Index arrow Stiri arrow Cultura arrow Spectacolul Crize, o noua premiera a teatrului Anton Pann
Spectacolul Crize, o noua premiera a teatrului Anton Pann

Evaluare utilizator: / 0
SlabExcelent 
Data publicarii: 14-11-16

Premiera a avut loc sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 19.00, în prezenţa autorului. Regizorul Bogdan Tudor Pelerin a construit în aşa fel spectacolul încât te face să fii parte din el, te ţine în priză încă de la început. “Crize” a fost realizat în cadrul programului teatrului, seria de teatru contemporan – autori români şi aduce în atenţia publicului spectator un dramaturg contemporan foarte jucat. Este vorba de Mihai Ignat, a cărui biografie artistică este extrem de bogată. Debutul ca dramaturg şi l-a facut în 2004, la Radio BBC Londra, chiar cu această piesă, “Crize”, sau cu “Încă o poveste de dragoste”. Piesa fusese nominalizată în 2003 la “International Radio Playwriting Competition 2003”, concurs al BBC World Service & British Council. "Crize” sau ”Încă o poveste de dragoste" a fost nominalizată la concursul UNITER pentru "cea mai bună piesă românească a anului 2003" şi a avut premiera  radiofonică, înRomânia, în vara lui 2005. De atunci în fiecare an, pe scenele teatelor din România sunt jucate piese ale sale, dar cea mai jucată rămâne Crize. Până acum, Crize s-a auzit şi s-a văzut la: Radio BBC Londra, 2004; Radio România Cultural, 2005; Teatru 74 – TârguMureș, 2006; Teatrul Imposibil & Teatrul Național Cluj, 2006; Teatrul Foarte Mic & Green Hours – București, 2006; Teatrul „MihaiPopescu” – Târgoviște, 2008; Claudia Motea Renaissance Productions – London, Canada, 2008, iar în 2016 la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea. Despre Mihai Ignat, dramaturgul acestei  piese,născut în anul 1964 la Braşov, mai spunem doar că, este conferenţiar universitar la Facultatea de Litere a Universităţii “Transilvania” din Braşov. 
Aşa cum spunea autorul, în “Crize” vedem o poveste conjugală surprinsă de la prima întalnire până la instalarea rutinei; cu umor, ironie/autoironie, căldură si adevăr. “Crize” este o comedie romantică în care se vorbeşte despre un El si o Ea, despre crizele unui cuplu pentru care granița dintre dragoste șI ură este pe muchie de cuţit. Pshihologii spun că, atunci când vorbim despre viaţă si vârste, despre tinereţe şi despre felul cum trăim subiectiv un moment sau altul, ajungem cu ideile la vârstele de prag şi deciziile noastre, al căror rezultat suntem. 
Pentru acest proiect, regizorul Bogdan Tudor Pelerin a ales să colaboreze cu scenograful BogdanSpătaru şi cu doi actori cunoscuţi şi apreciaţi din “vechea gardă”a  Teatrului Anton Pann: Ea-Iulia Antonie, EL-Radu Constantinov.
Evenimentul teatral pe care nu trebuie să-l rataţi va avea loc sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 19.00, Sala Studio,în prezenţa autorului, Mihai Ignat. 
 

SCRIEŢI UN COMENTARIU

Codul de securitate
Actualizează

< Precedent   Urmator >
 

Editie tiparita

Alte articole

Ziare E-ziare.ro | Ziare

RSS Ştiri