Index arrow Barfe arrow Barfele saptamanii 21 - 27 februarie 2011
Barfele saptamanii 21 - 27 februarie 2011

Evaluare utilizator: / 0
SlabExcelent 
Data publicarii: 20-02-11
• Dumitru Persu a trimis recent o scrisoare prin care încearcă să facă presiuni asupra conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, pentru a o favoriza pe fiica sa. Din păcate, odrasla nu este rău-văzută din cauza faptului că are tată pe post de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, ci pentru că nu ştie să se poarte cu colegii. Şiret din fire, „umbra” lui Cîlea la Consiliu nu a avut însă curajul de a semna personal adresa cu pricina, ci i-a băgat-o sub nas şefului său, în speranţa că şefii de la spital nu şi-ar fi dat seama de şmecherie. Cum au văzut adresa, cei din conducerea spitalului au înţeles însă imediat unde bate. Şi când te gândeşti că Persu mai vrea un mandat de vicepreşedinte, tot  în umbra şefului său, evident, că doar de acolo se pot face mai uşor învârtelile prin transportul local, dar şi prin distribuţia alimentelor în şcoli.

**********

• Emilian Frâncu a început o campanie agresivă de imagine. Sub sloganul „nici o emisiune fără Frâncu”, el se pregăteşte intens pentru campanie. Nici Ion Matei nu se lasă însă mai prejos. Chiar dacă nu prea are dreptate, el şi-a dat seama că trâmbiţând faptul că preţul apei ar trebui scăzut îşi va atrage simpatia alegătorilor. Senatorul liberal mai are însă o problemă cu rromii din judeţ, care îl huiduie pe unde îl prind…

**********

• Unul dintre viceprimarii Râmnicului a fost recent implicat într-un scandal nocturn dintr-o discotecă vâlceană.

**********

• Deputatul Vasile Bleotu a declarat la Bucureşti, de faţă cu mai mulţi parlamentari vâlceni, că ar vrea să candideze la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, chiar şi susţinut de liberali. Posibilitatea să se întâmple un asemenea scenariu este însă infimă, ţinând cont de faptul că Buican este primul doritor, în cazul în care locul ar fi liber. Din nefericire pentru ei, nu este. Vasile Bleotu nu s-a înghesuit însă la fel de mult la capitolul interpelări, pentru că este singurul parlamentar din România care nu a depus nici o interpelare sau întrebare care să fie pusă pe masa Guvernului în cei doi ani de când şi-a reînnoit mandatul de deputat.

**********

• Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea încearcă să împace şi capra, şi varza în privinţa noii alianţe cu liberalii. El a răspuns recent unui comentariu şoptit al democrat-liberalei Iuliana Moise, care îi şoptea că o să-i pară rău că nu mai este în alianţă cu PDL, afirmând că, de fapt, este în alianţă „cu toată lumea”. Liderii PNL şi PSD s-au întâlnit deja să-şi împartă puţinul care le-a mai rămas la nivel de judeţ. Liberalii vânează acum locuri în consiliile de administraţie ale societăţilor aflate în subordinea Consiliului Judeţean, adică mai ales locurile care sunt deţinute în prezent de PDL. Din lista lui Buican, cu „promisiuni” pentru următoarele alegeri, nu lipsesc Victor Stănculescu, pe post de… prefect şi Cristian Iliescu - director la Loto sau Mircea Poenaru - director la Direcţia de Tineret şi Sport. Constantin Monceanu se visează vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, iar Ilie Fârtat - director la Spitalul Judeţean. Şi la PSD, lista este la fel de lungă, doar că liberalii şi pesediştii mai au un hop „minor” de trecut, şi anume să ajungă la guvernare pentru a o pune în practică. Chiar şi fiul fostului prefect speră la un post călduţ, după ce s-a înscris în… PNL.

**********

• Vicele Constantinescu îşi dă în petic de câte ori apare pe sticlă. La ultimul interviu dat unei televiziuni locale, el s-a bâlbâit serios când a fost întrebat în ce scop a plecat primarul Rădulescu în Austria, afirmând că… nu şi-a permis să verifice cu ce delegaţie a fost acesta, dar că este vorba despre „un schimb de experienţă”, cu „o delegaţie mai complexă” şi că el, personal, se simte mult mai bine singur, pentru că în acest fel… învaţă mai multe.

**********

• Ion Matei îşi surprinde din ce în ce mai mult colegii de partid. Mai nou, el trâmbiţează că nu va susţine nici un alt candidat, dacă nu va fi el cel desemnat să candideze la Primăria Râmnicului.

**********

• Conservatorii vâlceni demişi de la centru se ceartă acum pentru… cine şi cum a reabilitat WC-ul partidului. Ion Pârvulescu, fost vicepreşedinte al PC Vâlcea, afirmă că Stănculescu ar avea la activ marea performanţă de a reabilita WC-ul partidului, în care cică nu îţi puteai face nevoile liniştit din cauza şobolanilor. Pentru că au pus mână de la mână şi şi-au amenajat un loc frumos, unde să nu se trezească, Doamne feri, cu niscaiva rozătoare sărind la jucăria lor, peciştii cred acum că nu este drept să fie demişi. Prim-vicepreşedintele Pârvulescu este ţinta unei campanii denigratoare pe internet, în care se afirmă că ar susţine în faţă actuala conducere judeţeană a PC Vâlcea, pe când, în realitate, pregăteşte debarcarea liderului Stănculescu şi a vicepreşedintelui Gheorghe Nicolae împreună cu aliatul său de la municipiu Mihai Persu. Mihai Persu este şi el băgat în aceeaşi oală, probabil, de „tabăra Stănculescu”, fiind acuzat că ar fi cerut 1600 de lei de la membrii PC Vâlcea să facă un site.

**********

• În timp ce nordul judeţului are nevoie, în primul rând, de infrastructură pentru a conta pe harta ţării, primăriţa Sonia Iliescu visează că, în mandatul său viitor, le va construi localnicilor o… telegondolă care să traverseze comuna, de la Cornet până spre munţii Făgăraş.

**********

• Mai mulţi primari vâlceni le-au dat cu flit celor de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care le propuneau să folosească drept mijloc de comunicare reţeaua internet a STS în situaţii de urgenţă. Conducerea STS se plânge şi de faptul că… primarii refuză să pună la dispoziţie numerele de telefon sau adresele de e-mail, aşa că, în aceste cazuri, serviciul nu prea are obiectul muncii. Interesant este că, în acest moment, aproape toate instituţiile deconcentrate ale statului sunt racordate la internetul STS. Primarii din teritoriu au rămas „ultima redută”, iar Alexandru Marcu, şeful STS Vâlcea, a propus acum… implementarea unei agende electronice a Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă. Nu este pentru prima dată când ofiţerii de la serviciile speciale vor să le vină informaţii mură în gură, uneori chiar de la cei pe care ar trebui să-i aibă în vizor. S-au întâmplat astfel de ciudăţenii şi în activitatea UM 215, care ar fi trebuit să urmărească poliţiştii şi jandarmii şi ai cărei ofiţeri încercau în multe cazuri să afle informaţii despre agenda celor urmăriţi chiar de la aceştia.

**********

• Acatistele date de primarul de la Goleşti, la sfatul ironic al prefectului Ungureanu, se pare că nu au avut nici un efect, pentru că Guvernul nu a alocat nici acum bani pentru alunecările de la Goleşti.

**********

• Directoarea de la o grădiniţă din Râmnic cere părinţilor 5 lei pe cap de copil pentru protocolul cercului pedagogic. Suma adunată ajunge undeva între 700 şi 1000 de lei. Deşi nemulţumiţi de această cerere, părinţii se văd nevoiţi să achite cafelele, sucurile şi prăjiturile educatoarelor, pentru a nu se pune rău cu acestea.

**********

• Războiul dintre Antares şi Matdan dă dureri de cap judecătorilor. Speţa este atât de încurcată, încât hotărârile se bat cap în cap. Momentan, Antaresul şi-a recuperat numerele de înmatriculare smulse de şeful ARR de la şapte microbuze, cu ajutorul instanţei, dar călătorii care fac aproape zilnic naveta între Drăgăşani şi Râmnicu Vâlcea se plâng de lipsa de confort din rablele folosite de societatea Matdan, în care stau ca sardelele.

**********

• Primarul Brezoiului vrea prostituţie legală la Brezoi, fiind supărat pentru că „fetele vesele” din localitate nu îşi plătesc nici măcar impozitele, ce să mai vorbim de amenzi… Numai în anul 2010 primăria trebuia să încaseze 200.000 de lei din amenzi date prostituatelor.

**********

• Valentin Iliescu începe să dea rateuri. După ce l-a alergat pe ministrul Tabără prin judeţ, el s-a supărat ca măgarul pe sat pentru că vizita sa nu ar fi fost suficient… mediatizată de postul unde se dă drept „redactor special”, tot în căutare de imagine, evident. După toată alergătura, Iliescu a mai şi întârziat mai mult de o oră la o întâlnire care trebuia să aibă loc la Primăria Râmnicului, aşa că invitaţii au mâncat liniştiţi din bucatele pregătite, după care au plecat fără să poată mulţumi „gazdei” care nu ajunsese la întâlnire.

**********

• La Vâlcea se vând şi se consumă droguri în special pe lângă şcoli şi licee. Unii dintre taximetrişti au devenit dealeri, şi reţelele sunt în creştere.

 
< Precedent   Urmator >
 

Editie tiparita
Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri