Index arrow Barfe arrow Barfele saptamanii 31 ianuarie - 6 februarie 2011
Barfele saptamanii 31 ianuarie - 6 februarie 2011

Evaluare utilizator: / 0
SlabExcelent 
Data publicarii: 30-01-11
• Primarii şi organizaţiile PDL din teritoriu nu prea vor să împartă banii de la Consiliul Judeţean cu PNL, caz în care caşcavalul nu ar mai ajunge la toate trei partidele. Adevăratul motiv al ultimei acţiuni a lui Cristian Buican pare să fie tot o luptă internă, manevre la care liberalii sunt campioni, adică aceea de a bloca ascensiunea lui Dan Niţu în PNL Vâlcea. Buican îşi doreşte ca Ion Cîlea să nu mai câştige un nou mandat la preşedinţia CJ, pentru a se desemna, cum e şi normal, candidat pentru un post de parlamentar în zona de sud a judeţului. Buican şi-ar atinge astfel scopul şi ar scăpa de Cîlea din fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean, iar colegului său, Dan Niţu, i-ar arăta cine e numărul unu în PNL Vâlcea. În acelaşi registru s-a înscris şi ultima declaraţie a lui Buican, care încearcă să dea vina exclusiv pe preşedintele Consiliului Judeţean pentru că nu s-a făcut alianţa cu liberalii, pentru că, spune el, Ion Cîlea ar fi ignorat cererile venite de la centru. Firmele vărului lui Buican sunt încă în „alianţă” cu PDL-ul. Liberalului i s-au promis, ca multor altora din ţară, sume imense pentru a trece la independenţi şi apoi la fuziunea cu PDL.

*******************

• Prefectul de Vâlcea nu s-a lăudat degeaba că ar cunoaşte foarte bine situaţia dintre societăţile Matdan şi Antares. Avea dreptate: o cunoaşte din sursă sigură, adică propria nevastă, care a fost angajată să-l apere pe patronul de la Matdan Service în acest circ.

*******************

• Amatori să cumpere Hotelul Alutus sunt mai mulţi acum, când patrimoniul a ajuns să valoreze doar 75 de miliarde de lei vechi, iar o gaşcă portocalie se pregăteşte să dea lovitura în curând, tot prin niscaiva moldoveni, cum se obişnuieşte de câţiva ani în Râmnic. Au însă ceva concurenţă, pentru că la caşcaval râvnesc chiar şi firme străine. Sau poate, la final, rămâne numai Şoavă. Nicolae Minea încearcă însă să tragă de timp la Tribunalul Bucureşti, printr-o cerere de neconstituţionalitate.


*******************

• Fostul preşedinte al CJ Vâlcea, Anton Miţaru, şi-a trântit o statuie la mormântul pe care şi l-a achiziţionat în cimitirul de lângă Liceul Economic. Pe marmura neagră, Miţaru are un basorelief cu chipul său, în valoare de vreo câteva mii de euro. Aşa cheltuitor, şi nici nu a murit. Încă.

*******************

• Dan Niţu nu stă nici el cu mâinile în sân, şi, la sfatul unor prieteni, se pare că s-a întâlnit deja cu adversarul său politic, Mazilu, deoarece nu este exclus ca aceştia să conlucreze în curând, unul din postura de candidat la Senat, iar altul la Camera Deputaţilor. Amândoi vor arunca bani în campanie, şi nici unul nu este dispus să rişte să rămână şi pe post de capră, şi cu buzunarele goale…

*******************

• În timp ce adversarul său din PDL, Romulus Bulacu, se dădea de ceasul morţii împreună cu liberalii să facă un protocol la CJ, liderul Dorel Jurcan se plimba prin China, cu gândul mai mult la plăceri decât la muncă. Jurcan îi ajută acum pe liberalii aliaţi cu Bulacu să încheie alianţa cu PSD, deşi alianţa PNL –PDL este doar un preludiu pentru un amor nebun PNL-PSD. Valentin Iliescu visează, mai nou, la şefia Consiliului Judeţean Vâlcea, adică, în traducere liberă, scaunul lui Bulacu. Dar nu va fi să fie.  Nici PDL nu stă degeaba, ci ar vrea acum o alianţă cu UNPR. Dar nu la Tribunal, ci prin fuziune, să fie „divorţul” mai uşor. Mai mulţi viceprimari PDL şi-au schimbat, în ultimul timp, opţiunile politice, dar mai aşteaptă până anul viitor pentru a sări în altă barcă. Nu din motive de doctrină, ci, evident, de bani şi putere. Singurul lor scop este câştigarea alegerilor pentru noile partide.

*******************

• Nicolae Minea, cică, nu a dat ţepe numai la bugetul statului, ci şi firmelor pe care le-a angajat să facă diverse reparaţii la imobilele pe care le administrează. Unii dintre ei au ajuns să scrie şi la Preşedinţie pentru a-şi căuta dreptatea.

*******************

• Inspectorul cu trei carnete de partid la chimir, cel cu minorităţile, dar cu nume de astru - Soare, s-a trezit luni la Inspectoratul Şcolar să-i plângă de milă Liubei Sazon, spunând că sărmana femeie trăieşte numai din biserică, dar şi-a atras antipatia colegilor de la „Take Ionescu”. Aceştia spun că nevasta inspectorului pripăşit de Emilian Frâncu pe la ISJ fierbea şi acum cartofi de la catedră dacă nu o promova fostul primar. Liuba Sazon fusese propusă pe vremea aceea, după ce îşi făcuse carnet portocaliu şi urma să fie măcar directoare adjunctă la Take, în ceafa lui Burdoază, iar de acolo spera să ajungă şi în locul Gabrielei Ene. Dar, într-o seară, la o şedinţă a femeilor PDL, Iuliana Moise a turbat când a auzit asta, iar Gutău a spus că tot mai bună ar fi nevasta lui Soare, care nu era atunci în partid. Şi, cică, nici soţul nu trebuie să stea prea liniştit, că din proiectele lui, cu rromi, s-ar fi strecurat din greşeală nişte euroi şi prin alte părţi.

*******************

• Administrarea unei asociaţii de proprietari a devenit o afacere în adevăratul sens al cuvântului. La apă, de exemplu, aceasta pleacă de la furnizor cu un preţ, iar asociaţiile de locatari o vând cu alt preţ, chiar şi cu doi lei mai mult, la fel ca şi apa caldă. Mai mulţi râmniceni au cerut astfel societăţilor de distribuţie să încheie contractele de furnizare cu consumatorii finali, deşi „ingineria” se face cu ştiinţa societăţilor furnizoare.

*******************

• În cazul afacerilor Mariei Tudor, este foarte posibil ca ancheta Consiliului Concurenţei să reprezinte punctul de plecare a unei anchete mult mai amănunţită, realizată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Între timp, patroana de hotel neterminat s-a rugat şi prin Israel să le dea Dumnezeu ochelari de cal celor care o anchetează şi să scape basma curată şi de data aceasta. Şi nu oricum, ci în compania lui Emilian Lovişteanul. Dar şi a fostului preşedinte al CJ Vâlcea.

*******************

• Culmea, deşi Ministerul Sănătăţii vrea să-l închidă, spitalul din Bălceşti are chiar şi medicamente şi aparatură medicală, ceea ce bolnavii caută cu lumânarea la Spitalul Judeţean Vâlcea, de exemplu.

*******************

• Iarna este mai grea în acest an pentru RAJDP Vâlcea, unde chiar şi directorul general al societăţii, Nicolae Vălimăreanu, a decis să intre singur în şomaj tehnic. Conducătorul unităţii este nevoit să treacă totuşi pe la serviciu ca într-o zi normală de lucru, pentru că nu are cine să îl suplinească.

*******************

• Comuna Perişani are acum nu doar pârtie de schi, ci şi… stemă. Aprobată chiar de premierul Emil Boc, adică reprezentantul Guvernului, pe care Ion Sandu l-a dat în judecată.

*******************

• În Parcul Naţional Cozia se dau bani europeni pentru ca… turiştii să fie instruiţi să nu calce… şopârlele şi insectele. Proiectul, în valoare de 1,2 milioane de euro, se derulează până în 2013 şi îşi propune şi monitorizarea speciilor de stâncă, apă, pajişte, a carnivorelor mari şi insectelor. Pe de altă parte, speciile de păsări răpitoare protejate de pe Buila Vânturariţa au… zădărnicit, deocamdată, un alt proiect, al Hidroelectrica, de construcţie a unei hidrocentrale în zonă.

*******************

• Cică metoda cu omorâtul câinilor, care se practica la Vâlcea, era copiată ca la carte şi de primarul Berbeştiului, care s-a apucat chiar să împuşte câinii. Mai nou, în Râmnic se pun momeli cu otravă, nu se mai aplică metoda aceea, cu împuşcarea sau bătaia, că se aude…


*******************

• Primarul de la Frânceşti nu vrea să-şi sacrifice propriii salariaţi pentru bunăstarea comunei, ci a găsit o altă metodă de a economisi bani: vrea sa dea afară asistenţii personali.

*******************

• Primarul Rădulescu spune că… şi Gigi Matei ar fi plătit amenda, atunci când şi-a parcat maşina ilegal, pentru a participa la o şedinţă de consiliu. Poate tocmai pentru că era Gigi Matei, am spune noi.


*******************

• Argumentul suprem al conducerii Consiliului Judeţean Vâlcea în privinţa modernizării sălii de şedinţe a fost până la urmă că… doamnele îşi rup ciorapii când se aşază pe scaunele de acolo.


*******************

• Ion Cîlea i-a luat apărarea, aşa cum era normal, preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, ba chiar a spus, mai-mai să-şi scuipe în sân, că Doamne fereşte de ce o fi mai rău, că „de la ăştia te poţi aştepta la orice”.*******************

• Candidaţii care au concurat pentru ocuparea a două posturi scoase la concurs de Ministerul Sănătăţii la Serviciul de Ambulanţă au fost lăsaţi cu ochii în soare, pentru că de examenul care trebuia să aibă loc la sfârşitul lunii decembrie nu se mai ştie nimic, deoarece nici până acum comisia de examinare nu a fost validată de minister. Explicaţia celor de la minister: cum că nu au primit documentele care vizau respectivul concurs.


*******************

• Mugur Isărescu se pare că a fost convins de discipolul său mason, Mircea Perpelea, să-i calce pragul restaurantului recent inaugurat la Călimăneşti, Perla Oltului, dar nu mult, să nu bată la ochi: o jumătate de oră şi gata! Că nu degeaba, pentru un banal furt de viţă-de-vie de la Drăgăşani s-a mobilizat toată poliţia locală, de parcă era vorba cel puţin de niscaiva crime în serie. Cică au acum şi un… cerc de suspecţi şi pe viitor paza viei se va întări şi patrulările se vor înteţi, başca faptul că se instalează aparatură de supraveghere video, 24 de ore din 24. Din respectivul „cerc” de suspecţi se pare că ar face parte nişte bieţi ţigani, care au lucrat până nu de mult viile cu pricina.

*******************

• O parte dintre „furăcioşii pe internet” din sudul judeţului la care s-au autoinvitat săptămâna trecută oamenii legii aveau pe post de şofer pe nimeni altul decât un… gardian public. Individul îi transporta cu automobilul proprietate personală, dar şi cu alte automobile la diverse bănci din Drăgăşani şi din întreg judeţul Vâlcea, pentru a ridica sumele obţinute ilicit.

*******************

• Aurel Vlădoiu are probleme, pentru că nu a reuşit să-şi pună apropiaţii pe post de candidaţi pentru primăriile din cele două oraşe ale colegiului său, Băbeni şi Horezu, în faţa conducerii PSD Vâlcea.


*******************

• Politicienilor vâlceni le tremură de pe acum nădragii, la gândul că vor trebui să alerge nu una, ci trei luni în campanie electorală, potrivit unui proiect scos la mezat de Băsescu. De fapt, găselniţa preşedintelui este cea cu votul din străinătate, nicidecum prelungirea campaniei. Pin instituirea unui singur tur de scrutin la alegerile viitoare, partidele aşa-zise româneşti fac, de fapt, orbeşte jocul UDMR, care ar câştiga foarte multe primării.


*******************

• Tânărul care era gata să se sinucidă în urmă cu câteva luni, şi pe care primarul Rădulescu l-a convins să nu se arunce de pe o clădire din centrul oraşului, a ajuns să facă o criză de epilepsie pe holurile Primăriei, zilele trecute, şi a fost transportat cu ambulanţa la spital. Municipalitatea îi oferise acestuia o cameră la Liceul Ferdinand. Dar nu aflase că numele său era înscris pe lista suplimentară, aşa că a crezut că ajunsese din nou în stradă.

 
< Precedent   Urmator >
 

Editie tiparita
Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri