă nu va fi admisă contestaţia social-democraţilor la Curtea Constituţională.

*************

• Gheorghe Ciucă, primarul din Olăneşti, a venit cu ideea foarte bună ca banii pe roviniete să fie alocaţi primăriilor, nu să ajungă la minister, unde se pot pierde foarte uşor. În acest fel, fiecare primar ar fi responsabil de propriile realizări. În acelaşi timp, primarul Ciucă a reiterat ideea ca redevenţa pe apele minerale să intre în bugetul primăriei.
 
Barfele saptamanii 15 - 21 martie 2010

Evaluare utilizator: / 2
Data publicarii: 14-03-10
• Poliţiştii trimişi săptămâna trecută în centrul oraşului, să ofere flori doamnelor şi domnişoarelor, nu prea ştiu cum este să dai bani pentru parcare. Spre ghinionul lor, ei au nimerit exact în parcarea Mariei Tudor, din buricul târgului. Cu nişte hârburi vechi, poliţiştii şi-au făcut treaba pentru care fuseseră trimişi, adică au împărţit cele câteva buchete de flori pe care le aveau cu ei, dar, când să plece spre sediu, au descoperit că nu puteau trece de bariera pe care casieriţa le-o închisese în nas. Femeia le-a spus că nu poate să le dea voie să plece fără să plătească, pentru că, dacă ar fi aflat de incident, Maria Tudor ar fi făcut spume. Drept urmare, pentru că nu prea aveau bani la ei, poliţiştii au fost nevoiţi să facă o chetă mică, pentru a strânge suma necesară.

**************

• Conducerea Primăriei Râmnicului, în frunte cu Romeo Rădulescu, a pornit cu alai prin urbe, organizând întâlniri de-a valma, în toate cartierele municipiului, scopul fiind unul bine definit: să-l facă pe proaspătul candidat la scaunul de edil lăsat liber de Mircia Gutău cât mai cunoscut printre votanţi. Pentru a atrage cât mai multă lume la discuţii, pedeliştii s-au gândit să nu organizeze întâlnirile doar la şcoli sau centrale termice, aşa cum se întâmpla până acum, ci chiar la... cârciumi. Aşa se face că locuitorii din Goranu au fost invitaţi la discuţii la barul... Horoscop din zonă, pe motiv că aşa se strângeau mai mulţi. Conform reprezentanţilor Primăriei, locaţia ar fi fost aleasă pentru facilitarea accesului şi pentru spaţiul suficient pus la dispoziţie. Neglijenţa a fost apoi „reparată” printr-o altă întâlnire… la filarmonică. Printre problemele ridicate de oameni cu această ocazie a fost şi lipsa unui… cimitir pentru zona Petrişor, astfel că, deşi au o biserică, la Parohia „Sfântul Andrei”, mulţi vâlceni preferă să îşi îngroape morţii la cimitirul de la Ocnele Mari.

**************

• Romeo Rădulescu, primarul interimar al Râmnicului, a făcut tot posibilul pentru a-şi scrie declaraţia de avere în aşa fel încât aproape nimeni să nu poată descifra literele şi, implicit, proprietăţile pe care le deţine acesta. Pentru vârsta sa sunt însă destul de multe, mai ales că, de câte ori are ocazia, Rădulescu încearcă să se scuze, afirmând că nu a avut niciodată contracte cu municipalitatea sau cu vreo altă instituţie publică sau privată cu care Primăria Râmnicului ar fi avut contracte. Lucrul acesta rămâne însă de văzut. Poate interimarul nu ştie că şi Inspectoratul Şcolar este tot instituţie publică. Zvonerii afirmă însă din ce în ce mai răspicat că actualul candidat portocaliu ar fi avut grijă să-şi ia o felie din câştigurile rezultate din termoizolarea blocurilor din Cartierul Nord. În urmă cu câţiva ani, tânărul politician era un muritor de rând. Acum, el deţine o avere considerabilă, pe care nu ştim dacă ar putea-o justifica. Şi cât priveşte faptul că firmele sale n-ar avea legătură cu construcţiile, lucrurile sunt iarăşi discutabile, având în vedere că, într-o vreme, tot partidul său ştia că el se ocupa chiar de termoizolări, dar… neoficial.

**************

• Remus Grigorescu este în al nouălea cer pentru că s-a văzut candidat în locul altora, care ar fi avut poate mai multă prestanţă decât el. Pentru a-şi face imagine, fostul prefect se bazează însă în continuare pe sprijinul lui Ion Cîlea, de la care aşteaptă să facă şi niscaiva campanie în locul lui, aşa cum s-a întâmplat şi la alegerile parlamentare. Rămâne de văzut însă dacă va ţine figura şi de data aceasta.

**************

• La PNL Vâlcea, situaţia este foarte încurcată. Emilian Frâncu nu este bine văzut la nivelul conducerii partidului, iar, dacă va fi cotat prea jos în sondaje, Bogdan Pistol nu va mai dori să candideze, pentru că, fără bani, ar avea mai puţine şanse de reuşită. Pe cine va scoate PNL-ul din joben până la urmă rămâne de văzut. Cei cinci candidaţi PNL au plătit însă scump sondajul INSOMAR în care au fost incluşi, cu peste 6000 de lei fiecare. Pentru unul dintre ei, costurile au fost suportate însă de organizaţia centrală. Cârcotaşii din partid au început deja să facă, pe acest fundal, diverse scenarii. Ion Nicolae, care a mai făcut şi la alegerile precedente „blat” de capul lui, trădând partidul în favoarea PD-L, se gândeşte să facă şi dea această dată la fel. Planul lui Nicolae, care nu a ieşit nici atunci când Mircia Gutău era primar, vizează ca non-combatul să-i aducă un post de viceprimar, lucru care nu se va întâmpla însă, aşa cum nu i-a reuşit nici până acum. În schimb, acţiunile lui vor destabiliza şi de această dată organizaţia PNL, în favoarea viselor imposibile ale unui singur om. Deja, pe Nicolae îl paşte sancţionarea pentru faptul că nu vrea să se înscrie în linia impusă întregii organizaţii, lucru care s-a văzut clar cu ocazia realegerii lui Crin Antonescu, Nicolae situându-se şi de această dată în tabăra adversă. El se gândeşte şi la alternativa de a pleca din PNL spre „prima dragoste”, PRM, care nu are nici un candidat serios la primărie, doar pentru a încerca să-l destabilizeze pe Cristian Buican. În schimb, o eventuală candidatură a lui Emilian Frâncu ar contraveni grav regulilor interne ale PNL, care impun să nu candideze nici o persoană care deţine deja o poziţie în urma votului.

**************

• Gutău a dus „faima” Râmnicului şi dincolo de graniţele ţării. Cu ocazia vizitei tinerilor veniţi prin programul Comenius la sfârşitul săptămânii trecute şi care au fost primiţi la Primăria Râmnicului, coordonatoarea lor s-a oprit o clipă în faţa panoului care cuprindea numele primarilor şi, când a citit numele lui Gutău, i-a întrebat pe cei de la Primărie dacă el este primarul arestat. Atunci când aceştia nu au avut altă variantă decât să recunoască acest lucru, a venit şi a doua întrebare. „Şi pentru ce a fost arestat?” „Cum, nu ştiţi?, s-a bâlbâit reprezentantul municipalităţii, evitând pe cât posibil să detalieze „faptele de vitejie” ale fostului primar.

**************

• Deputatul PD-L Sorin Zamfirescu este supărat în continuare pe presă, pentru că, în opinia sa, nu se ocupă de „subiectele importante”, cum ar fi, de exemplu, „greva ad-hoc a opoziţiei din Parlament. În acelaşi timp, deputatul Vîlcu este supărat nevoie-mare pe proiectul de lege privind înfiinţarea „farmaciilor de familie”, menit să prevină „scurgerile financiare” din sistemul farmaceutic, unde are afaceri şi pedelistul cu pricina.

**************

• În ultima perioadă, prefectul de Vâlcea a fost mult prea ocupat cu alte învârteli şi a cam uitat să participe la şedinţele de fond funciar, lucru care s-ar putea să-i aducă niscaiva sancţiuni. La o întâlnire recentă cu primarii, prefectul s-a enervat pentru că nu găsea un limbaj comun cu participanţii şi, la un moment dat, a părăsit sala, lăsându-i pe primari să continue singuri discuţia care era menită să genereze anumite soluţii la problemele comunităţilor locale, dar în final nu a generat decât… nervi din partea ambelor părţi.

**************

• La şedinţa PSD de sâmbătă, 13 martie, Ion Matei a reuşit „performanţa” de a obţine un singur vot din partea colegilor săi. Deşi ar avea prestanţa şi experienţa necesare pentru a candida la Primărie, Matei a fost sancţionat acum pentru blaturile pe care le-a făcut, fără a avea acordul conducerii partidului, la alegerile precedente. Primarul de la Călimăneşti, Ilie Amuzan, a fost convins să renunţe la candidatură prin faptul că şi-ar fi pierdut imediat postul de la Călimăneşti, nefiind sigur că avea să câştige scaunul lui Gutău la Vâlcea.
• Prefectul Ungureanu va intra în zilele următoare în vizorul inspectorilor de la Corpul de inspecţie al primului-ministru, care vor lua la purecat întreaga activitate. În acelaşi timp, la Prefectură se desfăşoară şi o anchetă a procurorilor de la Parchetul Curţii de Apel Piteşti, unde funcţionarii Prefecturii dau „cu subsemnatul" pentru cele patru miliarde de lei, pe care unii angajaţi i-au câştigat pe sub mână, fără ca hotărârea judecătorească să fie adusă şi la cunoştinţa fostului prefect, Radu Renga, pentru ca acesta să o poată contesta. Prefectul a sfătuit-o pe jurista instituţiei, Veronica Avram, să dea toată vina pe fostul subprefect, Nadolu, pentru ca el să scape cu faţa curată, dar acest lucru este aproape imposibil. Recent, Ungureanu a început să-l atace din nou, gratuit, şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, somându-l să-şi ceară scuze public, însă a uitat să precizeze pentru ce. A sărit însă în apărarea lui Cîlea Dumitru Persu, care s-a simţit vizat de fapt de afirmaţiile lui Ungureanu şi care i-a sugerat să „iasă la şantaj”, dacă are curaj, sugerând şi el că ar şti destul de multe lucruri despre activitatea anterioară a lui Ungureanu. O campanie electorală pentru „locale” în care să fie implicat şi prefectul „apolitic”, dar şi vicele PSD cu gură mare va fi cât se poate de interesantă în Râmnic. Atacul a fost iniţiat acum de Persu, care a spus că lui Ungureanu nu-i mai ajunge cât a „supt” de pe platforma chimică şi se crede acum stăpânul judeţului, spune Persu, care vrea să facă o plângere împotriva prefectului la Vasile Blaga, pentru a-l împiedica pe Ungureanu să devină un fel de „prim-secretar al judeţului”.

**************

• Doi educatori angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea s-au supărat ca măgarii pe sat pe conducerea instituţiei, având impresia că nu li se măresc salariile pentru că nu vrea cineva de la Vâlcea şi au încercat să facă o imagine negativă instituţiei unde sunt angajaţi. Figura nu prea le-a reuşit însă, pentru că au început să critice exact… activitatea de care ei sunt responsabili, învinovăţind conducerea direcţiei pentru că elevii asistaţi ar fi murdari sau needucaţi, lucru pe care cadrele didactice şi îngrijitorii ar trebui să-l remedieze, nicidecum directorii.

**************

• Inspecţia Muncii a început o adevărată campanie de disponibilizări în judeţ, prin controale la instituţiile unde se impunea restructurarea personalului. Au fost ocolite însă instituţiile pedeliste, dar în schimb inspectorii au descins mai întâi la cele aflate în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea, pentru a verifica dacă sunt respectate… standardele de calitate şi cost. Momentan, sunt verificate unităţile de asistenţă socială care oferă servicii persoanelor cu handicap.

**************

• Deşi nu are bani să asigure nici cofinanţarea proiectelor aflate deja în derulare, primarul de la Drăgăşani mai vrea să depună încă un proiect pentru o nouă… centură ocolitoare a municipiului, în valoare de 15 milioane de euro.

**************

• Primarul de la Ioneşti nu a mai catadicsit să se prezinte de vreo câteva luni bune la şedinţele de consiliu din localitate şi nici nu a făcut rectificări de buget în ultimele şase luni. Chiar şi la ultima şedinţă de consiliu, primarul a fost mult prea comod pentru a-şi citi singur raportul de activitate şi l-a pus pe secretarul primăriei să facă acest lucru.

**************

• Mircia Gutău a fost adus iarăşi cu duba prin Râmnic. La Judecătoria Râmnicu Vâlcea, fostul primar a fost plimbat din nou pentru a participa la judecarea Dosarului 10525/288/2009, în legătură cu terenul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Vâlcea. Procesul nu a durat mai mult de patru minute, timp în care completul de judecată a dat un nou termen pe data de 31 martie a.c., din lipsă de procedură. Între timp, pedeliştii care vor să-i ţină „imaginea vie”, dar numai până la alegeri, au împărţit săptămâna trecută chiar şi flori în numele lui Gutău prin oraş. Într-un interviu dat recent, Gutău ameninţă chiar şi de după gratii cum că îi va trata şi el pe anumiţi pedelişti cum este şi el tratat acum. De altfel, după data de 17 martie, Gutău ar putea începe şi el să „sifoneze”, aşa cum a făcut şi fostul vice. Dorinţa sa de a conduce Primăria chiar şi de la închisoare este în pericol să nu se realizeze aşa cum ar  fi crezut el, aşa că este posibil să ne aşteptăm şi la alte înjurături şi presiuni, gen „voi candida independent, dacă mă mai muşcă mult de fund”, care nu reflectă decât nişte vise mult prea îndepărtate ale lui Mircia Gutău. Cel puţin, verbale. Consilierul local Cosmin Constantinescu a fost acela care i-a îndeplinit dorinţa şefului şi a dat câte o garoafă cu o banderolă pe care scria PD-L - Mircia Gutău. Oricum, „pata” Gutău va rezista mult timp pe obrazul PD-L Vâlcea, pentru că mulţi se vor mai întreba, de acum înainte, cum a reuşit un singur individ, acum certat şi cu legea, să-i reducă la tăcere pe atâţia intelectuali, unii dintre ei oameni în vârstă, alţii şi cu experienţa unor mandate de succes?

**************

• Un biofizician, invitat mai deunăzi în platoul unei televiziuni verzi – portocalii a reuşit perfect să se încadreze în „politica editorială” a postului, prin descrierea „personalităţii” unor politicieni vâlceni pe baza timbrului vocal. Ca un făcut, în „capul listei” se aflau numai pedelişti, iar pe la coada IQ-ului, numai pesedişti, duşmanii de moarte ai proprietarilor postului. Ca să vezi, ce coincidenţă…

**************

• „Misterul” arestărilor de pedelişti pe bandă rulantă a fost în sfârşit descoperit şi de ei, după mult timp de „săpături”. Traian Băsescu se pregăteşte, pur şi simplu, să părăsească corabia portocalie în derivă” şi să să se caţere pe nava „independenţilor”, care vor să formeze acum un alt partid. Cu alte cuvinte, o imagine nouă pentru Băsescu, care este clădită tocmai pe „cadavrul” PD-L. Un partid împotriva căruia se va îndrepta întreaga furie a săracilor din România, jecmăniţi şi lăsaţi în fundul gol, la mila politicienilor, fără locuri de muncă sau vreo speranţă a zilei de mâine. Planul lui Băsescu este schematizat de foarte mult timp, cu aproximativ un an înainte de alegeri, iar acum el este pus în practică. Pentru a-şi face însă o imagine de justiţiar, preşedintele are nevoie şi de câteva victime, biete cadavre pe care să le arunce la sărăcimea înfometată. Bravo băieţi, în sfârşit, aţi înţeles de unde vă vine sfârşitul. Rămâne însă de văzut dacă boala nu va fi cumva mai rapidă decât planurile marinarului-şef.

**************

• Inspectoratul Şcolar Judeţean a început prigoana împotriva profesorilor care nu s-au aliniat la directivele şi listele de partid.

**************

• Romeo Rădulescu a recunoscut, la ultima conferinţă de presă a partidului, faptul că municipalitatea a omorât până acum ilegal câinii vagabonzi la adăpostul de la Feţeni. Rădulescu speră că va scăpa de reclamaţiile penale făcute de asociaţiile pentru protecţia animalelor dacă va colabora acum cu ele. În acelaşi spirit, Rădulescu a recunoscut cu guriţa lui că legislaţia în vigoare interzice omorârea câinilor şi ar impune doar castrarea lor, după care ar trebui eliberaţi. Răspunsul a venit ca urmare a întrebării unei jurnaliste, care a fost curioasă să ştie dacă Primăria va folosi eventual „convertorul de cadavre”, pe care vrea să şi-l cumpere primarul de la Băbeni, pentru a transforma leşurile în… energie. Grăbit să explice de ce nu se poate folosi ideea, Rădulescu a uitat că în acest fel îşi recunoştea, de fapt, ilegalităţile girate şi de el, în calitate de viceprimar, la adăpostul de la Feţeni.

**************

• PRM Vâlcea caută aliat pentru alegerile care urmează. Peremiştii nu vor avea, nici de această dată, candidat propriu, iar Gutău este plecat puţin la staţiune şi deci Ion Nuică nu mai poate face blat contra alimente pentru cantina socială, aşa că… se caută aliaţi pentru un nou „blat” la alegeri.

**************

• Angajaţii Primăriei Orleşti nu şi-au primit salariile de câteva luni bune, ca şi însoţitorii persoanelor cu handicap şi beneficiarii ajutoarelor sociale, iar acum fac şi ei muncă voluntară în folosul comunităţii.

**************

• În ultima săptămână, s-a vehiculat că mai mulţi consilieri judeţeni ar fi incompatibili cu funcţia pe care o deţin, printre ei numărându-se şi Adrian Dumitrescu. Acesta nu este incompatibil momentan, doar că soţia sa a trecut la PD-L pentru a-şi păstra funcţia de director al unei grădiniţe din Drăgăşani.

**************

• Romulus Bulacu vrea şi el, ca şi Dorel Jurcan, o întrevedere cu Mircia Gutău la Colibaşi, pentru a lămuri zvonurile răutăcioase din ultima perioadă care îl vizează şi pe el.

**************

• Jeremy Stanford, un apropiat al Prinţului Charles, a fost recent în vizită la Vaideeni şi a apreciat din plin bucatele tradiţionale ale ciobanilor.

**************

• Dumitru Cornoiu, numit din nou secretar de stat la Ministerul Muncii, i-a cerut voie lui Ion Cîlea pentru a accepta postul oferit de PD-L şi îşi justifică gestul prin faptul că, oricum, nu a făcut nici până acum prea multă politică. Cornoiu i-a promis liderului PSD Vâlcea că va face tot posibilul pentru a sprijini, şi de acum înainte, PSD-ul de la Vâlcea, dar afirmă că nu prea îl mai interesează mişcările politice, din moment ce şi-a găsit un post bun la Bucureşti.

 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 37 - 45 din 242
 

Editie tiparita
Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri