Index arrow Barfe
Barfe
Barfele saptamanii 22 - 28 noiembrie 2010

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 21-11-10
• Pedeliştii au început deja campania electorală. Conştienţi de faptul că nu prea mai pot prosti populaţia, ei se plimbă acum prin ţară, pentru a „comunica” electoratului ce mari realizări au ei. Prezent la Vâlcea, la sfârşitul săptămânii trecute, vicepreşedintele PDL, Valeriu Stoica, nu vede altă neregulă în actuala coaliţie de guvernare decât… lipsa comunicării. De asemenea, în această perioadă, PDL invită tentant PNL la guvernare, pentru a scăpa de UDMR, iar stratagema pare că are efect asupra liberalilor lihniţi de foame după ce au fost scoşi de la caşcavalul public. Sever Voinescu a scos şi el câţiva porumbei, spunând că este neapărat nevoie ca românii să se întoarcă la… biserică şi familie. E grav băieţi, dacă aşa rău am ajuns.

*********

• Pesediştii vâlceni au reuşit performanţa de a negocia toate alianţele în defavoarea lor, în ultima perioadă. Georgeta Sălişte va rămâne directoare la Spitalul Judeţean, dar asta nu pentru că nu s-ar fi răzgândit, ci pentru că şi-a aranjat de aşa natură „comisia” de examinare încât nu are cum să piardă concursul. Postul de director la spital a fost, de altfel, şi motivul pentru care s-au certat preşedintele Ion Cîlea şi Romulus Bulacu, în ultima perioadă. De asemenea, fuziunea dintre operatorii de apă este şi ea pe ultima sută de metri, dar PSD a pierdut, şi de această dată, trenul, pentru că nu are nici un director în noua conducere a societăţii. În aceste condiţii, tot mai mulţi pesedişti, care sperau să ajungă în funcţii cheie, sunt supăraţi pe preşedintele Ion Cîlea şi au început să-l ocolească. Printre ei se numără chiar şi Costi Rădulescu, cel care visa la funcţii înalte şi ai cărui prieteni de partid erau doar pe bază de interese. Postul de manager al Spitalului Judeţean se va scoate la concurs pe data de 8 decembrie. După ce Sălişte s-a văzut pusă la adăpost de atacurile preşedintelui Ion Cîlea, acum, îl măguleşte pe acesta cum poate, afirmând făţarnic cum că i-ar plăcea să colaboreze cu el în continuare.

*********

• Un jurnalist vâlcean este în vizorul DNA şi va fi chemat cât de curând să dea cu subsemnatul într-un dosar deschis, după „consultarea” agendei omului de afaceri Ovidiu Ciogescu. El este bănuit pentru că ar fi făcut trafic de influenţă, pe bani, pentru ca firma omului de afaceri să câştige mai multe lucrări la primarii din judeţ. Mai mult, din stenograme reiese şi o convorbire telefonică a jurnalistului cu „şeful”, în cuprinsul căreia îl informează pe acesta că „treaba s-a rezolvat”. Eugen Neaţă, deja, a fost chemat să dea cu subsemnatul, deşi afirmă că nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. Ciogescu se pare că le-a povestit oamenilor legii cum i-a cerut procurorului Trancă să intervină pentru grăbirea unei anchete în care era implicată o angajată a firmei sale, victima unei tâlhării. Din „cauza principală” s-au disjuns alte cinci dosare. Cel puţin alţi doi politicieni cu rang înalt (chiar din Parlamentul României) vor fi chemaţi în perioada următoare „să dea cu subsemnatul” la Direcţia Naţională Anticorupţie – ST Piteşti. Primarul de la Boişoara, Petre Popescu, nu mai poate nici el să doarmă prea bine, mai ales că nu îşi poate demola în nici un fel casa construită, coincidenţă, chiar în momentul când firma ElectroVâlcea efectua lucrări în comună, la canalizare.

*********

• În perioada următoare, Primăria Râmnicului va cheltui bani în plus cu sensurile giratorii. Muncitorii de la ADP au aflat că, în curând, se va face încă o rectificare de buget, de această dată, în urma unui alt „studiu” făcut în biroul edililor vâlceni, în urma căruia vor trebui… micşorate sensurile giratorii. De altfel, cei de la Delta ACM parcă ştiu deja de „mişcare”, pentru că s-au grăbit să asfalteze şi pe sub giratorii, lucru care nu se face de obicei.

*********

• Secretul executării sensurilor giratorii din Râmnicu Vâlcea este unul surprinzător pentru multă lume. Iniţial, printr-o hotărâre a Consiliului Local, valoarea aprobată a lucrărilor era de 33,387 milioane de lei noi pentru toată Calea lui Traian, dar atunci se punea problema asfaltării acesteia până la Troianu. Între timp, partea de şosea până la primele blocuri din municipiu a fost asfaltată de o firmă angajată de Drumurile Naţionale, care deţineau, de fapt, acea porţiune de şosea, iar Delta ACM şi-a văzut felia de tort înjumătăţită. De aceea s-a convenit să se suplimenteze lucrările din oraş cu sensurile giratorii, pentru ca suma încasată în final de firma protejată de PDL să nu se micşoreze. În urma licitaţiei câştigate de Delta ACM se stabilise un preţ la jumătate din valoarea iniţială, dar, după ce se va termina Calea lui Traian, se vor mai face alte lucrări suplimentare, de aceeaşi valoare, până se va ajunge la suma de 33 de milioane de lei. Fără justificare, lucrarea nu a fost continuată pe porţiunea Pasarelă Nord - limită municipiu cu comuna Bujoreni, aşa cum a fost prevăzută în licitaţie.

*********

• Lui Ion Matei, cel care este atât de sigur de faptul că va fi următorul primar al Râmnicului, i se pregăteşte ceva, o surpriză de proporţii, la care nici măcar pesediştii nu se aşteaptă. În acest fel este posibil să fie calea deschisă pentru alţi candidaţi. Alegerile în organizaţia municipală vor avea loc, cel mai probabil, până la sfârşitul acestui an. 

*********

• La CNS Cartel Alfa s-a organizat recent un concurs pentru ocuparea unui post de consilier juridic. Cei mai mulţi candidaţi nu s-au mai obosit să susţină probele, pentru că şi-au dat seama că postul era deja „aranjat” pentru fiica unei avocate care are cabinetul în aceeaşi clădire.

*********

• Prefectul Ungureanu este foarte fericit pentru că „i-a arătat pisica” primarului de la Voiceşti şi exclamă că, vedeţi, de când cu pisica nu mai mişcă nici un primar în front. Reprezentantul Guvernului în judeţ a uitat însă că nu a fost pus acolo pentru a le arăta pisica primarilor, ci pentru a-i ajuta.

*********

• Deputatul PNL Cristian Buican a sugerat, la ultima conferinţă de presă, faptul că Delta Dunării, unde prefectul are conac, debarcader, şalupe şi iaht, a devenit locaţia preferată a şmecherilor Vâlcii pentru plănuirea marilor afaceri, făcând referire la politicieni care s-au întâlnit acolo, dar şi reprezentanţi care au interese în zona construcţiilor. De asemenea, s-a sugerat faptul că mai toate controalele pe zona construcţiilor sunt făcute cu dedicaţie, fiind controlate de soţii Tudor, iar miza este de a obliga anumite firme să cumpere materie primă de unde vor ei. De altfel, la o ultimă întâlnire cu oameni de afaceri vâlceni, prefectul recunoştea şi că se iubeşte şi cu presa, dar cam… „contondent”. El le-a arătat pisica şi operatorilor economici, amintindu-le voalat că poate unul dintre motivele pentru care lor le merge bine ar fi şi acela că Prefectura nu s-a băgat peste ei, să-i întrebe de vorbă.

*********

• Două firme din afara judeţului vor să pună pe butuci cele două cariere de cărbune din Vâlcea, Berbeşti şi Alunu, deoarece vor să le concesioneze. Una dintre firme este din Vâlcea, iar alta din Mehedinţi.

*********

• Directorul de la Hidroconstrucţia este din ce în ce mai supărat pe sindicaliştii din instituţia pe care o conduce. Este deja pentru a doua oară când angajaţilor li s-a desfiinţat sindicatul.

*********

• Horaţiu Comănescu trebuia să fie pus director adjunct la RAPPS Vâlcea, împins de la spate de tatăl său, dar nu a mai fost numit, în final, din cauza incompetenţei. Individul are la activ mai multe dosare penale, dar „el padre” îl scapă de fiecare dată din belele. Acum, beizadeaua vrea şef la Complexul de la Seaca, deşi acolo va mai trebui să şi muncească, nu prea va avea de unde să sugă.

*********

• În Vâlcea vor mai urma şi alte disponibilizări, după sărbători, şefii instituţiilor respective abţinându-se acum să îi anunţe pe angajaţi despre ce este vorba pentru a nu le strica sărbătorile.

*********

• Viceprimarul comunei Valea Mare, Petre Stănici, a câştigat până acum procesul la trei instanţe, după ce a fost schimbat pentru că nu este membru PDL, dar nimeni nu vrea să-l repună în funcţie.

*********

• Instanţa a dat, deocamdată, câştig de cauză comuniştilor conduşi de Petre Ignatencu de la Bucureşti, în dauna celor de la PAS conduşi de Constantin Rotaru, astfel că PAS nu se va mai transforma în PCR.

*********

• Senatorul Emilian Frâncu aşteaptă de la primarul Rădulescu lista cu firmele, asociaţiile şi fundaţiile cu care municipalitatea a avut contracte în ultimii şase ani, dar a cerut şi subcontractanţii acestor firme, deşi acest lucru este aproape imposibil de aflat.

*********

• Romulus Bulacu are prima şansă de a câştiga alegerile interne, cu aproximativ 60% din voturile valabil exprimate, în cazul în care ar fi numai doi candidaţi la şefia organizaţiei judeţene. În timp ce ministrul Iliescu a devenit al treilea jucător, dar cel care a fost adus iniţial de Dorel Jurcan la Vâlcea pentru a-l ajuta pe acesta, pare acum să vrea pentru el scaunul de preşedinte, chiar dacă nu are, de fapt, nici o şansă de a-l ocupa. 

*********

• Episcopul Emilian Lovişteanul pare să aibă o relaţie foarte „apropiată” cu Patriarhul Daniel, care pare dispus să îi facă rost chiar de o… mitropolie. Pentru că şi-a dat seama că ÎPS Gherasim nu are de gând să moară prea curând, pentru ca Lovişteanul să-i ia locul, Daniel pare hotărât să mai înfiinţeze o Mitropolie, a Munteniei, unde va fi mutat ÎPS Irineu, acum, Arhiepiscopul Craiovei, pentru ca locul acestuia să fie luat, ghici, ghicitoarea mea, chiar de… Emilian Lovişteanul.

*********

• Ion Matei afirmă că nu ar fi nici incompatibil, şi nici imoral, aşa cum s-a referit la el primarul Romeo Rădulescu, la ultima conferinţă de presă, pentru că… soţia sa ar fi, de fapt, cea care face afaceri cu ciment, nu el. Edith Matei este acţionar unic al societăţii, doar că „Gigi” Matei are o problemă: nu îl cred decât poate copiii de la grădiniţă când spune că nu este băgat în nici un fel în afaceri.

*********

• O firmă spaniolă care deja le-a împuiat primarilor din nordul judeţului mintea cu diverse proiecte hiperbolice vrea să cumpere… proiecte de investiţii hidro pe râuri interioare din România.

*********

• Chiar dacă partidul său nu mai este la guvernare, Valentin Monceanu face în continuare afaceri cu primăriile… liberale. Firmele sale, Anoviprint şi Mirval, au contracte consistente la Racoviţa şi Stoileşti.

*********

• Aproximativ 1.000 de râmniceni se bat pe 44 de locuinţe ANL. Reprezentanţii primăriei încearcă să-i împace pe oameni, afirmând că vor fi construite încă 100 de locuinţe ANL în cartierul Ostroveni, dar nu se ştie dacă va mai fi demarat un astfel de proiect, deşi blocurile de la Vlădeşti aşteaptă doar modernizarea.
 
Barfele saptamanii 15 - 21 noiembrie 2010

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 14-11-10
• Prim-procurorul Teodor Trancă este suspectat pentru că l-a favorizat pe Ovidiu Ciogescu într-un dosar penal, ajutat şi de un poliţist de la IPJ Vâlcea. Pe de altă parte, acţiunea DNA de la sfârşitul săptămânii trecute este posibil să fie şi o acţiune comandată pentru a-i murdări imaginea primului-procuror al judeţului, despre care se ştie că nu a cedat presiunilor venite din partea unor afacerişti locali, pe mână cu puternicii zilei din PDL care se cred „apolitici”. Deocamdată, procurorii DNA au ridicat mai multe acte din cele două case ale procurorului Trancă, dar se pare că nu au găsit ce căutau. Dosarul are la bază, momentan, declaraţii, dar şi înregistrări ale unor convorbiri telefonice. Primul-procuror a fost dus la DNA Piteşti chiar cu maşina IPJ Vâlcea, de unul dintre poliţiştii cu care avea relaţii bune, ofiţerul Piron. Poliţiştii care au făcut percheziţia căutau acte care să facă legătura dintre Trancă şi Ovidiu Ciogescu, dar au ridicat şi facturile pe care le-au găsit pentru obiectele electrocasnice ale magistratului.

*****


• Soţul Georgetei Sălişte şi-a serbat ziua de naştere la un hotel care dă fiori pedeliştilor vâlceni. Omul despre care directoarea spitalului spunea că nu are nici o legătură cu afacerile din instituţia publică a beneficiat de prezenţa unor nume cunoscute, printre care Dorel Jurcan, Iuliana Moise, şi alţii, care îl cunoşteau foarte bine pe soţul directoarei. În timpul chefului s-a întrerupt însă curentul de 7 – 8 ori.

*****


• Fostul primar Sorin Zamfirescu a plătit cu aproximativ 600.000 de euro o firmă de proiectare care a făcut un proiect cât se poate de prost pentru societatea Acvarim, proiect cu finanţare europeană pentru finalizarea căruia firma a fost obligată să angajeze o altă firmă. Povestea este veche de circa trei ani. Consultanţii străini au respins, iniţial, proiectul din cauza multiplelor probleme.

*****


• Speriat de faptul că au trecut deja mai multe termene, iar judecătorii nu îl lasă în libertate, omul de afaceri Ovidiu Ciogescu a început să vorbească în arest. Probele pe baza cărora vor mai fi săltaţi însă şi alţi oameni importanţi din Vâlcea sunt însă însemnările din agenda afaceristului, dar şi cele găsite la Dorin Dobrişan. Ovidiu Ciogescu este deja implicat într-un al doilea dosar penal, pentru lucrările făcute la agenţiile vâlcene ale Sucursalei CEC Bank – Vâlcea şi facturarea serviciilor prestate şi a materialelor folosite, întrevăzându-se, şi aici, comiterea unor grave infracţiuni. Procurorul de dosar mai verifică şi corectitudinea unor lucrări executate de firma lui Ciogescu la Boişoara.

*****


• Vasile Blaga l-a tras de urechi, săptămâna trecută, pe Dorel Jurcan, interimarul de la PDL Vâlcea, pentru că acesta nu i-a răspuns la telefon singura dată când a fost sunat personal de Blaga. Organizarea alegerilor pe 11 decembrie avantajează tabăra din care face parte Romulus Bulacu, deoarece Valentin Iliescu nu şi-a făcut până acum imagine suficientă, iar Dorel Jurcan nici nu a început în mod serios campania. Vâlcea este însă printre judeţele cu una dintre cele mai slabe organizaţii PDL din ţară.

*****


• Primarul Romeo Rădulescu are o singură „bubă” politică la ora actuală, şi aceea este reprezentată de afacerile desfăşurate de Delta ACM la Vâlcea. Actualului primar i s-a promis sprijin pentru a activa în diplomaţie dacă va continua afacerile derulate în Râmnic deja de firma care pusese stăpânire pe oraş încă de când Mircia Gutău era primar. Încă este posibil ca Rădulescu să fie numit interimar până la următoarele alegeri, deşi această posibilitate este din ce în ce mai puţin viabilă, după ultimele „aranjamente” de la Bucureşti. Se mai conturează însă o mică băşică, în pericol de a deveni ditamai rana. Este vorba despre firma de la care Primăria Râmnicului va cumpăra autobuzele la mâna a doua şi al cărui reprezentant este deja infiltrat în SC Eta SA. Ghici, Ogreanu, cine-i?

*****


• Un parlamentar independent a vehiculat ideea că patriarhul Daniel ar putea fi potrivit de premier al României în această perioadă de criză, idee ce i se pare aberantă arhiepiscopului Emilian Lovişteanul, care nu vede nici o legătură între mai-marele bisericii şi politică. PS Lovişteanul s-a rătăcit, de altfel, recent, în timp ce se afla în drum spre o biserică pe care trebuia să o sfinţească, la Alunu. Până la urmă, a ajuns în comuna Mateeşti, întârziind la slujbă câteva ore bune.

*****


• Între Dan Fiera, preşedintele Consiliului de Administraţie de la Spitalul Judeţean, şi Constantin Pîrvu s-a iscat un război care se duce nu doar prin acuze reciproce, ci şi prin declaraţii deocheate în ziare. În timp ce Constantin Pîrvu este nemulţumit de faptul că pedeliştii acaparaseră Consiliul de Administraţie, Fiera este nervos că, din cauza sindicalistului, nu poate să o impună şi în continuare pe Georgeta Sălişte la conducerea spitalului. În perioada următoare, alianţa din Consiliul Judeţean între PSD şi PDL este posibil să se rupă exact din această cauză, iar Georgeta Sălişte să fie exclusă din schemă. În schimb, cel puţin doi pesedişti se bat pentru a ocupa fotoliul de unde vor gestiona fondurile europene pentru reabilitarea spitalului. La ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, Fiera a fost enervat de propunerea lui Constantin Pîrvu, privind mutarea câtorva secţii în aceeaşi locaţie, pentru salvarea paturilor pierdute prin modernizarea spitalului, şi l-au acuzat pe Pîrvu de populism ieftin, afirmând că la SJU trebuie să se regăsească toate specializările pentru a primi clasificarea necesară finanţării activităţii în continuare.

*****


• Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat, săptămâna trecută, şapte posturi de televiziune pentru încălcări ale legislaţiei audiovizuale privind durata publicităţii, printre care şi două firme din Vâlcea. Astfel, SC Teleloviştea SRL din localitatea Boişoara a fost sancţionată pentru că nu a respectat formatul de principiu al serviciului de programe şi structura programelor, iar postul TV Etalon Râmnicu Vâlcea a fost sancţionat cu somaţie publică pentru că, în perioada 8-30 octombrie, a difuzat o serie de emisiuni realizate sau prezentate de un membru al Guvernului (secretarul de stat Valentin Iliescu), fără a ţine cont de prevederile audiovizuale potrivit cărora radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni audiovizuale editate, prezentate, moderate sau realizate de parlamentari, reprezentanţi ai Guvernului şi ai administraţiei publice centrale şi locale, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, persoane cu funcţii în structura partidelor politice sau purtători de cuvânt ai acestora, persoane desemnate public să candideze sau care şi-au anunţat public intenţia de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidenţiale ori emisiuni în care aceştia au statut de invitat permanent.

• Transalpina este asfaltată aproape în totalitate, fiind un foarte frumos traseu turistic pentru cei cărora le place natura. Din cei 147 de kilometri, cât are drumul, acum se toarnă asfalt pe ultimii doi kilometri. Lucrarea este realizată de firma Romstrade, la care Nelu Iordache, boss-ul de la Blue Air Transport Aerian SA, este administrator şi asociat majoritar.

• Ion Nicolae a fost invitat recent la emisiunea lui Dan Diaconescu, pentru a mai umple cumva timpii morţi de emisie, doar că s-a încurcat în aberaţii. Spre hazul cunoscătorilor, Nicolae a afirmat că, la Vâlcea, Partidul Poporului ar avea în sondaje, în acest moment, nu mai puţin de 24 la sută, fiind cea mai bine cotată formaţiune politică. Să vezi şi să nu crezi, când nici măcar PDL sau PSD, cele mai importante formaţiuni de la ora actuală, nu au atât de multe procente.

*****


• Horaţiu Comănescu – fiul fostului lider al PSD şi fost prefect de Vâlcea, Iulian Comănescu, va fi noul director al Complexului Expoziţional de la Seaca, după nenumărate intervenţii la primarul staţiunii, Ilie Amuzan.

*****


• Dan Mazilu este cu un picior într-o groapă şi cu altul în găleată. Deşi a trecut oficial la UNPR, Mazilu se pare că se mai află şi acum pe lista care cuprinde membrii Consiliului Naţional al PSD, pentru că are de gând să revină la „tăticul” PSD dacă UNPR-ul nu îi va aduce siguranţa de a rămâne pe scaunul de parlamentar. Pentru următoarele alegeri, votul uninominal este posibil să fie „corcit” cu cel pe liste, pentru că, aşa cum s-a constatat acum, au intrat în Parlament tot felul de neaveniţi care nu aveau altă calitate decât aceea de a avea bani şi firme, fără a fi în nici un fel loiali partidului, iar specialişti nici atât.

*****


• Conservatorul Mircea Stănculescu este de părere că sensurile giratorii din Râmnic au un cost foarte ridicat pentru că sunt realizate de mai multe firme, fiecare dintre ele umflând preţul. Dacă în faţă se află firmas Delta ACM, Stănculescu spune că în spatele acesteia este posibil să se afle SRL-uri patronate de pedelişti, fiecare dintre ele mărind preţul.

*****


• La ultima conferinţă de presă, primarul Romeo Rădulescu a dezvăluit faptul că pesedistul Ion Matei are afaceri, dar nu cu Primăria, ci cu firmele care efectuează lucrări pentru Primărie. El a spus că suma la care se ridică „afacerea” lui Matei la staţia de pretratare a apei este de circa 50 de miliarde de lei vechi. În schimb, despre firma protejată de viceprimarul Cosmin Constantinescu a spus că nu are cunoştinţă ca aceasta să aibă afaceri în Râmnic. 

*****


• Delta ACM, firma protejată de PDL, a primit în mod nejustificat 40 de miliarde lei vechi din banii destinaţi de Primăria Râmnicului compensării preţului energiei furnizate populaţiei de CET Govora, pentru care s-a făcut chiar un împrumut în valoare de 65,94 miliarde lei vechi de la Ministerul Finanţelor Publice. O parte din bani au ajuns însă în buzunarele firmei care chipurile modernizează Calea lui Traian. De altfel, sensurile giratorii nu reprezintă lucrări suplimentare care necesitau bani suplimentar, fără licitaţie, ci trebuiau atribuite separat, în cadrul unei noi licitaţii. O bilă albă pentru administraţia locală din Râmnic este însă faptul că preţul sensurilor giratorii este de patru ori mai mic decât cel de pe vremea lui Mircia Gutău.

*****


• Prefectul continuă să facă presiuni asupra unor primari din opoziţie, care sunt vizitaţi foarte des de Garda de Mediu şi de alte instituţii de control puse în slujba „statului”. Aceleaşi instituţii trec şi pe la primarii puterii, dar acestora le dau numai avertismente. Asupra acestui aspect au tras un semnal de alarmă atât liberalii, cât şi pesediştii. Mai nou, „Bebe” Ungureanu s-a certat şi cu primarul de la Laloşu, care uită să plătească anumite servicii. Prefectul afirmă că i-a amendat pe primari pentru a-i salva de la lucruri mult mai grave, cum ar fi, de exemplu,… puşcăria. În schimb, prefectul se dă bine cu… bicicleta, el surprinzând asistenţa la Cupa Posada prin fptul că a venit la manifestare îmbrăcat în trening.

*****


• Valentin Iliescu şi-a serbat ziua de naştere la hotelul lui Sofianu, ocazie cu care a încercat să îşi facă şi campanie electorală printre pedelişti.

*****


• Romulus Bulacu nu îl mai suportă pe subprefectul Filip, pe care îl suspectează că ar sta la baza scurgerii de informaţii de la RAJDP, Filip fiind membru în Consiliul de Administraţie al Regiei. Subprefectul este încă în Consiliul de Administraţie, cu toate că îşi depusese demisia încă din luna martie a anului trecut, dar propunerea de schimbare a sa a ajuns în Consiliul Judeţean abia în septembrie-octombrie 2010, imediat după scandalul cu RAJDP, în care subprefectul Filip nu are, de fapt, implicare.

 
Barfele saptamanii 8 - 14 noiembrie 2010

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 07-11-10
• Afaceristul Nicolae Sofianu a încasat, în urmă cu circa trei ani, peste 600.000 de euro de la Acvarim, sub conducerea lui Sorin Zamfirescu, doar pentru servicii de proiectare la un obiectiv cu finanţare europeană. Interesant este câţi proiectanţi a avut Sofianu, cât au lucrat şi cu cât au fost plătiţi pentru acest proiect. Consultanţii străini au respins proiectul din cauza multiplelor probleme, Acvarim fiind obligat să mai contracteze încă un proiectant pentru a-l corecta.

*********

• Garda de Mediu a început să dea amenzi chiar şi societăţilor comerciale care şi-au închis porţile de câţiva ani. Zilele trecute, Garda a mers în control în localitatea Popeşti şi a încercat să amendeze fosta fabrică de alcool, care a dat faliment de foarte mult timp.

*********

• Nicolae Sofianu a fost vizitat, zilele trecute, de inspectorii de la Finanţe. Tupeul afaceristului vâlcean a mers până acolo încât a reuşit să-i terorizeze pe cei care veniseră în control, punând un avocat să stea pe capul finanţiştilor pas cu pas. Sperând că scapă de eventualele amenzi pentru neregulile constatate, Sofianu i-a ameninţat, cum îi stă în caracter, cu procese pe toţi finanţiştii vâlceni.

*********

• La alegerile de săptămâna trecută de la organizaţia judeţeană a UNPR au votat, pe lângă membrii de partid prezenţi, chiar şi… invitaţii. Pentru a reuşi să strângă măcar 200 de participanţi la conferinţa judeţeană a UNPR, conducerea partidului le-a promis unor tineri câte 70 de lei de căciulă pentru a se prezenta la alegerile de la judeţ. Constantin Mazilu se gândeşte acum serios ca, în calitatea sa de preşedinte de filială judeţeană, să îşi aleagă cel mai bun colegiu, adică unul unde, eventual, să şi câştige. Este puţin probabil ca Mazilu să renunţe la varianta candidaturii în zona de sud, unde s-a muncit să îşi facă între timp şi o publicaţie proprie, dar a luat în considerare şi propunerea de a candida în nord, căreia însă nu îi va da probabil curs.

*********

• Angajaţii mai multor primării din Vâlcea se pregătesc să plece în străinătate, iar această idee este posibil să fie îmbrăţişată şi de unii dintre bugetarii de la Consiliul Judeţean. În sudul judeţului, unde nu mai sunt bani pentru funcţionarii publici, sunt cele mai multe probleme.

*********

• Spiritele s-au mai calmat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce s-a propus ca ultimul etaj al clădirii să fie totuşi transformat în saloane, chiar dacă acest lucru nu înseamnă că numărul de paturi nu va fi redus. Gândul la fondurile europene care vor veni în curând la spital nu-i lasă să doarmă liniştiţi pe foarte mulţi.

*********

• La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea, liberalul Ilie Fârtat a sărit ca ars, la un moment dat, acuzându-l pe Laurenţiu Coca de faptul că, împreună cu fratele său, a lăsat pacienţii de la Spitalul Sineşti în frig, după ce firma sa a pus geamuri acolo. Zvonurile spun însă că pe vremea respectivă şi liberalii erau băgaţi până în gât în această afacere şi chiar l-au dus de mână pe Coca la respectiva achiziţie. Fârtat a acuzat acum, de la microfonul şedinţei, că investiţia făcută în urmă cu câţiva ani la spitalul din Sineşti a fost o glumă proastă, plătită din bani publici direct firmei senatorului Laurenţiu Coca şi că pacienţii mor de frig din pricina lucrărilor îndoielnice făcute de oamenii social-democratului. Până la urmă, se vor aloca 20.000 de lei pentru repararea ferestrelor instalate de firma familiei Coca.

*********

• Valentin Comănescu este cunoscut ca oaia neagră a comunei Vaideeni. El a mai dat ţepe şi altor firme, dar nimeni nu l-a tras la răspundere până acum, cu o singură excepţie: o condamnare luată tot la Vâlcea. În goana după banii statului, Comănescu a angajat la SC Comland SRL Vaideeni chiar şi persoane… decedate.

*********

• Un supermarket din Drăgăşani a rămas fără tubulatura de ventilaţie, după ce hoţii au furat cei… 27 de metri de ţeavă de cupru de la sistemul frigorific de unde se alimentează instalaţiile de răcire a magazinului şi 10 metri liniari de plasă de sârmă care era montată pe ţevile metalice ale gardului despărţitor al proprietăţii.

*********

• Mai mulţi primari sunt cercetaţi în prezent de procurorii vâlceni şi ar putea urma o perioadă „aglomerată” în arestări la Vâlcea. Nu doar primarii sunt însă vizaţi, ci şi nume destul de grele din judeţ, ba chiar şi poliţişti, inclusiv angajaţi din domeniul silvic.

*********

• Prefectul de Vâlcea s-a dat din nou în stambă la ultima şedinţă la care a participat, atunci când a spus că… ar suspenda intenţionat trei primari vâlceni din funcţie, doar ca să îi scape de puşcărie. Printre cei trei, surpriză, se află şi primarul de la Laloşu, care era prieten nevoie mare cu prefectul.

*********

• „VAI” Iliescu a fost găsit, în cele din urmă, vinovat pentru votul „eronat” din Parlament, la proiectul care prevedea scăderea TVA de la 24% la 5% pentru pâine, carne, lapte, ulei şi zahăr. Emil Boc l-a identificat pe VAI drept ţap ispăşitor pentru vot , doar că… surpriză: VAI nu vrea să-şi depună demisia, cu excepţia situaţiei când i-ar cere-o direct Boc. Valentin Iliescu are, de altfel, o nouă parolă de când a început să facă emisiuni cu copii: “Valeriu Lazarov al Vâlcii”. Sercretarul de stat este pasionat acum de emisiuni cu copii, despre femei sau unele folclorice. Valentin Iliescu are însă şi talente ascunse. Obiectul de activitate a uneia dintre firmele sale este „extracţia pietrei ornamentale şi a pietrei pentru construcţii, extracţia pietrei calcaroase, ghipsului, cretei şi a ardeziei, extracţia pietrişului şi nisipului; extracţia argilei şi caolinului”. Este vorba despre societatea „Explo Terasit” SRL, înfiinţată întâmplător în circumscripţia Bistriţa Năsăud în anul 2001, când VAI devenea deputat. În anul 2008, cu doar 6 salariaţi, dintre care un administrator şi o secretară, firma a realizat o cifră de afaceri de 10,5 miliarde de lei vechi şi un profit brut de 3,4 miliarde de lei vechi.

*********

• Motivul pentru care Romeo Rădulescu a încercat să accepte o aşa-zisă „donaţie” de teren la ultima şedinţă se pare că este mai adânc decât simpla acţiune de introducere a utilităţilor pentru persoane sau firme private, pe bani publici: terenul din livada cu meri de la Bujoreni pare să fie vizat de mai mulţi portocalii din judeţ, inclusiv de Rădulescu, cei 13.098 de metri pătraţi fiind, se pare, deja parcelaţi în favoarea unor mahări locali.

*********

• Pedeliştii au încercat să-l schimbe din funcţie pe viceprimarul liberal al comunei Laloşu, Nicolae Anghel, dar nu le-a ieşit pasenţa, pentru că uitaseră să propună pe ordinea de zi demiterea actualului viceprimar, existând doar un punct privind numirea unui nou vice. Până la urmă, lucrurile s-au rezolvat ca în filmele cu Stan şi Bran, pentru că Anghel a fost votat din nou pe post de… viceprimar.

*********

• Lui Gabriel Oprea îi place să fie… urmaşul lui Traian Băsescu. No comment.

*********

• Alegerile de la PSD municipiu au agitat spiritele în partid. Până acum, conducerea organizaţiei municipale a ţinut două şedinţe în vederea organizării competiţiei interne, dar şefii filialei judeţene nu au luat nici o decizie concretă în privinţa datei. Pesediştii s-au întâlnit, s-au mai înţepat pe la spate, principalii competitori fiind deja cunoscuţi, dar nu au reuşit să stabilească nimic concret. Actuala echipă de conducere ar vrea să organizeze alegerile la comandă, în aşa fel încât să-i asigure consilierului Ion Matei şefia filialei. Fostul prefect Remus Grigorescu nu şi-a anunţat până acum candidatura, deşi îl cam mănâncă palmele să candideze. În schimb, Costi Rădulescu nu va candida împotriva lui Matei, cu care a făcut deja „blat” pentru fratele său.

*********

 • Adrian Buşu are ambiţii serioase. Pe cele mai multe le ţine bine minte canapeaua din biroul Colegiului medicilor Vâlcea, dar, pentru ambiţia de a fi director la Spitalul Judeţean Vâlcea, actualul pesedist este dispus chiar să… renunţe la partid, dacă PNL se va asocia cu PDL la guvernare. 

*********

• Magazinele de vise din Râmnicu Vâlcea funcţionează în continuare, nestingherite, în ciuda declaraţiilor pompoase ale prefectului Ungureanu, de acum câteva luni, cum că ar fi putut să le închidă.

*********

• Noul manager de la Ambulanţă pare să le pună beţe în roate sindicaliştilor. El se pare că i-a ameninţat pe angajaţi să nu facă grevă, pentru că ar putea să-şi piardă locurile de muncă. Iordache refuză să recunoască sindicatul de ramură al ambulanţierilor, de aceea i-a ameninţat pe sindicalişti cu desfacerea contractului de muncă dacă mai participă la manifestaţii.

*********

• Consumul de combustibil pentru şcoala de la Horezu este mare, dar nu chiar atât de mare precum lasă să se înţeleagă primarul de la Horezu, adică 6 miliarde de lei vechi. Oamenii din localitate acuză, spunând că, în timp ce elevii şi profesorii se confruntă cu probleme grave, directorul liceului şi primarul stau în excursii în ţară sau în străinătate.

*********

• Omul de afaceri vâlcean Ovidiu Ciogescu a făcut până acum 7 - 8 cereri de eliberare condiţionată, chiar săptămâna trecută având loc încă o înfăţişare în acest sens. Ciogescu este acum audiat într-un alt dosar penal, care vizează devizele pentru lucrările făcute la agenţiile vâlcene ale Sucursalei CEC Bank – Vâlcea şi felul cum au fost facturate serviciile şi materialele vândute. În acest dosar sunt cercetate şi nume importante din societatea vâlceană.

*********

• Senatorul Miky Mihăilescu, zis şi „Miky Şpagă”, a avut un şoc la alegerile de la UNPR, atunci când a aflat că imobilul în care locuieşte acum fostul primar, Sorin Zamfirescu, achiziţionat de la soacra sa, a ajuns pe mâinile unui coleg din… Parlament, şi nu ale unui medic, aşa cum credea el. A promis astfel că va insista să-l cunoască pe actualul proprietar. Zamfirescu l-a cumpărat în anii 80 cu suma de 100.000 lei.

*********

• Cătălin Rufă, noul „investitor”, asta ca să nu spunem „posibil ţepuitor” de la CSM, a afirmat, spre hazul tuturor, că are de gând să investească în Râmnicu Vâlcea pentru că aici locuieşte… soacra lui.

*********

• La zilele porţilor deschise de la Parchetul Vâlcea, porţile au fost deschise doar de câţiva avocaţi aduşi special pentru acest eveniment, pentru că, în rest, nici un vâlcean nu s-a arătat interesat să viziteze instituţia.

*********

• Medicul Constantin Dumitrescu, managerul clinicii de cardiologie-interne „Incarmed”, a revenit la serviciu după ce fusese diagnosticat cu meningiom în zona parietală şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale dificile, la cel mai vestit institut de neurochirurgie din Hanovra – Germania.

*********

• S-a lămurit suspansul de la Prefectură: Petre Ungureanu nu îl plăteşte cu salariu pe Auraş Ţugulan, ci… printr-un cotract de prestări servicii curăţenie şi administrare imobil cu firma Cosval Trans SRL, care aparţine... femeii de servici din instituţie şi la care colonelul în rezervă Auraş Ţugulan este angajat pe post de administrator al clădirii şi care este în vigoare încă din anul 2009. Preţul actual este de 900 de euro lunar.
 
Barfele saptamanii 25 - 31 octombrie 2010

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 24-10-10
• Luni dimineaţa, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în faţa unui complet de 9 judecători, fostul primar Mircia Gutău îşi încearcă ultima şansă printr-un recurs care priveşte spălarea imaginii în dosarul „Mită la Primăria Râmnicului”.

*********

• Inginerul Marian Pătraşcu i-a trimis, zilele trecute, o scrisoare deschisă primarului Romeo Rădulescu, prin care îl ceartă pentru modul cum sunt sparte străzile din municipiu. „Vă rog să-mi spuneţi când se va încheia reabilitarea străzilor din municipiu. Sunt persoană cu handicap neuromotor grav şi tocmai am dat o groază de bani pe un scuter electric cu care nu am voie să circul decât pe trotuar şi să traversez carosabilul. Cum pot eu folosi acest mijloc de locomoţie în condiţiile actuale? Locuiesc în Zăvoi şi, de luni bune, la intersecţia Carol I cu Independenţei se tot sparge carosabilul, se astupă, iar după câteva zile se sparge, culmea, în acelaşi loc. Situaţia este aceeaşi în tot oraşul. Ce cap o fi gândit un astfel de plan de reabilitare? De ce nu v-aţi apucat de câte o arteră, pe rând, şi s-o fi terminat cap-coadă? De patru luni, dacă nu şi mai bine, aţi decopertat trotuarele din zona centrală, distrugând rampele de acces pentru cei ca mine (care erau foarte bune!), aţi pus nişte borduri (băgate pe gât de Videanu, bag şi eu mâna-n foc!) şi apoi aţi lăsat-o baltă! Constat cu groază că, aşa cum se prefigurează situaţia, pe noile rampe îmi va fi imposibil să urc şi să cobor. Dovada? Rampele din zona Poştă – Telefoane, care sunt imposibil de „surmontat” pentru scuterul meu. Ce fac, mă dau jos, ridic pe braţe 60 de kilograme şi le trec dincolo? Până una-alta, vă anunţ că în deplasările mele cu scuterul nu mă voi feri să încalc regulile de circulaţie, abia aştept să fiu amendat de poliţie pentru că, după aceea, vă voi da eu în judecată şi vă voi cere daune de n-o să le puteţi duce! Pentru ştiinţa dvs şi mai ales a Poliţiei Rutiere, vă pot spune că întotdeauna voi traversa Calea lui Traian prin faţa Bisericii „Sfânta Paraschiva" (acolo este singurul loc unde o pot face!), iar din Ştirbei Vodă şi până la Piaţă voi circula pe carosabil. Dacă se va întâmpla să fiu spulberat de vreo maşină, mă veţi avea pe conştiinţă! Şi, la urma-urmei, atâta pagubă, m-am săturat să trăiesc în ţara asta de doi bani, unde „nu sunt posibile decât două ipostaze ale existenţei umane: lichea ori câine bătut!" (Ernest Bernea), fiindcă pur şi simplu refuz să fiu ori una ori alta! Aici ne-aţi adus dvs. politicienii! S-auzim numai de bine!”, afirmă Marian Pătraşcu, fost inginer la Oltchim.

*********

• Angajaţii SC Pieţe Prest SA au reuşit să se facă de râs încă de la primele acţiuni tomnatice în stradă. Ei au plantat câteva sute de „crizanteme antigel", flori rezistente la frig, dar, în ciuda faptului că afară ploua torenţial, nu s-au sfiit să le şi ude de zor, spre distracţia trecătorilor, care se uitau uimiţi cum foştii angajaţi ADP insistau cu furtunurile pe bietele flori, care şi aşa erau aproape inundate de ploaia de afară.

*********

• După schimbarea din funcţie a fostului director al Oficiului Registrului Comerţului Vâlcea, Constantin Bălăşoiu, prin presiunile venite de la Petre Ungureanu (acestuia i s-a reproşat că dădea prea multe informaţii la solicitările primite), cea care ocupă temporar această funcţie refuză să mai dea orice fel de informaţie,spunându-le celor care au îndrăzneala să ceară aşa ceva că ar fi mai bine să se adreseze direct la Bucureşti. Doar că cei care au avut răbdare să facă acest lucru au constatat că nici de acolo nu le vine vreun răspuns. Halal transparenţă. În realitate, cei doi, Ungureanu şi Bălăşoiu, sunt vecini şi s-au supărat unul pe altul, unul pe lătratul câinelui şi altul pe o limită de hotar care cică era greşit trasată. Unde dai şi unde crapă. În final, prefectul Ungureanu s-a răzbunat pe vecinul său, Constantin Bălăşoiu, schimbându-l din funcţie abuziv şi, de atunci, se tot dă concurs pentru ocuparea funcţiei şi nu câştigă nimeni.

*********

• Angajaţii Prefecturii sunt acum sub controlul unui apropiat al lui Ungureanu, care, deşi nu este angajat la instituţie, cică trebuie să fie informat de fiecare angajat unde pleacă în teritoriu, aşa încât să poată… repartiza maşinile. Este vorba despre un anume Auraş Ţugulan, care, potrivit unei decizii interne a prefectului, ar avea „atribuţii în repartizarea autoturismelor instituţiei pe trasee de deplasare, şoferii având obligaţia de a-l informa de toate deplasările lor“. Ţugulan este, de fapt, pensionar şi nu ar avea voie să fie plătit din bani publici, cu atât mai puţin să fie „administrator”, aşa cum se laudă. Fost şef de cabinet parlamentar şi rudă cu Ungureanu, fost lucrător al Centrului Militar, misiunea lui este să ştie tot ce se întâmplă în Prefectură şi să raporteze… şefului. Şefa de cabinet a subprefectului pare să fie tot rudă cu Ungureanu.

*********

• Ion Cîlea îşi revine, zilele acestea, după o operaţie de apendicită. Angajaţii din Consiliul Judeţean au profitat de absenţa şefului şi s-au grăbit să fugă de la serviciu mai repede.

*********

• Valentin Iliescu şi-a anunţat deja candidatura la preşedinţia PDL Vâlcea în cerc restrâns, unde ar fi spus că este onorat să-i aibă drept contracandidaţi pe Romulus Bulacu şi Dorel Jurcan, pentru că, în acest fel, are mai puţin de alergat. De altfel, între Romulus Bulacu şi Dorel Jurcan a apărut o competiţie acerbă, deoarece Jurcan a descoperit brusc faptul că Bulacu este preferat în faţa lui chiar şi de vechea sa… colaboratoare, Ana Maria Pătru, iar Jurcan nu prea vrea să dea din mână frâiele partidului. În schimb, Romulus Bulacu le-a propus atât lui Dorel Jurcan să facă parte din echipa de conducere a partidului, iar lui Valentin Iliescu să candideze într-un colegiu la următoarele alegeri, în cazul în care îl vor susţine.  

*********

• Afacerile i-au mers strună în ultimii ani lui Mircea Perpelea, fost prefect de Vâlcea, iar acest lucru se pare că are legătură şi cu faptul că ar fi rudă cu guvernatorul Isărescu. În ultimii ani, în afară de casa de vacanţă de la Brezoi pe care nu mai reuşeşte să o vândă, Perpelea şi-a mai tras şi un hotel de toată frumuseţea la Căciulata, „ciupind” şi din spaţiul public pentru a-şi face terasă. De aceea este şi mare director la BNR, locul unde a avut loc, surprinzător, şi ultima „trilaterală” găzduită de Isărescu. 
• „PCR”-ul modern este în floare pe la conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea. După ce s-au ales directorii medicali de la Maternitate şi Spitalul Judeţean, acum se fac liste cu potenţiali preferaţi pentru funcţiile de directori. Costi Rădulescu îşi doreşte nici mai mult, nici mai puţin decât să fie pus… director la Spitalul Judeţean Vâlcea.  

*********

• Mircea Stănculescu, preşedintele PC Vâlcea, face des naveta în Spania, pentru a se ocupa de un business în construcţii, dar se întâmplă să mai aibă şi ghinion. Aşa se face că, în timp ce se afla în Valencia, maşina sa, un Land Rover, a fost spartă de hoţi care i-au luat din interior până şi colecţia de cămăşi de la…Zara.

*********

• Gheorghe Drăghici, primarul comunei Roeşti, a reuşit performanţa de a se îmbolnăvi la propriu din cauza lui Boc. Acum câteva săptămâni, când a aflat că i s-au tăiat fondurile, acesta a căzut din picioare, ajungând în cele din urmă la urgenţe. După aproape o lună de îngrijiri, Gheorghe Drăghici s-a întors la muncă, însă problema a rămas.

*********

• Juristul Dănuţ Iordache a lucrat o perioadă la Roţi Auto Drăgăşani, înainte de a fi propulsat în funcţia de manager interimar la Ambulanţa Vâlcea. Din fost director de resurse umane, acesta a ajuns director la Ambulanţă prin bunăvoinţa Mariei Murăruş. La ţanc, pentru că juristul tocmai… căuta un loc de muncă.

*********

• Să vezi şi să nu crezi: Gheorghe Udubae a ajuns şi… scriitor. Cică ar fi publicat până acum trei cărţi: „Tragedia unei vieţi”, „Aventurile unei existenţe” şi „Între două iubiri”, ba chiar… lucrează la o nouă carte.

*********

• Lucian Rădulescu a ajuns şi membru în Consiliul Naţional al PSD şi este posibil să ajungă şi în funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD. No comment.

*********

• Dumitru Pearcu este din ce în ce mai supărat, şi pe actuala guvernare, dar şi pe conducerea partidului din care face parte, PSD, şi spune că nu este exclus ca la următoarele alegeri să candideze din postura de independent. La alegerile parlamentare din anul 2012.

*********

• Şefa Inspectoratului Şcolar a premiat recent mai mulţi primari de localităţi vâlcene şi şefi de deconcentrate, pentru că au închis ochii la prevederile legii şi au lăsat unităţile şcolare să funcţioneze cu toate că nu îndeplineau condiţiile impuse de legislaţia în vigoare. Celor de la ARR le-a mulţumit pentru că i-au lăsat pe primari să folosească microbuzele şcolare, deşi nu aveau licenţă de transport, celor de la DSP pentru că au lăsat şcolile deschise, deşi nu aveau autorizaţii de funcţionare, iar celor de la ISU, pentru că au închis ochii la faptul că nu toate şcolile noastre sunt dotate cu stingătoare de incendii.

*********

• Serviciul Român de Informaţii, structura din judeţul Vâlcea, are un nou comandant. Colonelul Lucian Leafu a trecut pe poziţia de secund, în locul său venind un ofiţer din Bucureşti, Cornel Cosma. Dănuţ Leafu ocupa funcţia de şef al SRI Vâlcea din luna aprilie 2006, ca urmare a „trecerii în rezervă la cerere“ a colonelului Marin Udrescu.

*********

• Victor Grigorie a mirosit că este posibil o schimbare de macaz la guvernare în perioada următoare şi, din membru PSD şi apoi lider la PC, a trecut acum la PNL. Grigorie vrea neapărat să ajungă director al SJU.

*********

• Primarul Romeo Rădulescu a fost plecat câteva zile în Suedia, cu mai mulţi primari PDL, la… „reciclare”. La întoarcere este posibil să fie urmat şi de Elena Udrea, care vrea, chipurile, să salveze administraţiile locale de la faliment.

*********

• Norma de reprezentare la alegerile pentru conducerea PDL Vâlcea a fost calculată greşit în urmă cu o săptămână. Drept urmare, norma de reprezentare la Consiliul de Coordonare Judeţean, format din 600 de membri, va fi schimbată. Senatorul Jurcan nu ştie, deocamdată, dacă va candida, dar trebuie să se hotărască până la data de 31 octombrie. De fapt, nehotărârea sa este o stratagemă, care va ieşi la iveală cu puţin timp înainte de alegeri. O altă strategie aplică şi Romeo Rădulescu, plecat din ce în ce mai des la Bucureşti.

 
Barfele saptamanii 18 - 24 octombrie 2010

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 17-10-10
• După ce TV Etalon a fost achiziţionată de secretarul de stat Valentin Iliescu, numărul canalelor media apolitice scade simţitor. Săptămâna aceasta, şi licenţa de radio-tv de la Bălceşti, deţinută de senatorul Emilian Frâncu, este pe cale să fie vândută deputatului Dan Mazilu, care nu a luat încă decizia finală, neştiind dacă va mai candida sau în ce format se vor organiza alegerile parlamentare viitoare: pe liste sau uninominale. Mazilu este interesat şi de zona Horezu, în eventualitatea că se reorganizează colegiile electorale sau va fi nevoit să candideze în alt colegiu. Valentin Iliescu vrea să ajungă parlamentar în locul lui Sorin Zamfirescu, aşa că investeşte serios şi aparatură şi amenajări interioare, deoarece vrea să schimbe faţa „Etalonului”.

********

• La alegerile organizate săptămâna trecută de UNPR, organizaţia Râmnicu Vâlcea, Gheorghe Udubae nu a reuşit să adune mai mult de 20 de membri. Interesat să nu se facă de ruşine în faţa finanţatorului Dan Mazilu, Udubae a trimis „delegaţii” cu buletinele de vot în buzunar să voteze pe la terasele din oraş. Doar aşa au reuşit să completeze 84 de voturi, pentru că în sala de la pensionari unde s-au organizat alegerile erau prezenţi mai mulţi jurnalişti decât membri UNPR.

********

• Petre Ungureanu, prefectul de Vâlcea, intenţionează să se retragă din viaţa politică. Ungureanu şi-a propus să plece de la Prefectura Vâlcea după ce îşi rezolvă şi ultimele afaceri pe care le mai poate orchestra. Ungureanu simte deja în ceafă suflarea rece a schimbării de… regim. Cea mai importantă afacere se pare că este cea legată de impunerea unor „austrieci” în licitaţia pentru construirea pârtiei de schi de la Vidra. Petre Ungureanu tot nu s-a împăcat cu Dumitru Persu. Cei doi se ignoră reciproc, cu succes, la toate manifestările unde se întâlnesc.

********

• Delegaţia de primari şi reprezentanţi ai presei care a plecat săptămâna trecută la Bruxelles a avut parte de o grămadă de aventuri. Acestea au început chiar de la aeroportul din Bucureşti, unde, până să ajungă la terminalul de unde trebuiau să ia avionul, primarii şi un grup de reprezentanţi ai presei s-au rătăcit de preşedintele Ion Cîlea, care avea toate biletele de avion în buzunar. Delegaţia era gata să piardă avionul, după ce protagoniştii s-au căutat mai bine de o oră prin aeroport. Deputatul Aurel Vlădoiu, care şi-a făcut loc la repezeală printre vâlcenii plecaţi, deşi iniţial nu fusese invitat, şi-a stricat bunătate de geantă. Pentru a nu-şi pierde bagajul, el şi-a scris pe el numele cu markerul. Bagajul „Aurel Vlădoiu” a ajuns până la urmă cu bine în braţele posesorului. Din delegaţie au lipsit însă primarii care întâmpină probleme grave în localităţile pe care le conduc din cauza subfinanţării şi care sunt supăraţi pe preşedintele Ion Cîlea pentru că nu le-a dat bani destui pentru a nu pune lacăt primăriilor. Ion Cîlea a întârziat apoi cu lobby-ul pentru Oltchim, pentru că investigaţia de la Comisia Europeană s-a închis deja.  

********

• Doi angajaţi ai primăriei din comuna vâlceană Laloşu au venit beţi la serviciu. Atât de beţi încât abia puteau scoate două vorbe, în timp ce sătenii aşteptau la uşă să-şi rezolve problemele. Angajaţii au recunoscut că băuseră alcool în timpul pauzei de masă, dar localnicii spun că cei doi ingineri ai primăriei sunt celebri în tot satul pentru aventurile bahice. Comportamentul celor doi va fi analizat în Comisia de Disciplină. Tot din cauza problemelor cu alcoolul a fost concediată luna trecută şi contabila.

********

• Pe Facebook, utilizatorul care şi-a pus numele „Ion Cîlea” şi care, aparent, este acelaşi cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a subliniat faptul că este interesat de „woman”, dar nu pentru căsătorie, ci pentru „networking” şi „friendship”. Cîlea pare şi un admirator al lui… Marian Vanghelie şi al vedetei porno Alina Plugaru. După cum îl cunoaştem, ne îndoim însă că respectivul cont ar fi chiar administrat de preşedintele Cîlea. Din mai multe motive. Pe Facebook, Ion Cîlea are aproape 40 de prieteni, printre aceştia numărându-se primarul Marian Vanghelie, europarlamentarul Victor Boştinaru. Dar şi fostul său duşman, Emilian Frâncu.

********

• Din ce în ce mai mulţi localnici din Boişoara sunt supăraţi pe primarul lor şi îi urează ca pentru toate cele pe care le-a făcut să fie vizitat de… prietena Dana. Victor Popescu şi sora lui, Cristina, au fost şi ei printre „bursierii” via Elveţia de la Boişoara, alături de alţi copii „săraci”, precum Darius Neagoe, Ionuţ Ana, Elena Piloiu, Maricica Popa, Elena Popa şi alţii, lista este lungă.

********

• Sorin Zamfirescu pare din ce în ce mai hotărât să renunţe la politică, simţind că nu va mai avea nici un cuvânt de spus la viitoarele alegeri. Cel puţin nu de la PDL, pentru că se aude că i s-ar fi făcut o propunere tentantă din partea PSD. Pe care momentan a refuzat-o, dar nu le-a închis pesediştilor uşa în nas.

********

• Greva finanţiştilor vâlceni a fost un fel de simulacru ieftin. Liderul de sindicat Văcăruş nu ştia cum să se ascundă mai bine în spatele colegilor lui, iar ceilalţi stăteau tăcuţi şi ruşinaţi că sunt nevoiţi să facă grevă pe scările instituţiei. Adevăratul motiv pentru care finanţiştii au ieşit totuşi pe scările DGFP Vâlcea, deşi atunci când făceau ei grevă deja se semnase protocolul prin care îşi recăpătau stimulentele, a fost acela că Vasile Marica a cerut de la Bucureşti liste cu toţi cei care nu au făcut grevă, iar la Vâlcea erau toţi vizaţi. „Liniştea” adunării bine organizate şi care se dorea doar un fel de grevă „de formă” a fost stricată de sindicalistul Constantin Pîrvu, care a apărut la faţa locului cu o portavoce şi a încercat să agite oamenii. Degeaba însă, pentru că nici măcar liderul lor de sindicat nu voia să vorbească la portavoce. După puţin timp, la un semn, toţi angajaţii de la Finanţe au făcut stânga-împrejur şi au dispărut. Asta s-a întâmplat doar la o mişcare bine ţintită de cap a şefului lor, Gheorghe Gogârnoiu. Şeful finanţiştilor nu a ratat ocazia de a-şi arăta propriul fluturaş de salariu, care arăta suma de 1975 de lei. Are, oare, curajul să ni le arate şi pe cele din lunile când primeşte stimulente?

********

• Firma de pază cu nume de… legiune din Vâlcea angajează aşa-zişi agenţi de pază, dar fără ca aceştia să aibă carte de muncă. Salariile, plătite la negru, sunt de mizerie, 500 de lei, iar hainele şi le plătesc singuri. Unii dintre cei care au încercat să iasă la pensie de acolo au constatat, după mai mulţi ani, că nici măcar nu le fuseseră înregistrate contractele de muncă.

********

• Primarul Romeo Rădulescu are şi părţi bune. Noul sens giratoriu din Râmnic, situat lângă sediul BCR, a costat de trei ori mai puţin decât celelalte, chiar dacă este mult mai mare decât cele de pe bulevardul Dem Rădulescu, unde fostul primar Gutău a dat primul exemplu de cum se poate fura mai bine la Vâlcea… făcând nimic.

********

• Fiul fostului primar din Vlădeşti, Daniel, a murit recent într-un accident rutier, la fel ca şi tatăl său, fostul primar Constantin Ruxanda. Familia pare să fi fost lovită de un blestem. În urmă cu patru ani, primarul a fost victima unui tragic accident rutier pe Dealul Negru.

********

• Gheorghe Deaconeasa s-a grăbit să facă o conferinţă de presă imediat după materialul din Impact real care îl viza, iar „gaşca” lui care îi este aproape şi fizic, prin terenurile deţinute în nordul judeţului, s-a grăbit să îi sară în apărare. „Hoţul strigă hoţii” este cea mai bună caracterizare pentru situaţia respectivă.

********

• Primarul Rădulescu nu este prea optimist că ar putea să-şi recupereze banii de la familia Tudor pentru strada trecută peste noapte în domeniul privat. Încă se aşteaptă şi rezultatele analizelor de laborator, pentru a se stabili exact dacă bordurile din centrul Râmnicului sunt sau nu de granit.

********

• Fostul viceprimar Nicolae Dicu se plânge că este incapabil să depună efort la închisoare şi, drept urmare, doarme mai tot timpul în celula sa.

********

• Primarul de la Budeşti aproape că nu are opoziţie, pentru că nimeni nu vrea să-l vorbească de rău, nici măcar consilierii care ar avea ceva interes să ajungă primari, în locul său. Mai sunt ceva nemulţumiţi prin cătunul Androneşti, dar nici unul dintre ei nu spune mare lucru despre primar.

********

• Pesediştii din Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă au pus la cale o strategie prin care vor să nu-l lase pe Dan Fiera să facă vreo mişcare.

 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 10 - 18 din 242
 

Editie tiparita
Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri