Index arrow Barfe arrow Barfele saptamanii 17 - 23 ianuarie 2011
Barfele saptamanii 17 - 23 ianuarie 2011

Evaluare utilizator: / 0
SlabExcelent 
Data publicarii: 16-01-11
• Ideea pentru subiectul emisiunii de la Realitatea TV de duminică seara a venit de la un primar interesat ca localitatea sa să iasă în faţă prin această manevră, cu ajutorul unei familii de “formatori de opinie”, care au văzut în această manevră o oportunitate de a arunca cu noroi în prefect, faţă de care nutresc o animozitate personală.

************

• Săptămâna trecută, o masă dintr-unul din restaurantele OK din Râmnicu Vâlcea a fost ocupată de un fotbalist de la Rapid şi fosta handbalistă Luminiţa Huţupan, alături de alţi parteneri. Aceştia au comandat şi au fost serviţi cu muşchi, dar ambele porţii au fost returnate în bucătărie, pe motiv de... preparare necorespunzătoare.

************

• Liuba Sazon, fostă Gheorghiţă, l-a convins pe fostul ei soţ să o susţină în continuare, nu se ştie pe ce considerente. Pentru că nu i-a ajuns, probabil, scandalul sexual în care a fost implicată deja în anul 2010, aceasta încearcă să iasă din nou în faţă. Zilele trecute, escortată de fostul soţ şi de doi avocaţi, profesoara care a mai fost, culmea, şi inspector şcolar general a năvălit pe holurile Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi a făcut un scandal monstru, pentru că procurorii încercau să-i explice că nu puteau să-i înregistreze plângerea penală împotriva publicaţiilor Impact real şi Curierul de Râmnic şi a unui jurnalist vâlcean, deoarece acestea nu aveau bază legală. După un scandal monstruos pe holurile instituţiei, profesoara de istorie nu a înţeles, în final, că reclamaţia pe care o făcuse nu era decât o mistificare, pornind de la declaraţiile unor membri din familie, declaraţii false. Nervoasă pentru că nu era băgată în seamă, Liuba Sazon a făcut un circ isteric în instituţie, proferând ameninţări şi spunând că va cere daune de miliarde, invocând „justiţia divină". Nici instanţele supreme nu pot face însă din Maria Magdalena o pură şi feciorelnică Sfânta Maria.

************

• Florinel Butnaru a făcut ce a făcut şi a suflat în… fiolă. În momentul când a declanşat controalele direcţionate spre firma Antares Transport, cu intenţia de a favoriza firma Matdan pe traseul Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani, Butnaru nu s-a aşteptat ca reprezentanţii firmei Antares să reacţioneze. Aceştia au făcut însă o reclamaţie penală la Poliţie, cerând ca inspectorii ARR să fie testaţi cu aparatul etilotest, pentru că ar fi fost în stare de ebrietate. Aşa se face că, vrând-nevrând, Florinel a suflat în fiolă, după ce fusese invitat la sediul Poliţiei. El a încercat să dea vina pe conducerea Ministerului Transporturilor pentru controlul direcţionat pe care l-a regizat la Vâlcea, deşi doar interesele personale sunt la mijloc în această afacere, traseul respectiv fiind cel mai bănos din întreg judeţul.

************

• Conducerea PSD Vâlcea se pregăteşte să-l faulteze pe Ion Matei sau pe orice alt candidat PSD care şi-ar mai dori Primăria Râmnicului, deoarece Ion Cîlea nici nu se gândeşte să renunţe la candidatura pentru Consiliul Judeţean, dar pentru primărie ar fi dispus să-l susţină pe Emilian Frâncu. Deocamdată, mai sunt ceva frământări interne, pentru că PSD îşi doreşte un raport pentru următoarele alegeri, în stabilirea unor liste comune este de 1,5 la 1, în timp ce PNL vrea un raport de 1 la 1. Pesediştii au discutat în amănunt aceste aspecte la o întâlnire care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Apele se vor linişti însă în perioada imediat următoare, în funcţie de deciziile de la Bucureşti. Ion Cîlea s-ar putea să aibă însă ceva probleme la următoarele alegeri dacă păstrează actuala alianţă de la Consiliul Judeţean, pentru că este posibil să candideze chiar împotriva actualului său „aliat”, Romulus Bulacu.  

************

• Duminică, 23 ianuarie, de la ora 12.00, la Oltchim SA va avea loc o întâlnire între conducerea societăţii, parlamentarii de Vâlcea şi Argeş, deoarece este vitală în acest moment repornirea instalaţiei Arpechim Piteşti pentru angajaţii din ambele judeţe.     

************

• La ultima înfăţişare a procesului Dobrişan – Ciogescu de la Vâlcea, preşedintele completului de judecată nu i-a lăsat pe ziarişti să-i fotografieze pe cei doi inculpaţi, după ce aceştia au refuzat acest lucru. Dosarul celor doi conţine 34 de volume, în total peste 20.000 de file. Simţind că se strânge plasa în jurul afacerii, amanta lui Dobrişan, care deţine mai multe saloane de înfrumuseţare în Vâlcea, a început încet-încet, fără să creeze panică, să le golească de aparatura electronică pe care o avea, de teamă ca plasmele să nu îi fie confiscate. De altfel, dosarele se înmulţesc pe zi ce trece. Recent, doi procurori DNA au fost în Râmnicu Vâlcea şi au studiat documentele unei societăţi comerciale. Incursiunea lor vizează dosarul unui politician cu afaceri din Râmnic.

************

 • Gurile rele spun că viceprimarul Eusebiu Veţeleanu stă liniştit în aceeaşi casă cu fosta sa soţie, de care a divorţat recent, şi că cei doi se înţeleg chiar foarte bine. Să fie doar o manevră de a trece averea pe numele nevestei? Oare, Veţe simte răsuflarea rece a cuiva în ceafă? Rămâne de văzut. Momentan, atât el, cât şi primarul Rădulescu sunt în concediu.

************

• Dumitru Ţârdea sau Alina Târlea sunt numele care se vehiculează pentru a-l înlocui pe Eusebiu Veţeleanu. Romeo Rădulescu ar prefera însă un om care să nu-i mai amintească deloc de Mircia Gutău. Câţiva pedelişti de la municipiu sunt în dilemă, pentru că nu ştiu pentru cine să voteze. Viceprimarul Cosmin Constantinescu, cel care trage tare pentru a face din nou „echipă” cu Alina Târlea, este unul dintre cei care a determinat alterarea relaţiilor dintre Romeo Rădulescu şi Eusebiu Veţeleanu. Cosminel a fost foarte deranjat de faptul că trebuia să primească indicaţii de la Veţeleanu în ultima campanie electorală, ba chiar evita pe cât putea să i se dea vreo sarcină (alta decât să aibă grijă de fostele afaceri ale lui Mircia Gutău), fapt pentru care nu îi răspundea la telefon lui Veţeleanu. Pe de altă parte, lui Romeo Rădulescu i s-a promis că, în cazul în care va servi aşa cum se cuvine camarila PDL, nu are de ce să îşi facă probleme pentru viitor. Dacă va pierde următoarele alegeri locale îi este rezervat un scaun cald de ambasador la Londra.

************

• Nu doar războiul pentru transportul rutier, ci şi cel pentru cornul şi laptele elevilor este în faza de semifinale. În prezent, o comisie a Inspectoratului Şcolar Vâlcea verifică modul cum sunt distribuite în şcoli cornurile şi merele pentru elevi, după ce copiii de la Roşiile au primit cornuri cu… cuie la şcoală. Reprezentanţii firmei Vlăsia spun însă că firma concurentă, care a pierdut licitaţia, deşi era susţinută din spate de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Persu (ca şi în cazul Antares – Matdan), este cea care s-a îngrijit să existe această reclamaţie. Inspectorii şcolari cercetează…

************

• Pentru că tot este criză şi o parte dintre angajaţii Prefecturii Vâlcea au fost „epuraţi” politic, primarul din Goleşti şi-a angajat fiul la... Prefectură, având susţinerea lui Petre Ungureanu. În schimb, nevasta lui Petre Grigore este liberă de contract, deşi era una dintre cele mai bune angajate ale instituţiei.

************

• Ion Cîlea îl invită pe prefectul Ungureanu să măture sediul PSD, aşa cum a promis în cazul în care proiectul pârtiei de schi de la Voineasa se va realiza. Ungureanu pare să aibă însă amnezie în legătură cu acest subiect, ba chiar a încercat să scoată în evidenţă în ultimele luni faptul că şi el ar fi contribuit, vezi Doamne, la acest proiect. De altfel, în nordul judeţului, unde pârtia a fost aprobată, dar rămâne de văzut dacă vor fi şi bani pentru finanţare, interesele sunt foarte mari. Dincolo de mafia pădurilor, în care este implicat până la gât şi „Gicu” Deaconeasa, cel care nu s-a sfiit chiar să dea gratis câteva bucăţi de teren unor mahări de la Bucureşti, doar-doar aceştia vor face demersuri pentru a-i băga utilităţile în zonă şi de a face din Vidra – Obârşie o zonă atractivă pentru turiştii cu bani în buzunar, mai sunt şi alte personalităţi, de la Elena Udrea sau alţi reprezentanţi ai unor ministere până la fostul prefect de Vâlcea, Anuţa Handolescu, personaje care deţin suprafeţe de teren în zonă şi trag tare să-şi încaseze ceva bani pentru ele. Rămâne de văzut dacă este liber la furt în continuare, pentru că este posibil ca ministerul să aibă câte ceva de comentat la un anumit plan de management al unui sit luat în custodie de „lupul” pus paznic la oi în nordul judeţului.

************

• La ITM Vâlcea se golesc birourile. O parte dintre angajaţi au plecat acasă, iar cei rămaşi vor fi scoşi la munca de teren în perioada următoare, pentru a controla agenţii economici.

************

•  Emilian Frâncu se vede deja primar al Râmnicului. El a început să-l ia peste picior pe Romeo Rădulescu. Sub pretextul că îl invită pe acesta la „consultări”, Frâncu i-a urat actualului primar să nu fie nevoiţi toţi vâlcenii să circule, după această iarnă, pe străzile Râmnicului doar cu SUV-uri Nisan 4 X 4, ca şi cel achiziţionat recent pentru Poliţia Comunitară. Frâncu se laudă, pentru cine îl crede în această perioadă, că mai poate încă aduce fonduri pentru judeţ, chiar dacă face parte din opoziţie.

************

• Chiar şi Teodor Florescu, directorul de la Urban, a beneficiat de un credit preferenţial acordat de Dorin Dobrişan prin CEC Vâlcea, dar fără a exista aprobarea celor de la Bucureşti cu privire la utilizarea sumei de 5 milioane de lei.

************

• Constantin Rotaru vrea să umple la loc… gaura din steagul României, făcută înainte de 1989 de „duşmanii de neam şi ţară!”. Poate de aceea, o mare parte dintre angajaţi i se adresează cu „tovarăşe” preşedinte. 

************

• Mai mulţi liberali vâlceni îi vor out pe Frâncu şi Buican, pe motiv că nu sunt liberali autentici, conduc într-un mod dictatorial şi îşi aranjează diferite “blaturi” la alegeri, bătându-şi joc de colegii de partid, ba chiar pentru că oferă, fără să îi consulte pe ceilalţi, posturi eligibile de consilieri fiilor unor foşti demnitari PSD (Perpelea, Comănescu) şi întreţin haosul din organizaţia judeţeană. Se vorbeşte în Apel despre lipsa spiritului liberal, despre ambiţiile personale ale celor doi lideri, care au agende diferite de interesul membrilor de partid şi despre înţelegeri oculte cu PDL, contrare politicii de la Bucureşti.

************

• Păstrăvăria de la Brădişor trezeşte interesul investitorilor. Un clujean vrea să cumpere 100.000 de icre fecundate şi aproximativ un milion de peşti de cea mai mică dimensiune, pe care vrea să-i transporte la Cluj, iar altcineva vrea 5000 de bucăţi de icre de lostriţă.

************

• Direcţia Silvică vrea să refolosească brazii de Crăciun rămaşi nevânduţi, în sensul că va transforma tulpina în scândură, care va fi materie primă pentru realizarea de băncuţe pentru pus în parcuri, iar crengile vor ajunge la staţia de compost, unde se transformă în îngrăşământ.

************

• Nemulţumit că Guvernul i-a atribuit o rablă pe post de microbuz şcolar, primarul din Fârtăţeşti este hotărât să se folosească de elevi pentru a obţine un microbuz şcolar. El s-a gândit să forţeze mâna autorităţilor, prin aceea că nu va mai folosi microbuzul pe care îl are pentru transportul elevilor. 
 
< Precedent   Urmator >
 

Editie tiparita
Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri