Index arrow Barfe
Barfe
Barfele saptamanii 12 - 18 iulie 2010

Evaluare utilizator: / 1
Data publicarii: 11-07-10
Primarul unui oraş staţiune din Vâlcea năduşeşte sănătos în ultima vreme, în ciuda temperaturilor plăcute de afară. Edilul cu pricina tocmai a fost prins cu mâţa în sac la ultimul control derulat de angajaţii Instituţiei Prefectului pe derularea proiectelor cu finanţare europeană. Pentru a acoperi deturnarea unor fonduri asigurate de la bugetul de stat ca şi contribuţie în proiect, alesul locuitorilor din staţiune a apelat la mai multe împrumuturi mascate, fiind apoi nevoit să contracteze diverse lucrări cu firmele recomandate de creditor. La această oră, din cercul vicios a mai rămas pe poziţia de victimă doar edilul, celelalte persoane implicate în tunul financiar luându-şi din timp zborul spre meleaguri mai liniştite.

********

Situaţie drastică în Călimăneşti, numărul personalului excedentar angajat în cadrul primăriei este mult prea mare după noile norme stabilite de Cabinetul Boc. Opozanţii lui Amuzan comentează pe la colţuri că cele 80 de persoane angajate la serele Primăriei Călimăneşti nu prea îşi justifică numărul, în condiţiile în care amenajarea spaţiului verde din staţiunea vâlceană se face din an în Paşte.

********

Tandreţuri mari între mahării PDL din Vâlcea! Şi nu vorbim despre „pupat Piaţa Independenţei” între liderii partidului, ci de adevărate amantlâcuri condimentate cu partide furtunoase de amor. Ultima legătură creată în sânul organizaţiei judeţene a democrat-liberalilor i-a apropiat din ce în ce mai mult pe un personaj declarat apolitic şi pe o doamnă recent părăsită de către soţ. Legătura personală a celor doi este dublată şi de subordonarea pe plan profesional, datorită numirilor pe funcţie impuse de cerinţele de partid.

********

Valentin Adrian Iliescu, alias VAI pentru cei din PDL Vâlcea, şi-a găsit noi aliaţi în bătălia pe care o duce în interiorul partidului pentru un loc sigur de conducere în filiala judeţeană a democrat-liberalilor. Mai nou, Iliescu a căutat sprijin în tabăra liberală din Vâlcea, atacul lansat de oamenii lui Buican împotriva vicepreşedintelui CJ, Romulus Bulacu, fiind mai degrabă menit să-i taie „aripile” acestuia într-o eventuală competiţie internă în PD-L, decât să-l scoată incompatibil.
 
Barfele saptamanii 5 - 11 iulie 2010

Evaluare utilizator: / 3
Data publicarii: 04-07-10
• Unii reprezentanţi PDL consideră că reluarea alianţei cu social-democraţii la nivelul Consiliului Judeţean va face un adevărat deserviciu partidului. Asta din cauză că actualul şef al CJ Vâlcea ar avea scaunul de preşedinte asigurat şi peste doi ani la alegerile locale, iar PDL va pierde teren în lupta electorală. Chiar dacă unii s-au împotrivit alianţei cu PSD, pentru moment, aceasta pare cea mai bună variantă pentru ambele  formaţiuni politice.

*****

• Viceprimarul Cosmin Constantinescu stă mai mult pe la sala de fitness decât pe la Primărie. Semn că se antrenează din plin pentru a da piept cu problemele cetăţenilor care vin în audienţe.

*****

• Proaspătul exclus din PNL, Ion Nicolae, nu îşi găseşte locul în eşichierul politic. Acesta încearcă să negocieze cu UNPR pentru o funcţie importantă, dar până acum nu a avut nici o şansă. Se pare însă că deşi intrarea în UNPR este un punct deja bifat, acesta vrea să fie şef, lucru care îi pune pe gânduri pe uneperişti.
 
Barfele saptamanii 28 iunie - 4 iulie 2010

Evaluare utilizator: / 2
Data publicarii: 27-06-10

Porecliţi „Savarina“ şi „Micul Napoleon“, patronii unui lanţ de restaurante din Vâlcea îşi menţin tinereţea prin vizitarea nocturnă a discotecilor, însoţiţi de diverse domnişoare. Unele dintre ele cică ar fi aspirante la un post de ospătar în cadrul restaurantelor... Cert este că, mai nou, patronii sunt porecliţi „Liliecii“, viaţa de noapte priindu-le mai ales când nevestele nu sunt acasă...

**********

„Peşcheşul” politic se încasează acum oarecum legal, pe motiv de efectuare a unor sondaje de opinie. Un sondaj unde candidaţilor li se cer 2000 de euro pentru a apărea pe lista de sondare, iar la final apar nişte facturi emise la… Sibiu, dar pentru consumabile (topuri de hârtie), nicidecum pentru sondajul cu scandal. Despre ce partid este vorba… ghici ciupercă ce-i. .

**********

Unul dintre viceprimarii Râmnicului se crede idolul femeilor, dar stă cu Ramona Coadă (firma Quantum) mai mult pentru afaceri. Fata chiar îl iubeşte, îl ţine la ea în casă, dar individul e un „emancipat” la InterClub şi mai scapă în porumbi, zice-se chiar şi cu o proaspătă directoare. Mai mult, vicele PDL este verişor cu un… penelist din Consiliul Local, Adrian Panduraşu, şi mai fac şi niscaiva afaceri împreună, că de… sângele apă nu se face, chiar dacă este la a doua strigare.


**********

Primarul comunei Tomşani, Dumitru Pearcu, are din nou gânduri de mărire. Sprijinit de mai mulţi primari din zonă, care s-au cam săturat de afacerile bănoase pe care li le impune Aurel Vlădoiu, vor să scape de acesta la următoarele alegeri, din 2012, propulsându-l pe post de deputat. Înverşunaţi de şoaptele susurate la ureche de Vlădoiu, primarii s-au întors însă şi împotriva lui Dumitru Persu, conflictul putând să se amplifice în lunile următoare. La Pietrari, primarul este nemulţumit din cauza faptului că Dumitru Persu a descins în trombă şi, pentru a înăbuşi grupul condus de un lider local mai incomod, i-a alungat pur şi simplu pe 25 de membri, care au luat pe loc decizia de a înfiinţa UNPR Pietrari. În timp ce la conferinţa desfăşurată recent reprezentanţii zonei Horezu au fost oarecum marginalizaţi, Ion Cîlea i-a propulsat în prima linie pe Ion Belciu şi Victor Marin, probabil, pentru a-şi întări poziţia în sudul judeţului, unde PSD a primit o lovitură grea, după plecarea lui Constantin Mazilu. Cei doi împreună cu Valerian Amza au fost şocurile listei din 12 iunie. În schimb, alegerea primarului de la Drăgăşani în echipa de vicepreşedinţi a stârnit critici din teritoriu la adresa conducerii judeţene a PSD, primarii susţinând că Nedelcu nu se ocupă cum trebuie de „municipiul viilor”, cu atât mai puţin de-o zonă mai largă.

**********

Locuitorii din zona de nord a judeţului sunt în continuare disperaţi din cauza faptului că o mână de ciobani puşi pe fapte rele fac legea în zonă. Un anume Zelea a băgat spaima în oameni, şi când e treaz, ce să mai vorbim de momentele de beţie. Unii dintre ei nici nu mai îndrăznesc să iasă la poartă atunci când apare individul pe uliţă.

**********

Datorită „sarcinilor de serviciu” mult prea stresante, de membră în CA atât la Acvarim, cât şi la Oltchim, Alina Târlea se gândeşte să nu mai plece anul acesta în concediu, deşi această decizie nu îi trezeşte altceva decât... păreri de rău. Recent, au ieşit la iveală şi câteva contracte dubioase „patronate” de Târlea, sub umbrela fostului ministru Sârbu la Hotelul Livadia din Băile Olăneşti. Acum, Alina este hotărâtă să arate întregii lumi că, în ciuda faptului că a terminat abia anul trecut o facultate de doi bani, a reuşit să ajungă directoare, ba chiar are niscaiva afaceri cu Primăria printr-o firmă al cărei acţionar este tatăl „tânărului talent” Evelin Dicu, unde ea este director (sau era!). Chiar şi actualul primar, Romeo Rădulescu, o ţine în braţe şi vede în ea o mare valoare.

**********

De când a fost primit cu „braţele deschise” în sânul PDL Vâlcea, Honorius Prigoană nu a mai trecut decât de două ori prin Vâlcea, acesta făcându-şi planul că va veni mai des înainte de campania electorală, deoarece „vânează” un post de parlamentar pe un colegiu din centrul judeţului, unde PDL încă mai face legea.

**********

Reprezentanţii PC vor să se delimiteze cât mai bine de măsurile nepopulare luate de curând de Guvern şi le-a venit ideea să nu se mai numească de acum înainte „partid de dreapta”, după ce au fost mulţi ani în alianţă cu un partid de stânga, ci se autointitulează… de centru.

**********

Ion Nicolae a refuzat să participe, joi, la şedinţa UNPR Râmnicu Vâlcea, deşi se angajase să rezerve o sală a Consiliului Judeţean pentru ca lucrările acesteia să se desfăşoare în cele mai bune auspicii. Uneperiştii nu sunt însă prea trişti din cauza renunţării lui Nicolae. Din toamnă, Nicolae ar putea să-şi vadă visul cu ochii, adică să devină şef la Inspectoratul de Stat în Construcţii.

**********

În dosarul falsificării actelor pentru a obţine utilaje şi maşini în leasing, de gruparea condusă de nepotul lui Vasile Gorun, a apărut un element – surpriză: o avocată care se pare că i-a ajutat pe membrii grupării să falsifice anumite acte, sfătuindu-i cum să facă pentru a nu fi prinşi. Cristina Diaconu a ajuns acum în atenţia Curţii de Apel Piteşti.

**********

Iuliana Moise a devenit vârf de drapel în „lupta” pe viaţă şi pe moarte  a pedeliştilor vâlceni împotriva lui Valentin Iliescu. Dacă bucureşteanul îşi va anunţa candidatura la şefia organizaţiei judeţene, Iuliana Moise spune că se va înscrie şi ea în cursă, nu pentru a câştiga neapărat, ci pentru a diviza voturile şi a anula şansele autsiderului de a câştiga ceva.

**********

În luna mai, venitul cel mai mare din judeţ l-a avut prefectul Petre Ungureanu – circa 60 milioane lei vechi net. Urmat de şefii de la ISU şi Jandarmerie. În schimb, directorii de la APM şi Casa de Pensii sunt printre cei mai săraci şefi.  

**********

Casa din Bistriţa care a aparţinut episcopului interbelic Vartolomeu Stănescu a fost restaurată prin mijlocirea şi semnătura lui Mugur Isărescu din fonduri BNR. Majoritatea cărţilor publicate de ÎPS Gherasim au fost sponsorizate de BNR, prin intermediul lui Isărescu. Ani la rând, în bugetul Arhiepiscopiei Rîmnicului au intrat, sub formă de donaţii din partea BNR, nu mai puţin de 15 miliarde de lei. Purcoiul a fost folosit la renovarea locaşurilor de cult, dar şi la construirea aşa-ziselor hoteluri pentru turism ecumenic, de fapt, nişte case de protocol menite refacerii fizice a înaltelor feţe bisericeşti. Uneori, banii s-au rătăcit pe cărări necunoscute şi au nimerit în buzunare străine. Cele mai importante fonduri ale BNR au fost alocate Mănăstirii Horezu, unde Mugur Isărescu are propria lui cameră, în care n-a înnoptat niciodată. 

**********

Piaţa Centrală va fi modernizată printr-un parteneriat public-privat şi va fi concesionată pe 25 de ani „firmei care va câştiga licitaţia” de la Primăria Râmnicului. Cel puţin aşa declara Romeo Rădulescu. Ghici ciupercă… cine-i? Oare, firma care face mai nou deratizare pe la Administraţia Pieţelor? Oricum, firma care va câştiga licitaţia ar urma să administreze piaţa nu mai puţin de 25 de ani. Sub pretextul modernizării, de fapt, se vrea concesionarea halei centrale pe 25 de ani. Probabil, cu drept de preempţiune pentru prelungirea contractului sau pentru cumpărare, iar aici este de fapt cheia afacerii. Sub pretextul modernizării, concesionează hala pe 25 de ani. „Concesionarii“ actuali ai pieţei se zice că ar fi din lumea interlopă (sunt la vedere dimineaţa), toleraţi de toate instituţiile abilitate cu ordinea şi fiscalitatea. Producătorii de drept stau pe la colţuri, fiind alungaţi de vânzători şi de poliţia comunitară. Deja, pe o latură a pieţei se lucrează. Nu cumva în spatele constructorului este viitorul câştigător? Se ştie clar că nu poate veni să construiască decât o firmă din domeniul agroalimentar şi care are bani acum de investit, iar «câştigătorul» licitaţiei şi-a făcut deja calculul că ar putea câştiga de pe urma acestui spaţiu aproximativ 800.000 de euro pe an din chirii. Câteva milioane bune în 25 de ani… Nici locul unde s-a mutat piaţa actuală nu este întâmplător. Cel care a mijlocit «afacerea» este nimeni altul decât naşul judecat penal al lui Mircia Gutău, Ion Georgescu.

 
Barfele saptamanii 21 - 27 iunie 2010

Evaluare utilizator: / 2
Data publicarii: 20-06-10
• Viaţa privată a viceprimarului Cosmin Constantinescu a înflăcărat imaginaţia unora dintre cititorii Impact real mai ceva decât dacă acesta ar fi fost un fel de Jean Claude Van Damme pentru sexul opus. Printre comentariile răutăcioase s-au desprins însă şi câteva informaţii interesante, respectiv aceea că adevărata amantă a vicelui este Maria Ramona Coadă, cenzor la ETA, cu care respectivul se afişează mereu. „Respectiva a fost amanta unui anume Costea, plin de bani, şi a altuia, patron la Intercomex, unde a şi lucrat. După, a luat-o Constantinescu şi o pune să-i „deretice” firmele, că doar a luat-o de bună după a ce prestat Monica.”, ne informează cititorii. „Ceea ce nu ştiţi voi este că prietena cea mai bună a Ebei este iubita lui Constantinescu. Băieţaşul are stil.”, spune un alt cititor. „Constantinescu are o relaţie de câteva luni cu un cunoscut fotomodel de la Bucureşti, care prezintă în Italia.”, îşi dă altcineva cu părerea. Însă, şi Mihaela s-a dedulcit la acru. În urma răsplătirii membrilor PDL cu o excursie la mare, în vara anului 2008, în aceeaşi perioadă scurtă, de aproximativ o săptămână, din oraş a lipsit şi ,,uşuratica,, Mihaela, cum era de altfel poreclită. Din anturajul PDL ea a petrecut cu nimeni altul decât Cosmin, ba chiar au dormit împreună în aceeaşi cameră. Fiecare înţelege ce vrea, poate erau două paturi în cameră, dar au împărţit-o. În celelalte campanii pedeliste, Mihaela era non-stop în prezenţa lui Constantinescu şi nu s-a sfiit să se arate lângă tinerelul portocaliu nici la unul dintre chefurile pedeliste, după care s-a petrecut peste noapte, la hotel, unde aveau cameră împreună. Nici prietenia dintre Cosmin şi „zâna” Târlea nu prea e amiciţie curată... dar deh...

*********

• Angajaţii de la restaurantele OK sunt nemulţumiţi din cauza programului de lucru prelungit şi fără bani şi a condiţiilor grele de muncă şi se pregătesc de o… grevă, care i-ar putea lua pe nepregătite pe patroni, dar nu şi pe reprezentanţii anumitor instituţii ale statului, care cunosc situaţia şi o tolerează. Nu ştim dacă patronii restaurantelor OK, Doru Paraschiv şi Cristi, au cunoştinţă despre modul în care pizza este livrată la domiciliu, mustind de suc, sau de salata asezonată cu viermi, despre modul în care ospătarii îşi bârfesc clienţii pretenţioşi la doar un metru de aceştia şi despre lipsa de preocupare a acestora de a cunoaşte meniul sau ingredientele dintr-un preparat (pentru cei care suferă de alergii este foarte important), despre modul în care toate nemulţumirile clienţilor sunt tratate cu indiferenţă sau chiar prostie… Vina nu este în totalitate a patronilor, care nici nu se mai implică în activitatea de coordonare a restaurantelor decât în cazuri extreme (atunci când propriii prieteni le reproşează ceva sau sunt vizitaţi de controale pe care nu le pot “controla” la rândul lor), ci şi a directorilor desemnaţi, care rezolvă problemele în stilul caracteristic. 

*********

• Mircia Gutău este cam disperat. Legea 78/2000 prevede un spor de trei ani la pedeapsă, aşa că, în mod cert, va lua mai mult de trei ani şi jumătate la procesul de la Turnu Severin. Adică, va executa pedeapsa cea mai mare, de şapte ani. Doctrina PDL, să fure la nesfârşit, este astfel încununată de prima înfrângere răsunătoare la Vâlcea. Interesant este că fostul consilier juridic al Administraţiei Domeniului Public, Nicolae Mesteacăn (Ovidiu), despre care se spunea că ar fi trebuit cercetat şi el în acest dosar, din anul 2008, a ajuns procuror la DNA Piteşti. În ciuda faptului că în dosarul „locurilor de joacă” probele sunt beton, avocaţii lui Mircia Gutău au cerut,, nici mai mult, nici mai puţin decât… reanchetarea la DNA şi au contestat rechizitoriul. Maria Buşe, care este un martor cheie în acest dosar, a fost luată deja în tărbacă, în încercarea de a fi discreditată. Se spune că soarta lui Gutău a fost „jucată" la Londra, în cinci acte, iar de la Bucureşti s-a luat decizia imperativ ca Înalta Curte să îl condamne. În contrapartidă, dezvăluirile despre faptele penale grave, comise de un personaj „prea mare", au încetat ca prin minune. S-a căzut „la pace" între cei doi, care au avut o întrevedere de taina, dar se pare că vor urma să fie sacrificaţi şi alţii.

*********

• Bătălia lui Nicolae, care nu mai ştie unde să se refugieze pentru a prinde un post bun, este, ca de obicei, pe bani, nu pe convingeri politice. Au râs peneliştii de Ion Nicolae, dar situaţia de la organizaţia municipală a PNL Vâlcea nu este deloc roz. Din minim 800 de membri reali, organizaţia PNL Râmnicu Vâlcea nu mai are decât vreo 290, dintre care 84 înscrişi o dată cu venirea lui Mitică Cumpănaşu. În aceste condiţii, Nicolae s-a apropiat cumva de adevăr atunci când a dezvăluit câţi bani le-a făcut cadou lui Frâncu şi Buican, pentru ca apoi cei doi să i-o tragă. Interesant dacă Emilian Frâncu poate dovedi cum a intrat în posesia Fordului, iar Buican cum a intrat în posesia Audiului, amănunte pe care, spre disperarea celor doi, le-a aflat şi un tinerel de la PDL. Nici Nicolae nu este însă uşă de biserică. Nicolae a mai uitat să explice cum partidul în care aruncă acum cu pietre l-a făcut şeful inspectoratului în construcţii, iar în acea perioadă a reuşit să-şi ia un Audi Q7, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, cu banii jos.

*********

• Primarul unei localităţi din sudul judeţului împreună cu toţi consilierii locali au pus mâna pe banii alocaţi localităţii pentru a-şi face bine tot lor. După ce că nu face nimic toată ziua pe scaunul pe care l-au pus localnicii să le reprezinte interesele, primarul pierde banii din bugetul primăriei la maşinuţe şi jocuri de noroc şi nu face nimic pentru oraş.

*********

• Sorin Statie şi-a recuperat postul de director la Statistică, în urma hotărârii definitive a instanţei de judecată, fiind repus în funcţie de la data de 16 iunie 2010, în locul lui Cosmin Ghiţă, şi a obţinut şi drepturile salariale restante.

*********

• Prefectul Ungureanu a dat afară din sală presa locală la ultima şedinţă cu reprezentanţii spitalelor, supărat nevoie mare pe atitudinea unei anumite părţi a mass-media. Drept pentru care au avut toţi de suferit. „E şedinţa mea. Este şedinţa Prefecturii care are loc în sala CJ. Vă rog să părăsiţi sala. Vă rog părăsiţi sala!”, a afirmat nervos prefectul.

*********

• Potrivit sindicaliştilor din cadrul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, deputatul PDL Samoil Vîlcu îşi dedică aceste zile pentru definitivarea listei cu angajaţii care au luat parte la ultimul protest din faţa Prefecturii. Angajaţii, care şi aşa se aşteaptă la restructurări, sunt pur şi simplu terorizaţi de acest lucru. În schimb, Vîlcu s-a ales cu o ameninţare de acţionare în judecată. Însă, nici sindicaliştii nu au reuşit să strângă prea mulţi protestatari în ziua semnării moţiunii. Abia dacă s-au adunat cam de… patru maşini mici să meargă în Capitală.

*********

• Pesediştilor le cam lipsesc… femeile din organizaţie. O singură femeie a reuşit să acceadă în conducerea judeţeană, respectiv Ioana Liţă, care nu mai este nici ea la… prima tinereţe.  

*********

• Despre chestorul Ion Stoica, presa din Argeş a scris că ar fi fost implicat în scandalul permiselor auto, ajutat de Nicolae Căbulea, şeful IPJ Mureş, să iasă curat. Ca un fel de recompensă, Stoica a fost, la scurt timp, avansat secretar general la Ministerului Administraţiei şi Internelor. El a fost denunţat, în aprilie 2009, de un ofiţer judiciar la Poliţia municipiului Piteşti, pentru presupuse ilegalităţi comise, pentru că  ar fi intervenit la Codruţ Vlăsceanu, fostul şef al Serviciului Permise Auto, pentru ca un protejat al său să ia carnet de conducere. Asupra denunţătorului s-au făcut anumite presiuni pentru a renunţa la sesizări. În iunie 2010, se împlineşte un an de la scandal şi răspunderea disciplinară a chestorului Stoica pentru implicarea sa în dosarul mafiei permiselor va atinge termenul de prescripţie.

*********

• Firma lui Cristian Boureanu are o datorie de aproape 3 milioane de lei către compania Oltchim. Interesant este cum a reuşit pedelistul să îi dea firmei sale numele „Ramplast”.

*********

• Licitaţia pentru reabilitarea Colegiului Lahovari este deja aranjată, ea urmând să fie câştigată de un anume Trandafirescu, de care puţini îşi mai aduc aminte că a candidat la… Primăria Râmnicului, fără să se chinuiască prea tare să-şi facă şi campanie.

*********

• UNPR-ul s-ar putea să se aleagă până la urmă cu praful de pe tobă în privinţa instituţiilor deconcentrate, iar anumite funcţii de directori să se transforme în… directori adjuncţi, spre disperarea celor care vânau astfel un loc călduţ în administraţia locală. Cezar Tită, dar şi Ion Nicolae şi chiar noul preşedinte, Udubae, visează la un post de… subprefect. Care nici nu va mai exista, de altfel, din cauza restructurării, cel de-al doilea post de subprefect urmând să fie transformat într-unul de secretar al Prefecturii. 

*********

• Grigore Crăciunescu vrea neapărat să pună mâna pe o funcţie importantă la nivel judeţean şi visează şi el să ajungă subprefect, chiar dacă acest lucru este imposibil.

*********

• Conducerea Primăriei Râmnicului s-a lăudat că îi va determina pe proprietarii de câini să meargă cu mătura şi făraşul după ei atunci când îşi plimbă animalele, doar că în parcul Zăvoi sunt haite întregi de câini vagabonzi după care nu mai curăţă nimeni mizeria.

*********

• Anuţa Handolescu a devenit, în ultima perioadă, un fel de Elena Udrea a Vâlcii, după ce a început, surprinzător, să transmită prin intermediul presei anumite mesaje care să o facă în continuare „populară”, asta nu degeaba, ci pentru că urmăreşte ceva anume de la administraţia judeţului. Ea se laudă că poartă o corespondenţă frecventă cu cel care a numit-o pe Valea Oltului „futăcioasa”, şi că respectivul îi transmite anumite direcţii de urmat. De fapt, fostul prefect a găsit o „breşă” pentru a reveni în politica vâlceană, iar acum încearcă să le împrospăteze memoria vâlcenilor. 

*********

• Remus Grigorescu începe să-şi arate adevărata faţă către preşedintele PSD Vâlcea, împotriva căruia a comandat câteva articole defăimătoare, nemulţumit de atitudinea ostilă a şefului său de partid, care l-a ţinut până acum pe braţe, în ciuda incapacităţii sale de a arăta forţa necesară pentru a atrage electoratul de partea PSD. Tânărul nu s-a mulţumit cu un post de vicepreşedinte al PSD, astfel că „copilul de suflet” al lui Ion Cîlea riscă să se întoarcă de unde a venit, adică la… universitate şi atât. De altfel, în luna septembrie, într-o şedinţă la nivel înalt, este posibil să fie rediscutate o parte dintre funcţiile de vicepreşedinţi din PSD Vâlcea. Aurel Vlădoiu a făcut şi el niscaiva jocuri de culise, dar nu a reuşit ceea ce îşi propusese, adică să aducă printre vicepreşedinţi şi oameni din colegiul său, pe care să îi poată controla sau vămui, după caz, la următoarele alegeri, prin firmele sale.

*********

• Nici la PDL, apele nu sunt mai limpezi. Se anunţă nori negri deasupra actualei conduceri interimare a PDL Vâlcea şi se zvoneşte că va fi constituit un fel de comitet coordonat de primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu. În schimb, deputatul Zamfirescu nu mai prezintă nici un pericol pentru colegii săi, fiind hotărât să se retragă la următoarele alegeri, funcţia sa fiind deja vânată de Honorius Prigoană. Însă, Iuliana Moise visează şi ea să candideze la şefia PDL Vâlcea. În urmă cu câteva luni, cineva interesat să pună stăpânire pe organizaţie, dar care nu era în stare să o facă direct, l-a executat definitiv şi irevocabil pe Mircia Gutău, după care l-a adus la Vâlcea pe Valentin Iliescu să facă treaba mai departe. Tot mai mulţi democrat-liberali se gândesc să plece din partid, dar, sub îndrumarea anumitor sfaturi venite de la Bucureşti, Anuţa Handolescu vrea să rămână, ba chiar îl susţine şi pe Valentin Iliescu să insiste pentru a obţine în final conducerea partidului la Vâlcea. Mulţi portocalii se văd, în curând, roşii, dar le este teamă de un refuz din partea preşedintelui organizaţiei judeţene a PSD. Dacă nu vor putea să se refugieze la PSD, aceştia se vor îndrepta către liberali sau spre UNPR.

*********

• Felix Bojan, fostul ginere al lui Viorel Popescu, reuşeşte cu succes să cheltuiască pe la Bucureşti banii obţinuţi în urma divorţului de Denise, fata fostului subprefect PSD de Vâlcea. Denise a încasat jumătate din cei 52 de milioane de euro din vânzarea mall-ului, cel puţin pe hârtie, pentru că în realitate banii s-au împărţit la mai mulţi. Felix are acum apartament la Bucureşti şi o iubită - manechin, pe care o înşală cu fosta amantă a directorului Eximbank.

*********

• „Afacerea” pe care o plănuia în ultimele luni Mircia Gutău, de preluare a stâlpilor de la CEZ, stâlpi pe care ar fi urmat apoi să-i dea în administrare unei firme private, a fost „moştenită” acum de Romeo Rădulescu. Vom vedea urmarea. Momentan, Romeo Rădulescu se străduieşte să facă niscaiva schimbări la departamente cheie ale Primăriei, printre care şi la Achiziţii, unde ar vrea să o aducă pe o apropiată a sa, de la Bucureşti, cu care să îşi rezolve mai uşor afacerile.


*********

• O primăriţă din sudul judeţului stă mai mult la taclale cu secretara decât să se ocupe de treburile primăriei.

*********

• Un deputat portocaliu a ajuns cămătarul numărul 1 al oraşului, împreună cu alţi politicieni sau directori respectabili la prima vedere, care îşi dau banii „pe circuit”, pe mâna unor cămătari experimentaţi. Un alt coleg de-al său, care a fost şantajat recent de colegi, şi-a câştigat porecla de „El Futadore”, cu campaniile lui de fugă prin Egipt, alături de o apropiată a administraţiei prezidenţiale.
 
Barfele saptamanii 14 - 20 iunie 2010

Evaluare utilizator: / 1
Data publicarii: 13-06-10
• Mobila de la fosta vilă a lui Ceauşescu de la Bujoreni, pe care RAAPS încearcă în disperare să o vândă în fiecare săptămână, este depozitată momentan la fosta Uzină de Armament de la Băbeni şi este scoasă la licitaţie în fiecare zi de joi. După articolul precedent din Impact real, patronii restaurantelor OK au fost luaţi la întrebări inclusiv de angajaţi.

*********

• Pe ultima sută de metri, Georgeta Sălişte încearcă să îşi aranjeze apele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, punându-şi în ordine actele, dar şi încercând să îşi acopere anumite acţiuni anterioare, mai mult sau mai puţin legale. Georgeta Sălişte aleargă în stânga şi în dreapta să-şi aranjeze şi pilele, să le promoveze cât mai poate, că acum se ia grosul. Până acum, era liniştită, stătea calmă în biroul ei de fildeş, aşteptând gloata, să vadă care dă mai mult.... Potrivit unui cititor al Impact real, pentru a avea un salariu decent, care este de altfel unul legal, angajaţii spitalului trebuie să intervină cu mulţi bani, politic, sau să încerce „mila” directoarei.

*********

• Conducerea AJOFM Vâlcea este în criză de… locuri de muncă. Pentru că prea puţine firme din Vâlcea îşi mai permit să angajeze personal, conducerea instituţiei s-a găsit într-o dilemă când şi-a dat seama că s-ar fi făcut de râs cu prea puţine firme înscrise la bursă. Drept urmare, angajaţii au apelat la… rezerve, adică au scos lista cu societăţile care dăduseră anunţuri de angajare în ultimele şase luni. Chiar dacă majoritatea acestor anunţuri nici măcar nu mai erau valabile, la firmele respective s-au trimis invitaţii la bursă, în care se preciza că le fuseseră rezervate chiar şi locurile unde să-şi trimită reprezentanţii, pentru a selecta angajaţii. O altă acţiune fără suport real, dat fiind că firmele cu pricina nu mai erau de mult interesate să selecteze personal.

*********

• Viceprimarul Cosmin Constantinescu nu s-a sinchisit de faptul că este în ilegalitate, ba chiar a avut curajul să încerce să-şi demonstreze eficacitatea în funcţia pe care o deţine, având tupeul să organizeze şi audienţe, care nu pot fi altceva decât nişte ţepe la adresa celor care speră să le rezolve în vreun fel problemele. Noroc că mai sunt şi angajaţi profesionişti prin instituţia cu pricina. Între timp, tatăl lui se dă de ceasul morţii să se autoexcludă din firma care l-a făcut pe fiul său incompatibil cu postura de viceprimar, şi chiar cu cea de consilier local.

*********

• Un nou scandal mocneşte la Spitalul Judeţean. Doctoriţa Cornoiu, de la Reanimare, o fostă soră medicală ajunsă printr-o conjunctură fericită pe post de conducere, încearcă să scape de una dintre angajate, care i-a devenit incomodă. Lorena Eremia este presată să plece de la blocul operator, pe motiv că doctoriţa Cornoiu ar fi luat bani de la altă asistentă, căreia i-a promis să o aducă în locul acesteia.

*********

• În cadrul conferinţei judeţene a PSD, unuia dintre membrii de partid, Barbu, care voia să reprezinte organizaţia de la Băbeni, i s-a atras atenţia să nu mai pună bannere cu PDL în campaniile electorale dacă vrea să mai aibă un loc călduţ în partidul roşu. Mihai Persu era foarte supărat pentru că nu fusese pus pe lista de vicepreşedinţi, şi i-a reproşat preşedintelui Ion Cîlea că nu a acceptat propunerea sa. În replică, Ion Cîlea a încercat să se scuze, afirmând că ar fi avut nevoie de acceptarea organizaţiei judeţene. În schimb, şeful organizaţiei de la Băile Govora a decis să meargă pe burtă de acum înainte în partid, pe lista cu membrii organizaţiei judeţene fiind inclusă nevasta lui, Dana. Atunci când a ţinut discursul rapid de susţinere a lui Ion Cîlea la preşedinţia organizaţiei, Liviu Dragnea i-a luat puţin peste picior pe pesediştii vâlceni, afirmând că aceştia ar fi meritat să le citească vreo două catastife, pe care le adusese cu el, pentru a demonstra activitatea preşedintelui Cîlea în teritoriu. După ce s-a scuzat că le vorbeşte fără haină, Dragnea le-a spus mai în glumă, mai în serios pesediştilor vâlceni că ar fi meritat un asemenea comportament. „Aşa ar trebui să vă fac într-o organizaţie în care cineva propune să se vorbească două minute şi stă şase.”, cu referire la antevorbitorul său, care, atunci când a urcat la tribună, a propus să se scurteze discursurile, pentru a se câştiga timp, după care a insistat să vorbească mai bine de şase minute, în huiduielile întregii săli, care îl tot aplauda, în speranţa de a-l convinge să se dea jos de pe scenă. Ion Cîlea a stârnit şi el zâmbetele auditoriului atunci când a afirmat că, la următoarele alegeri, are pretenţia de la PSD Vâlcea să ajungă la performanţe de 40 – 45 şi chiar mai mult de 50% în judeţ. Alegerile de la PSD au fost tranşate însă cu 48 de ore înainte de a avea loc, doar nemulţumiţii şi cei care rămăseseră pe dinafară având curaj să mai deschidă gura în plen. Şi, când acolo, secretarul Persu avea curajul să spună că… am asistat la cele mai democratice alegeri.

*********

• Valentin Iliescu s-a pricopsit cu o nouă poreclă, dată chiar de apropiaţii săi, respectiv „VAI”, poreclă care i se potriveşte ca unsă. Secretarul de stat nu a renunţat la vizitele de popularizare prin judeţ, doar că primarii PDL nu prea cred în aceste aşa-zise calităţi ale lăudărosului care vrea un post călduţ la Vâlcea. În final, Valentin Iliescu nu va reuşi să pună la punct vechea gardă din organizaţie, aşa cum a încercat prin toate judeţele şi partidele prin care a activat, iar senatorul Dorel Jurcan îşi păstrează prima şansă de a câştiga şefia PDL Vâlcea, chiar dacă alegerile au fost amânate.

*********

• Noii „învăţăcei” în masonerie de la Vâlcea, respectiv Romeo Rădulescu şi Romulus Bulacu, se frământă zi şi noapte în încercarea de a găsi pârghii pentru a obţine ceva mai mult de la funcţiile pe care le deţin, sub acest înalt patronaj. Ciudat, dar în masonerie… partidele nu contează. Marii maeştri ar spune că ceea ce contează ar fi… să aperi interesele sărmanilor şi să facă o lume mai bună. Printre noii învăţăcei circulă, însă alte gânduri. Şi, dacă în viaţa de zi cu zi sunt, cel puţin aparent, rivali politici, multe personaje pitoreşti şi uneori chiar înverşunate una împotriva alteia se regăsesc sub aceeaşi… frăţie. Aşa se face să pedeliştii de mai sus îl au drept coleg pe Cristian Buican – lider PNL, Dorel Jurcan – lider PDL, Vasile Bleotu – lider PSD-Drăgăşani, Dorin Dobrişan – PDL, pe deputatul Aurel Vlădoiu etc, etc. De curând, Gheorghe Păsat a fost înlocuit de Ion Barbu, de la Cozia Forest, acesta preluând responsabilitatea conducerii organizaţiei discrete.

*********

• Dumitru Cumpănaşu tot mai încearcă să prindă din zbor un post politic, şi de aceea a devenit, de câţiva ani, un traseist politic de profesie. Omul a trecut pe la Partidul Solidarităţii Sociale, a fost conservator, social-democrat, dar şi prin alte partide de buzunar, candidând, în final, la Primăria Râmnicului din partea Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale, iar mai nou a sărit în barca PNL de la municipiu, fiind cooptat de preşedintele Frâncu.

*********

• Poliţiştii comunitari din municipiu sunt nervoşi pe şeful lor, Alecu Deaconu, pentru salariul „nesimţit” pe care îl are în comparaţie cu ei, dar şi pentru că le-a retezat protestul de zilele trecute aproape din faşă.

*********

• Romeo Rădulescu nu prea vrea să ştie de criză. El tocmai şi-a cumpărat un Jaguar, cu care a fost văzut zilele trecute circulând mândru prin oraş. Autoturismul de lux este unic în judeţ şi costă peste 100 de mii de euro, dar Rădulescu a avut curajul să afirme că nu ar fi dat pe el decât… 40.000 de euro. Păi, din câte salarii?

*********

• Asupra parlamentarilor PDL s-a pus presiune zilele acestea, în sensul că membrii de sindicat le-au cerut să se gândească bine înainte de a vota moţiunea, iar opţiunile lor de acum înainte, în privinţa deciziilor luate de Guvern, le vor fi monitorizate şi făcute publice. Asta, în vederea următoarelor alegeri. Trei parlamentari ai Puterii au declarat public faptul că vor susţine deschis tăierile bugetare impuse de Guvernul Boc, adică senatorul Jurcan şi deputaţii Sorin Zamfirescu şi Samoil Vîlcu.

*********

• Alina Târlea şi Cosmin Constantinescu încep să-şi piardă susţinerea colegilor, care le numesc tot mai des „căpuşele” PDL. Alina Târlea are o fetiţă de 13 ani, în urma căsătoriei cu un briliant om de afaceri, care se pare că, pentru bunătatea ei, devotamentul ei „extraordinar” pentru fată, i-a lăsat firma de construcţii, cu care Alina Târlea a reuşit să se facă recunoscută de Mirica Gutău. Abia în vara lui 2008, când a început să-i meargă bine în PDL, după o campanie pentru Blaga la Bucureşti, şi-a strâns bani, sărăcuţa, să îşi pună silicoane, probabil, pentru a avea mai mult succes în cariera de ,,zână a PDL". Doar Cosmin Constantinescu a încurajat-o, spunând că va fi primul care le va proba. Drept urmare, câţiva admiratori înfocaţi vorbeau peste tot, pe la mesele date de PDL despre silicoanele ,,zânei". Probabil, s-au încurajat unul pe altul, întrucât proaspătul viceprimar, pe atunci un modest consilier, a reuşit până la urmă să îşi ia o maşină bengoasă, că de, prea se lăuda Târlea cu Audi al ei, şi să nu fie săracul mai prejos. La cheful PDL de la Pensiunea Elisabeta, ,,zâna" PDL s-a urcat pe scaun, sub influenţa băuturilor alcoolice şi sub încurajările băieţilor, membrii ai PDL, a început să facă un dans lasciv, terminând prin a-şi deschide nasturele de la blugi... Păcat, pentru că unii aşteptau mai mult. A fost salvată de sora ei, care, să recunoaştem, doar ea i-a adus faima. Păcat, pentru că s-au auzit numai lucruri bune despre Ionela, care şi-a făcut numele cunoscut prin sport şi nu prin... silicoane. Târlea se dă o femeie de succes, dar chiar nu are nici măcar un atu intelectual cu care să se laude.

*********

• Tânărul Constantinescu a reuşit, cu mult tupeu şi nesimţire specific PDL, ca în doi ani să schimbe funcţiile şi maşinile. Tânărul care se autodeclară „ambiţios” a adus un ,,suflu nou partidului" , vrăjeală de făcut bani prin nerespectarea promisiunilor şi ilegalităţi. Ce păcat că Gutău nu si-a dat seama mai devreme de potenţialul acestor tineri, că nu cred că ar fi vrut să se facă de râs dându-le atâtea funcţii. Nici amanta lui Constantinescu nu a dus-o rău, adică Mihaela, propusă secretară pe plan la sediul partidului prin intervenţia viceprimarului. Sunt atât de mulţi tineri cărora le-au fost promise funcţii şi posturi de „Cosminas” şi care au fost profund dezamăgiţi şi uimiţi de ipocrizia acestuia, când nu au mai fost băgaţi deloc în seamă. Din păcate, nu mulţi ştiu că Romeo s-a schimbat de când e primar, el şi gaşca formată din Constantinescu, Vîlcu, Târlea l-au dat la o parte pe Veţeleanu. Iar Dragoşi Constantinescu este şi în unele consilii de administraţie ale unor societăţi cu capital integral al Primăriei, un al doilea motiv de incompatibilitate. Dragoşi Constantinescu i-a minţit în campanie pe locuitorii din Colonie Nuci să-l scoată pe Gutău primar. SC Romtotal SRL este şi ea în vizorul DNA şi, în curând, se va sparge clanul Constantinescu.

*********

• Mai mulţi vizitatori de la târgul de ceramică „Cocoşul de Hurez” au râs în hohote atunci când au citit că primăria aştepta la eveniment… 50.000 de turişti. Cam greu de crezut că ar fi putut veni 50.000 de oameni să vadă zece străchini pictate... şi un concert cu trupe de „renume internaţional". Dacă au fost 2000, e mult.

*********

• Traseul Câineni-Titeşti-Curtea de Argeş ar fi deosebit de interesant, nu doar ca alternativă la Valea Oltului, ci şi ca dezvoltare a unei zone deosebite. Problema reală este că primarii din nordul judeţului mint cam mult, iar primarul Titeştiului, Cătălin Daneş, se simte mai bine printre tractoarele lui, tremurând chiar şi la gândul că ar putea fi chemat la o şedinţă de la judeţ.

*********

• Senatorul Emilian Frâncu a lovit sub centură săptămâna trecută. În încercarea de a-l destitui pe prefectul Ungureanu, acesta a lansat un atac mediatic la adresa prefectului, legându-se de viaţa sa privată. Totuşi, răul este mult mai mare decât se crede, deoarece poate strica o căsnicie, pe lângă faptul că nu are nici o legătură cu atribuţiile prefectului, care poate fi găsit vinovat doar „moral” pentru fapta cu pricina, deşi mama fetei este cea care a insistat să fie adoptat copilul, în timp ce fiica Ancăi Ungureanu a refuzat încă de la început acest lucru. În balanţă a contribuit, însă şi etnia, aşa că mama a avut până la urmă câştig de cauză. Frâncu a făcut totuşi şi un lucru bun: a început să le dea şuturi în părţile moi consilierilor locali ai PNL, care au devenit mai activi la şedinţele de consiliu local, deşi, până acum, invocau lipsa… forţei politice pentru a deschide gura. Pe data de 16 iunie, Delegaţia Permanentă va lua probabil decizia în ceea ce priveşte suspendarea lui Nicolae din partid pentru o perioadă de un, urmând ca ulterior să fie înlăturat şi din Consiliul Local şi înlocuit de Bogdan Pruteanu.

*********

• Politicienii vâlceni au început să ia exemplu de la George Bush şi să îşi posteze profilul pe Facebook, în speranţa că în acest fel vor căpăta mai multă notorietate din partea alegătorilor. Mulţi dintre politicienii vâlceni şi-au creat conturi în timpul campaniei electorale, în speranţa că vor reuşi să obţină câteva voturi în plus, în special de la generaţia tânără. Alţii folosesc conturile doar pentru a socializa. Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu, a fost unul dintre utilizatorii frecvenţi, în special în campania electorală. Totuşi, acesta nu a renunţat definitiv la cont după câştigarea alegerilor, ba chiar îi anunţă pe cei care îi vizitează pagina că Facebook-ul va fi în permanenţă un canal de comunicare. Remus Grigorescu i-a urmat exemplul, ca şi Cristian Buican, dar, după ce a pierdut alegerile, Grigorescu a renunţat să mai actualizeze contul. Bogdan Almaşi (PDL), Victor Popescu (PNL) şi Cristian Iliescu au şi ei conturi.

*********

• Avocatul Fieroiu se bate mai nou să preia şi cazul… nepotului lui Gorun, după ce a reuşit să-i ducă la puşcărie pe toţi clienţii săi importanţi din ultimii ani.

*********

• Angajaţii de la Urban sunt din ce în ce mai nemulţumiţi pentru că nu şi-au primit salariile de mai multă vreme, în timp ce patronul lor stă prin cazinouri. Cam 100 de angajaţi ai societatii care salubrizează sectorul 6 din Bucureşti au organizat zilele trecute un protest spontan.

*********

• Peciştii vâlceni încep să se facă de râs, susţinând că, în curând, vor putea finanţa un post… Antena 1 local. Promis de la Bucureşti, dar care trebuie susţinut de la Vâlcea. Ei îşi vor pune mâinile în cap atunci când li se va prezenta şi costul afacerii, despre care se vorbeşte de vreo 6 ani la Vâlcea, dar nu s-a realizat niciodată.

*********

• Prefectul Ungureanu se plânge că s-a încercat şantajarea sa, pentru că nu ar vrea să le facă jocurile hoţilor de lemn din nordul judeţului: de altfel, Ungureanu îşi cam simte sfârşitul aproape şi afirmă că va sta pe poziţii cât va putea, după care acceptă şi schimbarea. Doar că speră să mai stea la căldurică cel puţin un an.
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 28 - 36 din 242
 

Editie tiparita
Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri