Index arrow Barfe arrow Barfele saptamanii 28 februarie - 6 martie 2011
Barfele saptamanii 28 februarie - 6 martie 2011

Evaluare utilizator: / 0
SlabExcelent 
Data publicarii: 27-02-11
• Patronii restaurantelor OK încalcă legea în mod flagrant. De curând, ei s-au gândit că ar fi bine să seteze şi sunetul camerelor video de supraveghere pe care le-au instalat în restaurante, pentru a putea asculta, chipurile, ce vorbesc angajaţii în timpul serviciului. Interesant este însă ce vorbesc şi clienţii, ştiut fiind faptul că sunt mulţi politicieni care îşi fac veacul în restaurantele respective, mai ales în cel din centru. Angajaţii de la OK au fost nevoiţi astfel să semneze că sunt de acord cu faptul că li s-ar putea asculta conversaţiile, dar acest lucru este, în ciuda acordului angajaţilor, total ilegal, mai ales că pe clienţi nu îi întreabă nimeni dacă sunt de acord cu faptul că ceea ce discută ar putea ajunge, eventual, şi la urechi străine.

***********

• Schimbarea din funcţie a vicepreşedintelui Romulus Bulacu va eşua lamentabil, din motive de… scăpări legislative. Astfel, în motivarea prezentată în plenul Consiliului Judeţean nu se explică în nici un fel faptul că Bulacu îşi pierde o funcţie administrativă decât prin motive de… retragere a sprijinului politic, lucru care nu are nici o relevanţă în instanţă. Pentru că preşedintele Ion Cîlea s-a ferit ca de foc să îi încredinţeze vicelui PDL atribuţii clare, de teamă să nu îşi ia cumva munca prea în serios, acum, acesta nu are ce să-i reproşeze. În aceste condiţii, instanţa de judecată va respinge decizia luată astăzi în plenul Consiliului Judeţean, iar liberalii vor înghiţi din nou găluşca ambalată frumos care li se serveşte la micul dejun.

***********

• Aşa-zisa luptă a autorităţilor locale cu magazinele de etnobotanice nu duce nicăieri, şi asta se întâmplă din cauza permisivităţii legale de existenţă a acestor magazine, care a fost încurajată şi este protejată inclusiv de preşedintele Băsescu. Drept urmare, era normal ca şi controlul efectuat săptămâna trecută de reprezentanţii mai multor instituţii publice, printre care Inspectoratul Judeţean de Poliţie, DGIPI, Garda Financiară, Vamă, DSP, Direcţia Agricolă, Direcţia Sanitar Veterinară şi de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului, toate puse la muncă de prefectul de Vâlcea, pentru a arăta că nu are legătură cu acuzaţiile care i s-au adus în ultima perioadă, să fie apă de ploaie. Cu toate mişcările masive de forţe, rezultatele au fost nule. Reprezentanţii instituţiilor respective au găsit uşa închisă la unul dintre magazine, iar la al doilea nu au putut să-i reproşeze altceva vânzătorului decât că greşise la întocmirea unui bon fiscal şi nu bătuse decât valoarea unui produs, fără ca acesta să apară pe rola casei de marcat. Să vezi şi să nu crezi cu ce se ocupă instituţiile din Vâlcea…când rezolvarea este pe cât de simplă, pe atât de la îndemână, şi anume o hotărâre de guvern, din cele care le sunt atât de dragi lui Băsescu şi Boc, prin care să fie interzise aceste magazine, care este clar că distrug sănătatea unui număr din ce în ce mai mare de tineri. Demonstraţiile de forţă, cum a fost cea de săptămâna trecută, nu sunt menite decât să acopere fenomenul, iar reprezentanţii Guvernului ştiu acest lucru foarte bine.

***********

• Ministrul Economiei a fost cât se poate de distant cu presa, în timpul vizitei sale la Ciunget, dar, la final, s-a şi văzut de ce: nu prea era interesat de eveniment, ba chiar se uita atent la instalaţiile din uzina subterană de parcă ar fi înţeles ceva. În realitate, răspunsurile sale, monosilabice şi plictisite la întrebările ziariştilor, au demonstrat că nu numai că nu ştia, dar, mai grav, nici nu era interesat prea mult de soarta economiei. Sibienii ştiu de ce, pentru că deja îşi făcuse o faimă pe care nu o invidia nimeni, în calitate de conducător al urbei.

***********

• Ion Cîlea şi PSD-ul şi-au găsit un susţinător de bază în persoana… liderului rromilor din Oltenia, Mihai George… No comment, că doar nu o să ne legăm acum de culoarea pielii anumitor persoane.

***********

• Ceartă şi nemulţumiri la împărţirea funcţiilor în noua alianţă, USL, la nivel judeţean. Social-democraţii sunt supăraţi, pe bună dreptate, de faptul că riscă să piardă mai mult decât să câştige din această înţelegere, dat fiind că, la nivel de teritoriu, au fost nevoiţi să cedeze mai multe funcţii importante, în schimbul susţinerii liderului PSD Vâlcea, Ion Cîlea, pentru un nou mandat la şefia Consiliului Judeţean. Ion Cîlea, Aurel Vlădoiu, Dumitru Persu şi Ion Matei au discutat cu Cristian Buican, Emilian Frâncu, Ilie Fârtat, Sorin Bâzâc şi Gheorghe Folea, dar şi cu Mircea Stănculescu şi Alexandru Dediu. Discuţia s-a referit, momentan, doar la chestiuni generale şi principii de lucru, dar s-a început şi împărţirea, cel puţin ca idee iniţială, a unor primării importante din judeţ. Principala problemă a noii alianţe este acum împărţirea bugetului, astfel încât primarii PSD, PNL şi PC să fie mulţumiţi, fiind vorba de vreo 30 de primari, faţă de cei 11 ai PDL.

***********

• Constantin Mazilu îl sponsorizează fără să ştie până şi pe arhiepiscopul Lovişteanul. Cu ajutorul lui, acesta a primit un set complet de veşminte de episcop, care costă în jur de 3000 de lei, oferit cadou de preotul de la Cetăţuia, care, în schimbul acestui serviciu, a primit postul de preot-paroh la Cetăţuia. Nu e de mirare că lui Lovişteanul îi place acum mai mult străinătatea decât meleagurile vâlcene, el plimbându-se prin Italia, Germania, că doar Vâlcea este mică, s-ar afla imediat cu cine se întâlneşte. De altfel, unul dintre superiorii săi stârneşte de fiecare dată zâmbete printre amici, deoarece îi confundă porecla lui Lovişteanul, căruia nu îi mai spune „Leuşteanul”, ci… „Pătrunjelul”

***********

• Trei dintre consilierii judeţeni din Vâlcea au câte patru case. Este vorba despre Ion Belciu (trei apartamente în Berbeşti şi unul în Râmnicu Vâlcea); Gheorghe Folea (două apartamente în Râmnicu Vâlcea, un apartament în Cluj şi altul în Baia-Mare); Dumitru Tărăşenie (un apartament şi o casă la Râmnicu Vâlcea, o casă la Călimăneşti şi una la Berislăveşti).

***********

• Un anume Oprea, apropiat al conducerii PSD din Drăgăşani, nu prea mai poate face afaceri cu Primăria, lucru care îl supără tare mult. Acum însă, în urma ultimelor intervenţii, este posibil ca situaţia să se schimbe.

***********

• La întoarcerea de la inaugurarea centralei de la Ciunget, prefectul de Vâlcea se grăbea nevoie-mare, depăşind pe linie continuă şi în curbe, să-l lase pe deputatul Vîlcu, pe care îl luase cu el în maşină, să nu consume, săracul, prea multă benzină, în faţa magazinului Annabella din Călimăneşti. După care maşina prefectului a continuat goana spre Vâlcea, probabil, pentru a nu pierde degustarea organizată de Asociaţia Italienilor din România-RO.AS.IT la Cinematograful „Ostroveni”.

***********

• Ion Cîlea şi Emilian Frâncu au bătut deja palma pentru susţinere reciprocă la următoarele alegeri locale, dar au uitat să-l consulte pe Ion Matei, care sare acum ca ars la gâtul actualului primar, dar încearcă să muşte, cât poate, şi din gâtul liberalilor, chiar dacă, oficial, îi este interzis să facă acest lucru.

***********

• Romeo Rădulescu şi-a vândut Jaguarul, de gura… presei. Îi este teamă să nu îşi strice imaginea, pe timp de criză, cu o asemenea maşină şi chiar este în pericol să i se întâmple acest lucru.

***********

• La Dăeşti, dar şi în alte două-trei localităţi vâlcene, colaborarea dintre PSD şi PNL la nivel local este aproape imposibilă, pentru că Ion Dobre, pur şi simplu, nu poate să-l înghită pe fostul şi actualul său adversar politic, George Poplan, dar nici vicele nu se grăbeşte să îi facă primarului campanie, chiar dacă va pierde şi el, în acest fel.

***********

• De când cu scandalul etnobotanicelor, fiul lui Gheorghe Gheorghe s-a retras, se pare, din firma care comercializa etnobotanice, sperând că, astfel, se va pune punct acestui scandal. Nu a reuşit însă.

 
Urmator >
 

Editie tiparita
Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri