Index arrow Barfe
Barfe
Barfele saptamanii 18 - 24 mai 2009

Evaluare utilizator: / 5
Data publicarii: 17-05-09

Se spune că legături strânse cu firma căreia Gutău se pregăteşte să-i dea o bună parte din bugetul Râmnicului are, nu doar „vârful“ portocaliu, ci şi câteva nume cunoscute  în lumea interlopă, cum ar fi lanţul de firme Niro Group, aparţinând lui Sile şi Nuţu Cămătaru, cu care Delta ACM a câştigat deja câteva contracte deosebit de bănoase prin sudul ţării.

 *****

 Numărul de simpatizanţi ai primarului a început să scadă simţitor, astfel că, la întâlnirea cu cei din cartierul Ostroveni, care i-au făcut cadou jilţul de primar încă patru ani nu au venit atât de mulţi râmniceni pe cât se aştepta edilul. Prezenţa mai slabă a acestora la... discuţii ar putea fi explicată oare şi prin faptul că nu a mai fost dublată de această dată şi cu ceva... pomeni pe la Supca, aşa cum s-a întâmplat de alegeri? Sau de faptul că oamenii au început să se cam sature de primărelul iubit?

 *****

Anjagaţii Primăriei au primit ordin de la stăpânire să amendeze tot ce mişcă prin oraş. Aceştia au încă lipici mai ales la maşinile angajaţilor Consiliului Judeţean sau la cele ale pesediştilor şi liberalilor parcate pe trotuare. Vicepreşedinţii PSD şi parlamentarii sunt şi ei luaţi la ochi. Nu acelaşi lucru se întâmplă însă cu pedeliştii care îşi lasă maşinile pe te miri unde, şi pe care angajaţii ADP se pare că sunt „setaţi“ să nu-i observe.

 *****

Anuţa Handolescu a luat-o şi ea pe drumul „străinătăţii”. După ce s-a bucurat că guvernanţii greşiseră şi o numiseră mai aproape de casă, Handolescu s-a trezit trimisă în ... Tulcea ca inspector guvernamental. În aceste condiţii, fostul prefect se gândeşte serios să se întoarcă mai aproape de casă şi să facă jocul puterii, renunţând de bunăvoie la un astfel de post. În schimb, nici lui Mircea Nadolu nu prea îi prieşte aerul de mare. Supărat pe mişcarea inteligentă a guvernanţilor, care vor să-i determine pe noii inspectori guvernamentali să renunţe singuri la funcţii, pentru că nu pot să-i dea afară, Nadolu stă mai mult prin Prefectura Vâlcea decât pe la Constanţa, unde a fost detaşat. Radu Renga este singurul împăcat cu situaţia, dar se gândeşte şi el serios să renunţe la salariul de 600 de lei, oferit  de Guvernul Boc, din care nu îşi poate plăţi cheltuielile de cazare şi transport.

 *****

Mihai Handolescu nu a reuşit să vândă nici până acum Vila Silva din Băile Govora. În schimb, a început modernizarea Hotelului Palace, la care nu se încumeta nici un constructor să se încurce, dat fiind că este monument de arhitectură.

 *****

Liviu Boban îl cam sapă pe Victor Grigorie la conducerea PC, luând exemplu de la Nicolae Pătru.

 *****

Democrat-liberalii au început deja campania în nordul judeţului, folosindu-se de cupoanele APIA pe care reprezentaţii instituţiei de stat ar fi trebuit să le dea oamenilor… apolitic. Pedeliştii au folosit în interes politic lista cu fermierii care au cerut subvenţii.

 *****

Legăturile cu omul de afaceri Dan Leasă par să-i fi fost mult mai dăunătoare comisarului şef Daniel Munteanu decât dosarul făcut primarului Mircia Gutău, în ciuda declaraţiilor pompoase cu iz de ameninţare debitate de cel de-al doilea, în care Dumnezeu chiar nu îşi avea locul. Doar că DNA-ul este în continuare controlat de apropiaţii lui Băsescu, dar asta a uitat să menţioneze primarul Gutău. Poate de aici şi profeţiile lui, cum că ar urma şi alte arestări spectaculoase.

 *****

Primarii liberali sunt în aceste zile vânaţi acerb, atât de pesedişti, cât şi de pedelişti. Ei încearcă să mai amâne, pe cât se poate războiul „care pe care”, cel puţin până la alegerile europarlamentare. Cum campania de racolare nu se poate face însă decât „la negru“, acest lucru este mai mult o sursă de amuzament pentru primari. Nici unul dintre ei nu-şi permite totuşi riscul de a refuza, pe faţă, condiţiile impuse.

 
Barfele saptamanii 11 - 17 mai 2009

Evaluare utilizator: / 4
Data publicarii: 10-05-09

• Mircia Gutău încearcă din nou să prostească jurnaliştii şi populaţia. La ultima conferinţă de presă, Gutău a afirmat că a reuşit să facă rost de 10 milioane de euro finanţare pe fonduri europene pentru modernizarea Căii lui Traian, o viitoare gaură neagră pentru bugetul Râmnicului. Lucrarea cică va urma să fie licitată, deşi a fost deja … câştigată de o firmă prea portocalie, probabil cu scopul de a mai pompa ceva bani prin campania electorală, că de prea multe lucrări nu poate fi vorba pe Calea lui Traian.

 

• Consilierul local Ion Matei a fost sfătuit de caricatura de preşedintă de şedinţă, Alina Târlea, care abia leagă două cuvinte de la prezidiul Consiliul Local al Râmnicului să ridice mâna ceva „mai ferm” pentru a solicita cuvântul în plen. Se pare că „prezidenta” care a reuşit să ajungă pe scaun „lângă şefu” Gutău nu prea ştie ce şi cum se votează prin CL, dat fiind că este mult mai atentă spre aripa din stânga ei, unde stă de obicei amorezul cu care se plimba deunăzi pe la Sibiu.

 

• Aşa cum am anticipat încă de acum câteva săptămâni, adjunctul Poliţiei Vâlcene, Daniel Munteanu, a fost săltat în urma extinderii cercetărilor în cazul şpăgilor pentru permisele auto. Mai mulţi oameni cu bani din Vâlcea sunt acum cu morcovul băgat până la frunze în locurile mai intime de teamă să nu fie şi ei citaţi în dosar, să dea explicaţii detaliate cu privire la felul cum au scăpat de amenzi sau şi-au recuperat permisele.

 

• Într-un moment de sinceritate, Emilian Frâncu a apreciat că „tinerii reprezintă viitorul partidului”. În ciuda declaraţiilor sale vitejeşti, liberalul stă cu frica-n sân să nu piardă conducerea organizaţiei judeţene. Mai nou, s-a împrietenit şi cu Dorel Jurcan, dat fiind că pe amândoi îi paşte cam acelaşi lucru, dar în ... organizaţii diferite.

 

• Nicolae Pătru se pregăteşte să revină, printr-o lovitură de maestru, în fruntea PRM Vâlcea, după aproape un an de cădere în anonimat, explicând că el nu a plecat niciodată din PRM şi că totul ar fi fost ... o strategie. Mişcarea i-a bucurat mai ales pe ... peciştii vâlceni, bucuroşi nevoie mare că au scăpat de un ghimpe din coastă.

 

• La protestele de la Olăneşti ale localnicilor revoltaţi de faptul că li se restricţionează accesul la apele minerale nu a fost prezent nici măcar unul dintre parlamentarii care trăiesc acum bine – mersi pe salarii consistente şi nu numai de pe urma oamenilor care i-au votat. Nici Sorin Zamfirescu şi nici Dorel Jurcan nu s-au sinchisit de problema gravă a comunităţii din Olăneşti, adevărata proprietară a izvoarelor minerale din staţiune. În timp ce oamenii erau umiliţi public de Maria Tudor, senatorul şi deputatul PD-L din colegiul respectiv probabil că se lăfăiau liniştiţi în fotolii. Zamfirescu a afirmat la un moment dat că a auzit despre conflict, dar nu s-a obosit să ia măsuri. Toţi politicienii s-au ferit în acest caz să facă demersuri pentru rezolvarea situaţiei, deşi umplu mailurile redacţiilor locale cu diverse interpelări (cei care se obosesc să facă şi aşa ceva), despre subiecte semnalate mai ales de presă, nu prin munca lor de ... teren.

 
Barfele saptamanii 4 - 10 mai 2009

Evaluare utilizator: / 9
Data publicarii: 03-05-09

• Mircia Gutău nu are obiceiul să plătească nici unul dintre chefurile megalomanice pe care le face fie de ziua lui, fie cu diverse alte ocazii. Aşa se face că, la ultima aniversare, pe care şi-a serbat-o la restaurantul OK din zona Nord, se anunţaseră iniţial doar 50-60 de invitaţi, dar patronii s-au trezit că au de fapt de hrănit cu tot felul de delicatese peste 120 de fiţoşi, printre care şi Elena Udrea, «Iubi»ţica primarului, aşa că au ieşit cu o ... gaură pe cinste, că doar primarul se laudă că este ... întreţinut de nevastă. Săracul ...

*****

• Acelaşi «Mircia Voievod săracu» s-a gândit să le răsplătească într-un fel pe bucătăresele care au gătit pentru nunta fiicei sale, de unde a ieşit în mare câştig, dat fiind că a invitat toţi ... datornicii care au supt ceva din bugetul Râmnicului, aşa că le-a făcut cadou ... câte o croazieră pe Mediterana.

*****

• Pedeliştii încep lupta de gherilă în forţă. De curând, ziariştii de casă au fost chemaţi la raport şi li s-au dat indicaţii clare să nu mai îndrăznească să scrie verzi şi uscate despre celelalte partide. PD-L-ul urmează să apară singurel prin ziare, ca să câştige cât mai multe voturi pe la europarlamentare şi prezidenţiale, că de…ordinele de la centru sunt clare şi Gutău este conştient de faptul că aici nu va mai merge aşa de uşor cu mici şi bere şi că faţa lui zâmbitoare şi discursurile sale băloase nu mai sunt chiar aşa atractive şi pentru susţinerea lui Băsescu, aşa cum nu prea au mai ţinut nici la parlamentare. Şi ce te faci dacă începe lumea să-ţi vadă adevărata faţă? Chemi spălătorii de cadavre să te facă alb ca lacrima.

*****

• Ziariştii de casă nu scriu degeaba, doar aşa, de dragul primarului portocaliu, ci pentru anumite … interese. La ultima şedinţă de consiliu local a fost răsplătit din plin unul dintre ei cu un … spaţiu în centrul oraşului, atribuit gratuit pentru o anume fundaţie … Orfeus, în spatele căreia se ascunde de fapt un jurist şi … o redacţie de ziar (pardon, bisăptămânal). Punctul a fost trecut la diverse, iar cererea depusă „strategic” cu doar două zile înainte de şedinţă, ca nu cumva unii dintre consilieri să aibă prea mult timp să digere informaţia şi să nu mai ridice mâna sau să comenteze ceva nelalocul lui… Bravo, la mai mare, dar cum rămâne cu lupul moralist cu blană de oaie, sau era invers?

• Senatorul Frâncu a început să întârzie la mai toate întâlnirile oficiale, fiind supărat foc pe faptul că are toate şansele să piardă fotoliul de preşedinte de partid. Frâncu a cam pierdut lozul cel mare atunci când a mers pe mâna lui Tăriceanu şi nu a noii aripi, Antonesciene, care a cam acaparat partidul. După ce Tăriceanu a pierdut alegerile, Frâncu a încercat să dreagă busuiocul, dar fără prea multe şanse. Mişcările în rândurile liberalilor au început cu numirea lui Cristi Iliescu ca şi secretar regional pe zona Olteniei, acesta fiind un apropiat al lui Cristi Buican. Frâncu pare să-şi fi pierdut linia cu care a obişnuit pe toată lumea, lăsând să-i scape în ultimul timp câteva complimente neaşteptate la adresa lui Ion Câlea, adversarul său dintotdeauna. Acum, Frâncu spune că a apreciat grija lui Cîlea faţă de judeţul pe care-l păstoreşte prin asfaltarea drumului către Arnota. Acesta nu a uitat să-l laude pe Cîlea şi pentru contribuţia pe care acesta ar avea-o în rezolvarea situaţiei de la Oltchim. A înnebunit lupul?

*****

• Primăria Râmnicului se gândeşte serios să ia exemplu de la firmele de pe platformă şi să angajeze o … firmă specializată în prinderea câinilor din oraş. Zău? Am auzit că au ăştia nişte specialişti pe cinste. Ştiu şi să scrie, nu doar să alerge după câini, şi au făcut curăţenie lună pe la CET şi pe lângă. Gutău se mai gândeşte să facă rost de nişte bani din nişte sensuri giratorii de câteva miliarde bune, şi din … modernizarea Halei Centrale, unul dintre imobilele de patrimoniu ale municipiu. Primarul se gândeşte serios să-şi termine şi podul, care leagă, mare coincidenţă, cartierul de pe Morilor, în care a fost implicat direct cu terenul apropiatului pedelist Crăciunescu, obţinut de respectivul tot prin grija Primăriei. Ca să vezi, le era dor unul de altul, şi nu aveau pod. Vânarea terenului de lângă gară este doar un mic punct pe lista de „priorităţi” a lui Gutău, care ştie deja cui vrea să dea terenul acela şi ce vrea să facă pe el. Gura păcătosului adevăr grăieşte, căci la ultima şedinţă de consiliu local Gutău a spus cu guriţa lui că „prostul investeşte bani şi alţii beneficiază de aceste investiţii”. Se referea la Maternitate, dar nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu parcarea de la mall, cu cinematograful din Ostroveni şi cu Billa sau cu terenurile din centru câştigate de familia Tudor? Sau nu este aşa? Urmează Capela, terenurile de pe lângă bulevardul Dem Rădulescu şi apoi nu o să mai fie mai nimic de luat degeaba prin Râmnic. Poate doar parcul Zăvoi sau vechea cetate, dar aici va fi mai greu de „lucrat”.

*****

• PS Gherasim este în continuare pe patul de spital, iar boala sa s-a agravat în ultimele zile, fiind suspect de cancer la vezică.

*****

• DNA Piteşti are o listă întreagă de arbitri corupţi care vor fi cercetaţi, printre care şi pe cel al vâlceanului Daniel Demetrescu, omul de încredere al lui Gheorghe Constantin, pus în prezent secretar general al AJF Vâlcea de Constantin Pintilie pentru a face şi a acoperi neregulile şi ilegalităţile din fotbalul vâlcean.

 
Barfele saptamanii 27 aprilie - 03 mai 2009

Evaluare utilizator: / 2
Data publicarii: 26-04-09
Cel mai cel primar din istoria Râmnicului, aflată în permanentă campanie electorală, l-a luat pe Dumnezeu în braţe când a venit vorba despre aşa-zişii săi duşmani. Gutău afirmă cum că numai … Dumnezeu l-a ajutat să treacă peste procesele intentate de „duşmani”, dar afirmă că nu îşi mai aduce aminte cât a cheltuit cu procesele (a se citi cu judecătorii). Deşi se declară nevinovat, Gutău se fereşte totuşi ca de foc să afirme că ar da în judecată DNA-ul în cazul în care ar câştiga definitiv procesul în dosarul „Mită la Primărie”, urmărind de fapt să obţină clemenţa judecătorilor.


O judecătoare de la Curtea de Apel Piteşti, apropiată de unii oameni de afaceri vâlceni, a fost recent suspendată pe o perioadă de trei luni. Magistrata a fost surprinsă în urmă cu doi ani de ziariştii vâlceni în curtea unei pensiuni din Râmnic, în timp ce chefuia cu oameni de afaceri ale căror procese le avea pe rol.


Un viceprimar continuă să practice vânătoarea. Ilegal, spun unii consăteni de ai săi, care-şi amintesc şi de poliţistul acuzat de o parte a presei vâlcene de braconaj. Poliţistul a fost mutat recent, într-o comună vecină, dar viceprimarul a rămas în funcţie.


Adrian Căpraru, finanţistul trimis în judecată de DNA, a obţinut divorţul. Apropiaţi ai familiei sale susţin că acesta este unul formal, pentru a proteja unele bunuri, deşi acest lucru nu prea se poate, pentru că statul are întâietate oricum pentru recuperarea prejudiciului. Cei care o cunosc mai bine pe doamna Areta se îndoiesc de formalitate şi spun că aceasta era de fapt cea care ţinea legătura cu salariaţi ai Curţii de Apel Piteşti, având prietene judecătoare şi grefiere, dar la fel de bune relaţii cu justiţia avea şi juristul şef. Fosta soţie a lui Adrian Căpraru a fost pe timpuri jurista controversatului om de afaceri Dan Leasă.


Un viceprimar de comună continuă să întreţină relaţii „apropiate” cu doamna prinsă recent de soţul ei în flagrant.


Acţiunea de demitere în masă a directorilor de la deconcentrate le dă dureri de cap chiar şi celor care se credeau bine înfipţi pe respectivele locuri. Şi în cazul celor numiţi recent, la „comandă” politică apar deciziile de demisie. Lor li s-a promis însă că, imediat după aceea, cel târziu a doua zi le vor parveni şi hârtiile de reinstalare în funcţie. Într-un caz la 10 – 15 este însă posibil ca şefii de partid să se cam răzgândească, proporţional cu repeziciunea cu care directorii au „sărit cu darul” după numire. La Autoritatea de Sănătate, locul Mariei Murăruş, căreia i se promisese iniţial şefia, va fi luat de Adrian Buşu, care este „specializat” în tocirea canapelei de la Colegiul Medicilor cu fundurile femeilor „bune” care râvnesc la diverse posturi în sistem.


Primarul din Goleşti, Gheorghe Şerban, s-a rătăcit pe la Voineasa chiar în ziua când s-a deschis barajul de la Vidra. Chiar dacă nu avea ce căuta acolo, primarul a ţinut morţiş să participe la şedinţa de la Primăria Voineasa, pentru stabilirea măsurilor de securitate în cazul depăşirii debitului apei. Învârtind un pix în mână, deşi nu avea ce şi nici pe ce să noteze, primarul Şerban se prefăcea implicat în problema cu care nu avea nici în clin, nici în mânecă. Aşezat la masa principală, el i-a atras până la urmă atenţia preşedintelui Ion Cîlea care, atunci când l-a văzut aşa de „dedicat” cauzei, i-a promis că o să-i trimită şi lui un val la Goleşti. Uitând pentru moment unde se afla, Ion Cîlea a spus la un moment dat că îi vorbeşte prefectului în calitate de „comandant al dumneavoastră”, uitând că Prefectura ar trebui să nu fie subordonată Consiliului Judeţean.

 
Barfele saptamanii

Evaluare utilizator: / 5
Data publicarii: 16-04-09

• Elena Udrea are de gând să viziteze staţiunile judeţului Vâlcea în preajma Paştelui şi să meargă pe la mânăstirea Iezer şi să mănânce un miel la proţap în compania unui primar de staţiune. O propunere asemănătoare a primit Elena Udrea şi din partea lui Sorin Zamfirescu. 

 

• O consilieră locală se pare că a recurs recent la o operaţie de mărire de sâni.

 

• Doru Chiriţă a fost uns director la Administraţia Rezervelor Statului, în locul lui Ion Popescu.

 

• Dan Mazilu a rămas cu o gaură consistentă în buzunar după alegeri, dat fiind că a lucrat în multe comune din sudul judeţului fără a încasa nici un ban, iar imaginea electorală este plătită acum cu bani grei – aproximativ 40 de miliarde de lei vechi datorii -, deoarece mulţi primari care i-au rămas datori vânduţi nu au nici bani să treacă strada în acest an. Ei l-au invitat pe Mazilu să meargă singur la Bucureşti şi să facă lobby pentru a aduce fonduri în localităţi, dacă vrea să-şi recupereze banii. În plus, Mazilu are la activ şi câteva acţiuni caritabile în judeţ.

 

• Directorii PD-L nu au fost puşi în funcţii doar de ochi frumoşi, ci şi pentru a cotiza la greu pentru „prosperitatea” partidului portocaliu. Ei sunt obligaţi să „cotizeze” cu 5 şi 10% din salariu la organizaţia care i-a susţinut. Oricum, Mircia Gutău se visează acum, mai mult decât oricând preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului, după ce a fost scos alb ca lacrima de instanţa de judecată. Voci din partid spun că acesta ar fi doar un prim pas pe care urmează să-l facă Mircia Gutău, pentru că, în anul 2012, el va candida la preşedinţia Consiliului Judeţean, aşa cum a mai anunţat şi anterior, în cercurile unor apropiaţi. În această perioadă, democrat-liberalii au decapitat mai mulţi lideri ai filialelor din judeţ care au înregistrat rezultate slabe la alegerile locale, printre care cele de la Milcoiu, Stoeneşti şi Băile Govora. Urmează a se produce schimbări şi la Păuşeşti Măglaşi, Vlădeşti, Mateeşti şi Tomşani.

 

• Deputatul Vasile Bleotu visează să schimbe un proiect european aflat deja în curs de execuţie, care vizează construcţia centurii ocolitoare a municipiului Drăgăşani. Pe motiv că locuitorii municipiului dintre vii doresc un alt traseu al şoselei, Bleotu încearcă să schimbe proiectul, lucru care nu va fi posibil, dat fiind că este vorba despre fonduri europene.


• A început vânătoarea de primari. Cei mai deştepţi promit că vor trece de la un partid la altul, dar se bazează pe faptul că, legal, acest lucru nu este posibil în timpul mandatului. Se zvoneşte că ţărănistul Alin Popescu, primarul de la Popeşti, ca şi primarul de la Ioneşti au făcut promisiuni coaliţiei de guvernământ că vor trece în cel mai scurt timp la PSD sau PD-L. Alin Popescu le-a promis sprijin în alegerile europarlamentare şi prezidenţiale democrat-liberalilor, iar primarul din Ioneşti, Constantin Neagoie a tratat cu PSD.  
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 82 - 90 din 242
 

Editie tiparita
Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri