Index arrow Barfe arrow Barfele saptamanii 29 noiembrie - 5 decembrie 2010
Barfele saptamanii 29 noiembrie - 5 decembrie 2010

Evaluare utilizator: / 0
SlabExcelent 
Data publicarii: 28-11-10
• Sindicaliştii de la CNSLR Frăţia sunt nemulţumiţi de felul cum s-a făcut împărţeala structurilor de cazare turistică şi vor să convoace o nouă adunare generală, în urma căreia anumite structuri să fie redistribuite.

*******************************************************

• Prefectul Ungureanu a luat-o la rost pe o femeie venită la el în audienţă, întrebând-o dacă nu a încercat cumva să şi muncească, nu doar să facă reclamaţii. Femeia se plângea de modul cum era tratată de primarul comunei Sălătrucel, deşi nu muncea deloc pentru a-şi întreţine cei trei copii, trăind din ajutoare sociale sau din banii aduşi de propria mamă care se zbătea lucrând cu ziua.

*******************************************************

• Dorin Dobrişan şi Ovidiu Ciogescu au fost păziţi cu grijă de jandarmi şi de judecători, pentru ca reprezentanţii presei să nu apuce cumva să le facă vreo poză atunci când au fost aduşi la Tribunalul Vâlcea pentru a fi audiaţi. În vizorul procurorilor DNA se află şi reabilitarea unui liceu din Râmnic, lucrare care s-a efectuat tot de firma Electrovâlcea. Afaceristul Ovidiu Ciogescu nu se află în stare prea bună, el având deja o cădere psihică.

*******************************************************

• Războiul dintre prefectul Ungureanu şi Mihai Iordache are şi o faţă ascunsă. Sindicalistul împotriva căruia toţi salariaţii Prefecturii s-au aliat, la presiunile venite din interior, îl acuză acum pe prefect, printre altele, că a vrut să muşamalizeze un dosar care privea un accident grav, produs la Perişani de o rudă a sa, şi că, din acelaşi motiv, a devenit indezirabil şi şoferul prefectului, Adrian Andrei. De asemenea, Violeta Andrei, cea mai veche angajată a Prefecturii, a fost concediată cu doar o lună până la pensionare, iar atunci când l-a ameninţat pe prefect cu justiţia, acesta a angajat-o la cabinetul de avocatură al soţiei sale. Iordache a mai afirmat că prefectul i-a convocat personal pe toţi membrii de sindicat din teritoriu, sub pretextul recensământului agricol, pentru a-i ameninţa cu controale dacă nu se aliniază cerinţelor sale. În stilul său caracteristic, prefectul a spus că acuzaţiile cu pricina nu sunt altceva decât nişte… aberaţii. Aceleaşi probleme cu sindicatele le are şi directorul de la Hidroconstrucţia, care a introdus prin oficiul juridic acţiuni de dizolvare a două sindicate în decurs de trei ani.

*******************************************************

• Cosmin Constantinescu şi tatăl acestuia, Dragoşi, nu mai fac afaceri ilegale, ci… imorale. Firma Romtotal, la care tatăl viceprimarului a fost acţionar exact până în dimineaţa zilei în care secretarul Primăriei a solicitat la Registrul Comerţului acţionariatul societăţii, a beneficiat luna aceasta de o suplimentare a contractului de lucrări de amenajare în zona blocurilor A65-A70 şi strada Eugen Ciorăscu – Tronsonul – Aurelian Sacerdoţeanu şi strada Ion Creangă. (Contract nr. 40624/29.12.2009, valoare: 435.188, 98 lei noi). Valoarea noii investiţii se ridică la aproximativ 300 de milioane de lei vechi. Cosmin Constantinescu este, de altfel, absolventul celei mai celebre universităţi din Râmnicu Vâlcea, Constantin Brâncoveanu, ca şi Gigi Matei.

*******************************************************

• Procurorul Teodor Trancă va scăpa ca prin urechile acului de mâna lungă a justiţiei, asta pentru că Ramona Păuna, femeia din anturajul omului de afaceri Ciogescu, despre care se spunea că ar fi fost favorizată de primul-procuror, nu a recunoscut acest lucru în faţa anchetatorilor DNA, dosarul cu pricina fiind al fostului ei soţ, care nu a confirmat nici el suspiciunile DNA.

*******************************************************

• Omul de afaceri Cătălin Chelu este partener de afaceri cu fiul chestorului Fătuloiu, iar de la cearta acestora se pare că a plecat şi flagrantul. În Vâlcea este o încrengătură greu de stabilit între afacerile lui Chelu şi cele ale şefilor din MAI. Maria Gogoaşe era una dintre legăturile lui Fătuloiu la Vâlcea, şi în primul dosar în care a fost cercetată a fost învinuită pentru că urma sa-i dea 5000 de euro lui Fătuloiu, din partea călimăneşteanului Florea Olteanu, în vederea rezolvării unor dosare penale. Cazan, fostul inspector şef al IPJ Vâlcea, este şi el omul lui Fătuloiu. Poate nu întâmplător finul actualului şef al Poliţiei are firmă, cu care face pe spătarul unor lucrări în judeţele Argeş, Olt şi Vâlcea, adică exact aceleaşi pe unde a trecut şi şeful IPJ în ultima perioadă. Creierul şi „şeful” lui Fătuloiu este, de altfel, generalul Berechet, cel care l-a adus şi pe Fătuloiu, dar şi pe cumnatul său, Paul Ogaru, prieten cu chestorul Stoica şi cu finul acestuia (cununat de Stoica), abonat la lucrările publice şi la bani publici la Piteşti, Slatina şi Vâlcea. Altfel nu se explică felul cum a ajuns Cătălin Chelu să pună mâna pe atâtea companii, deşi a fost nu de mult un muncitor necalificat la o societate de cablu prin Brăila. O tagmă favorizată, pentru că poliţiştii primesc şi acum salariu de merit, deşi la ceilalţi bugetari s-au tăiat aceste sporuri. Unul dintre foştii şefi de la Vâlcea este acuzat pentru că şi-ar fi falsificat sau cumpărat diplomele, mai ales pe cea de… doctor, cu care se laudă peste tot, fără să facă în realitate lucrarea de diplomă cu mânuţa lui. De altfel, personajul va fi chemat la audieri la DNA, pentru trafic de influenţă.  

*******************************************************

• Petronel Butuc, aşa-zisul „prinţ al pubelelor”, a intrat recent în atenţia organelor de urmărire penală pentru afacerile ilegale. Pe lista de „beneficiari” era înscrisă şi Primăria Râmnicului. Butuc făcea, în general, contracte pe baza cărora vindea tobogane, bănci, ceasuri, fântâni arteziene şi altele. La Primăria Râmnicului, Butuc a intrat prin intermediul lui Radu Popa (ALPAB), iar firma Soluţii Urbane a încheiat câteva contracte privind livrarea unor „bănci Bretania“. Pentru această afacere, Butuc a folosit cele două societăţi, una pentru importul obiectelor (Land Mark Design) din Spania, iar cealaltă pentru livrarea către beneficiari – după modelul Gutău – Georgescu sau invers… Fostul primar Mircia Gutău a achiziţionat şi el astfel de bănci la jumătatea anului trecut, din Spania, deşi, din actele existente la firmele respective, reieşea faptul că băncile ar fi fost construite în… atelierul propriu. Sunt aceleaşi pe care le-am plătit cu toţii din bugetul Râmnicului cu sume astronomice. Băncile-fantomă preluate de Soluţii Urbane de la Land Mark Design au fost vândute către Primăria Rm. Vâlcea (26 de bucăţi), SC Conexvil SRL Rm. Vâlcea (32 de bucăţi), SC Vedesign SRL Voluntari (10 bucăţi) şi ALPAB (105 bucăţi), în perioada octombrie 2009-ianuarie 2010.

*******************************************************

• Ion Marin, ţapul ispăşitor al afacerii Rarora, i-a ameninţat pe finanţiştii vâlceni cu dezvăluiri şocante, deşi acestea nu se vor materializa în nici un fel, din cauza, evident, a lipsei de probe şi a faptului că Marin este acum doar bun de gură, pentru că în materie de afaceri este terminat. A uitat să spună cine mai trebuia să cadă în acelaşi dosar în care a fost cercetat el şi de ce anumiţi masoni au fost îndepărtaţi „preventiv” de România tocmai în acea perioadă, pentru a nu fi incluşi eventual în anchetă.

*******************************************************

• Social-democraţii vor modificarea Legii electorale, în scopul introducerii unui sistem de vot mixt pentru Parlament, adică uninominal şi pe listă, în acelaşi timp, sistem de vot mixt preluat din Germania, în care jumătate din aleşi îşi obţin mandatul în urma unui vot uninominal, iar cealaltă jumătate prin vot pe listă.

*******************************************************

• Există posibilitatea ca apa livrată populaţiei din Vâlcea să se scumpească în fiecare an, până în 2013, chiar dacă fuziunea a fost realizată pentru ieftinirea apei, nu pentru scumpirea ei.

*******************************************************

• La tot mai multe grădiniţe din Râmnic dispar ca prin minune diverse parcele de pământ, care se transformă fie în parcări, fie în alte „utilităţi publice” care le pregătesc de fapt pentru „măritiş”.

*******************************************************

• Valentin Iliescu va fi marele perdant al alegerilor de pe 11 decembrie, deşi, culmea, nici el nu se aşteaptă să le câştige, ci doar îşi negociază o viitoare poziţie în partid. VAI şi-a anunţat însă candidatura chiar cu o zi înainte de a fi primit ca membru în organizaţia de… Lungeşti.

*******************************************************

• Adrian Comănescu a fost eliminat din schema Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Vâlcea, în locul său fiind numit Paul Dinu, preşedintele tineretului PDL.

*******************************************************

• Din ce în ce mai mulţi bugetari dau în judecată statul, după victoria obţinută de o angajată a Primăriei Voineasa. Aceasta a primit chiar şi mailuri prin care anumite persoane îi cereau să le trimită şi lor motivarea contestaţiei depusă. Peste 5000 de bugetari vâlceni dau în judecată statul, printre care şi unii de la Consiliul Judeţean, ai Serviciului de Evidenţă a Populaţiei, ai primăriilor Brezoi, Budeşti, Copăceni, Şuşani, Vlădeşti etc.

*******************************************************

• Fostul prefect Nicolae Curcăneanu se zvoneşte că a intrat în PDL cu acte în regulă încă de anul trecut, iar acum se pregăteşte să… militeze.

*******************************************************

 • Primarul Romeo Rădulescu s-a apucat să citească o poveste copiilor în cadrul unei campanii derulată la Biblioteca Judeţeană, denumită „Săptămâna fără TV". Pe de altă parte, primarul le-a făcut felul liberalilor vâlceni, atunci când le-a dat aviz să picheteze… spatele sediului PDL, pe motiv că zgomotul produs de sindicalişti ar perturba orele de curs de la Colegiul Mircea cel Bătrân.

 
< Precedent   Urmator >
 

Editie tiparita
Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri