Index arrow Barfe arrow Barfele saptamanii 14 - 20 februarie 2011
Barfele saptamanii 14 - 20 februarie 2011

Evaluare utilizator: / 0
SlabExcelent 
Data publicarii: 13-02-11
• Mai mulţi aleşi locali PSD au fost puşi la punct la Vâlcea de Adrian Năstase, la fel cum conducerea PSD Vâlcea a fost pusă la locul ei de Liviu Dragnea. Liderii PSD i-au făcut pe aceştia să înţeleagă faptul că numai prin unirea forţelor opoziţiei pot câştiga alegerile şi că degeaba se bat pe funcţii, cât timp sunt în opoziţie. Emilian Frâncu a devenit peste noapte, din interes, un susţinător fervent al PSD, el fiind prezent la lansarea cărţii lui Adrian Năstase. Unii dintre pesedişti sunt atât de supăraţi, încât au încercat să negocieze cu Dorel Jurcan un loc „mai în faţă” pe listele PDL pentru alegerile următoare.

*************************

• Vâlcenii se plâng că pe programul „Casa verde” s-au depus 430 de dosare, dar au fost finanţate mai puţin de o sută, iar restul de bani nu se ştie unde s-au scurs, pentru că nu s-au redistribuit la alte dosare.

*************************

• Cristian Buican simte că pierde teren în faţa lui Emilian Frâncu, în cazul în care Ion Cîlea este, aşa cum anticipasem de mult, bătut în cuie pe post de candidat la Consiliul Judeţean. Buican ar fi vrut să fie el candidatul la şefia CJ din partea alianţei, dar era un vis greu sau imposibil de realizat. Discuţiile se vor aprinde totuşi dacă pe o lista comună a celor două partide va fi impus şi prietenul siamez Dumitru Persu. În plus, Buican simte în ceafă şi răsuflarea nemulţumită a principalului finanţator al PNL, Dan Niţu.

*************************

• Pentru a-şi asigura o imagine cât mai bună, senatorul PNL Emilian Frâncu îşi dă acum şi doctoratul, la Târgovişte. El a cam dat-o însă în bară cu „puţoii” partidului, aşa cum i-a numit pe Facebook pe cei care îl criticau. În acelaşi timp, conştient că nu şi-ar aduce decât deservicii, el încearcă să se înţeleagă cât mai bine acum cu Cristian Buican. După ce a spus că „puţoii trebuie să construiască şi nu să dărâme”, Frâncu a ţinut să explice şi termenul: (DEX: puţoi = tânăr care nu-şi respectă părinţii sau pe cei mai în vârstă; tânăr care crede despre el că are o valoare pe care nu o are).

*************************

• Special pentru Ion Tudor s-au mai înfiinţat la Vâlcea două posturi de vicepreşedinţi PDL. Că doar banii nu au culoare politică…

*************************

• Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri s-a hotărât, în sfârşit, să apeleze la instanţă pentru a-şi recupera 180 miliarde de lei vechi de la primării. Din păcate, în unele cazuri, nu există însă contracte, pentru că lucrările au fost făcute în campanii electorale şi la comandă politică. 

*************************

• Vâlcenii care locuiesc în blocurile ANL se plâng de faptul că la blocul ANL 14 a apărut deja igrasia, deşi apartamentele au fost date în folosinţă din 2009, iar la cele noi deja sunt pereţii exteriori crăpaţi în unele locuri.

*************************

• Pe Gabriela Ene o cam paşte schimbarea, în perspectiva începerii campaniei electorale, la fel ca şi pe alţi oameni credincioşi ai lui Mircia Gutău.

*************************

• Supăraţi foc, conservatorii vâlceni au reuşit cu adevărat să-i „sperie” pe şefii lor de la centru, afirmând chiar şi că vor… întrerupe apa la WC. Dincolo de lipsa evidentă de imaginaţie şi fler politic, conservatorii au căzut în capcana de la centru. Au şi ei o fărâmă de adevăr în ceea ce spun, deoarece este evident că schimbarea are şi o miză politică, deoarece PC a devenit acum interesant pentru oportuniştii politici. Nu Mihai Persu este însă pericolul, ci poate foste personalităţi care au trăit bine pe spinarea PC la alegerile anterioare.

*************************

• Primarul de la Băbeni vrea să schimbe directorii şcolilor din localitate pe criterii politice, dar nu prea îi iese pasenţa. Pentru a o demite pe Gabriela Ene, el a ajuns să facă potecă pe la preşedintele PDL, Dorel Jurcan, visând că viitorul „general” al învăţământului ar putea fi cineva de la Băbeni.

*************************

• Nicolae Sofianu face acum bani din nisip. Firma sa, Oltcarn Construct, a obţinut aprobare de la Agenţia de Protecţie a Mediului Vâlcea, pe baza căreia poate extrage acum liniştit pietrişul şi nisipul în Băbeni, pe lunca râului Bistriţa. Pentru a face rost de bani, Sofianu a fost nevoit să îşi prelungească o linie de credit la CEC Bank Vâlcea, pentru suma de 7.000.000 de lei, pentru care a garantat cu sediul administrativ al firmei, de pe strada Carol I nr. 17, dar şi cu un imobil de pe strada General Magheru nr. 1.

*************************

• Războiul pe sub masă dintre prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea continuă în forţă. Acum, Ion Cîlea are de gând să îl preseze pe Ungureanu cu un proces în care urmează să-l acuze pentru falsificarea unei semnături.

*************************

• Părul lui Jean Decuseară a devenit subiect de bârfă pentru colegii săi de partid, săptămâna trecută. Pentru a linişti bârfitorii care îl bănuiau că se vopseşte, acesta a afirmat că a putut să-şi menţină părul castaniu chiar şi la cei peste 70 de ani ai săi pentru că a reuşit să rămână… naiv în politică.

*************************

• Pesediştii cu state vechi s-ar putea să aibă câteva surprize la următoarele alegeri, pentru că pe urmele lor, dar vrând neapărat să-i întreacă, stau la pândă Costi Rădulescu şi Sorin Ghiţă, care îşi doresc să candideze pentru Parlament la următoarele alegeri. Fostul preşedinte al TSD Vâlcea îşi ascute unghiile ca să intre în competiţia pentru Camera Deputaţilor în colegiul uninominal Râmnicu Vâlcea – Sud, iar Sorin Ghiţă se pare că îşi doreşte tot un colegiu care să cuprindă o parte din Râmnic.

*************************

• Fostele căpuşe ale Primăriei Râmnicului nu au fost scoase nici acum din schemă. Curios pentru unii, dar mai puţin curios pentru cei care ştiu că singura „misiune” a lui Cosmin Constantinescu la Primăria Râmnicului este de a „avea grijă” de firmele lui Mircia Gutău. La 10 ianuarie, conducerea Apavil a semnat cel de-al treilea contract de lucrări „Reabilitarea reţelei de distribuţie a apei din Râmnicu Vâlcea” cu firma COSTRUZIONI DONDI S.p.A, S.C DONDI PROJECT CONSTRUCTII SRL, şi, surprize-surprize, S.C ALEXCONSTRUCT SRL. Valoarea contractului este de 1.495.540 de euro fără TVA, din care 69,57% asistenţă financiară nerambursabilă ISPA şi 30,43% cofinanţare asigurată de Banca Europeană de Investiţii. Aşa ajunge firma care nu reuşea nici bordurile de pe marginea străzii să le monteze drepte să facă acum şi reţele de apă şi canalizare. Norocul cetăţenilor din Ostroveni, al celor de pe strada Stolniceni şi de pe Calea lui Traian. Valoarea totală a proiectului „Reabilitarea Sistemului de alimentare cu apă, a sistemului de canalizare şi a staţiei de epurare a apelor uzate în municipiul Râmnicu Vâlcea” este de 29 de milioane de euro, din care 75% reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă de la Uniunea Europeană, iar 25% reprezintă cofinanţare de la Banca Europeană de Investiţii.

*************************

• În afară de Eugen Neaţă, şi Ion Preda a fost audiat în dosarul fostului prim-procuror al Vâlcii, Teodor Trancă. Cei doi poliţişti au recunoscut faptul că şeful Parchetului Vâlcea a intervenit cerându-le rezolvarea unor plângeri penale ale lui Ovidiu Ciogescu în favoarea acestuia.

*************************

• Eusebiu Veţeleanu se va întoarce săptămâna aceasta la birou, mai liniştit decât înainte în privinţa schimbării sale.

*************************

• Pacienţii care au nevoie acum de consultaţii interspitaliceşti la Râmnicu Vâlcea nu mai sunt transportaţi cu autosanitarele Serviciului de Ambulanţă Vâlcea, în prezent, ci cu mijloace proprii, adică cu o ambulanţă şi un autoturism Dacia ale SJU Vâlcea. Ambulanţele sunt folosite însă în timpul nopţii. 
< Precedent   Urmator >
 

Editie tiparita
Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri