Index arrow Barfe
Barfe
Barfele saptamanii 13 - 19 septembrie 2010

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 12-09-10

• Un important director vâlcean are, mai nou, obiceiul de a se bate cu nevasta pe care tocmai şi-a luat-o, după un divorţ răsunător. Ceea ce nu ştie lumea este însă că proaspăta nevastă, care nu ştie să gătească nici măcar ouă prăjite şi este cunoscută drept nesătulă în pat, a fost bătută de soţul ei cu o… geantă plină de euro. Mai exact, după ce geanta a aterizat în capul nevestei, din ea s-au împrăştiat în toată casa hârtii de 100 şi 50 de euro. Ne întrebăm cât mai ţine. 

*************

• Cel puţin doi PSD-işti, dintre care un parlamentar şi un funcţionar în administraţia judeţeană, au morcovul în partea dorsală până la frunze, ca şi un lider PNL, după arestarea lui Dorin Dobrişan, asta pentru că unul dintre ei a făcut afaceri cu Dobrişan după ce l-a pus director la CEC, altul a intermediat nişte împrumuturi, iar al treilea i l-a prezentat lui Dobrişan pe Ovidiu Ciogescu. În acelaşi caz, o importantă femeie de afaceri din Vâlcea, care credea până atunci că tot ce zboară în Vâlcea este controlat de ea, a fost chemată să dea cu subsemnatul la DNA.

*************

• Primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, s-a cuminţit brusc în ultimele săptămâni, după ce a fost chemat şi el să dea declaraţii pe la DNA, aşa cum parcă îşi prezisese singur înainte de a ajunge pe scaunul eliberat forţat de Gutău.

*************

• Alegerile pentru şefia organizaţiei de femei a PSD se anunţă agitate, după ce Ioana Liţă nu s-a sfiit să scoată la iveală anumite bube care o privesc pe contracandidata sa. Aşteptăm şi replica. În schimb, la alegerile care vor urma, pentru şefia organizaţiei pentru tineret a PSD Vâlcea se va ivi un candidat surpriză, neagreat de Costi Rădulescu şi nici de Lucian Rădulescu, cei care conduc în acest moment organizaţia. Şcoala de pregătire politică a TSD, desfăşurată la începutul lui septembrie, a fost un bun prilej pentru actuala conducere de a face diferite strategii care vor fi puse în aplicare în perioada următoare. Pentru a-şi asigura şefia organizaţiei, fraţii Rădulescu se pare că vor să stabilească ei invitaţii la congres, fără să organizeze o adunare generală. Costi Rădulescu a participat pentru ultima oară la această întâlnire.

*************

• Între liderul PNL Râmnicu Vâlcea şi Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, s-a creat un conflict fals, prin interpretarea eronată a declaraţiilor primului politician. Cum PDL-iştii nu au nici un interes ca Frâncu şi Câlea să se împace, încearcă să profite de vechea animozitate dintre cei doi pentru a evita ruperea alianţei de la Consiliul Judeţean. Nici între Cristian Buican şi Dumitru Persu nu este chiar o iubire mare. Buican a declarat recent că, în cazul în care va fi nevoit să colaboreze cu Persu, îi va da secretarului executiv de la PSD numărul de telefon al omologului său de la PNL, Sorin Bâzâc.

*************

• Pe 2 septembrie s-a fost format noul birou municipal al organizaţiei PNL Râmnicu Vâlcea, propunându-se cu această ocazie lărgirea biroului cu opt membri, respectiv trei membri noi şi cinci membri supleanţi care ulterior au devenit astfel membri titulari. Cei trei „crai de la răsărit” sunt Liviu Boban, care a dobândit calitatea de vicepreşedinte al BPM, plus Constantin Lazăr şi Dumitru Cumpănaşu, membri ai biroului politic municipal. Au devenit titulari Eugen Scarlat, Dan Popescu, Dan Liviu Popa, Damian Mitu şi Narcisa Angheloiu, adică apropiaţii lui Emilian Frâncu, secretar coordonator fiind Ion Popescu. Liviu Boban a ajuns, în schimb, purtător de cuvânt.

*************

 • Primarul din Brezoi se arată de-a dreptul speriat că prietenia cu un afacerist instalat de vreo trei ani în localitatea sa ar putea să-l coste destul de mult. Robert Schell este de-a dreptul înspăimântat când vine vorba despre bârfele care se ţes în jurul amicului său în Râmnicu Vâlcea. În cele mai multe cazuri, amicul primarului este bănuit că ar avea implicaţii adânci în traficul de droguri şi de arme din judeţ. Acelaşi primar este suspectat de localnici că şi-a tras deoparte 450.000 de euro dintr-o afacere imobiliară reglată între un consorţiu de firme şi patronul unei pensiuni din localitate.

*************

• Romeo Rădulescu face ce face şi iese la rampă cu câte o neghiobie. Pe contul său de Facebook, alesul râmnicenilor dă asigurări în stânga şi în dreapta că a găsit fonduri pentru pavarea trotuarelor ciuruite de Delta ACM în centrul oraşului. În acelaşi timp, primarul Rădulescu acordă interviuri în care recunoaşte spăşit cu nu are nici un sfanţ cu care să repare ce a distrus prin oraş. O parte dintre alegătorii de astă-primăvară îşi storc deja creierii pentru a descoperi cine spune adevărul: primarul Rădulescu sau Romeo Virtualu’.

*************

• Tot de prin zona de nord a judeţului se aude că primarul boişorean Petre Popescu s-a dedulcit la câteva autoturisme oferite de un belgian stabilit în Călimăneşti. Pentru a da o semnătură pentru înfiinţarea unei ferme la el în comună, Petre Popescu a cerut câteva şpăgi pe patru roţi.

*************

• Lăsat „şomer” de Dumitru Costin, Janin Oteşanu, fostul director al Hotelului Oltenia din Băile Govora, s-a lansat într-o altă activitate deschizând o firmă de salubritate. Fostul manager din turism speră să înhaţe câteva contracte grase în judeţ, după ce Urban SA va ieşi de pe piaţă.

*************

• Mariana Vârgă - de la Tribunalul Vâlcea, candidează şi ea la Consiliul Superior al Magistraturii, dar cu destul de puţine şanse de reuşită.

*************

• Fosta inspectoare generală de la Învăţământ, Camelia Coroiu, este printre primele victime ale „epurărilor” politice comandate de PDL Vâlcea după arestarea lui Gutău. Pe motiv că multor directori le expiră mandatele, aceştia sunt supuşi unor presiuni greu de imaginat şi majoritatea îşi vor pierde posturile. Şefa învăţământului vâlcean a reuşit performanţa de a destitui şi anumiţi directori care erau de zece ani în învăţământ, doar pentru că nu au răspuns comenzilor ei politice şi nu au încurajat activitatea politică în şcoli. În schimb, incompetenţii, ajunşi directori pe criterii politice sunt protejaţi în sistem. De fapt, reaua intenţie a conducerii Inspectoratului se observă clar prin faptul că sunt şi directori PDL cărora le-a expirat mandatul, dar care sunt ţinuţi în braţe de actuala conducere a Inspectoratului Şcolar.

*************

• Ministrul secretar de stat Valentin Adrian Iliescu ameninţă din nou conducerea PDL Vâlcea cu preluarea şefiei organizaţiei judeţene, încercând de câteva luni, dar fără succes până acum, să obţină o hârtie de numire de la premierul Emil Boc, care să-i asigure interimatul. Chiar şi fără acea hârtie, alegerile din această toamnă se anunţă acerbe la Vâlcea. În judeţ mai sunt de organizat alegeri în câteva localităţi, dar bătălia cea mare se va duce pentru şefia filialei judeţene.

*************

• Comisia pentru verificarea dosarelor persoanelor cu handicap din Vâlcea nu mai poate funcţiona în condiţii bune pentru că, din lipsă de carburant, nu se mai poate deplasa în judeţ, neavând nici mijloc de transport în acest sens.

*************

• Începând cu data de 13 septembrie, judecătorii vâlceni protestează în felul lor, prin suspendarea activităţii de judecată şi a tuturor serviciilor instanţei între orele 10.00-11.00.

*************

• Primarul comunei Tomşani, Dumitru Pearcu, se gândeşte serios să renunţe la politică, fiind foarte nemulţumit de modul cum a fost tratat de conducerea PSD Vâlcea. Primarul cel mai vechi din judeţ se gândeşte acum să candideze la următoarele alegeri din postura de independent.

*************

•  Comuna Roşiile a rămas fără viceprimarul ales în 2008, Nicolae Niţă, care şi-a dat demisia. Cei opt consilieri PNL din Consiliul Local Roşiile vor alege acum un nou viceprimar, favorit fiind Constantin Dumitru. În schimb, Primăria Valea Mare are în prezent doi viceprimari, Petre Stănici (PSD) şi, mai nou, Dumitru Niţă (PDL).

*************

• Prefectul Petre Ungureanu face tot posibilul pentru ca sindicatul din cadrul instituţiei pe care o conduce să fie pus pe butuci. El a făcut dispărute, zilele trecute, mai multe acte care fuseseră depuse de Mihai Iordache, liderul de sindicat al angajaţilor din Prefectura Vâlcea, care-i atestau calitatea de lider de sindicat. Acum, actele depuse la Judecătorie sunt de negăsit, iar sindicalistul a fost dat afară. Iordache şi soţia lui Petre Grigore făceau parte din comisia tehnică de fond funciar, care se ocupă cu aplicarea legilor restituirii, un domeniu de mare interes pentru prefectul de Vâlcea. De asemenea, mai mulţi angajaţi vechi au fost daţi afară fără comentarii din instituţie. „Restructurările” au ocolit-o însă pe viitoarea noră a lui Romulus Bulacu. În aceste condiţii, mulţi dintre angajaţii Prefecturii regretă faptul că au  refuzat să participe la greva generală din vara acestui an. Chiar şi fostul prefect, Radu Renga, riscă să rămână fără post, după ce a făcut vreo doi ani pe inspectorul guvernamental la Vaslui. În luna martie, fostul prefect a făcut două cereri de detaşare la Vâlcea, dar a fost refuzat. Guvernul plănuieşte acum un proiect de lege care propune desfiinţarea corpului inspectorilor guvernamentali.

*************

• Întâlnirea secretă care a avut loc nu demult la Sfântu Gheorghe între nişte personaje de seamă ale Vâlcii începe să-şi arate roadele. Interesele vehiculate sunt câteva zeci de hectare de pădure din Băile Olăneşti, care ar urma să garanteze continuarea „afacerilor” în zonă. Acţiunile personajului care urmează să aranjeze juridic toate aceste lucruri au transpirat deja.  

*************

• Peneliştii caută, în prezent, o „victimă” de sacrificiu pe care să o arunce în bătălia pentru şefia Consiliului Judeţean Vâlcea din 2012, şi să o dea la schimb pentru primării. După Anuţa Handolescu, cea care nu s-a pronunţat, deocamdată, următoarea variantă ar fi… Nicolae Vălimăreanu. În acest caz s-ar putea însă ca directorul de la drumuri să mănânce înjurături pe pâine de la şeful său direct de acum, pe linie administrativă, nu de partid. Adevărul este însă că Ion Cîlea s-ar bucura de o asemenea variantă şi a fost atât de fericit când a auzit-o încât s-a gândit pe loc să-i promită lui Vălimăreanu că-l ia vicepreşedinte. În mandatul următor. 

*************

• Mădălin Voicu, invitat la sărbătoarea unei comune de iubita sa, vâlceancă de origine, a vizitat săptămâna trecută şi câteva secţii ale Spitalului Judeţean şi a promis sprijin pentru dotarea mai multor saloane cu mobilier.

*************

• O parte a localnicilor din Boişoara sunt foarte nemulţumiţi de prestaţia primarului, dar mai ales a soţiei sale, profesoara de română, care nu prea obişnuia să ajungă la cursuri. Oare, la fel uita şi de ziua de salariu? Alţii au descoperit abia acum că şi numele lor era pe acea listă pentru bursele de la elveţieni şi că nu au avut parte de aşa ceva.

*************

• Remus Cernea, preşedintele Partidului Verde, nu prea are cu ce se lăuda şi, drept urmare, s-a apucat să se laude cu… cât de mulţi susţinători are pe Facebook: 20.000. Bravo, dar nu interesează pe nimeni.

*************

• Celebră încă de pe vremea fostului prim-secretar Coman, echipa de handbal Chimistul este astăzi proprietatea unei asociaţii non-profit, la care combinatul nu mai este acţionar, statul renunţând la patrimoniu în favoarea unei asociaţii private.

*************

• De la 1 septembrie, 63% din personalul DADR Vâlcea a fost dat afară. Restructurarea a lăsat doar 27 de posturi la instituţie.

*************

• Miţaru îşi pune fiul să întemeieze mai nou o firmă de pază, cu care plănuieşte să câştige anumite contracte bănoase, în special la Hidrocenrale Vâlcea, unde s-a aciuat de câtva timp fiul celui mai abil în şmecherii politician vâlcean al ultimilor ani.

*************

• Maria Buşe, soţia defunctului preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, este cea care îi va pune capac lui Mircia Gutău în cel de-al doilea dosar penal a cărui pronunţare se aşteaptă în curând. Femeia căruia Gutău şi prietenul Georgescu au încercat să-i sufle afacerea după moartea soţului ei a dat declaraţii amănunţite la ultima audiere, de la Drobeta Turnu Severin. Cei care speră ca dosarul să fie amânat până la „calendele greceşti” nu vor avea această satisfacţie. Cel puţin nu la prima instanţă.

 
Barfele saptamanii - 12 septembrie 2010

Evaluare utilizator: / 1
Data publicarii: 05-09-10
• Amanta oficială a unuia dintre cei doi reţinuţi în dosarul „Şpagă la CEC” ar putea să fie următoarea persoană ridicată de DNA. Surse din interiorul instituţiei susţin că aceasta capitaliza fondurile strânse din afacerile necurate ale iubitului ei şi le plasa în diverse investiţii imobiliare în Râmnicu Vâlcea şi Vlădeşti.

*************

• Ovidiu Ciogescu, administratorul Electrovâlcea SRL, nu are probleme doar cu DNA-ul. Mai nou, localnicii din Boişoara cer capul lui Ciogescu pentru lucrarea de mântuială făcută la alimentarea cu apă din comună. După ultimele verificări făcute de DSP Vâlcea, apa din Boişoara nu este nici măcar bună de băut. Singurul boişorean care nu are nici un cui împotriva celor de la Electrovâlcea este primarul Petre Popescu, proprietar al unei case proaspăt renovate.

*************

• Lăsat aproape falit de fosta soţie, primarul din Brezoi şi-a propus să recupereze teren pentru a nu rămâne de căruţă în cursa edililor cu averi la negru. Astfel, concubina sa, Dana Nicolae, este pusă să caute terenuri în localităţile vecine, unde veniturile realizate de alesul brezoienilor să poată fi reinvestite fără a atrage atenţia opiniei publice din localitate.

*************

• Noul preşedinte al PNL Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, caută tot felul de motive puerile personalului angajat la partid, în speranţa de a mai reduce supravegherea la care este supus de şeful său, Cristian Buican. Până acum, Frâncu a reuşit să se debaraseze de două persoane incomode, inventându-le tot felul de greşeli.

*************

• Patronii restaurantelor OK din Râmnicu Vâlcea au pus ochii pe baza de agrement de la Fedeleşoiu. Controversaţii afacerişti vâlceni de la OK au vizitat, săptămâna trecută, terenul de la Fedeleşoiu, în speranţa că vor reuşi să pună suficientă presiune pe sindicaliştii de la Oltchim pentru ca aceştia să cedeze baza de agrement. Problemele lor nu se opresc aici, pentru că terenul de sub baza respectivă se pare că este revendicat de alţi proprietari.

*************

• Primarul Ghiţă din Vlădeşti-Vâlcea dirijează o licitaţie, care urmează să intre în atenţia procurorilor DNA. Milioanele de euro, bani europeni, le-au luat minţile unora, care întind coarda până la limita penalului. La licitaţia de la Vlădeşti s-au înscris doar Electronics şi Vicexpert. Ambele firme au un istoric nu tocmai imaculat, patronii acestora fiind recunoscuţi ca „mâini largi“ în relaţia cu edilii.

*************

• După ce celebrul duet Construcţii SA şi SRL-ul Sinecon a reuşit să atragă o felie importantă din banii publici ai Sibiului, acum încearcă să pună monopol şi pe banii publici din Vâlcea. Omul principal din spatele afacerii este Ioan Tuşineanu, care, prin relaţiile pe care le are, a reuşit să îşi creeze un oarecare monopol în domeniu. Sinecon s-a făcut remarcată în judeţele vecine doar prin faptul că a reuşit să câştige cele mai importante licitaţii din bani publici, la preţuri subevaluate, dar care au depăşit mai mereu costul iniţial. Şi licitaţia de la Vâlcea, pentru reabilitarea şi modernizarea Colegiului Naţional „Alexandru Lahovari”, a fost câştigată la jumătate de preţ. Reprezentanţii societăţilor contestatoare susţin că firma Proimsat, cea care a câştigat licitaţia, în asociere cu Sinecon SRL Sibiu, a venit cu o sumă nereală, cu 10 miliarde de lei mai mică decât a lor şi care va obliga municipalitatea să încarce devizele pe parcursul lucrării.

*************

• Liberalul Monceanu încearcă prin toate mijloacele să mai câştige şi el câte o licitaţie prin judeţ. Societatea Mirval SRL s-a asociat cu o firmă care întruneşte toate condiţiile pentru a participa la licitaţiile mari, intenţionând să obţină executarea lucrării Asociaţiei de Dezvoltare Inter – Comunitară Orleşti – Scundu, care prevedea lucrări de construcţii pentru Proiect integrat Alimentare cu apă în comunele Orleşti şi Scundu, Canalizare şi staţie de epurare în comuna Scundu, Modernizare drumuri în comuna Orleşti Faza I, Cămin de bătrâni Scundu, licitaţie pe care însă a pierdut-o în favoarea unei societăţi din Timişoara. Eşecul afacerii de familie a lui Monceanu este greu de digerat de consilierul judeţean, cu atât mai mult cu cât a pierdut licitaţia de pe locul 1. Se pare că la mijloc se află un comision de peste 100.000 de euro.

*************

• În urma arestării fostului director CEC Bank Vâlcea, Dorin Dobrişan, sunt foarte mulţi directori, politicieni sau patroni care au emoţii pentru viitorul şi afacerile lor. O dată cu plecarea lui Dobrişan de la BCR la CEC, mai mulţi oameni de afaceri şi-au mutat conturile firmelor sau cardurile angajaţilor, pentru a putea beneficia de linii de credit fără acoperire sau cu dobânzi preferenţiale. Unii dintre ei încearcă acum să-şi scape pielea cerşind protecţie atât politicienilor locali, cât şi celor de la nivel central. Atunci când i-a acordat creditul ilegal lui Ovidiu Ciogescu, Dorin Dobrişan a fost avertizat de la Bucureşti că era ceva în neregulă cu dosarul, dar, cum dăduse deja banii, a rugat o influentă femeie de afaceri să îl ajute să acopere gaura de aproximativ 15 miliarde de lei, dată de la care s-a legat între cei doi o prietenie bazată pe… foloase reciproce. Acesta este şi motivul pentru care Dobrişan este reprezentat de avocatul Veronel Rădulescu.

*************

• Dorin Dobrişan a mai dat preferenţial bani proveniţi din fonduri europene şi pentru un cunoscut bişniţar din Vâlcea, care i-a folosit pentru a cumpăra motoare şi piese auto din Germania. Mai mult, mobilierul de la CEC a fost comandat şi plătit către una dintre firmele primarului. Prefectul se pare că este şi el în vizor. În Vâlcea se ştia faptul că în cazul în care cineva voia un credit cu acte false… costa 20%. Din valoarea creditului, normal, de la „Doby”. De fapt, fostul director încă mai controlează o parte dintre angajaţii actuali de la CEC Vâlcea, cei pe care i-a angajat pe pile, iar actuala directoare tace mâlc, pentru că ştie acest lucru. Printre piloşi se numără chiar şi directori de agenţii, un vicepreşedinte, o parte dintre ei fiind anterior angajaţi la BCR.

*************

• În urma ultimei rectificări bugetare, mai mulţi primari vâlceni au început să-şi facă griji cu privire la proiectele lor aflate în derulare. Obişnuiţi cu licitaţii de unde primeau comisioane consistente, primarii lansau licitaţii pentru diverse proiecte cum ar fi: încheierea unui acord-cadru pentru atribuirea ulterioară a unor contracte subsecvente pentru servicii de consultanţă, proiectare şi inginerie, cu valori estimate între 10.000 şi 100.000.000 de lei, organizări de festivaluri sau târguri sau proiectări locuri de agrement.

*************

• Maria Tudor a sărit în ajutorul directorului Dorin Dobrişan trimiţând avocatul de casă, Veronel Rădulescu, să-l apere în seria lungă de procese din următoarea perioadă. De fapt, din postura de avocat, Rădulescu are acum acces la toate probele din dosarul de la DNA, şi, implicit, şi la numele celor cercetaţi, încă, în stare de libertate.

*************

• O dată cu prăbuşirea în sondaje a PDL şi cu apropierea inevitabilei ieşiri de la guvernare a portocaliilor, mai mulţi politicieni, directori, dar şi oameni de afaceri simpatizanţi ai PDL încearcă să schimbe barca. Fiind obişnuiţi să facă afaceri numai cu statul sau afaceri protejate de stat, afaceriştii vâlceni îşi caută acum portiţe de intrare în partidele din opoziţie. După ce au tatonat direct structurile centrale ale partidelor, politicienii cu dare de mână vor fi nevoiţi în final să cerşească mila tot pe plan local.

*************

• După alegerea consilierului judeţean Victor Popescu în funcţia de preşedinte al TNL Vâlcea au şi început să apară tot felul de voci care contestă legalitatea alegerilor de la tineret. Mulţi liberali din teritoriu îi acuză pe organizatori de fraudă pentru mai multe considerente: nu au fost chemaţi şi tineri din teritoriu (de la Dăeşti a venit cine trebuie, două fete şi-un copilaş. La fel şi de la Budeşti. De la Călimăneşti a venit fiul unui cunoscut pesedist, care a fost „uns" de numai câteva zile şef la TNL din staţiune, 80 la sută dintre electori au fost din Râmnic), nu a fost făcută transparent lista delegaţilor la Adunarea Generală a TNL Vâlcea etc…

*************

• Primarul Romeo Rădulescu este certat de câtăva vreme cu vicele Eusebiu Veţeleanu, care începe să se ridice în sondaje, în timp ce actualul primar pare să-l prefere pe perdantul Cosmin Constantinescu pentru a-i fi mâna dreaptă.

*************

• Deputatul Constantin Mazilu încearcă să găsească punţi de comunicare cu PSD, dat fiind că simte faptul că barca politică în care a sărit mai nou este una care se scufundă încet şi sigur, o dată cu partidul de guvernământ. În acest scop, el şi-a activat prietenii apropiaţi din PSD, care încearcă să facă lobby pentru el pe lângă preşedintele Ion Cîlea.

*************

• Ion Matei tace din nou în Consiliul Local al Râmnicului, ştiut fiind faptul că nu face acest lucru din neştiinţă, ci doar pentru că are un nou contract de pe urma căruia suge bani de la bugetul local.

*************

• Samoil Vîlcu are mai multă grijă de propria chelie decât de problemele judeţului, deoarece s-a plâns tot timpul de căldură la ultima şedinţă de consiliu, afirmând, surprinzător pentru unii, că sunt aproape aceleaşi condiţii ca în… Parlament. În acest timp, preşedintele Consiliului Judeţean nu mai prididea să-şi ceară scuze pentru că i-a chemat pe consilieri la o şedinţă extraordinară, fapt care i-a supărat pe mulţi dintre ei, obişnuiţi să se „deranjeze” în acest scop doar o dată pe lună.

*************

• Firma în care sunt acţionari soţii Oteşanu, Otema, este un furnizor de bază de combustibil pe platforma industrială a Râmnicului. Daniela Oteşanu ar vrea să îi ia locul singurului consilier PSD de la Govora, dar nu prea îi ies apele nici în această privinţă.

*************

• Remus Grigorescu a rămas încă o dată cu buza umflată, după ce instanţa de judecată a spulberat iar visul său de a fi repus la loc, pe postul de prefect, care a ajuns o adevărată himeră, în care doar el mai credea, deoarece interimatul prefectului Ungureanu se va prelungi probabil atâta timp cât PDL se va menţine la guvernare, deşi este în ilegalitate. Simpatizanţii PDL care conduc Prefectura Vâlcea sunt deja de mult timp în ilegalitate, aflându-se la a treia prelungire a interimatului. Concursul pentru ocuparea legală a funcţiilor trebuie să aibă loc în termen de şase luni de la schimbarea fostului prefect. Anuţa Handolescu este posibil să fie următorul prefect al Vâlcii, din postura de numire din partea PNL sau PDL. Momentan, nici ea nu ştie dincotro bate vântul, iar anunţata schimbare la faţă a PDL o pune pe gânduri şi o face să îi ţină momentan în şah pe politicienii care o „curtează”.

*************

• Elena Udrea i-a tăiat macaroana lui Romeo Rădulescu, afirmând că nu va finanţa lucrările de reabilitare a Căii lui Traian, aşa cum se lăudase fostul primar, Mircia Gutău, atunci când a ţinut neapărat să se facă această lucrare megalomanică, cu costuri imense pentru bugetul local.

*************

• Sindicalistul Aurel Popescu are gânduri mari la următoarele alegeri. El vrea să candideze mai nou la… Primăria Budeşti.

*************

• Viceprimarul localităţii Brezoi, Constantin Stanca, şi-a dat demisia, pentru că pensia pe care o încasează este mai mare decât salariul, iar locul său a fost luat de liberalului Vlad Decebal, care face parte din Consiliul de Administraţie al Spitalului Orăşenesc Brezoi.

*************

• Bordurile de granit au început să-i dea bătăi de cap primarului Romeo Rădulescu, pentru că mostre din acestea au fost trimise pentru analiză la un laborator din Bucureşti, iar în aproximativ două săptămâni urmează să se afle verdictul: sunt sau nu sunt din granit. Suspiciunile au apărut atunci când s-a constatat că, abia montate, zeci de borduri au început să se ciobească. 

*************

• Angajaţii de la Ambulanţa Vâlcea sunt suspectaţi de conducerea instituţiei după ce a dispărut generatorul electric al instituţiei, care era amplasat chiar lângă dispeceratul unităţii. Până acum, nu s-au descoperit vinovaţii, pentru că este nevoie de mai multe persoane pentru a căra obiectul de aproximativ 70 de kilograme.

*************

• Poliţiştii de la Rutieră care ar fi vrut să devină şefi ai serviciului s-au speriat de ultimele intervenţii ale actualului adjunct, Voica, acesta plănuind să aducă un apropiat pe postul respectiv. Poate şi de aceea nu s-a înscris nimeni până acum oficial pentru acel post, deşi mai sunt doar câteva zile până la 21 septembrie. De altfel, este posibil să mai iasă câteva lucruri la iveală, deoarece în ultimele zile a început un control de la IGPR la Poliţia Vâlcea, mai ales la municipiu şi la Băbeni. 

*************

• Patronul de la Magic Tic Tac, Dan Ploscă, are din nou de ridicat un cadou de la Consiliul Local: i s-a prelungit cu încă un an contractul de închiriere a bazei de agrement Ostroveni. Ploscă este abonat la bani publici încă din 2006, când a câştigat licitaţia, iar contractul se prelungeşte de la an la an, fără organizarea unei noi achiziţii. Ploscă a avut chiar tupeul de a solicita prelungirea contractului de închiriere a Bazei de Agrement Ostroveni pentru încă 7-10 ani, pe motiv că ar fi efectuat modernizări şi nu vrea să treacă de fiecare dată prin „furcile caudine” ale Consiliului Local, în ciuda faptului că modernizările au fost făcute în majoritate de Primăria Râmnicului. Preţul închirierii este de 92.505 lei.

*************

• Reprezentanţii minerilor de la Berbeşti sunt supăraţi pe conducerea Guvernului şi afirmă că ar fi mult mai productivă cariera de la Berbeşti decât cea de la Alunu, fiind şi mai aproape de CET Govora, dar că alegerea a fost făcută mai mult politic.

*************

• Ultimele alegeri de la TNL vor fi contestate zilele acestea, pentru că s-au descoperit mai multe nereguli în privinţa reprezentării şi a votului, Victor Popescu fiind susţinut mai ales de Oamenii lui Bâzâc din Băbeni, dar şi de cei ai lui Fârtat din Horezu.

*************

• Conservatorii vâlceni părăsesc partidul şi tot mai mulţi dintre ei se refugiază la PNL, sub aripa lui Cristian Buican. Şi Mihai Persu ar pleca, dar nu ştie cum să facă… De la primar iar la cine ştie ce consilier? Parcă nu rimează.

*************

 • La ultima conferinţă de presă, şeful Poliţiei Vâlcea i-a lăsat pe jurnalişti să aştepte în ploaie, întârziind zeci de minute, fără ca apoi să dea vreo explicaţie în acest sens. Purtarea sa şi a subordonaţilor care ar trebui să reprezinte imaginea poliţei lasă de dorit.
 
Barfele saptamanii 30 august - 5 septembrie 2010

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 29-08-10
• În multe asociaţii din Vâlcea domneşte harababura, iar administratorii încasează banii pentru utilităţi, dar nu plătesc la timp furnizorii. În cazul unor asociaţii care urmează să fie debranşate, administratorii au fugit cu banii, iar oamenii sunt nevoiţi acum să plătească banii din urmă. În câteva cazuri, s-au deschis şi dosare penale pe numele vinovaţilor.

*********

• Prefectul Petre Ungureanu a fost invitat de fostul prefect, Mircea Perpelea, care şi-a găsit acum de lucru prin faptul că ţine legătura cu… francezii să viziteze Franţa. Unii dintre angajaţii de la Prefectură se bucurau nespus la aflarea ştirii, cu gândul că poate nu se mai întoarce de acolo… Deocamdată, colaborarea cu francezii s-a tradus în intenţia de a organiza o expoziţie de… fotografii. Se pune la cale şi înfrăţirea altor zece localităţi cu locaţii franceze. Până să aducă francezii la Vâlcea, prefectul „Bebe” mai trebuie să înveţe câte ceva despre noţiunea de turism. El a afirmat recent că Râmnicu Vâlcea ar fi… cea mai mare staţiune din judeţ, ca număr de… turişti care poposesc la ştrandul din Ostroveni. Îi înţelegem preocuparea pentru terenul căpătat în zonă, dar Râmnicul nu poate fi numit staţiune până când nu va fi atestat în acest sens de ministerul şefei sale nedeclarate, Elena Udrea. Până atunci, prefectul vrea să-şi mute bărcile pe plaiurile pe care le gestionează acum, declarând că intenţionează să organizeze în luna octombrie sau noiembrie o… regată a bărcilor cu motor şi vele pe lacurile din Vâlcea, alături de o demonstraţie de zbor cu baloane de aer cald.

*********

• Corpul profesoral al Şcolii "Take Ionescu" din Râmnicu Vâlcea a trimis o scrisoare la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, prin care afirmă că se delimitează de scandalul apărut în presă, prin care unul dintre cadrele didactice ale şcolii, în speţă Liuba Sazon, a dovedit „lipsă de bun-simţ şi conduită, alăturând numele instituţiei noastre într-o poveste destul de neplăcută. Considerăm că prestigiul Şcolii „Take Ionescu” nu trebuie atins de asemenea cazuri şi de aceea recomandăm Inspectoratului Şcolar Judeţean să ia măsuri în cazul profesorului de istorie. Liuba Sazon nu face cinste acestei unităţi de învăţământ, comportamentul ei în viaţa extraprofesională dăunează mult imaginii noastre în acest municipiu. La Şcoala „Take Ionescu" studiază mulţi elevi buni şi nu ne place faptul că sunt părinţi care solicită retragerea elevilor de la clasa sau clasele unde predă cadrul didactic mai sus menţionat. Solicităm Inspectoratului Şcolar luarea unor măsuri pe linie administrativă în cazul Liuba Sazon până la debutul anului şcolar 2010 - 2011. Nu este prima dată când respectivul cadru didactic a mai fost supus atenţiei publice. Amintim aici anumite poze indecente descoperite pe internet cu Liuba Sazon, în urmă cu câţiva ani.”, menţionează profesorii şcolii. Gura târgului spune că profesoara ar vrea să îl dea în judecată pe jurnalistul respectiv şi voia să spună că ar fi fost bolnav atunci când a făcut afirmaţii defăimătoare despre ea. Am primit la redacţie chiar şi reclamaţii punctuale din partea colegilor profesoarei. Unul dintre aceştia afirmă că fosta inspectoare de la ISJ nu este iubită în colectiv din cauza faptului că avea obiceiul de a-şi urmări colegii, iar informaţiile le folosea în scop personal. Profesorul, care a ocupat o funcţie importantă în anul 2006 la ISJ Vâlcea, spune că profesoara în cauză ar fi fost mutată de la Drăgăşani, unde preda, în urmă cu mai mulţi ani la Vâlcea, în schimbul unor informaţii, victimele sale fiind numeroase. Racola inclusiv membri pentru Sindicatul „Spiru Haret”. O ţigancă ghicitoare din Popeşti – Vâlcea i-a prezis la un moment dat că va fi aleasă deputat în anul 2000 şi s-a lăudat la toţi colegii cu această prezicere. Dacă Gabriela Ene va descoperi cine este acea „Tania” care semna anumite note informative va găsi şi motivul pentru a o scoate din şcoala unde părinţii nu mai vor să îşi lase copiii să înveţe la clasa ei.

*********

• Doamna P. de la Acvarim, proaspăt divorţată, scoate capul în lume. Blonda cu plete lungi este văzută în compania unor bărbaţi mai tinerei, care o alergau de mult. Ca să uite de necazuri, doamna îşi mai pierde nopţile la chefuri, într-o staţiune din jurul Vâlcii.

*********

• Există şi un scenariu conform căruia, înainte de alegerile interne, Dorel Jurcan, Romulus Bulacu, Samoil Vîlcu, Iuliana Moise se vor strânge în jurul unui singur candidat. Jurcan şi Bulacu ar urma să devină prim-vicepreşedinţi, Vîlcu - secretar general, Moise - vicepreşedinte şi preşedintă a Organizaţiei de femei, toţi cu promisiuni de obţinere a unor candidaturi la alegerile locale şi parlamentare viitoare. Scenariul se va schimba însă prin surprindere, pentru că actualul primar visează la posturi înalte, pe la Uniunea Europeană, şi şi-a dat seama că Primăria este cu mult peste urechile sale.

*********

• Pedeliştii vâlceni încearcă să-i forţeze mâna lui Cristian Buican şi să îl determine pe acesta să nu scoată la iveală informaţiile pe care le-a obţinut cu privire la contractele portocaliilor cu instituţiile publice din Vâlcea. În acest sens, pedeliştii s-au gândit că atacul este cea mai bună apărare şi ies la rampă cu… nişte contracte ale lui Monceanu prin firma fiicei sale, Mirval SRL, care erau cunoscute de multă vreme.

*********

• Cât timp Gabriela Ene a fost în concediu, angajaţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au tras chiulul cum au putut mai bine, lăsând birourile aproape goale.

*********

• Emilian Frâncu vrea să redreseze balanţa la municipiu, încercând să îşi bage şi oamenii lui pe anumite posturi. În acest sens, a promis că, în curând, va suplimenta numărul de locuri cu patru vicepreşedinţi. Iniţial, numărul celor care formează Biroul politic municipal a fost de 20, dar Emilian Frâncu a mai propus încă şapte membri supleanţi. Pe aceste locuri, Frâncu ar fi vrut să-i pună pe cei care au venit de curând în partid, părăsind alte formaţiuni politice. Organizaţia nu i-a aprobat însă lărgirea biroului, aşa că a fost nevoit să se gândească la alte soluţii. Antonie Chelcea, Ion Oprea, Dan Popescu şi Adrian Calotă îi sunt acum ca o sulă în coastă senatorului vâlcean, care a spus că au fost colegi care s-au înscris pe listă pentru biroul politic… noaptea. Frâncu a anunţat că se va înscrie în cursa pentru fotoliul de preşedinte la consiliu doar dacă alianţa de la Consiliul Judeţean se va rupe. Aşa se face că Emilian Frâncu joacă, momentan, la două capete.

*********

• Valentin Iliescu spune că va aduce la Vâlcea, pe 17 şi 18 septembrie, mai mulţi ambasadori ai Italiei, Spaniei, Germaniei etc., pe care îi va invita pentru a cunoaşte potenţialul turistic al judeţului.

*********

• 57 de persoane urmează să îşi ia adio de la serviciul pe care l-au avut până acum la Poliţia Comunitară. Au scăpat de disponibilizare însă cei care trebuiau să scape. Sindicaliştii au scăpat şi ei, dar şi amantele, dar nici fiica prefectului de Vâlcea nu s-a regăsit pe lista concediaţilor, pentru că a prezentat un certificat medical în care se spunea că ar fi gravidă.

*********

• Liderii politici vâlceni încearcă să îşi atragă tinerii de partea lor. Tinerii democrat-liberali au avut parte de o excursie la Salina Ocnele Mari vineri. Tinerii liberali au fost la pescuit, la balta de la Tătărani, Bogdan Pruteanu câştigând cupa, după ce a reuşit să prindă doi crapi, ocazie cu care l-a bătut chiar pe Cristian Buican. Pesediştii se distrează, în schimb, jucând fotbal la Stoileşti, unde s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a Cupei PSD la fotbal.

*********

• Anuţa Handolescu a recunoscut, săptămâna trecută, faptul că a purtat discuţii atât cu conducerea PSD, cât şi cu cea a PNL pentru a reveni în politică. Fostul prefect preferă însă dreapta politică, aşa că se gândeşte să se „relanseze” la apă de partea liberalilor. Miza este un post în administraţie, la Consiliul Judeţean şi la Prefectură, care ar urma să fie câştigat în urma unor „combinaţii” politice. Ion Câlea, fostul şef al Anuţei Handolescu, a afirmat însă că ar primi-o şi în PSD, dacă i-ar cere… scuze pentru neplăcerile pe care i le-a provocat pe vremea când era prefect. O eventuală candidatură a Anuţei Handolescu la Consiliul Judeţean, în cazul în care nu se va rupe alianţa, i-ar asigura lui Emilian Frâncu eventual postul de primar al Râmnicului. Un post de viceprimar ar reveni atunci PSD şi toată lumea ar fi… mulţumită şi cu lacrimi pe obraz, inclusiv Anuţa Handolescu, care ar urma să obţină un post la Prefectură.

*********

• Din ce în ce mai multe afaceri necurate cu păduri se petrec la Boişoara, sub oblăduirea primarului, care are acum concurenţă din partea organizaţiei comunale a PDL. Să-i ajute oare „Fortuna” să scape şi până la următoarele alegeri? 

*********

• În timpul vizitei sale la Vâlcea, de săptămâna trecută, Elena Udrea a refuzat să dea ochii cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, deşi fusese invitată de acesta să lămurească împreună anumite probleme ale judeţului.

*********

• La Primăria Râmnicului a sosit, săptămâna trecută, o adresă din partea lui Nicolae Barbu, patronul de la Cozia Forest, care ameninţa că îşi va lua înapoi… porţile de la Parcul Zăvoi, din cauza faptului că plăcuţa unde scria că el este cel care le-a donat a fost dată jos de lucrătorii de la ADP.

*********

• Sediul în care funcţionează în prezent Serviciului Judeţean de Evidenţă a Persoanelor aparţine tot Consiliului Judeţean Vâlcea, iar faptul că instituţia urmează să ceară bani pe post de chirie îi nemulţumeşte pe angajaţi şi pe şeful de serviciu, care spune că, iniţial, fostul primar Mircia Gutău afirma că ar fi achiziţionat clădirea fostei cantine a partidului pentru a-i muta acolo pe cei de la Evidenţă.

*********

• Pesediştii vâlceni se implică şi ei în… campania pentru alegerea noului şef al PDL Vâlcea, funcţie pentru care îl preferă pe Romulus Bulacu mai degrabă decât pe ceilalţi doi candidaţi, Valentin Iliescu sau Romeo Rădulescu. De aceea, s-au grăbit să iasă la rampă cu atacuri furibunde şi cu episoade necunoscute din „istoria” duşmanului lor public numărul 1 de acum, dar şi a finanţatoarei sale din umbră.

 
Barfele saptamanii 23 - 29 august 2010

Evaluare utilizator: / 2
Data publicarii: 22-08-10
• Acvarim face bani frumoşi pe spinarea fraierilor, folosind apometre de bloc decalibrate. Facturile de la Acvarim sunt umflate, dar nimeni nu îi trage la răspundere pentru acest lucru. Deşi apometrele din apartamente arată un consum mai mic, apometrele Acvarim sunt decalibrate. Reprezentanţii unei asociaţii din Râmnicu Vâlcea au cerut verificarea acestor apometre, tot pe banii lor, doar că verificarea s-a făcut tot la Acvarim, iar concluzia a fost, cum era de aşteptat, că apometrele sunt foarte bune, de fapt, cele din apartamente fiind de vină pentru diferenţă. Aşa s-a exprimat inginerul Georgescu, iar pe baza acestor declaraţii, asociaţiile de bloc sunt obligate sa încaseze de la oameni bani pe ce nu se consumă, ca să nu mai vorbim de apa de ploaie care trebuie plătită doar pentru că se duce la canalizare de pe acoperişul blocurilor. Unii reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari spun că normal ar fi ca pe scara blocurilor să se monteze apometrele, în exteriorul apartamentelor, ACVARIM să încheie contract cu fiecare consumator în parte şi rău-platnicii să fie debranşaţi.

***********

• Cel mai probabil, locul ocupat de actualul adjunct al Poliţiei Vâlcea, Marius Dascălu, de şef al Biroului de Combatere a Crimei Organizate Vâlcea, va fi ocupat de comisarul Florin Safta. Adrian Cazan, adjunct al Poliţiei municipiului, a fost împuternicit în funcţia de şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Vâlcea, postul fiind vacant după plecarea comisarului şef, Leontin Lungu.

***********

• Unul dintre parlamentarii vâlceni a fost atât de impresionat de filmul Avatar încât şi-a botezat adversarii politici din interiorul partidului „albaştri”. Albăstruii s-au amuzat atât de tare de porecla lor, încât aşteaptă cu nerăbdare să vadă ce nume de cod va folosi parlamentarul după ce va vedea şi filmul cu ştrumfii.

***********

• UNPR-iştii vâlceni negociază, în mare taină, reîntoarcerea la partidul mamă, PSD, după ce au constatat că a juca pe mâna lui Băsescu devine din ce în ce mai riscant. Deocamdată, singurul pe care nu-l trage aţa să se întoarcă în organizaţia lui Cîlea este Gheorghe Udubae, preşedintele interimar al progresiştilor din Râmnicu Vâlcea. Acesta a purtat discuţii cu liberalii pentru a tatona terenul înainte de saltul către partidul condus de Buican. În schimb, Dan Mazilu dă semne de mult că ar vrea o împăcare.

***********

• O doamnă însingurată dintr-o instituţie de cultură din Vâlcea îşi terorizează colegii cu istericalele ei. În disperare de cauză, subordonaţii au decis să facă chetă pentru a plăti un gigolo care s-o relaxeze pe biata femeie.

***********

• Liberalii au definitivat în proporţie de 80% lista cu afacerile pedeliste derulate pe bani publici în Vâlcea. Preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, ezită să o predea deocamdată presei, de teamă că o mare parte dintre jurnaliştii vâlceni ar marşa mai mult pe varianta şantajului decât pe cea a publicării datelor culese de liberali.


***********

• Episcopul-vicar Emilian Lovişteanul pregăteşte în mare taină o surpriză pentru toate feţele bisericeşti din Vâlcea şi Olt. O dată cu vizita patriarhului Daniel Ciobotea, mâna dreaptă a arhiepiscopului Gherasim, speră să obţină şi retragerea şefului său din funcţie, pe motive de sănătate. O dată înlăturat obstacolul acesta, „Leuşteanu”, aşa cum este poreclit numărul doi din Arhiepisciopia Râmnicului, speră să obţină şi ridicarea la rangul de arhiepiscop. Mai nou, ÎPS Gherasim şi-a dat acorul pentru demolarea bisericuţei care fusese construită în mijlocul fostului cămin de bătrâni, transformat acum în locuinţe sociale. Şi iată că biserica urma să se numească chiar… „Sfântul Gherasim!”  

***********

• Mai  mulţi tineri liberali se arată de-a dreptul indignaţi de stilul dictatorial impus de Emilian Frâncu în organizaţia municipală a partidului. Pentru a-şi arăta forţa, nemulţumiţii şi-au impus punctul de vedere la alegerile de duminică, respingând mai multe persoane propuse de Emilian Frâncu în Biroul Permanent Municipal şi punând la cale tot felul de sforării îndreptate împotriva liderului PNL Râmnicu Vâlcea. Culmea este că mulţi dintre complotişti sunt cei pe care Frâncu îi vede drept oamenii săi de încredere.

***********

• Un tânăr pesedist îşi pregăteşte consolidarea poziţiei în partid şi încearcă să scoată cât mai repede un săptămânal local. Junele politician face deja racolări în rândul jurnaliştilor neexperimentaţi din Râmnicu Vâlcea. Politicianul susţine sus şi tare că nu are de gând să mai rabde atacurile colegilor de partid şi îşi va folosi ziarul pe post de armă. În realitate, el este băgat în faţă doar de faţadă, în spate fiind alte interese… roşii.

***********

• Mai mulţi directoraşi de instituţii publice sunt din ce în ce mai abili în sporirea averilor personale. Dacă banii în plicuri au început să curgă din ce în ce mai rar, directoraşii pedelişti au recurs la alte metode. Astfel, mai toţi angajaţii de rang mic din instituţiile cu pricina lucrează câteva ore săptămânal la vilele pe care şefii lor le construiesc de zor la marginea oraşului.

***********

• Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea trage tare pentru „căpuşele” sistemului sanitar vâlcean. Astfel, dintre cele 10 contracte cu societăţi balneare din judeţ, 6 sunt date pentru Olăneşti. De ce hotelurile de la Olăneşti ar fi mai bune pentru a încheia contracte decât cele din Călimăneşti este o întrebare grea pentru responsabilii de fondurile din sănătatea vâlceană. Maria Tudor se foloseşte de anumite falsuri pentru a lua bani de la Casa de Asigurări, iar medicii de la clinica ei raportează şi încasează bani de la Casa de Asigurări pentru consultaţii la pacienţii care oricum trebuie să plătească acea consultaţie medicală de trei minute care este obligatorie dacă vor să bea apele minerale la Olăneşti. Este, aşadar, un jaf organizat pe banii statului. Şi la Direcţia de Sănătate Publică se anunţă disponibilizări, cam de… 25% din numărul total de angajaţi.

***********

• Primarul de la Drăgăşani este înjurat de localnici cu gura plină. Aceştia au ajuns să îl regrete pe fostul primar, Iordache, care, după cum spun ei, fura cât putea, dar mai făcea şi câte ceva pentru oraş. Acum, nu se mai vede nici măcar curăţenie pe străzi. La sfârşitul săptămânii trecute, când a avut loc la Drăgăşani un concurs de absolvire la Şcoala de Jandarmi din localitate, zeci de tineri însoţiţi de părinţi care veniseră la concurs au admirat în toată splendoarea lui un câine mort care zăcea în mijlocul trotuarului şi care căpătase deja un miros insuportabil, dar nimeni nu se grăbea să îl ia de acolo.

***********

• Tineretul Naţional Liberal - Filiala Vâlcea a organizat sâmbătă un concurs de pescuit la balta de la Tătărani, concurs la care s-au pus la cale şi anumite „strategii” pentru a i se băga pe sub nas lui Emilian Frâncu tot felul de tineri apropiaţi… taberei Buican.

***********

• Constantin Bălăşoiu a fost „decapitat” de la conducerea Oficiului Registrului Comerţului Vâlcea, după mai bine de zece ani cât a condus instituţia. Locul său va fi ocupat de Gabriel Nedelea. După data de 20 august, este aşteptată delegarea direct de la Bucureşti a unui nou director. Sorin Statie a revenit în postura de director la Direcţia de Statistică, în locul fiului primarului de la Vlădeşti, printr-o decizie corectă a instanţei.

***********

• Se şopteşte prin tagma preoţească cum că preoţii State şi Toader ar fi trebuit scoşi de mult pe tuşă. Pentru că nu le-a ţinut figura cu sindicatul, acum vor să fie adoptaţi de un partid.


***********

• Primarul de la Berbeşti este văzut tot mai des la cârciumă şi tot mai rar la Primărie. El îţi cheltuie banii la maşinuţe şi la jocuri de noroc, iar ziua oraşului nu a fost în stare să o facă de trei ani, de când e primar. Cică singura „realizare” notabilă ar fi câteva borduri, pe care nu le-a plătit, pentru că erau făcute la firma fiicei sale. Mai nou, şi primarul de la Băbeni îi urmează exemplul cu drojdeala.

***********

• Fostele „prietene” o dau în gât din nou pe Liuba Sazon, care a încercat să o sape inclusiv pe Gabriela Ene pentru a reveni în fruntea învăţământului vâlcean. Apropiaţii ei ştiu că avea dosare despre aproape toate cadrele din învăţământ. Se spunea că, până în 1989, avea o legătură strânsă cu securitatea. La un moment dat, un cadru didactic a reclamat-o pentru că i-ar fi cerut o broşă pentru a o ajuta să obţină o detaşare. După ce nu a ajutat-o, cazul a ajuns la prefectul de atunci, Nicolae Curcăneanu. Liuba se baza însă pe relaţia pe care o avea atunci cu deputatul Dumitraşcu, ba chiar se şi vedea în Parlament, alături de el. Pentru că prefectul o ameninţa cu „decapitarea”, iar Dumitraşcu o părăsise, Liuba a pus ochii pe un alt politician ţărănist cu perspective de viitor, şi el însurat, pe care a vrut să-l fotografieze atunci când făceau amor, doar că omul nu a căzut în plasă atunci. Este nimeni altul decât actualul prefect de acum, Ungureanu. Liuba a fost apoi demisă, dar a trăit destul de bine de pe urma unor şantaje la adresa unui profesor universitar din Bucureşti, a unui lider sindical etc. În 2007, elevii găseau pe internet poze indecente cu o propria profesoară despuiată, sub alt nume.

***********

• Angajaţii daţi afară de la Primăria Olăneşti au decis să depună contestaţii şi sunt nemulţumiţi de faptul că-şi vor pierde locul de muncă.

***********

• Comuna Lăcusteni se pare că are, de fapt, medic de familie şi chiar dispensar medical, amenajat cu ajutorul Primăriei. Doar că medicul cu pricina a uitat să încheie contract cu Casa de Asigurări de Sănătate şi pentru comunitatea care a „adoptat-o”.

***********

• Cât timp a fost plecat în concediu, prefectul Ungureanu i-a interzis cu desăvârşire subprefectului să stea de vorbă cu presa. Doru Filip a trebuit astfel să suporte tăcerea absolută în aceste săptămâni, în locul prefectului fiind abilitată să vorbească numai Silvia Carmen Constantinescu. Petre Ungureanu a luat astfel exemplul predecesorului său, Remus Grigorescu, cel care îi interzicea să dea declaraţii presei. El a instaurat acum dictatura economiei în instituţia pe care o conduce, luând exemplu de la „vecinul” cu care se tot ciorovăieşte, Ion Cîlea. Pe toate întrerupătoarele au fost lipite afişe pe care scrie că lumina nu trebuie să ardă decât în caz de… nevoie şi numele salariatei responsabilă cu… stinsul becurilor. 

***********

• În PSD Râmnicu Vâlcea pare linişte, dar apele clocotesc în adâncuri. Ion Matei nu se lasă călcat în picioare, iar Remus Grigorescu încearcă să ajungă la scunul de şef prin învăluire, bazându-se tot pe protecţia tatălui adoptiv, care a tras pentru campania lui perdantă mai mult chiar decât pentru a sa. Ion Matei va intra, cu siguranţă, în competiţia pentru şefia organizaţiei municipale, dar se pregătesc mai mulţi contracandidaţi să-l faulteze din umbră. Matei şi-a asigurat spatele, cel puţin financiar, livrând ciment pentru noile blocuri ANL care se construiesc în Ostroveni. Tot portocalii din fruntea primăriei Râmnicului i-au comandat şi cantităţi impresionate de ciment pentru şantierul staţiei de epurare a Râmnicului.

***********

• Valentin Adrian Iliescu a intrat din nou în gura colegilor de la PDL, după ce s-a înfipt moţ la festivitatea de premiere a concursului „Cântecele Oltului”. Neştiind că nici unul dintre colegii săi nu primise invitaţie de la primarul Amuzan pentru acest eveniment, VAI s-a înfipt în rândul pesediştilor prezenţi la sărbătoare, stârnind furia democrat-liberalilor vâlceni. Iliescu promite, în continuare, marea cu sarea pentru primarii vâlceni. El s-a axat mai nou pe staţiunile vâlcene Olăneşti şi Călimăneşti, evident, cu primari de altă coloratură politică decât el, pe care vrea să-i atragă în vederea unor… colaborări viitoare şi le promite marea cu sarea. În cazul Olăneştiului, interesul este evident, venit de la un anumit om de afaceri care a acaparat deja zona, dar la Călimăneşti, interesele sunt ceva mai ambigue. Mai nou, Iliescu s-a întâlnit cu primarii portocalii la vila de protocol a lui Ceauşescu de la… Olăneşti. Interesul politicianului faţă de staţiuni a fost dat pe faţă: acesta are în spate niscaiva „investitori”, unii şi vâlceni, care ar fi interesaţi să construiască nişte cazinouri în staţiunile vâlcene. Iliescu a promis momentan că va aduce la Vâlcea un festival internaţional de folclor, care să ţină, chipurile, din luna mai până în octombrie. Haida de… Pentru Olăneşti, Iliescu spune că, din luna septembrie, vrea să demareze în fiecare săptămână evenimente care să atragă cât mai mulţi turişti, care să se cazeze, evident, la un anumit hotel. Secretarul de stat în Relaţia cu Parlamentul a început să scoată din tolba cu promisiuni unele… fără număr: săli de sport, patinoare, bazine de înot pentru Olăneşti, că doar nu îl doare gura. ”Aripa” Jurcan a avut şi ea întâlnire de taină la un restaurant din Vâlcea, la care a participat chiar şi Ana Maria Pătru, dar şi actualul prefect. Acum se va vedea care pe care…

***********

• Gabriela Ene, bravă pedelistă, refuză în continuare să se alinieze la cerinţele impuse de conducerea Consiliului Judeţean, care, în parte, sunt absurde. Ea refuză să plătească paznici. Nu se ştie ce se va face însă Ene în cazul în care inspectoratele şcolare vor intra şi ele în subordinea Consiliilor Judeţene.

***********

• Secretarul general al organizaţiei judeţene a PDL Vâlcea, Anton Miţaru, a împlinit de curând 65 de ani, dar tot nu se lasă: mai încasează cam 2000 de lei lunar pentru munca în folosul… PDL.

***********

• Ioana Liţă, cea care se vrea în continuare şefă la femeile pesediste, cumulează liniştită şi nederanjată de nimeni pensia cu salariul la CET Govora şi nu prea a făcut mare lucru până acum, pentru PSD cel puţin, deşi vrea cu tot dinadinsul să iasă în faţă acum, că tot vin alegerile…Pe de altă parte, nici nevasta lui Oteşanu de la Govora, Daniela, nu este mai bună, deşi are un soţ plin de bani în spate şi a reuşit performanţa să se facă de râs de fiecare dată când a candidat la Primăria Băile Govora.

***********

• La una dintre ultimele conferinţe de presă, Cristian Buican a recunoscut faptul că puşculiţa fiecărui candidat contează foarte mult la alegerile locale ale PNL, pentru ocuparea posturilor de consilieri. Dar de competenţă sau experienţă în domeniu nu aţi auzit? Pe lista aspiranţilor se regăsesc Mihaela Andreianu, Eugen Armăşoiu, Sorin Bîzîc, Aristin Dumitrescu, Anca Iuliana Ivan, Adam Jinaru, Nicolae Vălimăreanu, Victor Stănculescu, Elena Caplea, Nicolae Chiriţă, Claudia Militaru, Lucian Munteanu, Antonie Chelcea,  Lucian Munteanu, Dan Săraru, Mirela Toma, Cristian Iliescu etc. Şase dintre actualii consilieri vor fi excluşi, printre care Mircea Poenaru, Ilie Fârtat, Victor Popescu, Gheorghe Folea, Gheorghe Păsat, Eugenia Popa şi Ion Popescu. Adrian Sandu şi Mihai Sporiş visează la fotoliile de consilieri judeţeni, dar nu au prea multe şanse în actualul „aranjament” de la conducere, ca şi Bogdan Pistol, care a mai fost exclus de două ori de colegi. Prima taxă, cea de aspirant la acest post, este de… 1500 de lei. 1000 de lei noi considerându-se zece puncte valorice, pe „scara de valori” a PNL Vâlcea. PNL nu duce lipsă de metode de a colecta aceste sposorizări, prin Fundaţiile „I.Gh. Duca” şi „Nadia Duca”.

***********

• Până acum, Delta ACM a facturat la Primăria Râmnicului peste 325.000 de lei pe care, culmea, îşi mai şi încasează banii.

***********

• Terenurile din zona unde se va construi pârtia de schi de la Voineasa sunt din ce în ce mai interesante pentru oamenii de afaceri şi politicienii vâlceni. Este posibil ca aceeaşi pârtie să o fi determinat şi pe Elena Udrea să afirme că ar avea de gând să se mute la… Vâlcea, pardon, Voineasa. Unii se străduiesc să facă rost de teren chiar sub… pârtia de schi, după modelul „Dem Rădulescu”, implementat cu succes sub atenta supraveghere a lui Iulian Comănescu - Sabău şi apoi a lui Mircia Gutău şi Romeo Rădulescu la Vâlcea.

***********

• Pentru că s-au distrat copios la ultima şedinţă a Consiliului Prefectural, Iuliana Moise şi Gabriela Ene au fost trase de urechi elegant de subprefectul Filip. Cele două erau amuzate de cearta dintre vicepreşedintele CJ Dumitru Persu şi directoarea CAS, Rodica Mărginean. Amândouă au părăsit şedinţa după câteva minute.

***********

• Marţi, 25 august, are loc licitaţia pentru „cornul şi laptele” elevilor din acest an, între Vel Pitrar şi societatea Vlăsia din Piteşti.

***********

• Minerii vâlceni sunt nemulţumiţi de ultimele disponibilizări şi spun că este posibil să iasă în stradă. În jur de 1.900 de persoane angajate la carierele Alunu, Berbeşti (Vâlcea) şi Husnicioara (Mehedinţi) vor fi trimise acasă din cauza cererii scăzute de cărbune.

***********

• Un parlamentar portocaliu negociază de zor trecerea sa în barca PSD, aproape convins de faptul că eforturile PDL pentru a-şi recăpăta imaginea sunt în zadar. PSD-iştii alimentează şi ei aceste zvonuri, săpunând că vor face rost de suficienţi „trădători” pentru a trece moţiunea de data aceasta, deşi în realitate nu se înghesuie deloc la guvernare.

***********

• Unii directori de şcoli din judeţ au sărit deja calul, aşa că la autoevaluările pe care le-au prezentat la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea şi-au alocat punctajul maxim, de 100 de puncte, deşi unii dintre ei abia dacă au fost văzuţi în vizită la şcoală. Gabriela Ene a luat deja la purecat aceste fişe.

 
Barfele saptamanii 16 - 22 august 2010

Evaluare utilizator: / 1
Data publicarii: 15-08-10
• Criza financiară a lovit şi marketurile vâlcene. Magazinul Annabella din zona Cina a funcţionat, săptămâna trecută, fără să pornească instalaţia de aer condiţionat, alimentele de pe rafturi degradându-se vizibil.

***********

• Beizadeaua edilului unei localităţi din apropierea Râmnicului este cercetată pentru acces neautorizat într-un sistem informatic şi furt de documente clasificate. Se pare că acesta s-a conectat cu laptopul personal la sistemul informatic al unei instituţii publice vâlcene, copiind informaţii despre dosare aflate în cercetare şi alte documente cu caracter secret.

***********

• Renumitul serviciu „Doi şi un sfert” din cadrul MAI a făcut, sub diverse acoperiri, câteva controale unor instituţii vâlcene. Ofiţerii DGIPI au verificat capacitatea instituţiilor vâlcene de a-şi proteja obiectivele, prezentându-se chiar ca fiind… jurnalişti.

***********

• Dumitru Persu a fost revoltat de faptul că jurnaliştii vâlceni au interpretat greşit comentariile sale faţă de directoarea Casei de Sănătate, Rodica Mărginean, când, de fapt, interesul său real ar fi, vezi Doamne, doar soarta vâlcenilor care sunt dependenţi de dializă. Realitatea a fost distorsionată, voit sau mai puţin voit, de Dumitru Persu şi Ion Câlea, care au devenit în ultima perioadă nişte fervenţi susţinători ai Georgetei Sălişte, deşi aceasta învârte cele mai murdare afaceri din spital. Realitatea este că finanţarea secţiei de dializă de la spital nu se face din cauza faptului că Sălişte refuză pur şi simplu să semneze contractul, pentru a pune secţia pe butuci şi a determina şi ultimii bolnavi rămaşi să apeleze la clinica privată din curtea spitalului. Asta da afacere… 

***********

• Spitalele vâlcene vor ajunge într-o situaţie dramatică în următoarele luni, deoarece Ministerul Sănătăţii nu va plăti decât sumele care se regăsesc în contractele cu Casa de Asigurări, fără cheltuielile suplimentare, care vor rămâne cel mai probabil în spinarea Consiliului Judeţean. La Spitalul Bălceşti, deja, nu mai sunt nici bani suficienţi pentru plata salariilor. La spitalul respectiv sunt şi doi medici arabi, Saleh Majed – ginecolog, şi Ahmad Al Okoup – la ORL, unul din Liban şi al doilea din Iordania.

***********

• Viceprimarul Sebi Veţeleanu a divorţat de soţie şi se poate considera din nou la prima tinereţe. În schimb, fosta nevastă a început să-şi caute pretendenţi pe site-urile de socializare. Hotărârea de divorţ a fost pronunţată la data de 10 iunie, după 19 ani de căsătorie, din vina ambilor soţi. Nevestei lui Veţeleanu i-au rămas în îngrijire cei doi copii, o fată şi un băiat, iar actualul viceprimar va plăti o pensie de întreţinere de câte 525 de lei lunar, până la majoratul acestora. Fosta nevastă, Paula, a  decis să nu renunţe la numele de căsătorie.

***********

• Pe site-ul propriu, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea face publicitate clinicii private de la Călimăneşti, „Incarmed” , condusă de cardiologul Dumitrescu. În loc să promoveze şi să finanţeze cu predilecţie secţiile de stat în domeniu, conducerea DSP preferă să sfătuiască bolnavii să se adreseze clinicii private. Chiar dacă aparatura medicală este conform normelor, clinica funcţionează într-un hotel, iar pacienţii mai sunt deranjaţi din când în când de prezenţa turiştilor.

***********

• Vâlcenii se plâng de anumite produse de la Fravil. Murăturile în oţet duc lipsă de… oţet, iar substanţa turnată în borcane nu prea ajută la păstrarea produselor.

***********

• Performanţele sexuale ale Liubei Gheorghiţă sunt în continuare gustate de vâlceni. Una dintre fostele sale prietene a povestit că Liuba avea, la un moment dat, o relaţie cu un om de afaceri român din Germania, căsătorit, şi făcea eforturi pentru a-l dspărţi de nevastă, la numai doi ani după ce încercase acelaşi lucru cu un profesor ajuns lider de sindicat. În Germania, un divorţ este greu de obţinut, soţia ar fi primi aproape 90% din avere, dar fosta inspectoare generală de la învăţământ nu a ţinut cont de acest lucru, până când soţia acelui bărbat a venit la Râmnic şi a cam caftit-o. Între timp, avea o legătură cu un profesor din Bucureşti, Şerban, care nu era căsătorit. A fost singurul care a cerut-o de soţie, dar l-a refuzat. Avea o fixaţie: trebuia să întâlnească un bărbat căsătorit care să divorţeze pentru ea. Se pare că a avut o relaţie chiar şi cu bărbatul surorii sale.

***********

• De la spitalul de nebuni de la Sapoca a scăpat o gaşcă de trei indivizi, care se prezintă inventatori şi co-inventatori la o aşa-zisă Turbina Gravitaţională.

***********

• Deputatul Cristian Buican s-a apucat de pescuit, făcând vâlvă printre pasionaţii din domeniu, chiar dacă ajunge rar „pe baltă”, doar de două-trei ore pe lună.

***********

• Ion Nicolae s-ar putea să îşi finalizeze în curând mandatul de consilier local, după ce Delegaţia Permanentă a PNL Vâlcea a decis excluderea sa din partid. Nicolae a devenit deja subiect de glume în Consiliul Local, mai ales după ce Curtea de Arbitraj şi Onoare a PNL a decis excluderea. Un nou reprezentant va fi numit, în curând. Nici înlocuitorul său nu pare prea deştept, pentru că va veni cu o idee bombă: cei care îşi plătesc impozitele locale la timp să aibă acces gratuit la meciurile CSM. La fel ca la Teatru, nu vă supăraţi?

***********

• Afacerile păguboase ale lui Bogdan Almaşi îi strică reputaţia la Consiliul Judeţean. La instituţia respectivă vin din ce în ce mai multe adrese pentru poprirea din salariu, din partea unor societăţi cărora firma lui Almaşi le-a rămas datoare vândută. Lui Almaşi i s-a propus recent postul de director economic la Administraţia Domeniului Public. Poate acolo i se va putea pune poprire.

***********

• Eugen Neaţă a descoperit că… ar vrea să plece din poliţie, dar nu poate să dea examen în avocatură, aşa că a decis să accepte orice ofertă venită din partea conducerii instituţiei, chiar dacă are morcovul înfipt de un metru în partea dorsală. El rămâne, momentan, la comanda Poliţiei Municipale, ca adjunct, deoarece ar fi incompatibil cu postura de avocat.

***********

• Honorius Prigoană nu a plecat niciodată de la PDL Bucureşti, cel puţin nu cu acte în regulă, numele său figurând doar într-un proces-verbal de şedinţă de la PDL Vâlcea. Pentru a deveni membru cu drepturi depline, Prigoană trebuie să depună o adeziune şi să completeze o fişă de evidenţă.

***********

• Fostul primar, Mircia Gutău, pare că îl evită în ultima perioadă pe Romeo Rădulescu, cu care nu mai vorbeşte la telefon, fiind acum mai apropiat de Eusebiu Veţeleanu, pe care îl izolase înainte de a fi arestat. Se zvoneşte că el i-ar fi trimis chiar şi o scrisoare actualului edil, în care îl înjură voalat pentru ceea ce face împotriva sa în Râmnic. Cel care i-a luat apărarea, atrăgându-şi antipatia colegilor, a fost, surprinzător, Victor Popescu.

***********

• Paul Dinu a primit „binecuvântarea” lui Dorel Jurcan şi a lui Vâlcu pentru a ocupa funcţia de director la Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, urmând ca Adrian Comănescu să rămână adjunct.

***********

• Maria Murăruş se pregăteşte să dea o lovitură de teatru în sistemul sanitar şi să revină în funcţie la Direcţia de Sănătate Publică. Rămâne de văzut care clan este mai tare la reorganizare. Luminiţa Apostolescu este susţinută în continuare de prefectul Ungureanu şi de Ion Mihail.

***********

• Conducerea Exploatării Miniere Râmnicu Vâlcea a hotărât să mărească taxa de intrare la salina de la Ocnele Mari la 14 de lei. Scaunul directorului se cam clatină, el nefiind în graţiile puterii portocalii de la Vâlcea.

***********

• Râmnicenii nu vor mai avea parc peste Olăneşti, aşa cum li se promitea până nu de mult, ci doar de un pod, care va costa fabuloasa sumă de 10 milioane de euro, devizul actualizat fiind de 3,213 milioane de euro. Din această sumă fabuloasă, amenajarea terenului costă 53.000 de euro, proiectarea 103.000 de euro, iar asistenţa tehnică şi organizarea de şantier 332.000 de euro. În deviz sunt prevăzute chiar şi cheltuieli diverse şi neprevăzute, în valoare de 241.000 de euro. În acest deviz se regăsesc, după cum se poate vedea, numai cheltuieli care nu necesită, de fapt, eforturi prea mari din partea contractorului, ci doar… sifonare de bani publici.

***********

• Emilian Frâncu spune că aproape a terminat o nouă carte: istoria Vâlcii, la care lucrează de mai mult timp.

***********

• Romeo Rădulescu a fost vizitat, săptămâna trecută, de o delegaţie de la Sindicatul Liber Oltchim, care i-a cerut să ia măsuri pentru a-i sprijini să obţină finanţare pentru combinatul vâlcean. Primarul le-a spus însă că nu are nici o datorie faţă de ei, pentru că persona nu le-ar fi promis nimic în campanie. El nu, într-adevăr, dar „mogulii” din energie da. Un vecin al lui Rădulescu i-a scris pe site-ul www.domnuleprimar.ro cerând ca pe strada Patriarh Iustinian Marina să fie introdusă canalizare, apă potabilă şi iluminat public. Dacă „metoda Gutău” este folosită în continuare de pedelişti, probabil că reclamaţia cu pricina se va transforma într-un proiect de hotărâre. În favoarea primarului, şi se aude că şi a unei consiliere lcale care a reuşit să obţină teren pe sub mână în zona respectivă, tot cu ajutorul lui Romeo, evident.

***********

• Consilierul local PDL Maria Preda, prin firma soţului ei, Artoprod, a primit „cadou” de la primarul Romeo Rădulescu o bucată de teren la Parcul Industrial din Ostroveni.

***********

• Patru medici amendaţi de CAS Vâlcea au dat în judecată conducerea instituţiei, după ce au fost prinşi cu mâţa-n sac, acordând concedii medicale pe ochi frumoşi sau pe şpăgi consistente. Unul dintre medici este de la Drăgăşani, iar trei de la Spitalul Judeţean Vâlcea. Un medic de la Policlinică a fost depistat că elibera concedii medicale pe bandă rulantă. Cei care au dat Casa în judecată sunt însă trei medici de la Drăgăşani.

 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 19 - 27 din 242
 

Editie tiparita
Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri