Index arrow Barfe arrow Barfele saptamanii 10 - 16 ianuarie 2011
Barfele saptamanii 10 - 16 ianuarie 2011

Evaluare utilizator: / 0
SlabExcelent 
Data publicarii: 09-01-11
• Chiar dacă a fost criticată de turişti, piscina de la Băile Olăneşti, cu toate amănuntele greşite de construcţie şi probabil de proiectare, tot este mai ieftină, la preţ, pentru turişti decât accesul la izvoarele Mariei Tudor.

**********

• Emilian Frâncu, preşedintele organizaţiei municipale a PNL, se codeşte, în prezent, să mai candideze la următoarele alegeri locale pentru fotoliul de primar, deoarece vede cu îngrijorare cum echipa lui Rădulescu se întăreşte. Dacă ar pierde în faţa actualului primar, mai tânăr şi mai neexperimentat decât el, Frâncu ar face, de fapt, un pas înapoi în politică. După ce l-a aruncat la alegerile precedente pe Bogdan Pistol în luptă, conştient de faptul că acesta va pierde, acum, liberalul se găseşte el însuşi în pericol de a deveni iepurele pierzător al alegerilor. Mai nou, Frâncu se declară „prietenul” lui Romeo Rădulescu şi spune că i-a semnalat acestuia unele probleme pe care i le-au spus oamenii cu care a discutat pe teren. Tot o strategie, care rămâne de văzut dacă va „prinde” la publicul mult prea puţin instruit şi informat politic din Vâlcea. În acelaşi timp, preşedintele organizaţiei municipale, care nu a încetat nici un moment să viseze la scaunul de primar, îşi pregăteşte terenul, încercând să racoleze oameni importanţi din celelalte două partide.

**********

• Remus Grigorescu este disperat pentru că a pierdut sprijinul politic al „îndrumătorului” său Ion Cîlea, care s-a convins că nu are absolut nimic de câştigat de pe urma lui. Acum, Grigorescu încearcă să se dea important, deşi nimeni nu îi dă vreo importanţă în Vâlcea, dat fiind că, fără partid, este un neica-nimeni. Grigorescu s-a ascuns ca peştele la ultimele alegeri ale organizaţiei municipale, conştient că nu avea nici o şansă împotriva lui Ion Matei, şi chiar a lansat unele zvonuri, spunând că este bolnav sau plecat la Bucureşti.

**********

• În dosarul Dobrişan – Ciogescu se strânge laţul şi la gâtul altor personaje importante din Vâlcea. Teodor Trancă va fi, probabil, trimis în judecată pentru trafic de influenţă, dar următoarea victimă este primarul comunei Boişoara, însă şi Eugen Neaţă, de la Poliţia Vâlcea. Datele au fost strânse şi cu ajutorul unor ofiţeri de informaţii care lucrează sub acoperire în domeniul informării publice şi în avocatură, dar îşi fac în acelaşi timp şi jocurile personale pe baza datelor obţinute în ultimele câteva luni. În prezent, acţiunile acestora au drept scop să le determine pe următoarele „victime” să calce strâmb şi să le furnizeze astfel dovezi anchetatorilor.

**********

• Afacerea ilegală cu gaz de butelie a unui pedelist vâlcean stă să explodeze. Un important om de afaceri din localitatea vâlceană Fârtăţeşti şi-a deschis în spatele motelului său din satul Giuleşti o linie ilegală de îmbuteliere a gazului pentru uz casnic. Se pare că localnicii nu sunt conştienţi de pericolul la care se expun folosind butelii încărcate cu ajutorul unei instalaţii neomologate.

**********

• Pesediştii sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de faptul că partidul din care fac parte nu creşte mai-deloc în preferinţele electoratului, deşi, la nivel central, PDL este în cădere liberă. Asta înseamnă că marea masă de nemulţumiţi vor îngroşa, cel mai probabil, rândurile celor care nu vor ieşi la vot şi nu le vor da pesediştilor încrederea pe care le-a cam spulberat-o tandemul Băsescu – Boc. PSD nu mai este de mult partidul care poate face majoritatea în orice condiţii şi nu reuşeşte să depăşească pragul de 37% în opţiunile unui electorat preponderent de stânga. Surprinzător, dar, în aceste condiţii, susţinătorii stângii riscă să piardă şi alegerile viitoare, în ciuda măsurilor draconice aplicate în ultima perioadă de PDL.

**********

• Război politic şi pe spinarea elevilor vâlceni. Zilele trecute, Gabriela Ene, inspectorul şcolar general de la Vâlcea, a afirmat că judeţul nostru a pierdut microbuzele şcolare şi din cauza liberalei Zvetlana Preoteasa, fost ministru secretar de stat în guvernarea Tăriceanu, care a favorizat  judeţul de baştină prin repartizarea unui număr mare de microbuze cât timp a condus ministerul, defavorizând astfel celelalte judeţe ale ţării, iar acum actualii guvernanţi îşi iau revanşa. Adevărul este însă, undeva, la mijloc, pentru că actualii şefi ai Ministerului Educaţiei încearcă, de fapt, să îşi favorizeze acum propriii primari, şi nu pe cei ai opoziţiei.

**********

• Mare fierbere printre democrat-liberalii vâlceni, care vor să meargă cu toţii pe mâna celui care va câştiga alegerile interne din partid, din această primăvară. Dorel Jurcan se pare că ar înclina spre Vasile Blaga, care i-ar fi promis un post de vicepreşedinte al PDL şi un loc eligibil la alegerile parlamentare din 2012. Elena Udrea are însă în mânecă un alt as, respectiv actualul primar, Romeo Rădulescu, cel care ne îndoim că va avea curajul să fie pe faţă împotriva acesteia. De această dată, Udrea este susţinută şi de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Romulus Bulacu. Ceilalţi pedelişti vâlceni contează prea puţin, deşi se întrec în laude la adresa tuturor candidaţilor, aşa cum făcea mai deunăzi Cosmin Constantinescu, individ care nu are nici un cuvânt de spus în partid la ora actuală şi nu are de adus decât propriul vot pentru vreunul dintre candidaţi. 

**********

• Un important director de societate pe acţiuni din Râmnic a concesionat o suprafaţă de câteva mii de metri pătraţi de la Maternitatea Vâlcea, pentru a construi un centru comercial. Ciudat, pentru că respectivul ar avea bani cât să cumpere jumătate din Vâlcea şi se ştie faptul că obişnuia să umble chiar cu genţi diplomat asupra lui.

**********

• „Autorul” aşa-zisului monument al revoluţionarilor, care arată mai degrabă ca unul al ruşinii revoluţionarilor, Sergiu Sălişte, a mai realizat, în urmă cu câţiva ani, o statuie hidoasă, „Femeia cu cofa", care a dispărut după revoluţie. Trona în mijlocul parcului unde acum zace alt „monument”, care ar putea fi numit cu succes al „corupţiei vâlcene”, adică mall-ul.

**********

• Anul acesta, Consiliul Judeţean Vâlcea nu a prevăzut bani pentru Clinica de Balneofizioterapie din Călimăneşti, pentru că nu are de unde să-i dea. Este al patrulea an când medicii de acolo cer fonduri pentru salvarea tratamentului balnear din Călimăneşti. Interesele sunt însă destul de mari, pentru că există destui privaţi în zonă care nu au nevoie de o clinică finanţată din bani publici. De ce să nu meargă mai bine pacienţii la ei şi să plătească bani grei din buzunar pentru proceduri?

**********

• Soarta lui Petre Ungureanu depinde acum de bunăvoinţa lui Dorel Jurcan, doar că acesta nu s-a grăbit să propună schimbarea din funcţie, deocamdată, pentru că nu găseşte un înlocuitor care să facă treburile murdare pentru Guvern în acelaşi fel cum le face Ungureanu, iar acest lucru este foarte important şi pentru judeţ, şi pentru Bucureşti. Petre Grigore îşi ascute însă în continuare suliţa şi este posibil ca el să fie succesorul lui Ungureanu. Anuţa Handolescu, cea care îşi doreşte şi ea postul de prefect, dar la următoarele alegeri, fiind conştientă că acum nu are nici o şansă, s-a băgat şi ea în seamă, zilele trecute, spunând că nu vrea nimeni să-i ia locul lui Ungureanu, pentru că PDL nu mai găseşte un „cioclu” aşa de bun ca acesta. Anuţa, în schimb, ar face aproape orice pentru a-şi negocia acum funcţia de prefect, chiar şi să treacă în tabăra PNL. 

**********

• Nicolae Spiridon a primit cadou de sărbători o majorare salarială de aproape 15 milioane de lei ca director la Serviciul de Pază Vâlcea, deşi raportul de majorare a salariilor fusese respins în şedinţa lunii noiembrie. Conducerea Serviciului are acum salarii duble, în condiţiile în care agenţii sunt plătiţi aproape la fel, ei neprimind nimic la salariu. Nicu Spiridon are chiar şi un… spor de noapte.

**********

• Maria Tudor face, mai nou, presiuni la Bucureşti pentru a reveni la PSD, deşi liderii de la Vâlcea încearcă să tragă cu dinţii pentru a o refuza în continuare.

**********

• Subprefectul Ioan Doru Filip, fost sportiv de performanţă, va juca anul viitor în Campionatul naţional de tenis de masă pentru amatori. Campionatul se va desfăşura pe durata unui an calendaristic, în cadrul a 100 de turnee organizate în oraşele mari ale ţării, iar prefectul Ungureanu s-a gândit că, în acest fel, poate să scape mai uşor de compania lui Filip, prefectul fiind, de fapt, iniţiatorul turneului de la Vâlcea. Doru Filip a fost voleibalist de performanţă.

**********

• Daniel Constantin este cel care a instaurat, deocamdată, pacea între Mircea Stănculescu şi Mihai Persu, deoarece nu sancţionează pe nimeni momentan pentru gâlceava din partid. Conservatorul-şef le-a transmis însă colegilor săi că au sarcină să se împace cât mai repede şi să muncească în echipă pentru partid. Recent, Mihai Persu a renunţat la funcţia pe care o ocupa în conducerea organizaţiei judeţene.

 
< Precedent   Urmator >
 

Editie tiparita
Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri