Index arrow Stiri arrow Administratie
Administratie
16 strazi din Babeni vor fi asfaltate

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 26-02-17
bogdan_stefan000.jpg
Noul an pare a fi, pentru autorităţile oraşului Băbeni, unul al proiectelor de dezvoltare urbană. Actualul primar al Băbeniul, Ştefan Bogdan anunţă investiţii majore, chiar în prima parte a anului. Modernizarea străzilor este unul dintre proiectele prioritare, care se va realiza în următoarea perioadă: „În primul rând ne ocupăm de infrastructură prin asfaltare, modernizarea rigolelor şi construirea de podeţe pe 16 străzi din oraşul Băbeni: Stăncălău, Rovinei, Bonciu, Dejului, Braia, Mărului, Morii, Primăverii, Sondelor, Târgului, Ţarinei, Opriţescu, Petrolului, Brâncuşi, Stăjerel. Vom încerca să acoperim tot ce nu a fost prins la finanţare până acum, astfel încât, în acest mandat, să avem tot Băbeniul asfaltat. Acest proiect înseamnă asfaltarea a peste 20 de kilometri de drumuri şi străzi. În acest mandat îmi doresc asfaltarea întregului oraş. Totodată, mi-am propus să amenajăm cinci terenuri de agrement pentru copii în Parcul Central, Romani, Tătărani, Slăviteşti, Centru şi Valea Mare. Şi copiii din Băbeni vor avea locuri de joacă moderne cu leagăne, căsuţe, tobogane şi obiecte care să-i solicite fizic, pentru că, până la urmă, acesta este rolul unui loc de joacă pentru copii”, declară primarul social-democrat Ştefan Bogdan.
Pe lista primarului, la capitolul infrastructură se regăseşte şi proiectul care prevede modernizarea centrului civic, care va consta în demolarea clădirii unde îşi desfăşoară în prezent activitatea Agenţia de Plăţi şi Inspecţie în Agricultură. Montarea de pavele pietonale, dotarea centrului cu mobilier urban compus din bănci de exterior cu şi fără spătar, jardiniere, coşuri stradale, stâlpi de iluminat cu unul şi două braţe, dar şi refacerea instalaţiei de iluminat stradal, sunt doar câteva dintre obiectivele proiectului. Primarul are în proiectul de modernizare a centrului civic şi asfaltarea străzilor Ungureni, Romani, Uzinei şi Unirii.

Peste 500 de arbori ornamentali vor împodobi trotuarele Băbeniului

Pentru zona blocurilor din centrul oraşului, administraţia locală a oraşului Băbeni pregăteşte proiectul pentru modernizarea tuturor spaţiilor verzi, locurilor de joacă pentru copii şi aleilor pietonale: „Dorim amenajarea spaţiilor verzi din zona blocurilor, unde se vor planta peste 500 de specii de arbori, având şi sistem de irigaţii subterane. Am achiziţionat terenul din spatele blocurilor şi vom face un bulevard, astfel încât să degrevăm strada dintre blocuri şi să facem parcările în spate. Atunci nu va mai exista o presiune din punct de vedere rutier asupra zonei dintre blocuri. Am dat drumul şi la cealaltă fântână, una de mare adâncime şi am amenajat un foişor, astfel încât să creăm o nouă imagine zonei dintre blocuri. Dacă vom reuşi să înfiinţăm şi asociaţie de proprietari, atunci le vom şi anvelopa. Există această posibilitate, prin accesarea de fonduri europene”, mai afirmă primarul. 

Ştefan Bogdan: „Proiectele sunt prioritatea noastră”

Ştefan Bogdan spune că, împreună cu echipa pe care o are la primărie îşi doreşte să realizeze numeroase investiţii şi are planuri mari pentru băbenari. Proiectul de buget pentru anul 2017 include amenajarea rigolelor şi trotuarelor de-a lungul DN 64, de la intrarea în Tătărani şi până la ieşirea din oraş, dar şi a unei piste pentru biciclete, pe ambele sensuri: „Pentru amenajarea rigolelor, trotuarelor şi a podeţelor în întreaga localitate, adică în jur de 55 de kilometri, dar şi iluminatului stradal, adică a unui număr de 550 de lămpi, pentru ca fiecare stâlp să aibă iluminat economic, vom asigura finanţare atât din bugetul local, cât şi din sursă externă, astfel încât să reuşim să-l ducem la final, iar cetăţenii oraşului Băbeni să aibă condiţii civilizate. Noi prindem toate aceste proiecte în buget ca investiţii, creionăm proiectele şi vom vedea ulterior de unde vom identifica şi sursa de finanţare. Proiectele sunt prioritatea noastră”, a mai afirmat primarul social-democrat Ştefan Bogdan.
Claudia Şchiopu

 
Nedelcu: La cum merg lucrurile, in mandatul acesta nu se va implementa vreun proiect european

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 26-02-17
cristian_nedelcu-primar_dragasani.jpg
•    Primarul Cristian Nedelcu a pregătit proiecte europene în valoare de 10 milioane de euro
Administraţia locală din municipiul Drăgăşani a pregătit pentru noul exerciţiu bugetar mai multe proiecte care vizează dezvoltarea oraşului. Cu o experienţă vastă în accesarea proiectelor europene, de-a lungul celor două mandate nu mai puţin de 9 proiecte fiind implementate la Drăgăşani, primarul Cristian Nedelcu a luat decizia de a scoate în dezbatere publică toate investiţiile pe care intenţionează să le realizeze în următorii ani, la Drăgăşani. Proiectele, în valoare totală de peste 10 milioane de euro vizează reabilitarea Bisericii Sfatul Ilie - monument istoric, construirea Centurii de ocolire Drăgăşani-Est, reabilitarea Spitalului municipal Drăgăşani „Costache Nicolescu”, reabilitarea, modernizarea şi extinderea spaţiilor de învăţământ şi cazare la Grupul Şcolar I.C. Brătianu, reabilitarea şi modernizarea Colegiului Naţional „Gib Mihăescu”, extinderea şi modernizarea integrată a sistemelor de iluminat public şi creşterea siguranţei publice din municipiul Drăgăşani, reabilitarea şi modernizarea drumurilor, aleilor şi spaţiilor verzi şi a iluminatului public din cartierele Rahova, Trandafirilor, Zlătărei şi Bârsanu, precum şi reabilitarea termică a instituţiilor publice. Social-democratul spune, însă, că aceste proiecte riscă să nu fie finalizate până în 2020, din cauza întârzierii deschiderii liniilor de finanţare pentru exerciţiul bugetar 2014-2020: „Încă nu s-au deschis toate liniile de finanţare, noi avem proiecte pregătite, dar este posibil ca liniile de finanţare să fie limitate, în ceea ce priveşte sumele alocate României şi, în speţă, Regiunii Sud-Vest Oltenia. Valoarea acestor proiecte se ridică la aproximativ 10 milioane de euro şi sperăm să reuşim să le implementăm pe toate. Este posibil ca unele să le atacăm şi din bugetul local, dacă nu reuşim să obţinem finanţare europeană. La modul cum merg lucrurile, nu cred că în mandatul următor se va putea implementa vreun proiect european. Mai mult decât atât, poţi să depui proiecte, dar nu ştii dacă vor intra la finanţare, conform regulilor după care vor fi aprobate. La noi nu a fost cazul, până acum, să depunem proiecte care să nu intre la finanţare. Avem câteva proiecte pe care le-am şi supus dezbaterii publice, deoarece trebuie ca şi cetăţenii să ştie ce intenţionăm să facem pentru ei, să nu existe discuţii”, ne-a declarat primarul municipiului Drăgăşani, Cristian Nedelcu.
Ramona BĂLTEANU

 
La Malaia, reteaua de canalizare va fi prin sistem vacuum

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 26-02-17
tolea_gabriel.jpg
La Malaia, din cauza reliefului dificil, administraţia locală va accesa un proiect în vederea înfiinţării sistemului de canalizare prin sistem vacuum. Va fi o lucrare destul de costisitoare, este de părere tânărul primar liberal Gabriel Ţolea, dar care se poate plia pe geografia zonei. Primarul ne informează că, spre deosebire de canalizarea gravitaţională clasică, sistemul foloseşte presiunea diferenţială de aer pentru transportul apelor uzate şi toată reţeaua de canalizare este sub vacuum. Sistemul de canalizare menajeră de acest fel necesită o tehnologie modernă, economică şi ecologică, care se pretează foarte bine pentru localităţile cu relief dificil. Descrierea sistemului vacuum confirmă că metoda este şi rentabilă, realizarea obiectivului fiind corespunzător standardelor europene. „Pe termen lung se garantează o soluţie ecologică care exclude infiltraţiile si exfiltraţiile. Costurile investiţiei sunt mai avantajoase datorită adâncimii de pozare şi a diametrelor de conducte mai mici. Traseul reţelei este flexibil şi se poate proiecta în spaţii înguste, dar se pretează şi la relieful dificil de la noi. Se elimină astfel executarea sprijinirilor de mal, acestea fiind extrem de costisitoare. Un sistem economic minimalizează cheltuielile pentru beneficiar, adică este mai ieftin pentru locuitori. Pentru că nu suntem membri ai ADI Apa Vâlcea, responsabilitatea mea faţă de locuitorii acestei comunităţi este imens, aşa că trebuie să realizăm prin forţe proprii sistemul de apă şi de canalizare”, a mai spus primarul din Malaia, Gabriel Ţolea.
Claudia Şchiopu

 
Asfalt pe drumurile comunale din Tetoiu

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 20-02-17
primar_tetoiu2013.jpg
La Tetoiu, lucrările pentru asfaltare a drumurilor comunale sunt prioritare, şi asta pentru că, în opinia primarului Lucian Antonie, toate comunele din jurul localităţii şi-au asfaltat drumurile ca-n palmă, în timp ce comuna pe care o păstoreşte a rămas în urmă. În acest sens, încă din anul 2012 a fost depus un proiect la Ministerul Dezvoltării pentru modernizarea drumurilor comunale, care a fost aprobat spre finanţare. Primarul speră că actualul Guvern va ţine cont de necesitatea proiectului şi va aloca fondurile necesare asfaltării drumurilor comunale: „Lucrările de asfaltare a drumurilor se vor executa pe drumurile comunale unde deja avem reţea de apă şi canalizare. Tot în această perioadă, în localitate se va construi un cămin cultural, prin Compania Naţională de Investiţii, un proiect crea a primit avizul favorabil. La şcoala din satul Băroiu este aprobată de asemenea finanţarea în vederea construirii unui grup sanitar în valoare de 1,3 miliarde de lei vechi”, a declarat primarul.

În acest an se vor finaliza lucrările la sistemul de alimentare cu apă 

Proiectul este asigurat cu fonduri destinate pentru introducerea reţelei de apă şi canalizare, prin Ministerul Dezvoltării: „Reţea de apă avem în localitate pe o lungime de 28 de kilometri, iar valoarea proiectului este de un milion de euro. Pentru finalizarea lucrărilor avem toţi banii în cont, iar, în această primăvară vom face recepţia finală, urmând ca, mai apoi, să facem branşările la reţea”. Dacă la reţeaua de apă lucrările sunt realizate în procent de 99%, lucrându-se în prezent la staţiile de pompare, la racordurile şi branşările la energia electrică, la reţeaua de canalizare, din cei 8 kilometri prinşi în proiect abia s-a realizat un kilometru: „La canalizare lucrările sunt întârziate, dar constructorul mi-a promis solemn că anul acesta va veni cu două echipe la Tetoiu şi va termina reţeaua de canalizare. După finalizarea acestui proiect va exista un proiect de extindere a reţelei pe aproximativ 12 kilometri. Anul trecut s-au alocat 10 miliarde, iar acum am fost anunţat că se va încheia un nou act adiţional la contractul de finanţare pentru reţeaua de canalizare care ne va aduce încă 12 miliarde. Cu toate acestea nu vom finaliza lucrările, ar mai fi nevoie de încă 12 miliarde de lei vechi. Pentru extinderea reţelei de canalizare nu vom duce reţeaua pe toate coastele pe unde am dus apa, dar cel puţin 20 de kilometri de canalizare tot vom face”, ne-a declarat primarul din Tetoiu, Lucian Antonie. 

Programele europene rămân un vis, la Tetoiu

Primarul din Tetoiu se confruntă în această perioadă cu o problemă serioasă: programele Uniunii Europene pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare rămân, în opinia sa în continuare un vis. Acestea sunt generoase doar pe hârtie, dar destul de greu de accesat în realitate, din cauza regulilor birocratice impuse, care au mai mult rolul de a încurca, decât de a ajuta. Primarul afirmă că este imposibil să atragă fonduri europene în localitatea pe care o conduce. Pentru a putea finanţa orice proiect trebuie sa îndeplinească anumite criterii de eligibilitate dar, înainte de toate, trebuie sa îndeplinească o serie de criterii care trebuie verificate de la început, înainte de a începe demersul de accesare a fondurilor. Altfel, solicitanţii riscă să primească un răspuns negativ. Una dintre condiţii, pe lângă altele, destul de drastice, impuse de programele Uniunii Europene este faptul că şi localitatea Tetoiu, ca şi majoritatea localităţilor mici nu au un număr suficient de locuitori, foarte multe dintre comune nereuşind astfel să obţină fonduri pentru derularea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii, a reţelelor de drumuri, de apă şi canalizare.
Claudia ŞCHIOPU

 
La Cernisoara se vor asfalta ulitele satului

Evaluare utilizator: / 0
Data publicarii: 20-02-17
mihai_ionescu_cernisoara.jpg
Primarul din Cernişoara, Mihai Ionescu spune că asfaltarea ultimilor kilometri de drumuri comunale din localitate este prioritară: „Dorinţa mea cea mai mare este să finalizăm modernizarea prin asfaltare a tuturor drumurilor comunale care au mai rămas în localitate, deşi sunt foarte puţine, aproximativ 10 kilometri, precum şi extinderea reţelei de apă în cele trei sate, pe o lungime de 25 de kilometri şi a sistemului de canalizare. În acest sens avem finalizată documentaţia unui proiect pe care îl vom depune pe Măsura 7.2., pentru 7 kilometri, în valoare de un milion de euro, pentru asfaltări de drumuri locale. Proiectul cuprinde asfaltarea tuturor uliţelor din comună. Cu acest proiect se va încheia în procent de 90% procesul de modernizare a tuturor drumurilor comunale şi a uliţelor din localitate, prin asfaltare”, declară primarul Mihai Ionescu.

Mihai Ionescu: „Teoretic, există o soluţie pentru eliminarea numărului de contestaţii depuse fără temei”

Foarte mulţi primari se plâng că au avut proiecte care au fost amânate perioade lungi de timp, din cauza contestaţiilor. În opinia primarul din Cernişoara soluţii ar putea exista pentru rezolvarea unor astfel de situaţii: „Teoretic, există soluţie pentru eliminarea acestei cauze. Acum trei ani, Guvernul a introdus garanţia de bună conduită, cu scopul ca, o dată aplicată această ordonanţă, să fie redus numărul de contestaţii depuse fără temei, doar că prevederea nu se poate aplica. Noi am avut probleme la licitaţia proiectului pentru introducerea reţelei de apă şi canalizare, proiect care este astăzi finalizat. În urma contestaţiilor am ajuns, pentru de a ne soluţiona procesul, până la Curtea de Apel Piteşti. Într-un final am câştigat, dar foarte greu. Eu aş vrea să se simplifice lucrul acesta, pentru că noi, atunci, am întârziat mai mult de un an cu demararea investiţiei. Aş vrea să se aplice o măsură mult mai aspră celor care încurcă demararea proiectelor”, a mai spus social-democratul din Cernişoara.
Claudia Şchiopu

 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1 - 9 din 2488
 

Editie tiparita

Alte articole

Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri