Index arrow Stiri arrow Ancheta
Ancheta
Droguri legale in Valcea

Evaluare utilizator: / 1
Data publicarii: 31-05-09
Patronii a două magazine vâlcene care comercializau plante cu efect de relaxare, aşa-numitele „droguri legale”, au fost amendaţi de inspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului cu suma de 5.000 de lei. Conform inspectorilor, magazinele în cauză nu respectau anumite condiţii de vânzare a produselor respective, precum redactarea în limba română a elementelor de identificare-caracterizare, instrucţiunile de utilizare şi alte avertismente. În ciuda acestei depistări, la Vâlcea nu a fost confiscată şi marfa, aşa cum s-a întâmplat în alte oraşe din ţară. „Controlul a făcut parte dintr-un plan la nivel naţional, de verificare a acestor magazine. În urma acestui control, am observat că operatorii comercializează aceste produse fără a fi conştienţi că pot pune în pericol sănătatea celor care le consumă", a declarat Laura Dinţoi, din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor. Raportul va ajunge la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, iar mai departe la Ministerul Administraţiei şi Internelor, care va decide dacă intră în lista produselor de risc.

 
Peste 431 de mii de lei cheltuiti pe un adapost pentru caini

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 31-05-09
Primăria Râmnicului a cheltuit nu mai puţin de 431.000 de lei pentru amenajarea unui adăpost pentru câinii fără stăpân din municipiu, amenajat la Feţeni. Locaţia va putea adăposti 150 de câini, lucrările fiind demarate în cursul lunii aprilie 2009 de SC AXA SRL Râmnicu Vâlcea. Adăpostul este conceput să cuprindă spaţii special amenajate pentru fiecare căţel, dar şi pentru tratarea şi îngrijirea acestora, un cabinet medical veterinar, o sală de operaţii, precum şi o sală pentru pregătirea hranei, iar cuştile sunt grupate pe categorii, respectiv pentru câini de talie mare, medie şi mică sau pentru căţele cu pui. În momentul de faţă, locaţia de la Feţeni adăposteşte numai zece câini, însă pe măsură ce aceştia vor fi prinşi de personalul angajat, numărul acestora va creşte. „Numai 10 câini pot fi prinşi într-o zi, însă numărul acestora va creşte cu siguranţă, având în vedere că adăpostul are o capacitate maximă de 150 de locuri”, a declarat viceprimarul Romeo Rădulescu. Animalele vor beneficia de un medic şi un şef de staţie pe lângă ceilalţi îngrijitori. Câinii care vor fi ridicaţi de pe stradă vor fi sterilizaţi, vaccinaţi şi oferiţi spre adopţie, iar cei bolnavi euthanasiaţi. Hrana va fi furnizată prin serviciul de aprovizionare al ADP-ului din cadrul Primăriei care acordă hrana şi animalelor de la Grădina Zoologică.


Ana-Maria NIŢU
 
Alcool de contrabanda provenit de la Valcea

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 05-04-09
Comisarii Gărzii Financiare Gorj au depistat săptămâna trecută, la  un control efectuat în trafic, 600 de litri de alcool de contrabandă.
Potrivit comisarului-şef Traian Iana, conducătorul auto, un „client” mai vechi al Gărzii Financiare, transporta în maşină, de la Vâlcea, 200 de sticle de plastic de trei litri pline cu alcool cu diverse arome, care urma să fie comercializat pe teritoriul judeţului Gorj. „Acelaşi conducător auto a fost prins şi în anul 2008,  nu mai puţin de cinci ori, transportând alcool şi a fost amendat de fiecare dată. Acum nu am stabilit cuantumul amenzii, dar cred că va fi mai mare, pentru că vedem că nu se potoleşte” - a declarat Traian Iana.


 
Hidrocentrala noua la Cheia

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 05-04-09
Consilierii judeţeni au votat săptămâna trecută realizarea unui Grup hidroenergetic de mică putere pe conducta de alimentare cu apă Cheia - Râmnicu Vâlcea. Valoarea totală a clădirii şi a grupurilor energetice alcătuite din două turbine este de 3848 de mii de lei, iar producţia de energie electrică se va ridica la 3500 MW/an, puterea instalată este de 690Kw. În acest an trebuie să înceapă execuţia obiectivului, fiind alocaţi deja o parte din bani, urmând ca la prima rectificare să se asigure diferenţa de fonduri. Amenajarea hidrocentralei a dus la discuţii aprinse în cadrul şedinţei de consiliu, în privinţa conductelor de aducţiune a apei. Consilierul democrat Aurel Simion s-a declarat împotriva contractării unor conducte de metal, fiind adeptul PVC şi al fibrei de sticlă, dar directorul tehnic al societăţii Apavil, Gheorghe Theodorescu, a opinat că în zona respectivă nu se pretează decât metalul, deoarece conducta va fi montată în albia râului şi în zone unde există risc de alunecări de teren. 

 
Controale impotriva pirateriei

Evaluare utilizator: / 2
Data publicarii: 05-04-09
Prefectul Remus Grigorescu s-a întâlnit zilele trecute cu reprezentanţi ai firmelor de transport din judeţ, care au ridicat problema pirateriei auto pe drumurile vâlcene. Împreună cu reprezentanţii Poliţiei Vâlcea s-a stabilit modul în care se va acţiona în teren pentru a stopa acest fenomen, iar printr-un Ordin al Prefectului s-a dispus intensificarea controalelor efectuate de poliţişti în acest domeniu. S-a adus în discuţie de asemenea şi problema modificării legii taximetriei (Legea nr. 38/2003), care conţine numeroase contradicţii.

 
<< Start < Inapoi 1 2 3 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 9 din 26
 

Editie tiparita

Alte articole

Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri